Syriza kääntää.....

syriza voittoon

...uuden lehden Euroopassa ensi sunnuntaina.
Syriza voittaa vaalit Kreikassa eikä mikään ole kuin ennen.

Syriza on vasemmistopuolueiden ja kansalaisjärjestöjen blokki ja vaatii kurssin muutosta Kreikan työväen kurittamisen sijaan.
Eu-herrat ja suomalaiset Kreikan työväen kurituksen kannalla olevat tulevat saamaan nokilleen.

19

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En lähtisi Syrizaa noin hehkuttamaan etukäteen. Sillä ei ole varaa paljon mihinkään koska kassa on tyhjä ja velat painavat päälle. Nyt kun ei ole vastuuta on tietysti voitu revitellä leukoja mutta jos ne saavat liian hyvän tuloksen niin siihen se loppuu.

    • olympos

      Kreikan tie ei ole helppo. EU-konnat putsasivat työväestön taskut. Valtion omaisuus on lahjoitettu ulkomaisille liikemiehille. Rikkaat on lähes täysin veronkannon ulkopuolella. Suomessa kataiset ja stubbit kulkevat samaan suuntaan.

      Syriza heiluttaa jo nyt porvaripörssiä. Vaikeuksia tulee ja pääoman mahtia ei voi aliarvioida. Ehkä silti muutos on alkanut. Ihmiset ovat loppupeleissä muutamien rikkauksien edellä.
      Syriza voi lakkauttaa kahden porvaripuolueen diktatuurin ja aloittaa maan demokratisoitumisprosessin.

      • Eivät kreikkalaiset mitään EU-konnia tarvinneet vaan ne olivat heillä omasta takaa ja niitä sanottiin aikoinaan hallitukseksi.

        Jotta siellä voitettaisiin vaalit, siis ennen suurta romahdusta, luvattiin aina kansalle kaksi hyvää ja kolme kaunista ja kaikki velkarahalla jota heille jaeltiin tosin hieman liian vapaamielisesti. Nuo velathan ne nyt ovat ristinä heidän elämässään eli ennen ansaintaa tuhlatut varat.

        Kaiketi Syriza on jonkin asteen riski mutta toisaalta velkojan maksamatta jättäminen ja eurosta lähtö eivät todellakaan auttaisi mitään koska ei ole vararahastoa vaan ainoastaan velkaa. Uusien setelienkään ilmaisjako tuskin auttaisi koska äkkiähän ne hyllyt tyhjenisivät eikä enää saisi mitään ulkoa eikä omakaan maa pysty korvaamaan montaakaan tuotetta. Kovin olisi yksitoikkoista syödä oliiveja oliiviöljyn kera.

        Järkevä talouspolitiikka ei ole mitään pääoman mahtia vaan edellytys koko kansan hyvinvointiin ja kun tuo on lyöty laimin niin se kostautuu vuosikymmeniksi kaikille. Demokratian syntysijojen demokratia tuskin on jostain Syrizasta kiinni, kansaa siihen vaaditaan eikä mikään puolue ole sama kuin kansa vaikka komuloiset niin saattavatkin oman viitekehyksensä vuoksi siitä haaveilla.


    • ivag

      Kreikkaa hallitsi vuoretellen sotilasdiktatuurin jälkeen 2 porvaripuoluetta. Karamanlisin suvun oikeistopuolue ja Papandreun suvun sosiaalidemokraattinen puolue. Molemmat velkaannuttivat maata, ryöstivät lainarahoja, ja tekivät kaiken sulassa sovussa eurooppalaisten liikepankkien ja liikemiesten kanssa. Mitään Kreikan valhetta ei ole ollut, jossa EU olisi ollut tietämätön kansan rosvoamisesta.
      Sama on menossa Suomessa Kokoomuksen/Keskustan/ Persujen tuella.

      Syriza edustaa todellista vaihtoehtoa. Porvari nukkuu vaihteeksi huonosti. realistisimmat porvarit eivät halua kurittaa enempää vaikka EU niin vaatii. Jo istuva Kreikan porvarillinen hallitus on kieltäytynyt kuripolitiikan jatkamisesta. Ei ole mitään, mitä voisi enää kansalta ryöstää.
      Kreikan kansaa vastaan on mahtava EU ja pahamainen nato vakoilupalveluineen. Muutos demokratiaan on varmasti vaikea.
      Syrizalle menestystä etukäteen - porvaripeli poikki.

    • syrizan kevät

      "Kreikan, Venäjän ja Italian talouksilla on paljon yhteistä. Pieni oligarkkien joukko pitää hallussaan tiedotusvälineitä sekä tärkeimpiä suuryrityksiä. He saattavaat joutua ahtaalle sunnuntain vaalien jälkeen."
      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/syriza-puolue-uhkaa-murskata-rahaeliitin-kreikassa/4714824

      Samaan joukkoon voidaan liittää suuret eu-natomaat ja Suomikin.
      Suomen media on toistanut koko Kreikan kriisin ajan työtätekevän kansan syyllisyyttä talousahdinkoon. Näin myös valtapuolueet. Valitettavasti myös Jutta Urpilaisen demaripuolue.
      Perussuomalaisten Soini ei vieläkään ole lausunut puolta tavua Kreikan työväen kuristamista vastaan. Hän on täysin tukenut eu-valheita asiassa.

      samasta linkistä
      "Kohti vaalivoittoa purjehtiva vasemmistopuolue Syriza lupaa äänestäjille, että tiedotusvälineitä, pankkeja ja keskeisiä suuryrityksiä pyörittävien oligarkkien valtakausi on ohi, jos valta sunnuntaina parlamenttivaalien jälkeen vaihtuu.
      Monet kreikkalaiset asiantuntijat vahvistavat, että tavoite on oikea. "

      Tehtävä on luonnollisesti vaikea mutta asettamus on oikea. Ilman oligarkkikapitalistien vallan nujertumista mikään ei muutu. Suomelle hienoinen varoitus. Suuret porvaripuolueet persut mukana ovat rakentamassa Suomeen oligarkkikapitalismia.
      Huomionarvoista on viimeinen lause. Kreikassa realistiporvarit ovat tulleet samaan tulokseen Syrizan kanssa ja odottavat Syrizan voittoa, jotta järki palaisi talouspolitiikkaan.
      Huom. Kreikassa vallitsee edelleen rikkaimman eliitin täysi verovapaus mutta se kahmii suuren osan tukimiljardeista.

      Porvarin kannattaa nukkua huonosti. Kreikan kansalla on mahdollisuus avata uusi suunta ja jolla olisi myönteisiä vaikutuksia EU:n tulevaisuuteen. Kataisen Suomesta viemä talouden tuhopolitiikka saisi lähtöpassit ja pienet kansat oikeutta.

    • syriza voittoon

      Syrizan ohjelmasta.
      Sillä yleiseurooppalaista merkitystä. Radikaali ohjelma kääntäisi nurinniskoin nykyisen kuri- ja leikkauspolitiikan.

      Kreikan tilanne. Valtionvelka on 320 mrd ja 175 % suhteessa kansantuotteeseen. Se on enemmän kuin ennen ensimmäistä tukipakettia. EU:n keskuspankki tukee kreikkalaispankkeja helmikuun loppuun eikä jatkosta ole tietoa. Istuva hallitus on jättänyt jo määrättyjä leikkauksia suorittamatta. Rahoituksen lakkaaminen veisi Kreikan pankit ja maan kaaokseen. Syriza arvioi että varat riittävät korkeintaan kesään edellyttäen että uutta lainaa tulee entisten lyhennykseen.
      Kansainvälinen valuuttarahasto on ehdotellut lainojen leikkauksia mutta EU vastustaa jyrkästi ja puhuu joistain murusista mm laina-aikojen pidentämisestä.

      Syriza esittää yksityisten lainojen säntillistä maksamista. Suuri osa veloista on kv-valuuttarahastosta, euromaista ja EKP keskuspankista. Viime mainittujen osalta velat puolitettisiin ja jäljelle jäävien lanojen maksuaikoja pidennetään. Takaisinmaksu sidotaan talouden kasvuun ja palkkatyöläisten veronkorotuksista sekä leikkauspolitiikasta luovutaan tyystin.
      Malli on 1953 tehdystä Länsi-Saksan sotakorvausten 60 % leikkauksista ja johon mm. Kreikka osallistui. Nyt Saksa on Kreikan suurin velkoja. Velanmaksu sidottiin vientitulojen kasvuun.
      Suomen osalta ehdotus merkitsee n 4. miljardin velkaleikkausta.

      Vaihtoehtoinen malli on.

      jatkuu....

    • syriza voittoon

      ...jatkuu.

      Toinen malli perustuu siihen, ettei tukipaketteja sidottuna kansan kurittamiseen perustuen olisi tarvinnut alun alkaenkaan tehdä ja se on ehdotuksena koko euroalueelle. Täydellinen talouspolitiikan suunnan muutos. Kuripolitiikka on syventänyt kriisiä ja talouslamaa ylipäänsä.

      Euroalueen kokonaisvaltainen velkasaneeraus. Lähtökohta on unohtaa budjettialijäämä ja siirtyä kasvupolitiikkaan. EKP:n rooli kasvaisi prosessissa.
      EKP ostaisi jokaisen euromaan valtiovelan osan, joka on yli 50 % rajasta kansantuottesta. Neljää maata vaille euromaat olisivat saneerauksen kohteena.
      EKP otttaisi veloista puolet eli n. 4 500 mrd. EKP rahoittaisi saneerauksen ottamalla varat markkinoilta.
      Eurovaltioiden takaisinmaksu alkaisi kun velkasuhde olisi alle 20 % kansantuotteesta (siis kasvua edistettäisiin leikkausten sijaan). EKP kärsisi ensin koronmaksutappioita mutta se voisi säätää yrityksille rahoitusveron.

      Näin pääpiirteissään. Mitä eroa nykyiseen ja Suomenkin linjaan maamme sisällä.
      Veronmaksajien rahoja ei käytettäisi velkojen lyhentämisessä tai leikkamisessa. Kukin euromaa vastaisi jatkossa itse veloistaan, kaatuvat tai ei.
      Velanmaksun aikojen pidentäminen.
      Nykyisen talouspolitiikan (leikkaus kuri) hylkääminen ainiaaksi.

      Syriza ei ole kaatamassa EU:ta eikä euroa. Syriza esittää uutta talouspolitiikkaa koko euroalueelle.
      EKP:n roolin kasvaminen merkitsisi luultavasti askelta liittovaltion suuntaan. Tai sitten ei.

      • Tuskin Syrizan voimat ja taidot ihan riittävät noihin höttöunelmiin!

        Älkää miettikö sitä mitä muiden pitäisi tehdä vaan sitä miten sinä itse voisit parantaa tilannetta. Silloin kun kaikki tekevät noin homma korjaantuu mutta ei vaatimalla muita jotain tekemään.


    • pokoi

      Syrizan esityksiin kuuluu myös palauttaa tessit ja niiden yleissitovuus ja siten myös ammattiliittojen oikeudet.

      • Ammattiliittojen ja tessien ongelmana on se, että ne ottavat kantaa asiaan jossa ne kuitenkin vetäytyvät vastuusta lopputuloksen suhteen ja yrittäjät/yritykset joutuvat yksin vain toisena osapuolena kantamaan vastuut.

        Vastuu pitää jakaa paremmin ja tasapuolisemmin kaikkien osapuolten kesken.


    • Syrizan ohjelma, kuten näemme, ei ole vallankumousohjelma.
      Se on ohjelma käänteentekevälle muutokselle demokratian suuntaan ei vain Kreikassa vaan myös Euroopan Unionissa.
      Vallitseva komisson-kataisten talouspolitiikka käännetään päälaelleen. Olirgarkkikapitalismin sijasta lähtökohdaksi otetaan työn ihminen.
      Taantumusporvari nukkuu huonosti. On aihettakin. Työtätekevät odottavat Kreikan kansanliikettä muutoksen airueiksi.
      Kreikan ongelmien ratkaisu on lähdettävä Kreikasta. Jo nyt porvaripiireissä on kuhinaa. Demokraatit odottavat Syrizaa ja muutosta. Komission "kasvupaketti" lienee tähdätty Syrizaa vastaan. Syrizan voitto kaataa sen nurin ja EU:n piirissä alkavat neuvottelut toisenlaisen, todellisen kasvun, politiikasta.
      Porvareita tulee Syrizan tueksi siksi, koska he tajuavat nykymenon johtavan kaaokseen ja oikeistokaappauksen vaaraan.
      Syrizan ohjelmassa on aineksia meille vaalien jälkeisen hallituksen ohjelmaksi - mikäli täältä viisautta löytyy!

    • syrizalle voitto

      Saksan Merkel ja muut eurojohtajat ovat huolissaan eurosta. He pyrkivät sivuuttamaan Syrizan ohjelman samalla kun sekaantuvat Kreikan vaaleihin.
      Porvari on huolestunut Merkelin persoonan esiintymisren valossa. Euroeliitti on kuripoltiikkoineen totuuden edessä.
      Syriza ei esitä eurosta irtaantumista eikä eroa EU:sta. Syriza näkee että Euroopan liikepankit ovat saaneet Kreikan kansalta sijoitukset korkojen kera ja kansa kulkee kodittomana kerjäämssä elantoa. Kreikan pysyminen EU:ssa on eu-eliitisdtä kiinni. Joko he lopettavat työkansaa kynivän politiikaan ja EU säilyy tai hajoittavat EU:n äärettömällä suurkapitalistien edun mukaisen politiikan tuloksena.
      Merkelit vääristelevät tahallaan eliittiä uhkaavaa Syrizaa.

      Juuri siitä syystä Syrizan voitto saattaa kääntää uuden lehden EU:n alueella kokonaisuudessaan. Siksi kaikki tuki Syrizalle.
      Syriza haluaa lopettaa leikkaukset ja purkaa pahimpia sotun leikkauksia.
      Syrizan ohjelma on lähinnä demokraattisen käänteen ohjelma ja esikuvana Euroopan sorretulle työväestölle.

      Perussuomalisten eu-kritiikki on kuin onkin ollut populismia. Syriza asetta kysymykset luokkien etujen kannalta.

    • irsk

      Kreikkalaiset gallupit.
      Syrizalle 33,5 %
      Uusi Demokratia 27 %. Lähinnä Kokoomusta vastaava oikeistopuolue
      Pasok 4.5 %. Sosiaalidemokraatit. On ollut rosvoamassa Uuden Demokratian kanssa eurotukia ja yksityisiä lainoja. Hyväksyi mittavat aseostot USA:sta keskellä pahinta leikkausaaltoa.

      Kreikan "Kultainen Aamunkoitto" gallupkannatuksesta ei ole tietoa. Se on rasistinen ja avoimen fasistinen maahanmuuttajia fyysisesti hakkaava puolue. Muistuttaa lähinnä Perusuomalaisten halla-aholaista oikeistoa.

    • ma.nne

      Syrizan vaaliohjelma kokonaisuudessa löytyy SKP:n sivustolta
      http://skp.fi/2015-21-1/mita-syriza-hallitus-tulee-tekemaan-thessaloniki-ohjelma

      Syrizan päälinja:
      Työttömille töitä
      Nälkäisille ruoka-apua.
      Terveydenhoidon leikkaukset peruttava. Ihmisten terveydellä ei saa leikkiä.
      Irti leikkauspolitiikasta. Tavoite työllistäminen ja talouden elvytys.
      Velkojen saneeraus ja leikkaus. Ei mitään kosmetiikkaa vaan pääsy irti velkakierteestä, johon kansa ei ole syyllinen.
      Rikkaiden veronkierron lakkauttaminen.

      Ohjelma on yleispätevä kaikille eu-maille. Oikeistopopulismista (Suomessa Perussuomalaiset) irti konkreettiseen työhön työtätekevän kansdan nostamiseksi.

      Stubbin teesi:
      Vain leikkauksia saa esittää tulevissa vaaliohjemissa.
      Keskustapuolue:
      On myymässä viimeiset valtion omaisuudet ja esitykset osin Kokoomustakin rajumpia leikkauksia.
      SDP:
      Leikkaukset ovat välttämättömiä tulevana vaalikautena.
      Perussuomalaiset:
      Aseita lisää.
      Leikkaukset välttämättömiä.
      SKP:
      Kuripolitiikka nurin.
      Työllistävä politiikka tilalle
      Rikkaat verolle. Veronkierron lakkautus.

      • On ma.nne ihan sama mitä SKP esittää koska se ei nytkään saa yhtäkään edustajaa eikä siltä siten edes vahingossa kysytä mitä pitäisi tehdä. Kannattaa komuloistenkin olla hieman reaalisia!

        Leikkauksia on tehtävä niin kauan kunnes saadaan ylijäämäinen budjetti aikaan, ei siinä auta mikään Marx loitsu. Jos auttaisi niin Neuvostoliitto olisi edelleen naapurissamme.

        On typerää kutsua järkevää ja reaalista politiikkaa kuripolitiikaksi, tosin olemme hölmöilleet jo muutaman vuoden alijäämäisillä budjeteilla kun on odotettu nousevaa taloutta jota nyt ei näytä tulevan.

        Nyt on otettava lusikka kauniiseen käteen ja mietittävä miten suomalaista työtä saa vietyä maailmalle, keskenään emme pärjää edes nykyisellä elintasolla vaan siitä on heti miten tiputettava 20% ja sitten ponnisteltava sopimukset kuntoon jotta yleensä emme menisi konkurssiin kuten Kreikalla on pelkona.


    • pakel

      Kapitalismi perustuu velkatalouteen. Ison rahan kapitalistit eivät sijoita omiaan tuotantoon. He lainaavat ja lainoilla käydään kauppaa kunnes pörssi on sekaisin. Säännöllisin väliajoin huippuekonomistikaan ei tiedä rahan todellista määrää finanssilaitoksissa. Kuplat puhkevat ja työkansa syyllistetään.
      Talonmieskin ymmärtää, että esim. Nokian arvo ei vuodessa voinut kasvaa kymmenkertaiseksi. Se kasvoi silti niin rahassa mitattuna ja josta 95 % oli hötöarvoa ts olematonta arvoa. Kun se sitten putosi viidestoistaosaan, sekään ei ollut todellista.

      Kreikassa työkansan taskut on puhdistettu. Sillä on etu työvoimakulujen alhaisuuteen nähden tuottaa tavaraa Euroopan markkinoille. Mutta...mutta...kokoomuslainen talousteoreetikko huutaa "kilpailukykymme on vaarassa, meidän työvoimakulut on liian korkealla, lasketaanpa palkkoja". Se että vain viedään tavaroita, talous perustuu vain vientiin, on väärä lähtökohta. Kokoomuksen ekonomisti vaatii myös edelleen kreikkalaisen työmiehen palkkojen alentamista.

      Syriza mullistaa porvarillisen ajattelun eikä lähde eliitin eduista.

      Osoitus kansainvälisyydestä ja huomisen vaalien merkityksestä. Kyproksen työväenpuolueen Akelin edustaja Takis Hadjigergiou:
      "Kreikan kansa tasapainoilee pelon ja toivon välillä. Vasemmistolla on voimaa nousta valtaan. Syrizan varassa lepäävät Kreikan usko, toivo ja optimismi tulevaisuuden suhteen. Vasemmiston voiton jälkeen luvassa ovat paremmat ajat koko Euroopalle."

      Akel on suuri puolue Kyproksessa
      Syrizan laajennettu ohjelma sisältää euromaiden valtionvelkojen yhtäläisen saneerauksen.

    • suuri linjanmuutos

      Kreikka - Euroopan toivo.
      Kreikan proletaarit äänestävät. Syrizan eteneminen vaaleissa antaa Euroopan työläisille toivoa.
      Syrizan ohjelma mullistaa porvarilliset käsitykset pääoman vapaan liikkuvuuden erinomaisuudesta.
      Pidetään peukkuja kreikkalaisen rahvaan ohjelmalle. Se on meidänkin ohjelma.

    • supri

      Syriza on saamassa ovensuukyselyjen mukaan murskavoiton. Ehkä jopa enemmistön parlamenttipaikoista.
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015012519085923_ul.shtml

      Ei nuolaista vielä ennenkuin tipahtaa.
      Näyttää kuitenkin siltä että leikkausporvari nukkuu muutamia öitä huonosti. Myöskään Timo Soini ei voi enää hämätä valekritiikillä.

    • sappiki

      Syriza on ilmoittanut ettei se enää jatka talouden alasajoa. Se ryhtyy rakentamaan sitä.
      Soini suvaitsi ilmaista närkästyksensä väärästä vaalituloksesta. Sisarpuolue rasistinen
      "Kultainen Aamunkoitto" ei edennyt lainkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe