Ammattiliittoihin kuuluminen typerää

.-..-.-.-.

Ammattiliittoihin kuuluminen typerää, tämä tottakai mielipiteeni vain omalta kohdaltani. Tottakai jos haluaa kuulua johonkin liittoon ansiosidonnaisen takia niin paras valita joku pienellä jäsenmaksulla. Mutta jäsenmaksun maksaminen on rahan heittämistä muille. Parempi laittamaan raha tuottamaan itselle. Ei pidä elää periaatteella, että entä no jos jäänkin työttömäksi! Jos jää työttömäksi niin ainahan sitä voi työllistää itsensä eli perustaa vaikka yrityksen!

Tää kuulostaa ehkä typerältä, varsinkin tälläsen suusta joka ei ole täyttänyt vielä kolmeakymmentä. Mutta olen onnistunut turvaamaan jo aika hyvin talouteni aivan omilla teoillani. On oma arvokas talo isolla tontilla, ei mikään vieriviereen rakennuttu slummialue. Eikä ikinä ole ollut velkaa, mikä on ollut yksi ratkaisevimmista asioista.

21

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ay on petos

      Ammattiliittoihin kuuluvatkin vai tyhmät. Suurin osa jäsenistä ei tiedä edes miksi kuuluvat liittoon. Luottamusmiehet ajavat ihmisiä liittymään, koska saavat palkkion joka "päästä".

      • AY1

      • Hetero-

      • agag

        Erityisen tyhmiä ovatkin siis korkeasti koulutetut toimihenkilöt, koska monessa heidän liitossa järjestäytymisaste on todella korkea, vaikka heillä ei edes ole agitaattoreita työpaikoilla.


      • luottamusmies1

        Ei saa mitään palkkiota joka päästä! Lm korvaus määräytyy toki edustettavien työntekijöiden mukaan (10-50,50-100 jne) mutta kyse on näissä
        Muutamista euroista! Ammattiliittojen kuuluminen on tänä päivänä fiksua! Varsinkin yksityisillä aloilla!


      • LuottisHuijaaAina
        luottamusmies1 kirjoitti:

        Ei saa mitään palkkiota joka päästä! Lm korvaus määräytyy toki edustettavien työntekijöiden mukaan (10-50,50-100 jne) mutta kyse on näissä
        Muutamista euroista! Ammattiliittojen kuuluminen on tänä päivänä fiksua! Varsinkin yksityisillä aloilla!

        Luottamusmiehet ovat liittojen ökyjohtajien rikoskavereina. He huijaavat ketä vain päästäkseen edes kerran nuolasemaan liiton johtajan percettä.
        Liiton saunaillan vuoksi luottis vaikka tappaa palkansaajan, kunhan pääseen juomaan jäsenmaksurahoja.


    • huimaaaa

      Ja tätä samaa skeidaa jauhat useammalla palstalla:))))))))))))))))))

    • Pam Pam Pamela

      Ansiosidonnaisen päivärahan saa myös kuulumalla pelkästään työttömyyskassaan. YTK:n jäsenmaksu on vähän reilu 100 € ja saa saman ansiosidonnaisen päivärahan kuin ammattiliiton jäsenenenä. Lisäksi ammattiliiton kautta voi kuulua pelkästään työttömyyskassaan. Kohta Suomessa on yksi työttömyyskassa jota hoitaa Kela ja kaikki saavat ansiosidonnaisen päivärahan, ei pelkästään työttömyyskassan jäsenet. Jokaisen palkasta peritään työttömyysvakuutusmaksu, mutta siitä hyötyvät vain työttömyyskassan jäsenet. Se on täysin väärin, toivottavasti asia korjaantuu pikimmiten. Ammattiliittoon ei siis tarvitse kuulua ansiosidonnaisen vuoksi, vaan ihan muista syistä. Ammattiliitto puolustaa silloin kun työnanataja kohtelee väärin...

      • oletko kassan jäsen?

        täysin väärä tieto tuo 99€. OIKEA MAKSU ON 120€/kalenteri vuosi 2015.


        Kaikille työläisille on KERROTTAVA HETI että kannattaa olla aina työttömyyskassan jäsen, IHAN VAPAAEHTOISESTI. jottei luule olevansa kassanjäsen kun PALKKALASKELMASSAAN lukee työttömyysvakuutus maksu!.


        uudistus voi tulla anostaan viimeistään 01.01.2017 alkaen. ja sekin riippuu neuvetteluiden lopputuloksesta.


    • Pam Pam Pamela

      olen TOISTAISEKSI ammattiliiton jäsen, vähän reilu 100 € kirjoitin, en 99 € (tiedän, että sen verran se oli viime vuonna, koska harkitsin liitosta eroamista), nyt nousivat kaikkien työttömyyskassojen maksut. Niitä on ihan jumalaton määrä, YTK on vain yksi niistä. Ei ole koko systeemissä järjen hiventä...

    • sontakuorma

      Aika on ajanut ammattiliittojen ohi. Joka samperin sentistä kinataan ja kitistään. Eniten kyrsii se, etten ole voinut vaihtaa lomarahojani ammattikitisijöiden vuoksi vapaapäiviksi. Viitsi enää erotakaan, kun tätä sontaa on alle 2 vuotta jäljellä.

      • eläkeläinen_64

        Minäpä ja muutama työkaverikin erosimme ammattiliitosta muutamia vuosia ennen eläkkeelle siirtymistä, ja ainoa asia mikä harmittaa, on se miksi en tehnyt sitä aikaisemmin. Ei kukaan täysjärkinen jaksa katsoa näiden kakaroiden ( ay-aktiivien ) touhua työpaikalla. Kieltämättä työoloni paranivat huomattavasti tämän eron jälkeen.


      • en ihmettele....
        eläkeläinen_64 kirjoitti:

        Minäpä ja muutama työkaverikin erosimme ammattiliitosta muutamia vuosia ennen eläkkeelle siirtymistä, ja ainoa asia mikä harmittaa, on se miksi en tehnyt sitä aikaisemmin. Ei kukaan täysjärkinen jaksa katsoa näiden kakaroiden ( ay-aktiivien ) touhua työpaikalla. Kieltämättä työoloni paranivat huomattavasti tämän eron jälkeen.

        Voi vittu että on työttömillä väsyneet jutut:))))))))))))))


      • klaameca

        Kyllä se vähän on alkanut siltä vaikuttamaan, ettei ammattiliiton jäsenyydestä ole hyötyä enää nykyaikana kun yleensä mitään ei muka voida tehdä kun on sellainen tilanne töissä, että pääluottamusmiehellä olisi näytön paikka, että tämän vuoksi sitä jäsenmaksua on maksettu. Ei kannata JHL:ään luottaa se vaikeassa tilanteessa pettymyksen aina tuottaa.

        Allekirjoittanutkin on työskennellyt eräässä yrityksessä pidemmän ajan. Sitten pahentuneet tuki-liikuntaelin kivut veivät pidemmälle sairauslomalle jonka aikana olen ollut erilaisessa kuntoutuksessa. Nyt kun tilanne on se, että voisi palata työhön muutamin pienin järjestelyin niin työpaikka antaa irtisanomisilmoituksen. Ensin muka lupasi odottaa, että toimitan heille uuden lääkärinlausunnon, ei odottanut.

        Puhutaan että, kaikkien pitäisi mennä töihin mutta töitä ei ole ja nekin jotka on siellä työelämässä työnantajat tekee kaikkensa että, ne jotka on töissä joutuisivat työttömiksi.

        En minä työttömien tilannetta koskaan ole vähätellyt vaikka itsellä töitä on riittänytkin mutta ei se kivaa ole, että nyt sitten kun työpaikka ei halua joustaa mistään niin käy tällästä.


    • KapitalistiAnkka

      Totta itse kun olen 55-vuotias kapitalisti/vapaamuurari joten moiset anarkistit ovat vain haittaa

    • maailma_muuttuu

      Liitot tulee häviämään / yhdistymään, olisi hyvä jos joku ay- viisas laittaisi lukuja liittojen jäsentilanteesta ja varsinkin miten paljon on maksavia jäseniä eikä suurten ikäluokkien vapaajäseniä oteta laskuun!

    • paskanjauhaminen_on
    • tyhmä_juttu

      Keksi jotakin muuta, eipä brasilialaisten tekemiset kiinnosta !!

    • uudet_tuulet_v

      kuuluko joku vielä nykypäivänä johonkin liittoon, ehkä nämä vanhat kommarit, mutta eikö heidän pitäisi jo olla eläkkeellä tai haudassa.

      • eurollasaatöitänään

        Meillä............paikallinen sopiminen. kuka tulee töihin yhdellä.............


      • päässästuulee

        Kuka perämetsän asukki jaksaa jauhaa vanhaa kommari juttua ?
        Todellakin, eninosa kommareista on eläkkeellä tai haudassa.
        Jäljellä on vasemmisto orientoituneet jotka hiljaa hymyilevät wanna-be porvareille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4714
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1904
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      229
      1463
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    10. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1234
    Aihe