Anssi KAIKILLE

Max. 250 pv anssia

Suomen ansioturvajärjestelmä on eriarvoistava, eikä se kannusta työllistymään.

Vastikään julkaistu keskustelupaperi ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamista kaikille palkansaajille yhtäläisin ehdoin on erittäin hyvä idea.

Tätä mieltä ovat mm. Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo, kansanedustaja Elina Lepomäki, Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tuomas Pöysti, kansanedustaja Osmo Soininvaara ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen.

Työryhmä haluaisi siirtää ansioturvajärjestelmän kokonaan valtion rahoitettavaksi, nostaa kaikki työttömät ansioturvan piiriin ja tarjota kaikille sadan päivän ajan korotettua tukea.

Tämä onnistuisi työryhmän mukaan lyhentämällä ansiosidonnaisen keston ylärajaa 250 päivään.

Siis enemmän rahaa, mutta vähemmän aikaa.

Suomen Yrittäjät kertoi ehdotuksen olevan hyvä avaus. Elinkeinoelämän keskusliitto oli samaa mieltä muun muassa siitä, että ansiosidonnaisen enimmäisajan kestoa olisi syytä lyhentää.

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry:ssä oltiin luonnollisesti työttömyyskassajärjestelmän lakkauttamista vastaan.

työttömiä oli vuoden 2014 joulukuussa 232 000, mikä on 27 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Yli vuoden työttömänä olleiden pitkäaikaistyöttömien määrä tästä oli 98 500 (MoPalaiset).

”Jos työttömyys kestää enemmän kuin se 250 päivää, niin olisi tarpeellista että ryhdyttäisiin näihin aktivointitoimiin. " (= MoPaan vaan kaikki!) Heikki Hiilamo sanoo.

Nykyjärjestelmässä ansioturvaa rahoitetaan 95-prosenttisesti valtion budjetista ja lakisääteisistä työttömyysvakuutusmaksuista, käytännössä siis verovaroin!!!!!

Ongelmana on että pelkästään työttömyyskassojen jäsenet ovat oikeutettuja ansioturvaan, vaikka vain viisi prosenttia ansioturvan rahoituksesta tulee työttömyyskassojen jäsenmaksuista. > Niin ME KAIKKI kustannetaan anssit mutta vaan harvat ja valitut saa sitä! Tämä on epätasavertaista.

Uudistus voitaisiin hänen mukaansa rahoittaa myös esimerkiksi työttömyysvakuutusmaksuja korottamalla. Siis mitä?! Palkansivukulujahan piti pienentää jotta yrittäjät voivat palkata?!

35

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätäkötarkoitit

      uudessa mallissa työnatajan osuus 53,5% poistuu, ja luonnollisesti myös työntekijän vapaaehtoinen työttömyyskassa maksut yhteensä 5%

      Nykyiseen valtiorahoitteeseen työttömyysturvaan 41,5% nousee täyteen 100%.

      silloin se on täysin 100% valtion rahoittamaa

      • unohdit

        Väärin, siihen jää vielä se työntekijän maksama työttömyysvakuutusmaksu. Sen määrää tosin varmasti nostettais.


    • ANSSI POIS KAIKILTA!

      > Nykyjärjestelmässä ansioturvaa rahoitetaan 95-prosenttisesti valtion budjetista ja lakisääteisistä työttömyysvakuutusmaksuista, käytännössä siis verovaroin <

      Työttömyyskassojen jäsenet maksavat ansiosidonnaisen kokonaiskuluista vain 5 prosenttia!

      Palkansaajien ja työnantajien maksusta ansiosidonnaista turvaa rahoitetaan 53 prosenttia ja loput 42 prosenttia tulee valtiolta.

      Anssilaiset ovat siis LOISIA jotka SYÖVÄT TOISTEN PÖYDÄSTÄ?!

      Kaikki mitä anssilaiset saavat on poissa yhteisestä hyvästä!

      Miksi joidenkin harvojen ja valittujen pitäisi saada työttömänä ollessaan enemmän kuin muiden työttömien?

      Kun normaali työttömien tulee tulla toimeen vain 290 - 550 e/kk, niin miksei anssilaisten tulisi?

      • 500päivää=>250päivää

        Väitteesi

        " Työttömyyskassojen jäsenet maksavat ansiosidonnaisen kokonaiskuluista vain 5 prosenttia!"

        Tiedän yhden työttömyyskassan jonka jäsenyys on kaikilta 118€ /kalenterivuodelta. "( sen saman maksaa köyhä osa-aikainen yksi-huoltaja, kuin hallintotieteiden maisteri ) se on oikeiston käsitys tasaveroisesta maksusta. missä ei riidellä.

        AY-liikkeen työttömyyskassan jäsen maksaa bruttopalkastaan, riippuen työttömyyskassastaan 0,4 - 0,9 % huomattavasti enemmän kuin tuon 118€/kalenterivuosi maksu, siellä taas joutuu "riitelemään" jos puolustaa työntekijöiden laillisia oikeuksia.

        Nyt nämä 5 viisi paremman aineksen "huippuyksilöt" kertoo miten hunomman aineksen pitää tyytyä siihen mitä "rikkaiman aineksen" veron alennusten jälkeen jää jäljelle, kun valtion kassa on tyhjentynyt.


      • anssiki

        Kun normaali työttömien tulee tulla toimeen vain 290 - 550 e/kk, niin miksei anssilaisten tulisi?

        LIITY LIITTOON ÄLÄKÄ NARISE


      • lillius
        anssiki kirjoitti:

        Kun normaali työttömien tulee tulla toimeen vain 290 - 550 e/kk, niin miksei anssilaisten tulisi?

        LIITY LIITTOON ÄLÄKÄ NARISE

        Palkkiokohun saattelemana Fortumista vuonna 2009 lähtenyt Mikael Lilius on yksi hyötyjistä, kun valtion osittain omistamat yhtiöt hilaavat ylimmän johtonsa palkkioita ylöspäin.

        Liliukselle puuhataan 10 000 euron korotusta Metsossa, josta valtio omistaa lähes 12 prosenttia. Korotuksen myötä Liliuksen vuosipalkkio Metson hallituksen puheenjohtajana kohoaisi 110 000 euroon.

        Liliukselle palkankorotusta esitti nimitystoimikunta, jossa Lilius toimi asiantuntijajäsenenä - Lilius tosin ei osallistunut palkkiotaan koskevaan keskusteluun. Korotusesityksestä kertoi ensimmäisenä Arvopaperi.

        Korotusta järjestellään myös Markku Pohjolalle, joka johtaa valtion 10,3-prosenttisesti omistaman Tiedon hallitusta. Jos esitys menee läpi, Pohjolan vuosipalkkio nousee 72 000 eurosta 83 000 euroon.


    • d rytutiyutstr

      Aloituksessa mainitut nimet arveluttavat. Tuskinpa on kyseessä kansalaisten hyvinvointia ajatteleva joukkio. Arvaan, että tässä on taas kuorrutettu pas kaa sokerilla. Puhutaan, että korkeampi tuki kaikille, mutta ei mainita, että halutaan tehdä työttömyysturvasta kaiken kaikkiaan määräaikainen. Vai? Sitten kunnan maksamalle toimeentulotuelle. Eläköön, pienet köyhät kunnat, jotka joutuvat kustantamaan omista varoistaan oman elämisensä.

      Kannatan sitä, että kaikille sama tuki ja että se on suhteellisen pieni ja että sen ohessa saa tehdä rajoituksetta työtä tai yrittää tai opiskella, kunhan ilmoittaa tulonsa, jotka leikkaavat tukea, kunnes se katoaa kokonaan. Tämä olisi kannustavaa. Ja juuri siksi tätä ei tehdä, koska suuren kansan enemmistön halutaan kurjistuvan.

      • kansalaispalkka?

        Eikös siinä ryhmässä ollut itse Juhana Vartiainen, eli siis mitä voimme siitä päätellä. Ei ainakaan köyhän asialla siis.

        Jos puhutaan siitä, että kaikille sama tuki niin eikö se jo menisi sinne kansalaispalkka nimikkeen alle josta on puhuttu jo vuosia. No voisihan sitäkin miettiä mutta miten se toimisi kaikilla, vaikea sanoa.


      • dshgfd jyj
        kansalaispalkka? kirjoitti:

        Eikös siinä ryhmässä ollut itse Juhana Vartiainen, eli siis mitä voimme siitä päätellä. Ei ainakaan köyhän asialla siis.

        Jos puhutaan siitä, että kaikille sama tuki niin eikö se jo menisi sinne kansalaispalkka nimikkeen alle josta on puhuttu jo vuosia. No voisihan sitäkin miettiä mutta miten se toimisi kaikilla, vaikea sanoa.

        Hetkonen nyt. Tämä herraporukka ei puhu mistään kansalaispalkasta, eli jokaiselle kansalaiselle automaattisesti kuuluvasta perusturvasta, vaan 'kaikista työttömistä'. Ja heidän härpäkkeensä ei ole millään tavalla kansalaispalkan kaltainen. Kansalaispalkka olisi pysyvä, ja sen ohessa voisi tehdä työtä tai mitä vaan, rajoituksetta. Tätä nämä ökyrikkaiden juoksupojat eivät tosiaan taida tarkoittaa, joten älkäämme sotkeko termejä.


      • palkkila

        Sekä Liliukseen että Pohjolaan liittyviä korotusesityksiä valtion puolesta valmistelemassa ollut Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen perustelee korotuksia hallitusten puheenjohtajien painavalla vastuulla.

        - Hallitusten puheenjohtajien asema on korostunut selvästi viime vuosien aikana, Järvinen näkee.

        Järvinen pitää suomalaista palkkiotasoa edelleen maltillisena: nyt on saavutettu Järvisen mukaan muita Pohjoismaita, mutta Keski-Euroopan taso on ihan "eri mittaluokkaa".

        - Monissa yhtiöissä pohditaan, miten saada hallitukseen kokemusta, joka usein vaatii sitä, että hankitaan ulkomaisia jäseniä. Tämä näkyy palkitsemisen rakenteessa, Järvinen sanoo.


    • Demareiden syytä!

      > Noinhan asian olisi tullut olla jo 25 vuotta sitten mutta kun demarit ja vasemmisto olivat vallassa AY-liikkeidensä kautta, niin näin kauan ovat saaneet potkia päähän niitä, joilla ei ole ollut mahdollisuutta saada ansiosidonnaista kasaan. <

      Demareiden syytä. Rakas työministerimme Late SAK-Iihalainen on onnistunut kahmimaan itselleen 250.000 euron vuositulot.

      Me maksamme Iihalaiselle yli 20.000 e joka kuukausi.

      Silti Iihanainen haluaa viedä työttömiltä ne viimeisetkin sentit ja pakottaa orjahommiin.

      • fgdfhdjdksuk

        Sossut ja kokkareet ja viheriät ja persut ja ryöstäläiset ja kekkulit ovat sitä samaa. Ahneus niitä ajaa, ja kunkin poliitikon oma ura. Ihan vasemmaisessa vasemmistossa ehkä on eri meininki?

        Minusta olisi ihanne, jos kaikki edustajat olisivat sitoutumattomia. Näin kukin eduskuntaan äänestetty tosiaan olisi äänestäjiensä edustaja, eikä puolueensa johtajien. Näiden isojen puolueiden äänestäminen on kuin valitsisi Monsanton ja Kemiran välillä, kumpi olisi parempi siementen ja lannoitteiden toimittaja luomukasvimaalle. Vihje: ei kumpikaan.


      • likimain

        Tämänkertainen palkkiokeskustelu sai alkunsa, kun Helsingin Sanomat uutisoi lauantaina, että Fortumin hallituksen puheenjohtajan Sari Baldaufin vuosipalkkio nousee 20 prosenttia 90 000 euroon vuodessa, jos korotusesitys menee läpi.

        Sunnuntaina HS kertoi, että Neste Oilin hallituksen puheenjohtajan Jorma Elorannan vuosipalkkio nousee peräti 27,3 prosenttia 84 000 euroon, jos korotusesitys hyväksytään.


    • Hyvä idea

      > Korotetaan KELAn peruspäivärahaa niin paljon kuin sillä kaikkien maksamalla 95%:n osuudella nykyisistä ansiosidonnaisista voidaan.

      Selvitään huomattavasti vähemmällä byrokratialla ja kohdistuu tasapuolisesti kaikkiin maksajiin.

      Jos joku haluaa perustaa kassan niin perustakoon ja maksakoon niin paljon päivärahaa kuin jäsenmaksut antavat myöten mutta ei upoteta sinne yhteisiä varoja. <

      Kannatetaan.

      Nykyinen ansiosidonnainen turva on äärimmäisen epäreilu. Kaikki osallistuvat kustannuksiin mutta vain kerhon jäsenet saavat siitä nauttia.

      Paljonko olisi säästö jos kaikki yli 30 kassaa suljettaisiin ja maksut tulisivat yhdestä paikasta?

      • gvbhhfghnfg

        Niin olisi hyvä. Jos joku haluaa ostaa itselleen yksityisen työttömyysvakuutuksen, hän voisi tehdä niin. Yksityisen pitää olla yksityinen. Muuten se menee siihen kuin muutamissa maissa, että esimerkiksi yksityiskoulut saavat enemmän valtionapua kuin julkiset koulut. Eli rikkaita tuetaan enemmän kuin köyhiä.


      • ruoka 22€ alviin
        gvbhhfghnfg kirjoitti:

        Niin olisi hyvä. Jos joku haluaa ostaa itselleen yksityisen työttömyysvakuutuksen, hän voisi tehdä niin. Yksityisen pitää olla yksityinen. Muuten se menee siihen kuin muutamissa maissa, että esimerkiksi yksityiskoulut saavat enemmän valtionapua kuin julkiset koulut. Eli rikkaita tuetaan enemmän kuin köyhiä.

        Eli rikkaita tuetaan enemmän kuin köyhiä. (Nykyinen tekee sen veron alennuksen juuri näille)


      • omituinen otus

        Nykyinen ansiosidonnainen turva on äärimmäisen epäreilu. Kaikki osallistuvat kustannuksiin mutta vain kerhon jäsenet saavat siitä nauttia.

        KERHOON VOI LIITTYÄ JA SE ON VAPAAEHTOISTA EI PAKKO


    • 16+11

      Aikas turhaa jorinaa taas kaikenkaikkiaan. Nyt ei tule mitään muutoksia, asiat on sovittu muutamaksi vuodeksi eteenpäin ja tuon kaltainen muutos ottaa aikaa ainakin 10v. elinyt työttöminä olevia ei koske mitenkään ja tulevat ei sitten 10v. kuluttua edes muista nykyistä sydeemiä olleenkaan. Joten hyvin onnistuu EK.n suunitelma.

      • miten sen nyt ottaa

        Millä tavoin työttömyysturva on sovittu vuosiksi eteenpäin? Sitähän rukataan nytkin joka vuosi uusiksi jostain kohtaa. Ei liene tämäkään uudistus mitenkään huiman vaikea toteuttaa jos niin haluttaisiin.

        Tuossa on vaan se, että ehdotuksessahan muistaakseni kaikille valtion puolesta se sama ansiosidonnainen 250 pv ja sitten ne jotka pystyvät voivat ottaa itselleen erillisen vakuutuksen työttömyyden varalta. Tarkoittaisi siis lähtökohtaisesti sitä nykyistä työttömyysturvan tasoa tai jopa parempaa jos rahat riittävät.

        Kokonaan toinen asia vielä se, että minkä suuruinen tuo ansiosidonnainen tulisi olemaan. Ei varmaankaan kovin suuri veikkaan. Eli kuvitelma siitä, että sitten kaikki saisivat jotain 2000-2500 euron ansseja olisi harhakuvitelmaa hyvä jos 1200 e saisi kuussa. Niillä sitten 1 vuosi ja toimeentulotuelle.


      • 16+11
        miten sen nyt ottaa kirjoitti:

        Millä tavoin työttömyysturva on sovittu vuosiksi eteenpäin? Sitähän rukataan nytkin joka vuosi uusiksi jostain kohtaa. Ei liene tämäkään uudistus mitenkään huiman vaikea toteuttaa jos niin haluttaisiin.

        Tuossa on vaan se, että ehdotuksessahan muistaakseni kaikille valtion puolesta se sama ansiosidonnainen 250 pv ja sitten ne jotka pystyvät voivat ottaa itselleen erillisen vakuutuksen työttömyyden varalta. Tarkoittaisi siis lähtökohtaisesti sitä nykyistä työttömyysturvan tasoa tai jopa parempaa jos rahat riittävät.

        Kokonaan toinen asia vielä se, että minkä suuruinen tuo ansiosidonnainen tulisi olemaan. Ei varmaankaan kovin suuri veikkaan. Eli kuvitelma siitä, että sitten kaikki saisivat jotain 2000-2500 euron ansseja olisi harhakuvitelmaa hyvä jos 1200 e saisi kuussa. Niillä sitten 1 vuosi ja toimeentulotuelle.

        Kaikki määrätyn ikäiset jotka joutuu /pääsee työttömiksi saavat anssia halunsa mukaan joko 62-63 tai 65 ikään asti. Eli se ei muutu mihinkään kun on järjestelmässä sisällä. Saa esim. 8 vuotta, eikä mitkään muutokset vaikuta yhtään mitään, sillä mitään ei muuteta takautuvasti.Siten se on sovittu vuosiksi eteenpäin.


      • mistäotetan
        miten sen nyt ottaa kirjoitti:

        Millä tavoin työttömyysturva on sovittu vuosiksi eteenpäin? Sitähän rukataan nytkin joka vuosi uusiksi jostain kohtaa. Ei liene tämäkään uudistus mitenkään huiman vaikea toteuttaa jos niin haluttaisiin.

        Tuossa on vaan se, että ehdotuksessahan muistaakseni kaikille valtion puolesta se sama ansiosidonnainen 250 pv ja sitten ne jotka pystyvät voivat ottaa itselleen erillisen vakuutuksen työttömyyden varalta. Tarkoittaisi siis lähtökohtaisesti sitä nykyistä työttömyysturvan tasoa tai jopa parempaa jos rahat riittävät.

        Kokonaan toinen asia vielä se, että minkä suuruinen tuo ansiosidonnainen tulisi olemaan. Ei varmaankaan kovin suuri veikkaan. Eli kuvitelma siitä, että sitten kaikki saisivat jotain 2000-2500 euron ansseja olisi harhakuvitelmaa hyvä jos 1200 e saisi kuussa. Niillä sitten 1 vuosi ja toimeentulotuelle.

        Jos kaikille ansiosidonnainen
        niin tuki olis jotai 700-800kk
        Ajatelkaa kyllä sillä pärjää.
        Ihalainen saa 20000kk
        ollila eläkettä 120000kk


    • yksi arpa voittaa

      2025 tulevaisuus aamulla tehtaan portilla kun vartti vertin työvoimatarjonnan lisääminen on tuonut 1500 ihmeen jonon, jos pääsis töihin.......

    • jännittävää elämää

      Työttömyyspäivärahasta ei makseta työttömyysvakuutusmaksuja, ihan tiedoksi jos et tiennyt. Tosin suhteessa veroprosentti on sitten isompi kuin palkassa että summa summarun.

      Minusta tässä mielenkiintoisin kohta on juuri tuo mitä tapahtuu niille jotka tippuvat siltä anssilta pois. Heitähän olisi jatkuvasti suurempi joukko joka sitten olisi toimeentuloluukulla. Mikä tulisi olemaan tässä vaihtoehdossa työssäoloehto, nythän se on se n. 6kk.

      Vartiainen kera kaverinsa ovat puhuneet jatkuvalla tolkulla että ansiosidonnainen pitäisi tehdä kannustavammaksi tarkoittaa siis sitä, että vähemmän ja lyhyempiaikaista työttömyysturvaa jotta työ kelpaisi (siis ihan mikä tahansa työ). Kun sitten sieltä anssilta tippuisi jo vuoden päästä toimeentulotuelle joka tietty sekin tiukkenisi aika varmasti niin kohta kelpaa ihan mikä tahansa orjatyö. Ilmankos meille suunnitellaan jo pikkumökkejä jonne kimpassa köyhät asumaan kun ei muuhun ole rahaa.

      • koneet tekee työn

        Kai se on tulevaisuutta tämäkin joisain muodossa tulevaisuudessa!.

        Ruokakauppa on panssariaitojen suojassa jossa parempi aines käy ostoksilla. Turvamiehet porttivahteina ja koirapartio kiertää aitaa, jos köyhä yrittää sisälle laittomasti "( vartiomiehet voi ampua aina hitallisen aneksen )"


      • millä ehdoin.

        Systeemin syöverit eivät ole minulle tutut, mutta uskallan kirjoittaa pari asiaa:
        Ensinnäkin tässä ei missään sanota, miten aiotaan muuttaa ehtoja, joilla sille anssille pääsee 250 päiväksi. Aivan varmasti myös niihin ehtoihin tehtäisiin muutoksia.
        Toinen on se siis, että työnantaja siis vapautetaan osallistumasta työttömyysetujen rahoitukseen.
        Kolmas on se, että tämä mopa:han on kai kunnan velvoite pääasiassa. Kunta on velvollinen keksimään jotain.
        Ja tämä ansiosidonnaisen kehittäminen halutaan seuraavan hallituksen rakenneohjelmaan, sanotaan teksti-tv:n uutisissa tänään.

        Muutetaan ansiosidonnaista niin johan alkaa työpaikkoja löytyä vai! Kelpaa mikä tahansa työ. Tämä olen sanonut miljoonassa yhteydessä: Meillä päin ei kelpaa töihin kuin opiskelijat ja nuoret! Maistereita istuu tehtävissä, joihin ei vaadita maisterin koulutusta, on se hienoo, että meillä on maisteri töissä, saadaan kaikki jutut tiptop!


    • saldo puoliksi

      250 vuorokautta anssia on n. 10 kk. Kyllä tuossakin ajassa ennättää pitää lomaa työnsä lomassa. Onkin paljon sellaisia kansalaisia jotka ovat tyossä puoli vuotta ja sitten anssilla puolivuotta. Hieman tuota rytmiä vaihdellaan, että ei päädytä kausityöttömäksi tai kausityöntekijäksi kuten mansikoiden poimijat ovat.

      Mutta mikä on työttömyyskorvauksen taso kun pudotaan pois 250 vuorokaudelta, on jo toinen kysymys. Ja säilyykö ikuinen työmarkkinatuki, on sekin oma tapauksensa. Mutta yleensä kun Suomessa muutetaan lakeja, suurelle yleisölle ei kerrota lainmuutoksen ikäviä puolia.

      • sdfzdfgdfghfgnh

        Niin ja miten se muuttuu millaisia summia sitä valtion kustantamaa anssia maksetaan. Tuleeko porrastuksia, esim. sen mukaan, mikä on työhistoria. 20 vuotta yhtäjaksoisesti työssä olleelle työttömyyden kohdalle osuessa anssia enemmän kuin sille, joka oli vuoden töissä ja lensi pihalle...
        Jos tuollainen nyt tällä hetkellä vain anssin kestoon puheissa vaikuttava uudistus tulee, niin kyllä siihen muutakin uutta lisätään tai muutetaan kaikki entinen.
        Työssäoloehto? Entäpä vaikka sellainen uudistus, että jos joudut toistuvasti työttömäksi, anssi kerta kerralta vähenee rahallisesti, vaikka palkka josta se laskettaisiin olisi sama, mutta rangaistaisiin siis siitä, että työpaikka päättyy jatkuvasti...


    • hups_Aatu

      Jos oletetaan, että kustannussyistä kaikki työttömät lapsiperheet siirrettäisiin Kainuuseen, tai muualle vastaavaan korpeen, niin työttömyystuki asumistuki sossutuki voitaisiin pudottaa tasolle vuokra 400 € sähkö ja vesi 100 € ruoka 300 € kaikki muut kulut 100 €/kk.
      Tämä siis koko perheen tulo, johon lapsilisät päälle 200 €/kk.

      Tästä yhtälöstä seuraa, että kaikki tuet yhdeltä luukulta maksettuna olisi sosiaalituen riittävä tarve työttömälle aikuiselle 450 €/kk. Säästö olisi yhteiskunnalle huomattava ja jokunen julkkarin suojatyöpaikkakin voitaisiin samalla lopettaa tarpeettomana.

      Toisaalta tällainenkin vastikkeeton tuki olisi edelleenkin kommunismia. Siksi parempi vaihtoehto olisi yksinkertaisesti vain pakottaa työttömät työhön yksityisyrityksiin ruoka- ja asumispalkalla, jonka valtio kustantaisi. Asumiskustannusten minimoimiseksi voitaisiin rakentaa parakeista, merikonteista, yms, asuntoalueita työttömiä varten.

      Nämä alueet voisivat olla kasvukeskusten lähellä (n. 50km säteellä jossain pellolla tai metsässä), missä työpaikatkin ylensä sijaitsevat. Sieltä sitten aamuin illoin bussikuljetukset töihin ja osa työttömistä naisista jäisi parakkikyliin lapsia opettamaan, hoitamaan ja valmistamaan yhteisöönsä ruokaa valtion kustantamista raaka-aineista.

      Tällä tavalla suomalaisten yritysten kilpailukykykin kohenisi huimasti, kun niiden käyttöön sysättäisiin 600000 niille ilmaista työntekijää. Lisähyötynä systeemi toimisi pelotevaikutteena normaaleissa ansiotöissä oleville, jolloin työehtosopimukset voitaisiin lakkauttaa ja kiristää yleinen palkkataso jonnekin Bulgarian tasolle. Työpäivän pituudeksi voitaisiin säätää 10 h päivässä. Työtä tehtäisiin kuutena päivänä viikossa ja palkallisia lomat lopetettaisiin kommunistisina.

      Julkinen sektori voitaisiin käytännössä lakkauttaa kokonaan, paitsi massiivinen turvallisuus- ja urkintakoneisto salaisine poliiseineen ilman toimivaltuusrajoja, sekä nykytasoiset palvelut jäljelle jääneelle vapaalle, pienelle, alle 1 prosentin kokoiselle omistajaluokalle. 95% säästöt valtion ja kuntien budjetteihin. Yritys- ja pääomatuloverot voitaisiin pudottaa 2% tasolle. Lähes kaikki muut verot voitaisiin lakkauttaa.

      Jollei näillä toimilla saataisi kasvua (=hyvinvointia) aikaan Suomessa, niin sitten ei millään.

    • 178

      Turhaa jossittelua taas kaikki. Mikään ei muutu ainakaan 10vuoteen. Tuo on senverran suuri uudistus ettei noin vain tehdä.Kaikki yli 50v. pääsevät vanhoin säännöin.Nuoremmat taas ei muista 10v. kuluttua että minkään muunlaista on ollutkaan.

      • Byro B

        Turhaahan kaikki tämä lätinä näillä sivuilla on!

        Veikkaan, ett tapahtuu ennenkuin 10v on kulunut jokin suuri "uudistus" tyött turvassa. Sitäpaitsi onhan meitä 50v ihmisiä pilvin pimein jo nyt työmarkkinatuella, kuten itekin oon! Onnekkaimmat saavat jotenkin päivät nollattua, mutten usko sellaista enää omalle kohdalleni.

        Tuo työmarkkinatuen kohtalo on epäselvä tuossa ehdotuksessa. Kunnat varmaan vastustaa anssilta toimeentulotuelle suoraan putoamista, joten en usko, ett tmt jäisi kokonaan historiaan.


    • pitkän matkan työtön

      Onkohan Tunturin tehtailla jo ryhdytty suunnittelemaan työttömän mopoa millä voisi taittaa matkaa työpaikalle 40km/h nopeudella. Mopo vetäisi pienoista koppia jossa voisi nukkua yönsä lämmittää sopat ja makkarat. Toki ajoneuvolakia tulisi muuttaa uuden ajoneuvoyhdistelmän johdosta, mutta tuo on pikku juttu pitkän matkan työttömän työttömyydessä.

    • Pohjaton tvr

      Työttömyyskassoihin kuuluvat ovat myös palkansaajia, joten hehän maksavat kassamaksujen lisäksi myös työttömyysvakuutusmaksuja (0,65%) palkastaan. Tämä tilitetään TVR:lle, joka taas tilittää tästä osan Kelalle. Siis laskennallisesti niiden työttömyysvakuutusmaksut, jotka eivät ole kassan jäseniä. Työnantajien maksamat vakuutusmaksut sekä valtiolta saadun osuuden TVR maksaa työttömyyskassoille, jotka pyörittävät maksubyrokratiaa n. 30 eri kassassa omilla henkilöstöillä, omilla tietokoneohjelmillaan ja omine lakitulkintoineen .Aikamoinen systeemi on kehitetty.
      TVR on työmarkkinaosapuolten hallinnoima systeemi, joka toimii ansiosidonnaisen välivouhkana. Siellä on n 80 työntekijää ja sitä hallinnoi 15 ay-halllintoneuvosviisasta ja 12 vielä viisaampaa hallituksen jäsentä. Johtajia on 5. Missä muussa firmassa on tuommoinen määrä hallintoa työntekijöihin nähden. Tarkemmin voi tutusta netti-osoitteessa tvr.fi . Lafka on muuten semmoisessa rahoitustilanteessa ettei se pysty kerätyillä maksuilla rahoittamaan työttömyysturvaa vaan joutuu ottamaan sekin lainaa menojensa katteeksi.

    • työttömyyden iskiess

      Tämä on epätasavertaista. Kun me kaikki voisimme olla kassojen jäseniä, kun valtio edellyttäisi valita Kassanjäsenyys 32 kpl erilaisesta työttömyyskassata PAKOLLA. Aivan samoin kuin NORJASSA on pakko tehdä nykyisen lain mukaan!.

      Mutta kun emme niin tee, se on niin väärin kun saa rauhassa karehtia niitä jotka ovat viisaana ottaneet asioistaan selvää, ja liittyneet työttömyyskassan jäseneksi!.


      Siten astuu omituinen perustelu !, "Me maksamme siitä veroillamme, että kerhojen jäsenet saa, kun me kerran maksamme veroja siitä, että jotkin saa enemmän jne. Mutta "(unohtavat nekin jotka saavat, mutta maksavat nekin jotka saavat sitä ylimääräistä myös omilla veroillaan, kun ovat asiansa hoitaneet)"


      JA KAIKKI TÄMÄN SEN TAKIA, jos sattuisi käymään huonosti

    • navetta opettaa

      kannatan ja Heliövaara-Eloranta-Lilius-Baldauf- Järvinen-Pohjola-Paatero
      Navetan taakse

    • Pohjaton tvr

      Ammattilittojen siivellä olevat kassat pitäisi tietysti lopettaa ja etuudet voisi hoitaa se taho, joka ne vakuutusmaksutkin kerää eli tvr. Säästöä syntyisi huomattavasti kun systeemi pyörisi yhdestä luukusta.Jo nyt on tullut säästöä siitä, että vakuutusmaksujen perintä siirrettiin tvr:lle tapaturmavakuutusyhtiöiltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe