työttömyys ja häpeä

minä

Hei. Tuntuuko kenestäkään muusta samalta-siis häpeälliseltä olla työtön?? Vaikka tietää itse hakeneensa töitä ja ei niitä vieroksu. Pienellä paikkakunnalla se on vielä pahempaa-kysellään jopa ruokakaupassa oletko jossain työelämässä-kysymyksiä....Mitä lääkkeeksi tähän olotilaan??

34

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20 20 40

      Mitä vittua se jollekin hevoskerhon jäsenelle kuuluu mun työttömyys

    • reilusuomi

      Jos työttömyys on moraalitonta, niin irtisanominen se vasta moraalitonta sitten onkin. Yrityksiltä pitäisi ottaa pois oikeus irtisanoa työntekijöitä. Irtisanomiseen pitäisi tarvita erityislupa, jonka saa vasta koko työyhteisön ja koko paikkakunnan harkinnan jälkeen, jos saa.

      Jos työttömyys on niin häpeällistä, ja tekee kansalaisesta niin arvottoman, että hänen on pakko alkaa tehdä työtä ilmaiseksi, milloin tämä muutos arvokkaasta rikkaiden yrityksissä palkkatyötä tekevästä ihmisestä häpeälliseksi luuseriksi tapahtuu? Jos ihmistä ei viikkoa ennen irtisanomistaan voisi kuvitella laitettavaksi töihin ilmaiseksi, koska hän on arvokas kansalainen, jolla on oikeuksia, muuttuuko hän viikon sisällä irtisanomisestaan loiseksi, jonka saa pakottaa orjaksi? Vai pitääkö olla vuosi häpeällisesti työtön? Päivä? Jos työttömässä on jotain nupissaan vialla, kai se vika on siellä jo ennen irtisanomista? Pitäisikö luoda uusi asiantuntijaverkosto havaitsemaan työ työttömyysnuppivika ajoissa, ettei heitä turhaan pidetä palkkatöissä, kun heidät voi laittaa orjaksi samaan työhön?

      Minua nyt oikeastaan hävettää se, että minua pelottaa paljastaa nimeni tämän työttömyysasian tiimoilta. Kirja kuitenkin on valmis julkaistavaksi. Voisi sen tehdä anonyymistikin, mutta katsottaisiinko se työttömyyden halveksimiseksi? Jos itsekin halveksin ja häpeän työttömyyttäni, ja pelkään muiden halveksivia kommentteja, kannattiko kirjoittaa lainkaan? Ei, kyllä minun täytyy käyttää omaa nimeäni. Jos tietää, mitä kommentteja tulee, etukäteen, kai sen voi kestää. Kommentteja varmaan siis tulee tällaisia: "Mene töihin, luuseri. Loinen. Veronmaksajienko sinua pitäisi elättää. Tuet pois tuollaisilta. Oma syysi, että olet työtön. Mene takaisin sinne, mistä tulit. Tee itsemurha. Mene kerjäämään. Vankilaan tuollaiset. Jalkapuuhun torille heti. Pthyi!"

      • Ikärasismi rehottaa

        Viisikymppisen henkilön on jopa pääkaupunkiseudulla mahdotonta löytää uusia töitä kerran työttömäksi jäätyään, vaikka koulutus ja työkokemus on hyvät. Johan yli nelikymppinenkin alkaa olla kehäraakki työmarkkinoilla.
        Hyväveli ja hyväsisko-kerholaiset ovat asia erikseen.


    • ympäri mennään

      En koe häpeää omasta puolestani, vaan oikeastaan luottamus muihin on mennyt. Yritys, joka minut irtisanoi, piti useat yt-neuvottelut vuoden sisällä silkkaa ahneuttaan. Tilalle on palkattu jo pidempään opiskelijota nollasopimuksella ja ulkoistettu osa töistä halvempiin maihin. Omalta osaltani olin jo pitkään esimiehen työpaikkakiusaamisen uhri - sain kokea jatkuvaa vähättelyä ja mustamaalausta selän takana. Kaiken tämän valossa en enää luota ihmisten joukkovoimaan, sillä on selvä, että nykypolvet eivät mihinkään barrikadeille nouse, vaan ensimmäisenä tulee aina oma napa, keinoja kaihtamatta. Toisaalta on selvä, että työnantajat tällaisella käytöksellään sahaavat vain omaa oksaansa ja tulevaisuudessa on turha kuvitella, että kukaan olisi enää kovin lojaali palkanmaksajaansa kohtaan. Laatu tulee laskemaan entisestään ja kun työttömiä tehtaillaan tätä vauhtia, niin kysyntäkin tietysti romahtaa ja ennemmin tai myöhemmin ahneetkin tulevat saamaan ansioidensa mukaan.

      • Terveyskeskus

        Oletko hakenut apua harhaisuuteesi.


      • Kalevi Saunakauhanen
        Terveyskeskus kirjoitti:

        Oletko hakenut apua harhaisuuteesi.

        Oletko sinä hakenut apua monomaniaasi?


      • Suomessa2014

        Sinä voit viedä tämän tapauksen julkisuuteen. Omalla nimelläsi kerrot kokemuksista ja yrityksen nimestä. Sananvapauden nimissä sinulla on oikeus, kunhan et syytä tai esitä valheita. Jätät päätöksen teon lukijoiden harteille...

        ...mutta näihän ihmiset eivät yleensä toimi. Kyräillään ja ollaan hiljaa, korkeintaan kirjoitetaan nettiin anonyymisti, jottei vain koidu mitään vahinkoa. Asiat eivät yksinkertaisesti muutu ellei laiteta näitä yrityksiä tilille teoistaan julkisuuden kautta!


    • Turha hävetä

      Ei siinä ole mitään hävettävää, jos on huonompi kuin muut.

      • fsyhthtdy ujety

        No sittenhän sinulla ei ole mitään hävettävää.


    • minä

      voi jeesus , mutta kiitos asiallisille vastaajille:-) Kyllä on typeriä jotkut kommentit,ei viitsi ottaa todestakaan:-D

    • työpuute on häpeä

      Työttömyys on luonnollisesti hävettävä asia, koska ihmisen tehtävä on elättää itsensä, eikä yhteiskunnan. Mielestäni on vain hyvä, että työttömät tuntevat häpeää, koska se auttaa saamaan töitä nopeammin, koska häpeä on suurempi paha kuin pienipalkkainen työ. Työttömyydestä kuitenkin kärsivät eniten he, joilta puuttuu kriittistä ja haluttua osaamista työmarkkinoilla, joten heidän on tyydyttävä työpaikkojen "tähteisiin", joihin hyvin koulutetut ja osaavat ihmiset eivät suostu, koska he löytävät arvoistaan työtä.

      • älkää uskoko propagandaa

        Tuo propagandapuheesi ilmaistyövoiman puolesta ei kyllä vakuuta ketään ryhtymään kenenkään orjaksi.


    • paskat muista

      Olin 90-luvulla työttömänä ja nyt kun olen enimmät ajat 2000-luvusta ollut töissä vakituisena niin enpä ole huomannut ihmisten arvostavan minua sen enempää kuin työttömänäkään.
      Kas kun siinä käy niin että ensin arvostellaan kun ei ole töissä, sitten kun on töissä niin arvostellaan sitä miten vähän tienaat. Arvostelu ei lopu koskaan, aina keksitään vaan joku uusi v1ttuilun aihe. Kyllä ihmiset ovat paskoja, muiden mielipiteiden takia ei ainakaan kenenkään kannata mennä töihin, vain jos katsoo että itsellä on joku motivaatio mennä töihin.
      Sama koskee kyllä muitakin asioita, on ihan turhaa tehdä mitään muiden mielipiteiden takia. Kaikki asiat kannattaa tehdä vain omista lähtökohdista, itseä miellyttäen.

      • roletaari

        Terve asenne! Jos työttömyys ei johdu jostakin rikoksesta tai sen tyyppisestä syystä niin hitonko häpeämistä siinä olisi.

        Kokemusta on lukuisista työttömyysjaksoista ja lopulta putkea edeltävistä työttömyysvuosista.
        Tosin, jokut kanssaihmiset häkeltyivät kun en ryhtynyt selittelemään työttömyyttäni enkä "luimistelemaan".
        Espanjan työnhakujaksoni näyttivät aidosti hiertävän joidenkin napaa.

        Viimeisen virkkeesi mukainen asenne on harvinainen tämän "toisten aivoilla" ajattelevan kansan keskuudessa, mutta sisällöltään järkevä ja terve!


      • hyvä näin
        roletaari kirjoitti:

        Terve asenne! Jos työttömyys ei johdu jostakin rikoksesta tai sen tyyppisestä syystä niin hitonko häpeämistä siinä olisi.

        Kokemusta on lukuisista työttömyysjaksoista ja lopulta putkea edeltävistä työttömyysvuosista.
        Tosin, jokut kanssaihmiset häkeltyivät kun en ryhtynyt selittelemään työttömyyttäni enkä "luimistelemaan".
        Espanjan työnhakujaksoni näyttivät aidosti hiertävän joidenkin napaa.

        Viimeisen virkkeesi mukainen asenne on harvinainen tämän "toisten aivoilla" ajattelevan kansan keskuudessa, mutta sisällöltään järkevä ja terve!

        Kyllä näin on, että teet niin tai näin, niin arvostelijoita riittää.

        Jokainen tehköön juuri niin kun parhaaksi näkee omista lähtökohdista, olkoonkin juttu ihan mikä tahansa.
        Ihana asia on mm. vapauden tunne.


    • niinturhaa

      "Hei. Tuntuuko kenestäkään muusta samalta-siis häpeälliseltä olla työtön?? "

      Häpeävätkö kansaedustajat 6-viikon joulumaa joka verovaroista kustannetaan.
      Heidän pelkkä joululomansa on pidempi kuin yksityisen sektorin työtekijän lomat yhteensä vuodessa. Lisäksi tulevat ekstraeläkeet nuorena ja kaikki veronmaksajien rahoilla.

      Jos kansanedustajat eivät häpeä niin älä häpeä sinäkään..

    • omube

      Itseäni hävettää käydä töissä kun ahnetta työnantajaa ei kiinnosta mihin lopputuotetta käytetään voi mennä mennä ihmisentappokoneisiin tai johonkin turhuuteen pääasia että saadaan myytyä niin paljon kuin mahdollista ja asiakkaita riittää.

      Maailman johtajat olivatpa he sitten yritysjohtajia tai armeijan puhuvat kovin vastuusta kuinka muiden pitäisi ottaa vastuuta mutta eivät itse ymmärrä mitä se pitää sisällään eivät näe rikkaa omassa silmässään hokevat vain vuodesta toiseen toisilta oppimiaan iskulauseita tuhoten samalla ympäristöä sekä muita ihmisiä ja kaikki vain rahan sekä vallan takia.

    • lpuhde

      Ei työttömyydessä ole mitään väärää päinvastoin vähemmän hallaa siten tekee yhteiskunnalle ja ympäristölle jätettähän työpaikoilla pääsääntöisesti tuotetaan.

    • lazy but rich

      Ei tule missään nimessä hävetä työttömyyttä, itsekkin oikein hymyssä suin tääl thaikuis ainakun tsekkaan itseni uuteen hotelliin ja paperis lukee et profession: niin unemployed ;-D

    • juuupajuuu

      Minua ei ole hävettänyt enää, koska mitä sitä köyhä joutuisi tekemän kun aina vaan itseään häpeämään. Ei siten voi elää, jos häpeää itseään. Se itsekunnioitus pitää vaan löytää jostain. Muut löytävät sen roinasta ja kuluttamisesta, mutta tottahan se on, että elämiseen tarvitaan rahaa. Elää voi toki pienelläkin rahalla ja vähillä iloilla. Ei vaan pidä odottaa, että voisi ostaa jotain roinaa jotta tuntis ittesä hetken paremmaksi ja sitten unohtaa sen johonkin kaapinlaatikkoon... on se kokoomuslaisten elämä niin fantsua.

    • Suomessa2014

      En häpeä työttömyyttä. Nyt on aikaa panostaa omaan hyvinvointiin ja suunnitella oikeusjutun tekemistä ja asian julkistamista muin keinoin, joka on työttömyyteni takana. Olen yrittänyt löytää uutta työpaikkaa siinä onnistumatta. Enempää en voi tässä taloustilanteessa ja resursseilla tehdä.

    • Melkein työkyvytön

      En häpeä, mut ois kiva päästä duuniin tienaamaan. Euron hommissa ei tienaa, enkä koskaan menisikään, asunnottomaksi sitten viime kädessä.
      Minut savustettiin ulos duunista, koska firmalla ei ollu varaa maksaa palkkaa. Hommani teki sitten kiertävät opiskelijapojat. Sen verran paha kokemus oli että työkyky meni vuosiksi. Narsisteja en työpaikalla enää päivää kauempaa kattele.

    • normityötön

      En tunne häpeää. Tämä häpeähomma joillain työttömillä on jotain ihmeellistä, jota en kyllä tajua ollenkaan. Mulle ei työttömyydestä tuu kukaan aukomaan päätään. Tai no, naisystävä. Tämän asian takia olen kyllä joskus ollut niin lähellä lähteä tästä ihmissuhteesta. Ei ole minun vikani, että jokaiseen lähettämääni paikkaan on vähintään kymmeniä hakijoita, eikä vanha sitä työtä saa. Omalla asiantuntemuksella ei myöskään tunnu työmarkkinoilla olevan käyttöä. Mut joo, joillekin sukulaiset ja kylän miehet ja randomityypit tuntuvat kitisevän työttömyydestä koko ajan. Ei ole kyllä tullut tätä vastaan...

    • Edus. k palkat ALAS

      Polttelen punaista norttia enkä tunne minkäänlaista häpeää !! Saahan maajussitkin tukiaisii ,,,, Pärjäiskö ne ilman TUKIAISII !! Miksi niitä tuetaan !?? Eihän frimojakaan tueta! jos ei pärjää firmat menee konkkaan !!!Ilkka kanerva sai lahjuksia 50 000 e miksi sekin sai "TUKIAISII" Menkää lenkille työpäivän jälkeen .Koska taidatte olla niin huonossa kunnossa !! Eihän sen mun vika ole syötte liikaa ja lihotte kun porsaat !! hyi hävetkää ....

      • kaikkiatuetaan

        Kyllä fimojakin tuetaan ihan helvetisti, finverat ja muut.


    • ♦♦♦♦

      Kuten Timo Rautiainen lauloi "kyllä mies kivun kestää
      mutta ei häpeää"


      Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Nyt on mies!

      pienen järven rannalla
      kauan sitten kadonneena
      seisoo mökki yksinäinen
      talo kaikkein kovimman

      marssii omalla maallaan
      omat saappaat jaloissaan
      ne ei kivissä kompuroi
      vaan potkaisee ne pois

      nyt on mies!

      suureen hetkeen valmiina
      puoli pulloa nauttineena
      päänsä painaa tuvan nurkkaan
      hohtimet hoitavat hamuaa

      järki lähtee, ääni jää
      veri täyttää nielun, suun
      kyllä mies kivun kestää
      mutta ei häpeää

      nyt on mies!

      aamuisin herätessäni evästän itseni päivään
      kertaamalla mielessäni kaikki ne asiat,
      joissa olen elämässäni epäonnistunut,
      ja kaikki ne mahdollisuudet,
      jotka olen jättänyt käyttämättä

      te ette tiedä mitään
      minä tiedän kaiken
      tukeanne en tarvitse
      apuanne en kaipaa

      itse oman hautani kaivan
      viereen kiven komeimman
      itse oman ristini kannan
      sen viimeisen matkan pahimman

      nyt on mies!

      http://youtu.be/j7OsQFOJAXk

    • Anssipoika

      Ensi talvi hävetään kanarian saarilla! Sitä ennen pitkä kuuma kesä Suomessa hävetään.

    • Arski

      En nyt pikasta ratkasua keksi, mutta ei se häpeä ole, jos olet ollut aktiivinen työnhakijana,,mää palkannu joskus opetusharjoitteluun,,ja näitä harjoittelupaikkoja kantsis ettiä...siitä it voi avautua uusi opiskelupaikka -- !
      Arski

      • aeljljheök

        Ammattilaisen palkkaaminen harjoittelijan palkalla harjoittelijan duuniin on törkeää työvoiman väärinkäyttöä. Kokeneelle ammattilaiselle kuuluu vastaava palkka ja titteli, eikä kuka tahansa kokemtaon aloittelija voi todellakaan korvata ketä tahansa ammatti-ihmistä, vaikka kuinka on halpa kiitos isin tarjoaman taloudellisen tuen.


    • Arski

      Olen uusi täällä,,tikeehoan vastauksia ajatuksitani sinulta mulle...nyt voiyt jo opettaa!!

      • Arski

        Anteeksi kirjoitusvirheeni,,,!


    • ikeeeeeee
    • kyllästynytt

      Mun koko työhistoria koostuu pätkätöistä; palkkatöistä, palkkatukitöistä, työkokeiluista, työelämävalmennuksista...Oon aina se viimene taloon tullu ja ekana lähtijä, oon siihe jo tottunu. Loukkaa ja välil suututtaaki (siis etteikö mun kans vosii muusta puhua???) kun ex-työkaverit tulee jossai kaupas tms. jutteleen niii ihan ekana ovat kysymäs "oletko sä ny ollu missään?" JA SIIS IHAN OIKEESTI AINA SAMOIN SANOIN! Töissä puhuttii muita asioita mut ny ku olen työtön nii multa kysellään pelkästään töistä.., en siis ole IHMISENÄ kiinnostava. Nolottaa vastata kyselyihin et en oo ollu missään ku siihe se keskustelu sit aina tyrehtyy. Mut aina ku alkaa häpeän tunne vaivaamaan nii täytyy itseä muistuttaa ettei se työttömyys mikää maailmanloppu oo ja meitä on kuule aika monta täs maas et ei työtön oo mikään kummajainen monellekkaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe