Perhanan kutinat ja kirvely

ei vaan jaksais...

Joulusta asti ollut ihme oiretta; kutinaa ja kirvelyä ulkosynnyttimissä, klitoriksen ympärillä ja virtsaputken ympärys. Olen kokeillut hiivakuurit, flagyl compia( ärtyi entisestään), suun kautta hiivakuuri kun alapää meni aivan rikki, sitten dalacin kuuri ja sen päälle vielä hiivakuuri, Sama homma jatkuu, gyne totesi että monibakteeri tulehdus ja antoi vielä yhden kuurin. Homma helpottui. No nyt kaksi päivää kuurin loppumisen jälkeen yhdynnän jälkeen paikat taas morjens, kirvelee ja kuumottaa. Käytän myös 2 x vagifemiä ja gynen suosituksesta vagisania. Kaikenmaailman rasvojakin on jo monta, tuntuu että mikään ei auta. Enää ei vaan jaksais :( Olen 45 v ja menkat alkaa olla sitä sun tätä, välillä tulee ja välillä ei. Pientä toimintaa kuulemma vielä on eli vaihtarit ei ole vielä alkaneet. Mä nyt vaan ihmettelen että millä mä saisin tasapainon aikaseks tuonne alakertaan???

16

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • troppia ja ruokaa

      Kysy gyneltäsi, voiko hän määrätä sinulle enemmän tuota Vagifemiä. Se on nykyisin aika pieni annos, mutta riittää useimmilla naisilla. Suuremasta annostelusta esim. 3-4 kertaa viikossa ei ole haittaa.

      Vagifem parantaa limakalvojen kuntoa. Samaan pyrkii työ Vagisan.

      Limakalvojen kuntoa kannattaa parantaa myös ruokavaliolla. Huolehdi, että sinulla on riittävästi hyviä öljyjä ja kalaa ruokavaliossasi. Sen lisäksi monipuolisesti vihanneksia, mm. A-vitamiinin esiastetta sisältävää porkkanaa. Juo riittävästi. Talvella me helposti pihistelemme juomisessa.

      Pyydä gyneltä uusi kuuri, joka tehosi. Se ei vain ollut riittävän pitkä.

      • ei vaan jaksais...

        Gynen mukaan Vagifemin annostus riittää (?). Itse olen kyll joskus ominpäin annostusta lisänny kun on ollut enemmän häikkää. Gyne Totesi kyllä että toisilla naisilla tässä iässä alkaa nuo bakteeritulehdukset olla ns "normaalia". Ja ne vaan tulee jostain.... menee vaan hermo jos tää oikeesti alkaa olla tätä :( kauhulla jo odotan mitä tää sit on kun oikeesti ne vaihtarit iskee.

        Sokerit olen jo jättänyt pois kuten leivänkin. Omegaa menee ja juomisessa on ehkä parantamisen varaa.

        Koitin tuossa yhdessä vaiheessa vagi_c:tä mutta se vasta hirveätä teki, koko alapää meni vertavuotaville haavoille. Ennen ei ole noinkaan käynyt vaan on toiminut.
        No kaipa tämä taas rauhottuu. Miehillä on niin paljon helpompaa ;)


      • ......
        ei vaan jaksais... kirjoitti:

        Gynen mukaan Vagifemin annostus riittää (?). Itse olen kyll joskus ominpäin annostusta lisänny kun on ollut enemmän häikkää. Gyne Totesi kyllä että toisilla naisilla tässä iässä alkaa nuo bakteeritulehdukset olla ns "normaalia". Ja ne vaan tulee jostain.... menee vaan hermo jos tää oikeesti alkaa olla tätä :( kauhulla jo odotan mitä tää sit on kun oikeesti ne vaihtarit iskee.

        Sokerit olen jo jättänyt pois kuten leivänkin. Omegaa menee ja juomisessa on ehkä parantamisen varaa.

        Koitin tuossa yhdessä vaiheessa vagi_c:tä mutta se vasta hirveätä teki, koko alapää meni vertavuotaville haavoille. Ennen ei ole noinkaan käynyt vaan on toiminut.
        No kaipa tämä taas rauhottuu. Miehillä on niin paljon helpompaa ;)

        Sjögrenin syndrooma??? Pyydä verikoe.


    • Kokemusta on

      Kannattaa kokeilla Ovestin voidetta Vagifemin sijaan, sekin saattaisi auttaa. Ja voitele ulkosynnyttimet sillä Ovestinilla myös. Sitkeästi vaan käytät noita hormoneja niin alkaa tuo alapään tasapainokin siitä taas tulemaan kuntoon!
      Ei sulla mitään Sjögreniä ole, alkavat vaihtarit vaan ja nämä sen perus oireet.

    • hmmmmmmm.....

      Nyt kannattaisi kyllä puolisokin tutkituttaa. Voihan se kuulostaa kaukaa haetulta että hänellä on jotain mikä sinulle ei sovi. Enkä tarkoita tällä järeitä sukupuolitauteja...
      Kun tekstisi luin, muistin kokeneeni saman joskus. Silloin miehenikin sai parin päivän kuurin jotain.

    • Hyvisbakteereita

      Jos löydät apteekista emätinkapseleita, joissa on maitohappobakteereita, niin se voisi olla hyväksi. Ennen oli sellaisia emätinpillereitä, jotka olin hyväksi todennut, mutta niitä samoja ei taida enää olla myynnissä... Lisäksi pese ulkosynnyttimet piimällä tai jogurtilla. Syö myös jogurttia, asidofilusta, juo gefilusmehua ym. Ei siitä ainakaan haittaa ole. Ja juo marjamehua, esim. karpaloa. Käytä kondomia ja liukkaria, paitsi että niillekin voi olla allerginen.

    • ei vaan jaksais...

      Apteekissa OLI muistaakseni Gynofilus nimisiä mutta ovat sen lopettaneet! Ne toimi

      Mä nyt vaan pelkään että mikä hemmetin kierre tästä tulee, murr.

      No pitkää pinnaa vaan vaaditaan ja onneksi on ymmärtävä mies :)

      • ramota

        Saman vaivan parinakin talvea kokeneena sain kaikkein tehokkaimman avun Acon kosteuttavasta geelistä. Heti kun tunnen pientäkin kutinaa intiimialueella, laitan tuota geeliä ja saan avun. Säännöllisellä kosteuttamisella alapään ongelmat ovat lähes kokonaan poissa. Ja melkein sama hoitohistoria kuin ap. takana apua saamatta. Kyseinen vaaiva on erityisesti talvikauden aikana, kevään tullen hellittää. Muistan kyllä sietämättömän kutinan ja kirvelyn viikkokausien ajan kun vaiva oli pahimmillaan.


    • työnvaiseksinloppu

      Minulla on ollut terve alapää. Nyt on tullut bakteeritulehdus, jossa lääkärin mukaan bakteerien epätasapaino aiheuttaa valkovuotoa.

      Lääkäri sanoi sen tulevan stressistä, on töissä aika hulina, niin että joudun olla viikonloppuna tössä.

      Otin kuurin ja tuntui ensin että meni ohi mutta nyt juuri tunnen että taas alkaa valkovuoto, eli ei auta kuin mennä taas gynelle heti kun pääsen. Rakastelin viime yönä ja luulen että se tuli siitä. Mieheni on kotona vain viikonloput ja nyt olimme kaksi viikkoa näkemättä. Niinpä ehti alapää rauhoittua.

      • itse koettu!

        Lopettakaa kokonaan sokerin, hunajan, makeutusaineiden jne.
        käyttö. Samoin hiivatuotteet pois, valkeat jauhot jne.
        Kaikki kutinat ja iho-oireet häviävät!


    • työnvaiseksinloppu

      En syö sokereita mutta viinaa juon jonkin verran, muuten ei wörki. Syön paljon kasviksia, hedelmiä ja vain kokojyvätuotteita, kalaa ja lihaa. Näin olen syönyt ja juonut iät ja ajat, eikä ennen ole tulehduksia ollut. Iän myötä ehkä paikat herkistyneet. Toki otan kakkua tai pullaa kun töissä joku tarjoaa, se on harvinaista.

    • maisa11

      Mun äidillä oli kanssa joskus vaihtari-iän jälkeen saman kuuloista alapää riesaa ja juoksi gyneltä toiselle ja kokeili kaikkea mahdollista kirvelyihin ja kutinoihin.. kunnes eräs kokenut lekuri totesi, että alapäässä on psoriasis. Voi kuulemma tulla sinnekkin.

    • ei vaan jaksais...

      Soittelin tuossa pe gynelle että apua....totesi että pitäisi olla 5 päivää ilman mitään lääkkeitä että saadaan labrat. Totesin että älä unta nää, olo oli karmea ja viikonloppu edessä. No vinguin vielä yhden kuurin ja sain. Nyt tuntuu taas olevan melko ok. Käski käyttää maitohappoja ne voi kuulemma hieman helpottaa. tuntuu vaan että vagi-c ärsyttää... Mielenkiinnolla odotan miten mun käy. Uusi tuttavuus multigyne geeli on kans kokeilussa. Kovin on kehuttu. :)

    • Kasse

      Voisikohan olla valkojäkälää?Tyypillinen vaiva ikäisilläsi naisilla.Lääkäriltä saatavan keskivahvakortisoni voide kuureittain käytettynä vie kiusallisen kutinan pois.Muutoin hoitona hyvä hygienia,ja rasvaus.Autoimmuunitauti.Vaikea todeta,minulla kutina on pahin virtsaputken suun alueella,ja haavaumia tulee välilihan ja peräaukon väliselle alueelle.Otettiin koepalatkin kahteen kertaan,väärältä alueelta,joten varmuutta ei saatu.

    • eivaanjaksais

      Hallelujah! Tää Multi-Gyne geeli toimii!!!!! Käytin n viikon ja kaikki vaiva hävisi :D Nyt on taas kaikki ok. aion pitää jatkossakin sitä saatavilla ;)

    • työnvaiseksinloppu

      Mulla hirveä yö takana, polttaa ja särkee. Onko ihan nimellä Multi-Gyne geeli, kysäisen kotiin mennessä apteekista. Viikonloppu tulossa, ihan pelottaa. Kävin Gynellä ja mulla on kohdun sisäpinta rikki, määräsi tarkempiin tutkimuksiin, joten odotan kaupunginsairaalasta tietoa ajasta. Jotakin isompaa lienee vialla. Kaikki alkoi ihan yhtäkkiä ennen niin terveeseen tavaraan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3880
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      596
      3644
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3632
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2291
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      56
      2255
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      322
      1972
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1776
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1443
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1362
    Aihe