Laki sijaissisar suhteista

Muutin viikko sitten sijaisperheeseen. Siellä asuu nuori poika ja minun ikäinen tyttö. Ihastuin ja rakastuin tyttöön ensi silmäyksellä ja hän minuun. Myöhemmin kävi ilmi kun sijaisvanhempi sai selville suhteemme hän alkoi huutaa että sijaissisarten seurustelusuhteet ovat sijaisperheissä kiellettyjä!!!
Siksi haluan tietää, että onko tämä vittu tosissaan todellista!!!!
Ja vaadin rehellisiä vastauksia!

8

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen nuori

      No voi että. Valitettavasti aihe ei ole tuttu, enkä millään jaksaisi selvittääkään. Maalaisjärkeni sanoo, ettei laki puutu tuohon millään tavalla. Olen varma, että sosiaalityöntekijöillä olisi vastaus. Muutenkin tuntuu ikävältä käytökseltä _aikuiselta nuorelle_ ruveta rehaamaan tuommoisesta! Asian olisi voinut käsitellä kauniisti, toista arvostaen, tunteita kunnioittaen. Lähinnä tuosta ehkä tulee huoli sijaisvanhemman käytöksestä - voi olla, että yhteenottoja tulee enemmänkin.

      Sen tiedän, että serkukset tai sisarukset eivät voi mennä naimisiin keskinään, mutta eipä heiltäkään suhdetta muuten kielletä. Sijaisperheen sisarusten väleihin puuttuminen olisi valtiolta puhdasta idiotismiä ja resurssien haaskausta. Tuossa lähisukulaisten naimisiinmenossa ongelmana on sairauksien periytyminen geneettisestä näkökulmasta - sijaisperhesisaruus ei geeniperimään vaikuta millään tavalla.

      Laki puuttuu seksisuhteisiin alle 16-vuotiaiden kanssa.Mutta pitäkää nyt housut jalassa muutenkin, noin läheisessä tilanteessa kannattaa edetä hitaasti ja molempien tunteita kuunnellen:)

      Jos olisin sinä, niin rauhottaisin tilanteen. Ymmärtäisin, että sijaisvanhemman käytös ei ollut kovin aikuista, ja pistäisin hänet mielessäni vähän tarkkailuun, saattaisin ottaa asian puheeksi sosiaalihuollon työntekijöiden kanssa ja kysellä, onko heillä neuvoja ja apuja, miten saada suhde sijaisvanhempien kanssa toimimaan. Sijaisvanhemmalle ehkä kertoisin, että ei tässä viikossa olla vielä elämää suurempia päätöksiä tehty, ette ole vielä menossa naimisiin ja tekemässä lapsia, ihan päivä kerrallaan vaan edetään. Mutta tunteilleenhan ei kukaan mitään voi, ja ihastuminen on arvokas tunne.

      No, sinä tiedät paremmin, millä tavoin sijaisvanhemmallesi voi puhua. Mutta tunteesi ovat sallittuja ja kauniita. Sijaisvanhemmalla on varmasti huoli siitä, että tilanne voi riistäytyä käsistä, ja joko hänellä on kohta kaksi sydänsuruista nuorta, tai ehkä perheenlisäystä odottavaa nuorta. Ihan aiheellinen huolihan tuo on, mutta toivon hänelle parempia välineitä sen käsittelyyn kuin karjuminen ja tunteiden kieltäminen. Tuohan vaan rikkoo välejä ja aiheuttaa rauhattomuutta, ja rauhaa ja turvallisuuttahan sinä tarvitset, siksihän olet sijaisperheeseen joutunut muuttamaan.

      Keskeneräisiä junttejahan me aikuisetkin vaan usein ollaan. Toivon sulle mukavaa olemista sinne ja turvallista ja kannustavaa kasvuasi tukevaa ympäristöä - mutta yritä sinä nyt rauhoitella sijaisvanhempaa:). Hän ei voi päättää Suomen lakipykälistä, mutta arkeesi hän vaikuttaa nyt todella paljon. Jos ihan mahdotonta on, niin uskoisin sosiaalihuollon tai koulun tervenhoitajan tai opettajien tms.voivan auttaa. Tilanteestaan kannattaa puhua jos vaan suinkin jaksaa. Lakipykälistä löytynee tietoa netistäkin, jostain Finlexin sivuilta. Koulussa varmaan joku historian maikka tms saattaisi olla perehtynein lakipykäliin ja tietänee, mistä niistä voi hakea tietoa ja miten niitä tulkita. Minun kouluaikanani historiaan liittyi yhteiskuntaopin tunteja, siksi hyödyntäisin juuri sen maikan lakituntemusta. Nykyään tuntijaot voi olla muuttuneet, mutta keksit varmasti keinosi:).


      Ja onnea siihen ihastukseen:). Ihana juttuhan se on.

      • NVS

        "Sen tiedän, että serkukset tai sisarukset eivät voi mennä naimisiin keskinään, mutta eipä heiltäkään suhdetta muuten kielletä. "

        Serkukset voivat mennä keskenään naimisiin Suomen lain mukaan, eikä tämä ole edes niin harvinaista mitä moni kuvittelee.


    • Oletko oikeasti 24-vuotias ja asut sijaisperheessä?

      • Niinpä....

        ...nuorten jälkihuolto kestää 21-vuotiaaksi...


    • Oon 16

      • ???

        Miksi sitten profiilissasi väität olevasi 24?


    • hmm.

      Eivät ole kiellettyjä. Kyllä taitaa puppua puhua sijaisvanhempi. Ainoastaan normaalit lainmukaiset suojaikärajat ovat voimassa. Ehkäisyasiat saa kuntoon ehkäisyneuvolassa. Ikävää että sinulle tai teille on huudettu, niin ei aikuinen saisi toimia. En tiedä mitä ikää olette, mutta ilmeisesti samanikäisiä. Joskus voi olla ongelmia jos poika on 16 ja tyttö alle 15. Aika korjaa asiat. Onnea jatkoon, pitäkää puolenne.

    • Margareeta

      Ihastuminen tyttöön on täysin normaalia.
      Nyt sijaiskodissa on unohdettu, että teini-ikäinen nuori, olkoonkin sijoitettu, ihastuu ja rakastuu niin kuin muutkin ihmiset.
      Sijoituskoti ei ole vankila eikä edes esiaste vankilasta. Se on koti.

      "Normaaleissakin" kodeissa ymmärretään nuorten ihastus.
      Asiassa ovat nyt epäonnistuneita aikuiset suhtautumisessaan asiaan, ettekä te nuoret teinit.
      Tunteita ei voi kieltää... menköön tässä jokainen aikuinen itseensä, joka on joskus rakastunut, kuinka onnistui rajoittamaan tunteiden paloaan. Tuskinpa ovat onnistuneet hekään.

      Lisäksi ette ole mitään geneettistä sukua, ettekä edes adoptiosisaruksia, joten seurustelunne on sallittua.

      Voisitte tässä mielessä tulla puolitiehen vastaan ja seurustella hienotunteisesti ottaen ympäristön huomioon. Ei siis julkisia suukotteluja ja hyvänä pitämisiä tai provosoitua uhmaa.

      Seurustelunne voitte hoitaa matalalla profiililla, mutta ottakaa huomioon myös ehkäisyasiat, jos niin pitkälle olette seurustelunne vieneet.
      Tässä vaaditaan teiltä nyt suurempaa kypsyyttä kuin aikuisilta, joten toivotan teille onnea ja viisautta seurusteluunne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe