Lääkärin ohjeistus

Benecolista

D2 todettu sekä kolestroolit edelleen koholla simvastatiinista huolimatta. Lääkäri kehoitti siirtymään Benecolin, voileivän päälle tai jugurttijuomana. Syömiseen en aio tehdä muita muutoksia. Kerron kolmen kuukauden päästä miten on vaikuttanut arvoihin. Onko kellään kokemusta?

29

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hp&v

      Kaipa tuo Benecolkin jonkin verran vaikuttaa mutta yleensä margariinin käyttömäärät ovat aika pieniä. Kannattaisi myös lisätä ruokavalioon kasviksia ja vaihtaa vilja täysjyvään ja ennen kaikkea laihduttaa jos on ylipainoa. Kaikki nuo parantavat niin kolesteroli- kuin verensokeriarvojakin.

    • onnea elämään

      Myynnin jujuna onkin niin sanottu Kolesteroli-Kovasen luuppi. Koska statiinit heikentävät kilpirauhashormonien toimintaa ja alentunut kilpirauhashormonien toiminta taas nostaa kolesterolia, niin statiinien myynti luo itse oman kysyntänsä. Markkinatalous on sitten ihanaa.

    • Kolesteroliarvoihi ei välttämättä voi vaikuttaa. Ne niihin vaikuttaa paljon myös perimärasitus.

      Kolesterolin haitallisuus on myös kiistanalainen asia on tutkimuksi joissa on huomattu, että matalan kolesterolin omaavat ihmiset elävät lyhyemmän elämän kuin ne joilla arvot ovat korkeammat.

      Myöskään käsitys, että LDL-kolestetroli olisi haitallista ei ole täysin kiistaton.

      LDL-kolesterolilla on tärkeä tehtävä muunmuassa ihmisen immuunipuolustuksessa jota se hoitaa valkosolujen kanssa.

      Tee niinkuin parhaaksi katsot mutta suosittelisin ettet ainakaan ala sokeasti syömään lääkkeitä, niiden sivuvaikutukset voivat olla suurempi haitta kuin kohonnut kolesteroli.

      • hp&v

        Kolesteroliarvoihin voi kyllä vaikuttaa elämäntavoilla. Itsellä kokonaiskolesteroli laskenut 6.3 mmol/l arvoon 2.9 mmol/l. Keinoina kovan rasvan vaihto pehmeään, liikunnan lisäys, runsaasti kuitua ja simvastatiini. Jälkimmäinen jää todennäköisesti ensi syksynä pois, nyt kokeillaan 3 tablettia viikossa.

        Kolesterolia on kyllä aina tarpeeksi. Luonnonkansoilla ja muilla kädellisillä kokonaiskolesteroli on tuolla 3 pinnassa. Riittää oikein hyvin.

        Sairastaminen laskee kolesteroliarvoja eikä matala kolesteroli aiheuta sairastumisia. Sen sijaan korkea LDL lisää riskiä sairastua sv-sairauksiin.


      • hp&v kirjoitti:

        Kolesteroliarvoihin voi kyllä vaikuttaa elämäntavoilla. Itsellä kokonaiskolesteroli laskenut 6.3 mmol/l arvoon 2.9 mmol/l. Keinoina kovan rasvan vaihto pehmeään, liikunnan lisäys, runsaasti kuitua ja simvastatiini. Jälkimmäinen jää todennäköisesti ensi syksynä pois, nyt kokeillaan 3 tablettia viikossa.

        Kolesterolia on kyllä aina tarpeeksi. Luonnonkansoilla ja muilla kädellisillä kokonaiskolesteroli on tuolla 3 pinnassa. Riittää oikein hyvin.

        Sairastaminen laskee kolesteroliarvoja eikä matala kolesteroli aiheuta sairastumisia. Sen sijaan korkea LDL lisää riskiä sairastua sv-sairauksiin.

        hp%v

        Kolesteroli on paljolti riippuvainen perimästä. Suvussani ainakaan isän puolella ei kenelläkään ole ollut korkeita arvoja.

        Eikä ole ollut minullakaan vaikka olen tankannut rasvaa melkoisia määriä. Eli olen syönyt paljon makkaraa, juustoja ja kebavba ja pitsoja.

        Kolesteroliarvot olivat kesäkuussa 2014 mitattaessa kuitenkin ihan normaaliarvoissa eikä lääkityksen aloittamisesta puhuttu halkaistua sanaakaan vaikka samassa yhteydessä minulla todettiin D2.

        Painoa oli aika reilusti eli 155 kiloa, sen perusteella olisi luullut kolesterolinkin olevan korkealla mutta suotuisan perimän ansiosta näin ei ollut vaan se oli neljän pinnassa.

        Uskon, että korkea kolesteroli voi olla haitallista, jos arvot ovat TODELLA korkeita esimerkiksi 12-16. Liika on liikaa kaikessa.

        7 tuskin on vielä haitallinen käsittääkseni Norjassa edelleen hyväksytään 7 kolesterolilla terveen kirjoihin.

        Ja kai elämän tavoillakin voivat vaikuttaa asiaan jotkut ihmiset mutta olen kyllä kuullut ihan lääkärinkin suusta, että perimä on suurin määräävä tekijä.


      • hp&v
        hullu_ukko kirjoitti:

        hp%v

        Kolesteroli on paljolti riippuvainen perimästä. Suvussani ainakaan isän puolella ei kenelläkään ole ollut korkeita arvoja.

        Eikä ole ollut minullakaan vaikka olen tankannut rasvaa melkoisia määriä. Eli olen syönyt paljon makkaraa, juustoja ja kebavba ja pitsoja.

        Kolesteroliarvot olivat kesäkuussa 2014 mitattaessa kuitenkin ihan normaaliarvoissa eikä lääkityksen aloittamisesta puhuttu halkaistua sanaakaan vaikka samassa yhteydessä minulla todettiin D2.

        Painoa oli aika reilusti eli 155 kiloa, sen perusteella olisi luullut kolesterolinkin olevan korkealla mutta suotuisan perimän ansiosta näin ei ollut vaan se oli neljän pinnassa.

        Uskon, että korkea kolesteroli voi olla haitallista, jos arvot ovat TODELLA korkeita esimerkiksi 12-16. Liika on liikaa kaikessa.

        7 tuskin on vielä haitallinen käsittääkseni Norjassa edelleen hyväksytään 7 kolesterolilla terveen kirjoihin.

        Ja kai elämän tavoillakin voivat vaikuttaa asiaan jotkut ihmiset mutta olen kyllä kuullut ihan lääkärinkin suusta, että perimä on suurin määräävä tekijä.

        Homma meneekin siten, että jos omaa huonot geenit niin ruuan kanssa pitää olla erittäin tarkka jos sillä aikoo pitää kolesteroliarvonsa hyvinä. Suomalaisilla on esimerkiksi APOE-geenin nelosmuunnosta aika runsaasti eli 20% ja tuo altistaa korkeille kolesteroliarvoille. Geneettisesti se on myös suurin Alzheimerin riskitekijä.

        Sv-tautiriskiä alkaa ilmaantua kun LDL-kolesteroli ylittää 1.8 mmol/l. Kun mennään yli 4.5 mmol/l niin riski on jo melkoinen, esimerkiksi Framinghamin sydäntutkimuksessa sillä pääsee jo korkeimpaan riskiluokkaan. Kokonaiskolesterolissa arvo 7 on jo aika hankala saavuttaa vaikka söisi paljonkin tyydyttynyttä rasvaa eikä yhtään monityydyttymätöntä. Jimmy Moore on kyllä saanut rasvattua itselleen kokonaiskolesterolin 9 mmol/l

        Suomalaisten kokonaiskolesteroli oli 70-luvun taitteessa hiukan alle 7 mmol/l. Meidän sydäntautikuolleisuus oli silloin maailman huipputasoa eli noin kaksinkertainen lähimpään kilpailijaan verrattuna. Suomalaisella geeniperimällä ei siis kannata hommata kovin korkeita kolesteroliarvoja vaikka ihmiset muualla niillä pärjäisivätkin.

        Familiaarisesta hyperkolestemiasta kärsivien kokonaiskolesteroli on sitten helposti 9 mmol/l. Sydänkohtaus tulee monelle jo ennen kun täyttää 50 vuotta.


      • VP?
        hp&v kirjoitti:

        Homma meneekin siten, että jos omaa huonot geenit niin ruuan kanssa pitää olla erittäin tarkka jos sillä aikoo pitää kolesteroliarvonsa hyvinä. Suomalaisilla on esimerkiksi APOE-geenin nelosmuunnosta aika runsaasti eli 20% ja tuo altistaa korkeille kolesteroliarvoille. Geneettisesti se on myös suurin Alzheimerin riskitekijä.

        Sv-tautiriskiä alkaa ilmaantua kun LDL-kolesteroli ylittää 1.8 mmol/l. Kun mennään yli 4.5 mmol/l niin riski on jo melkoinen, esimerkiksi Framinghamin sydäntutkimuksessa sillä pääsee jo korkeimpaan riskiluokkaan. Kokonaiskolesterolissa arvo 7 on jo aika hankala saavuttaa vaikka söisi paljonkin tyydyttynyttä rasvaa eikä yhtään monityydyttymätöntä. Jimmy Moore on kyllä saanut rasvattua itselleen kokonaiskolesterolin 9 mmol/l

        Suomalaisten kokonaiskolesteroli oli 70-luvun taitteessa hiukan alle 7 mmol/l. Meidän sydäntautikuolleisuus oli silloin maailman huipputasoa eli noin kaksinkertainen lähimpään kilpailijaan verrattuna. Suomalaisella geeniperimällä ei siis kannata hommata kovin korkeita kolesteroliarvoja vaikka ihmiset muualla niillä pärjäisivätkin.

        Familiaarisesta hyperkolestemiasta kärsivien kokonaiskolesteroli on sitten helposti 9 mmol/l. Sydänkohtaus tulee monelle jo ennen kun täyttää 50 vuotta.

        hp&v

        Ja ne sinun lääkityksellä saavuttamasi arvot?

        Ja ne sinun arvosi ennen lääkinnän aloittamista?

        kokonaiskol.
        LDL
        HDL
        triglycer.


      • Hentunen.
        hp&v kirjoitti:

        Kolesteroliarvoihin voi kyllä vaikuttaa elämäntavoilla. Itsellä kokonaiskolesteroli laskenut 6.3 mmol/l arvoon 2.9 mmol/l. Keinoina kovan rasvan vaihto pehmeään, liikunnan lisäys, runsaasti kuitua ja simvastatiini. Jälkimmäinen jää todennäköisesti ensi syksynä pois, nyt kokeillaan 3 tablettia viikossa.

        Kolesterolia on kyllä aina tarpeeksi. Luonnonkansoilla ja muilla kädellisillä kokonaiskolesteroli on tuolla 3 pinnassa. Riittää oikein hyvin.

        Sairastaminen laskee kolesteroliarvoja eikä matala kolesteroli aiheuta sairastumisia. Sen sijaan korkea LDL lisää riskiä sairastua sv-sairauksiin.

        "Kolesterolia on kyllä aina tarpeeksi. Luonnonkansoilla ja muilla kädellisillä kokonaiskolesteroli on tuolla 3 pinnassa. Riittää oikein hyvin."

        Juu ei tarvitse lääkitä statiineilla.

        Mutta mutta aborginaaleilla on maailman alhaisimmat kolet ja suurin sydänkuolleisuus. Muistikin pätkii ja muutenkin menee kepulisti. Pitäis olla terveyden perikuva mutta kun ei.


      • hp&v
        Hentunen. kirjoitti:

        "Kolesterolia on kyllä aina tarpeeksi. Luonnonkansoilla ja muilla kädellisillä kokonaiskolesteroli on tuolla 3 pinnassa. Riittää oikein hyvin."

        Juu ei tarvitse lääkitä statiineilla.

        Mutta mutta aborginaaleilla on maailman alhaisimmat kolet ja suurin sydänkuolleisuus. Muistikin pätkii ja muutenkin menee kepulisti. Pitäis olla terveyden perikuva mutta kun ei.

        Aboilla on ihan tarpeeksi ongelmia ilman alkoholismiakin, aliravitsemusta jne..

        Abojen kolesteroliarvoissa ei kuitenkaan enää ole mitään kehuttavaa eikä välttämättä ole koskaan ollutkaan:
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18599067


      • Hentunen
        hp&v kirjoitti:

        Aboilla on ihan tarpeeksi ongelmia ilman alkoholismiakin, aliravitsemusta jne..

        Abojen kolesteroliarvoissa ei kuitenkaan enää ole mitään kehuttavaa eikä välttämättä ole koskaan ollutkaan:
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18599067

        Näin sanottiin
        "Päätelmät:
        Australian alkuperäiskansat ovat dyslipidemia, joka sisältää pieniä LDL ja erittäin matala HDL-kolesterolitaso.Dyslipidemia oli yhtä vaikeaa molemmilla sukupuolilla. Strategiat, joilla pyritään lisäämään HDL-kolesterolin ja LDL koko voi alentaa korkeaa CVD riskiä alkuperäiskansojen.
        Teorian 18599067 [PubMed - indeksoitu MEDLINE]"

        Mitä tulee abojen luuviulumaisuuteen niin ..kyllä he ruokoo on saaneet kiitettävästi.

        Sveitsiläisillä on euroopan korkeimmat kolet ja alhaisin sydänkuolleisuus.

        Miksi Itä-Euroopassa on sydärikuolleisuus kymmenen kertainen Ranska-Sveitsi ... verrattuna.


      • hp&v
        Hentunen kirjoitti:

        Näin sanottiin
        "Päätelmät:
        Australian alkuperäiskansat ovat dyslipidemia, joka sisältää pieniä LDL ja erittäin matala HDL-kolesterolitaso.Dyslipidemia oli yhtä vaikeaa molemmilla sukupuolilla. Strategiat, joilla pyritään lisäämään HDL-kolesterolin ja LDL koko voi alentaa korkeaa CVD riskiä alkuperäiskansojen.
        Teorian 18599067 [PubMed - indeksoitu MEDLINE]"

        Mitä tulee abojen luuviulumaisuuteen niin ..kyllä he ruokoo on saaneet kiitettävästi.

        Sveitsiläisillä on euroopan korkeimmat kolet ja alhaisin sydänkuolleisuus.

        Miksi Itä-Euroopassa on sydärikuolleisuus kymmenen kertainen Ranska-Sveitsi ... verrattuna.

        Kolesteroliarvot vaikuttavat kaikissa kansoissa samalla tavoilla sydäntauteihin (ts. Ranskassakin ihmiset, joilla on huonommat kolesteroliarvot saavat enemmän sydänkohtauksia kuin ihmiset, joilla on paremmat kolesteroliarvot). Kansojen geeneissä on eroja (esimerkiksi Suomessa on noin kaksi kertaa enemmän APOE-geenin nelosmuunnosta kuin Ranskassa) ja myöskin muissa elintavoissa.

        Itä-Euroopan korkeita sydäntautilukuja selittää mm. köyhyys, alkoholismi, vähäinen kasvisten ja hedelmien syönti, alkoholismi, huono terveydenhoito jne..

        Tässä Tavin juttua kolesteroliskepsismistä:
        http://blogit.iltalehti.fi/varpu-tavi/2012/01/10/totuus-kolesterolista-osa-1/


      • Hentunen.
        hp&v kirjoitti:

        Kolesteroliarvot vaikuttavat kaikissa kansoissa samalla tavoilla sydäntauteihin (ts. Ranskassakin ihmiset, joilla on huonommat kolesteroliarvot saavat enemmän sydänkohtauksia kuin ihmiset, joilla on paremmat kolesteroliarvot). Kansojen geeneissä on eroja (esimerkiksi Suomessa on noin kaksi kertaa enemmän APOE-geenin nelosmuunnosta kuin Ranskassa) ja myöskin muissa elintavoissa.

        Itä-Euroopan korkeita sydäntautilukuja selittää mm. köyhyys, alkoholismi, vähäinen kasvisten ja hedelmien syönti, alkoholismi, huono terveydenhoito jne..

        Tässä Tavin juttua kolesteroliskepsismistä:
        http://blogit.iltalehti.fi/varpu-tavi/2012/01/10/totuus-kolesterolista-osa-1/

        Juu siellä tuli esille notta Ancel Keys oli hyvin nirson valikoiva "mansikan" suhteen.

        Eli tuot esille muita syitä kuin kolesterolin joten onko kolesterolin syyllisyys sittenkin sivuseikka?

        Jospa itäisessä osassa käytetään liikaa niitä hyvin välttämättömiä rasvoja joita kroppa ei itse valmista?


      • hp&v
        Hentunen. kirjoitti:

        Juu siellä tuli esille notta Ancel Keys oli hyvin nirson valikoiva "mansikan" suhteen.

        Eli tuot esille muita syitä kuin kolesterolin joten onko kolesterolin syyllisyys sittenkin sivuseikka?

        Jospa itäisessä osassa käytetään liikaa niitä hyvin välttämättömiä rasvoja joita kroppa ei itse valmista?

        Itä-Euroopassa käytetään runsaasti eläinrasvaa, ei suinkaan kasvirasvoja. Ranskassa ja Sveitsissä on lisäksi suuri rasvan lähde juusto eikä laardi kuten Itä-Euroopassa ja juuston uskotaan olevan melko haitatonta kolesteroliarvojen kannalta.

        Kolesteroli on edelleenkin merkittävin sv-sairauksien riskitekijä. Jopa siinä määrin, että jos ihmisellä on erinomaiset kolesteroliarvot mutta muut riskitekijät niin sydänkohtaukseen sairastuminen on hyvin harvinaista ja se tapahtuu yleensä hyvin vanhana. Kolesteroliarvoihinsa voi lisäksi vaikuttaa, geeneihinsä ei.

        Keysin jälkeen on tehty paljon sv-tutkimuksia. Keysin alkuperäinen teoria (ts. eläinrasva tukkii suonet) on kumottu ja on havaittu että kolesteroli on merkittävin riskitekijä. Toisaalta kolesteroliarvoja on helppo seurata toisin kuin ihmisten syömisiä eikä tällaista rasvausboomia, joka vaivaa pohjoismaita, ole aiemmin ollut jotta asiaa olisi voitu kunnolla tutkia.


      • Hentunen.
        hp&v kirjoitti:

        Itä-Euroopassa käytetään runsaasti eläinrasvaa, ei suinkaan kasvirasvoja. Ranskassa ja Sveitsissä on lisäksi suuri rasvan lähde juusto eikä laardi kuten Itä-Euroopassa ja juuston uskotaan olevan melko haitatonta kolesteroliarvojen kannalta.

        Kolesteroli on edelleenkin merkittävin sv-sairauksien riskitekijä. Jopa siinä määrin, että jos ihmisellä on erinomaiset kolesteroliarvot mutta muut riskitekijät niin sydänkohtaukseen sairastuminen on hyvin harvinaista ja se tapahtuu yleensä hyvin vanhana. Kolesteroliarvoihinsa voi lisäksi vaikuttaa, geeneihinsä ei.

        Keysin jälkeen on tehty paljon sv-tutkimuksia. Keysin alkuperäinen teoria (ts. eläinrasva tukkii suonet) on kumottu ja on havaittu että kolesteroli on merkittävin riskitekijä. Toisaalta kolesteroliarvoja on helppo seurata toisin kuin ihmisten syömisiä eikä tällaista rasvausboomia, joka vaivaa pohjoismaita, ole aiemmin ollut jotta asiaa olisi voitu kunnolla tutkia.

        "Itä-Euroopassa käytetään runsaasti eläinrasvaa, ei suinkaan kasvirasvoja."

        Olette varmaan vieraillut siellä? Minä olen kyllä siellä asustellut enkä minä maitorasvaja nähnyt missään eikä siellä toreilla ollut läskiäkään. Kunhan omia uskomuksia kertoilet. Maslaa oli saavista saatavilla omaan puteliin. Auringonkukka öljyä muuten.

        Mitä niihin juustoihin tulee niin minnekkäs se maitorasva on sieltä kadonnut?

        Niin ne sydärit ja kolesterolit niin voisitko tuota linkissä olevaa kuvaa tulkita.

        http://4.bp.blogspot.com/-rskmEQbclGY/VK2_85UM8_I/AAAAAAAAAtg/DZiP8yWglJQ/s1600/kolet.jpg

        "Keysin jälkeen on tehty paljon sv-tutkimuksia. Keysin alkuperäinen teoria (ts. eläinrasva tukkii suonet) on kumottu ja on havaittu että kolesteroli on merkittävin riskitekijä."

        Selitykset vain vaihtuvat!!!!


      • Pahat kielet?
        hp&v kirjoitti:

        Itä-Euroopassa käytetään runsaasti eläinrasvaa, ei suinkaan kasvirasvoja. Ranskassa ja Sveitsissä on lisäksi suuri rasvan lähde juusto eikä laardi kuten Itä-Euroopassa ja juuston uskotaan olevan melko haitatonta kolesteroliarvojen kannalta.

        Kolesteroli on edelleenkin merkittävin sv-sairauksien riskitekijä. Jopa siinä määrin, että jos ihmisellä on erinomaiset kolesteroliarvot mutta muut riskitekijät niin sydänkohtaukseen sairastuminen on hyvin harvinaista ja se tapahtuu yleensä hyvin vanhana. Kolesteroliarvoihinsa voi lisäksi vaikuttaa, geeneihinsä ei.

        Keysin jälkeen on tehty paljon sv-tutkimuksia. Keysin alkuperäinen teoria (ts. eläinrasva tukkii suonet) on kumottu ja on havaittu että kolesteroli on merkittävin riskitekijä. Toisaalta kolesteroliarvoja on helppo seurata toisin kuin ihmisten syömisiä eikä tällaista rasvausboomia, joka vaivaa pohjoismaita, ole aiemmin ollut jotta asiaa olisi voitu kunnolla tutkia.

        Jo yli 20 tutkimusta osoittaa, että pisimpään elävät ne ihmiset, joiden veressä on riittävästi kolesterolia. Siis enemmän kuin 5 mmol/l, jota lääkärit pitävät lääkehoidon rajana. Yksi näistä tutkimuksista on proviisori Päivi Tuikkalan väitöskirja (2011), jonka mukaan matalat kolesteroliarvot olivat yhteydessä lisääntyneeseen kuolleisuuteen. Yli 74-vuotiailla kohonnut kolesteroli ei ennustanut kuolleisuutta.

        Norjan HUNT2-tutkimus käsitti yli 50 000 henkilöä, iältään 20–74 vuotta. Jokaista 1,0 mmol/l kokonaiskolesterolin nousua kohti naisten – mutta ei miesten – kuolleisuus väheni 6 prosentilla. Naisilla alle 5 mmol/l lisää kuoleman riskiä. Miehillä kuolleisuus oli pienintä silloin kun kokonaiskolesteroli oli 5,0–5,9 mmol/l. Tutkijat suosittavatkin kolesterolilääkitystä vasta silloin kun kokonaiskolesteroli on yli 8 mmol/l, ja henkilölle ei ole kasautunut muita riskitekijöitä.

        Naisten kuoleman riski oli 28 % pienempi kokonaiskolesterolin ollessa yli 7,0 mmol/l verrattuna arvoon alle 4,9 mmol/l. Myös sydäntaudin, sydänpysähdyksen ja aivohalvauksen riski pieneni sitä mukaa kun kolesterolipitoisuus suureni.

        Tulokset ovat täysin yleisten käsitysten vastaisia.


      • hp&v
        Pahat kielet? kirjoitti:

        Jo yli 20 tutkimusta osoittaa, että pisimpään elävät ne ihmiset, joiden veressä on riittävästi kolesterolia. Siis enemmän kuin 5 mmol/l, jota lääkärit pitävät lääkehoidon rajana. Yksi näistä tutkimuksista on proviisori Päivi Tuikkalan väitöskirja (2011), jonka mukaan matalat kolesteroliarvot olivat yhteydessä lisääntyneeseen kuolleisuuteen. Yli 74-vuotiailla kohonnut kolesteroli ei ennustanut kuolleisuutta.

        Norjan HUNT2-tutkimus käsitti yli 50 000 henkilöä, iältään 20–74 vuotta. Jokaista 1,0 mmol/l kokonaiskolesterolin nousua kohti naisten – mutta ei miesten – kuolleisuus väheni 6 prosentilla. Naisilla alle 5 mmol/l lisää kuoleman riskiä. Miehillä kuolleisuus oli pienintä silloin kun kokonaiskolesteroli oli 5,0–5,9 mmol/l. Tutkijat suosittavatkin kolesterolilääkitystä vasta silloin kun kokonaiskolesteroli on yli 8 mmol/l, ja henkilölle ei ole kasautunut muita riskitekijöitä.

        Naisten kuoleman riski oli 28 % pienempi kokonaiskolesterolin ollessa yli 7,0 mmol/l verrattuna arvoon alle 4,9 mmol/l. Myös sydäntaudin, sydänpysähdyksen ja aivohalvauksen riski pieneni sitä mukaa kun kolesterolipitoisuus suureni.

        Tulokset ovat täysin yleisten käsitysten vastaisia.

        5 mmol/l ei ole hoitoraja. Statiinilääkitys aloitetaan periaatteessa riskikartoituksen perusteella. Kokonaiskolesteroli ei lisäksi ole edes hoitoperuste vaan korkea LDL-kolesteroli ja matala HDL-kolesteroli. Riskikartoitukseen taas kuuluu perheen sydäntautihistoria, muut sairaudet (erityisesti kakkostyypin diabetes ja verenpainetauti) jne.

        Matala kolesteroli on merkki sairastamisesta ja se lisää kuolleisuutta. Syy ja seuraus on siis mennyt sekaisin.

        Tolonen toki tulkitsee tutkimusten tuloksia samoin kuin Heikkiläkin, poimii niistä vain itseään miellyttävät kohdat.


      • hp&v
        Hentunen. kirjoitti:

        "Itä-Euroopassa käytetään runsaasti eläinrasvaa, ei suinkaan kasvirasvoja."

        Olette varmaan vieraillut siellä? Minä olen kyllä siellä asustellut enkä minä maitorasvaja nähnyt missään eikä siellä toreilla ollut läskiäkään. Kunhan omia uskomuksia kertoilet. Maslaa oli saavista saatavilla omaan puteliin. Auringonkukka öljyä muuten.

        Mitä niihin juustoihin tulee niin minnekkäs se maitorasva on sieltä kadonnut?

        Niin ne sydärit ja kolesterolit niin voisitko tuota linkissä olevaa kuvaa tulkita.

        http://4.bp.blogspot.com/-rskmEQbclGY/VK2_85UM8_I/AAAAAAAAAtg/DZiP8yWglJQ/s1600/kolet.jpg

        "Keysin jälkeen on tehty paljon sv-tutkimuksia. Keysin alkuperäinen teoria (ts. eläinrasva tukkii suonet) on kumottu ja on havaittu että kolesteroli on merkittävin riskitekijä."

        Selitykset vain vaihtuvat!!!!

        Kannattaa lukea koko raportti eikä siitä erotettua yhtä kuvaajaa:
        http://www.nhlbi.nih.gov/files/docs/resources/heart/atp3full.pdf

        Kannattaa katsoa vaikka käyrät sivulta II-37.

        Tuonkin raportin suositukset ovat samat kuin muualla eli suositellaan kolesteroliarvojen parantamista elintapamuutoksilla ja lääkkeillä tarpeen mukaan.


      • Pahat kielet
        hp&v kirjoitti:

        Kannattaa lukea koko raportti eikä siitä erotettua yhtä kuvaajaa:
        http://www.nhlbi.nih.gov/files/docs/resources/heart/atp3full.pdf

        Kannattaa katsoa vaikka käyrät sivulta II-37.

        Tuonkin raportin suositukset ovat samat kuin muualla eli suositellaan kolesteroliarvojen parantamista elintapamuutoksilla ja lääkkeillä tarpeen mukaan.

        "Helmi, joka on pakko laittaa tänne muistiin, kun se kerrankin ihan pääkallopaikalta julkistetaan. Tämän päivän Hesarissa (8.2.2015, sivu C11) itsensä Raision kehityspäällikkö Jouni Niemelä kertoo, miten vielä 1970-luvun leivontamargariineissa oli jopa 30% teknotranssia (ja jo lauseen sanomuoto kertoo, että 60-luvulla sitä oli vielä enemmän; anekdoottina olen kuullut 50 prosentista) ja että tuolloin leipämargariinien pitoisuus oli 15-20 % tuotteen rasvoista. Näitä lukuja et löydä maksutta luettavasta internetistä millään, sen verran ikäviä ne ovat :)

        Mutta kun kerran tuossa on lukuja, niin katsotaanpa samoin tein, millaisia ongelmia kyseinen teknotranssi tuohon aikaan aiheutti - ja millaisina määrinä.
        * Harvardin megalomaanisten hoitajatutkimusten sydänkuolemaluvut pieniriskisille terveille naisille ovat hätkähdyttäviä kun puhutaan ajasta, jolloin rasvaa ei vielä edes vähennetty ruoasta (se alkoi vasta 80-luvulla). Niissä 2 E% teknotranssia sapuskassa tuplasi sydänkuolemariskin.
        * Noh. Jos (tai kun) työläisväestön rasva oli köyhässä Suomessa pääasiassa margariinia (muodossa tai toisessa) ja jos (tai kun) ravinnosta oli herkästi 40 E% rasvaa (tavallista ruokaa söivät), niin ihan tavisten päivän kaloreista ihan Suomessa oli helposti jopa 20 E% teknotranssia 60- ja 70-lukujen vaihteessa. Ja kun jo 2 E% tuplasi Harvardin naisten sydänkohtaukuolemariskin, niin 20% ilmeisesti 20-kertaisti sen...
        * Joten ei ole mikään ihme, että sydänkohtaukset vähenivät Pohjois-Karjala projektin aikana - koko maassa. Ja ne vähenivät ihan samaan tahtiin sekä siellä, missä opetettiin väkeä syömään "oikein" että siellä missä ei opetettu mitään. Näin kävi siksi että teknotranssin määriä margariinissa alettiin samaan aikaan tiputtaa, ja ihme oli valmis. Ne tippuivat 70-luvulla 30%'sta alaspain, 80-luvulla 13% alaspäin eikä niistä päästy edes alle prosentin tasoihin ennen vaihtoesteröinnin keksimistä, jokamikä on varsin tuore keksintö.

        Mutta edes teknotranssien tiputus JA muutos vähärasvaisuuteen eivät ole vieläkään tuoneet Suomea sydänkuolemissa edes eurooppalaiselle keskitasolle. Kuinka matala se olisikaan ollut aikana ennen margariineja (lue: ennen kuolemien huimaa nousua joka jatkui 50-luvun alusta aina 70-luvun alkuuun), jos sydänkirurgia olisi jo silloin ollut nykyisellä tasolla?

        Ruotsi näyttää nyt esimerkkiä siitä miten maitorasvan käyttö nykypäivänäkin vähentää toteunutta sydänriskiä merkittävästi. Tosin siitä kuulee täällä vain jos osaa ruotsia ja seuraa alaa aktiivisesti. Kaikkia muita sumutetaan silmiin edelleen antaumuksella ja täydellisesti. Muun muassa näillä hesarin opinkappaleilla..."

        http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?p=1953962#p1953962


      • Hentunen
        hp&v kirjoitti:

        5 mmol/l ei ole hoitoraja. Statiinilääkitys aloitetaan periaatteessa riskikartoituksen perusteella. Kokonaiskolesteroli ei lisäksi ole edes hoitoperuste vaan korkea LDL-kolesteroli ja matala HDL-kolesteroli. Riskikartoitukseen taas kuuluu perheen sydäntautihistoria, muut sairaudet (erityisesti kakkostyypin diabetes ja verenpainetauti) jne.

        Matala kolesteroli on merkki sairastamisesta ja se lisää kuolleisuutta. Syy ja seuraus on siis mennyt sekaisin.

        Tolonen toki tulkitsee tutkimusten tuloksia samoin kuin Heikkiläkin, poimii niistä vain itseään miellyttävät kohdat.

        "Matala kolesteroli on merkki sairastamisesta ja se lisää kuolleisuutta. Syy ja seuraus on siis mennyt sekaisin. "

        Miksi ihmeessä ei etsitä sitä sairautta joka pitää kolet alhaisina, jos se on hyvä merkki? Ei pereke mitä ihmeellisemmäksi jutut muuttuu. Kehutaan vuan notta on hyvät kolet.

        "Tolonen toki tulkitsee tutkimusten tuloksia samoin kuin Heikkiläkin, poimii niistä vain itseään miellyttävät kohdat."

        Meillä on hyvä esimerkki siitä marjapoimijan valikoinnista. Keys lköysi lupaavia esimerkkivaltioita 22 kpl mutta kelepuutti vain 7. Jätti Ruotsi kättelyssä poikkeen koska rasvaa kului ehkä enempi kuin Suomessa, mutta se sydäri kuolleisuus pienempi.

        Tietenkin todellisia syitä etsivän tulee ottaa huomioon kaikki, mutrta kaltaisesi9 tiedoittaja selittää vain sen mitä on käsketty tiedoittamaan. (et sitten työskenle viikonloppu vapaalla joten palkka tiedoittaja)

        Miksi diabeetikoilla ääreisverenkierto tukkeutuu ja he kuoleva sydänkohtauksiin pääasiassa. Varmasti saavat statiineita riittävästi ja terveellistä leipää ja unohtamatta niitä ihmeitä tekeviä öljyjä???? Ettei vuan olis sokurit tahkeina siirappeina siellä valtimoitten seinämillä?


    • Kolesteroli
    • Ei tehonnut

      Tuntuu oudolta että lääkäri antaa ohjeeksi siirtyä Benecoliin tai vastaavaan kun Simvastatiini ei tehoa. Benecolin teho on lääkkeisiin verrattuna hyvin pieni. Tuossa tilanteessa olisi pitänyt vaihtaa kolesterolilääkkeeksi jokin muu tehokkaampi tuote (niitä on olemassa).

      Aikanaan kun nämä "kolesterolinalentajamargariinit" tuli markkinoille, söin kokeeksi joitakin kuukausia sellaista, mutta kolesteroliarvoissa ei tapahtunut muutoksia. Sen vuoksi siirryttiin pillereihin jotka tehoaakin hyvin ja pääsen pienellä annostuksella diabeetikolle annettuihin ohjearvoihin.

    • näitä neuvoja myös

      Kalaa punaisen lihan (=nauta, sika, lammas) asemesta ja lisää liikuntaa ja kaikki kovat rasvat pois. Liikuntakin alentaa kolesterolia. Ei vastauksissa on muitakin hyviä neuvoja, kuten vihannekset yms..

      • näitä neuvoja myös

        Unohtui sanoa, että eräs tutttu jolla kol. oli lähes 7 alensi sen n. 4,5:een pelkällä punariisillä. Hänellä se ainakin tepsi kun ei halunnut ruveta syömään lääkkeitä.


      • Selvä syy
        näitä neuvoja myös kirjoitti:

        Unohtui sanoa, että eräs tutttu jolla kol. oli lähes 7 alensi sen n. 4,5:een pelkällä punariisillä. Hänellä se ainakin tepsi kun ei halunnut ruveta syömään lääkkeitä.

        Punariisi sisältää runsaasti statiineja. Sama kun vetäisi pilleriä poskeen.


      • Hentunen
        Selvä syy kirjoitti:

        Punariisi sisältää runsaasti statiineja. Sama kun vetäisi pilleriä poskeen.

        Punariisistä se homesienimyrkky on löydetty. Lääketehtaat tekasivat pienen molekyyli muutoksen ka saatiin patentoitua. Liekkö vakuuttavampaa ..patentoitu? Kapitalistin mielikuvitus on tunnetusti rikas.... ku on myrkky löydetty niin kyllä siihen tauti keksitään. Kolesterolitauti sano. Kuten tuolla tuli esille notta kolesterolit on alhaiset niin on tauti päällä... eikä pyritä edes miettimään mikä missä vika vuan potilasta taputetaan päähän notta hyvä hyvä. Juu ja Utriaisen tilastot kertovat notta saahan monta tautia statiineilla aikaseksi ja mikä parasta saahan syyttää geenilöitä ja wanhuutta.


    • VP?

      Suomalaista tutkimushöpinää

      FINRISKI 2012

      Nyt vallitsee LCHF/VHH paniikki Suomessa. Vanha, vääräksi todistettu luonnollisen rasvan pelko elää edelleen. Huolimatta siitä että moderni tutkimus on kerta,kerran, kerran, kerran,,,,,jälkeen todistanut että voi ja kananmunat ovat terveydelle vaarattomia.

      http://link.springer.com/article/10.1007/s00394-012-0418-1
      http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(11)00314-5/abstract
      http://www.njmonline.nl/getpdf.php?t=a&id=10000756
      http://ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract
      http://www.karger.com/Journal/Issue/250361
      http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1108492

      Tutkimuksen mukaan on keskimääräinen kolesteroliarvo Suomessa noussut 5,2:sta-5,3:een mmol/l. Syyliseksi leivottiin LCHF/VHH ruokavalio ja nyt uhkaillaan valtavilla määrillä sydäninfarkteja. Mutta missä ne infarktit viipyy? Ei löydy mitään statistiikka joka näyttää muuta kuin että Suomalaisten ja Ruotsalaisten sydänterveys vain paranee.

      Pekka Puska (THL), on paniikin aiheuttaneiden atikkeleiden takana, Hän täyttää 67v tänä vuonna. Onhan se hienoa työskennellä eläkeiän saavutettuaankin –mutta silloin olisi syytä yrittää myös pysyä kehityksessä mukana.
      http://www.kostdoktorn.se/lchf-panik-i-finland/

      Oma lisäys:

      Pekka Puskan maine on yhtä kummallinen ilmiö kuin Kolumbuksenkin:
      Kun hän lähti matkalle hän ei tiennyt mihin oli menossa.
      Kun hän tuli perille hän ei tiennyt mihin oli tullut.
      Kun hän palasi matkalta hän ei tiennyt missä oli käynyt.
      THL:n ja Pekka Puskan naurettavien väitösten maine on jo kansainväline

      • VP?

        Ylläpidon idiootti (hp&v) pitää edelleen huolen siitä että diabeetikko pysyy kovimmalla mahdollisella lääkityksellä poistamalla modernia tutkimusta ja käytännön kokemusta kuvaavat kirjoitukset.


      • Huitaisu pimeään
        VP? kirjoitti:

        Ylläpidon idiootti (hp&v) pitää edelleen huolen siitä että diabeetikko pysyy kovimmalla mahdollisella lääkityksellä poistamalla modernia tutkimusta ja käytännön kokemusta kuvaavat kirjoitukset.

        Mistä tiedät että hp&v työskentelee ylläpitäjänä? Olet syytellyt milloin ketäkin ylläpitäjäksi ja vielä enemmän huitonut pimeään syytellen yleisesti ylläpitoa.

        Yhtäkään viestiäsi ei poisteta mikäli noudatat palstan sääntöjä, nettikettiä ja normaalia ihmisten keskistä kohteliasta puhetapaa.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe