Veronkiertäjät kuriin

Paskaa käteen

Haastan kaikki mukaan ilmiantamaan veronkiertäjiä. Ajaako joku firman pakulla omia ajoja? Rakentaako naapuri taloa pimeällä työvoimalla? Jäikö kuitti saamatta?

http://www.vero.fi/fi-FI/palaute/Ilmoita_veronkierrosta(35143)

21

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyväontoverit

      No tulihanihan se sieltä! Jotenki tulee mieleen NEUVOSTOLIITTO.

    • vttutaatana

      Veronkierron kautta talous nousuun! Kun kuuntelee noita kahjoja EU:n turhia virkamiehiä tai yleensä kaikkia virkamiehiä, niin tulee hinku olla maksamati veroja, ei niitä lonnijoita saa muutenkaan niillä elätettyä, niin miksi antaa yhtään turhaan.

    • Kylläpäkyllä

      Aloittajalle tiedoksi. Viime vuoden heinäkuussa astui voimaan laki ilmoitusvelvollisuudesta eli jokainen rakennusluvan saaja tai rakentaja jonka rakennushanke ylittää 15 000€ täytyy tehdä verottajalle ilmoitus kuka on tehnyt mitä, millä työvoimalla ja millä summilla. Rakennusvalvonta ei hyväksy lopputarkastusta ennenkuin verottajalle tehty ilmoitus on kirjautunut. Siitä veroviekailijat voivat tutkia onko työ suoritettu asiallisesti ja verot maksettu niinkuin pitää. Rakennusliikkeillä se on tiukempaa koska ilmoitus käytetystä työvoimasta ja alihankkijoista on toimitettava kuukausittain, päivittäisen raportoinnin kera.
      Firman pakuilla ajoon on ehkä vaikeampi puuttua sillä osa maksaa käytöstä autoetua ja tietysti tapauskohtaista onko ajo työhön liittyvää. Tosin jos yrittäjä tai työntekijä asuu vaikkapa mikkelin ja juvan puolessavälissä niin minusta ei ole suuri rikos jos tekee mikkelistä kotiin ajaessaan muutaman sadan metrin lenkin käydäkseen graanilla ruokaostoksilla. Enemmän luontoa saastuttaa se että ajaisi 20km päähän kotiinsa ja lähtisi sitten omalla autolla takaisin graanille. Tulisi 39,2 kilometriä turhaa yksityisautoilua.

      • höhööh

        höhöö saastuttaminen on aika eri asia kuin verottajan määräysten noudattaminen, sietäisit siten pakkolaitokseen


      • Oletsäälittävä

        Yleensä en kommentoi vajaaälyisten kirjoituksiin mutta tiedoksesi että verottajalla on ohjeet esimerkiksi vähäisissä määrin ajettavasta yksityisajosta. Voi tietenkin maksaa autoetua vähäisistäkin ajoista.
        Saastuttaminen on aika vakava asia ja kun ajatellaan esimerkiksi pääkaupunkiseutua jos siellä jokainen raksamies, putkimies, konsultti, postinjakaja, kuorma-auton kuljettaja ajaisivat hakemaan kahville tai kauppaan mennessä yksityisautonsa ettei tule kierrettyä veroja niin liikenne olisi sekaisin, hiilidioksidipäästöt viisinkertaistuisivat ja ihmisten elämästä kuluisi tunteja turhaan. Mutta hyvähän sinun on autottomana huudella. Sossuun kun jaksaa kävellä niin ne maksaa kaljatkin kunhan jaksaa kävellä lähikauppaan hakemaan.


      • katellisiaovat

        Jos aloittajan kaltaisen ihmisen kateudesta valtio saisi 50snt/ajatus niin suomi olisi öljymaita rikkaampi, maailman rahakkain valtio.
        Työttömät ja vähäosiset kyttäävät niitä jotka työllistävät ja maksavat veroja. Wahlrooskin oli mukamas mulk ku rikas sika. Se maksoi kuitenkin vuosittain 3 miljoonaa euroa veroja. Montakohan tällaista kateellista valittajaa tarvitaan että maksavat yhden Nallen maksamien verojen määrä?


    • Vaivaako

      Kateus on kiimankin kovempi joillakin,ei se tätä maata naapureiden kyttääminen auta.Viestiketjun aloittaja kuluttaa omia energioitaan ja todennäköisesti ongelmia omissa asioissaan esim.talous tai ihmissuhdeasiat.

    • kesäniemeläinen

      On hienoa, että harmaaseen talouteen puututaan täälläkin. Kyse ei kateudesta vaan isosta yhteiskunnallisesta ongelmasta. Joten ilmoitan minäkin : Kangasniemeläisen keski-ikäisen naisen kampaamossa ei ole edes kassakonetta ja ihan siinä keskustassa on hänen liikkeensä. Kyllä se on tiedossa, että kuittiakin on turha pyytää.

      • Kateellinenpaska

        vinkuu pahaa oloaan. Menisit sinäkin töihin yhteisiä varoja kuluttamasta.


      • Kannattiko

        Minun partirikampaaja ei omista kassakonetta mutta rahalippaan ja kuittivihkon. Kuitin saa aina. Suomen talous ei pelastu sillä että kytätään kävikö joku putkiliikkeen autolla prismassa kotimatkalla vai ei. Miljardeja valuu esimerkiksi kaupunkien ja kuntien käyttämien perintäfirmojen kautta. Myös isot pörssiyhtiöt valuttavat verotuloja veroparatiiseihin ja formulakuskit monacoon tai sveitsiin.
        Sitäpaitsi veroja ei kerry sen enempää vaikka työmies kävisi vaihtamassa kotonta siviiliauton kauppareissulle.
        Entä jos raksamiehen paku onkin sen omissa nimissä ja vain firman tarra kyljessä? Auttaako kyttääminen? Tai työntekijä antanut laitattaa takalasiin työnantajan nettiosoitteen ja tarran ihan vaan mainosmielessä ja turvatakseen että työtä on jatkossakin. Kannattiko kyttääminen.


      • verottajavaimo

        Mites kun se kirjanpito pitää pystyä säilyttämään vuosia.... ? Että lipasko se onkin sellainen malli, missä on laskuri ? Puhuit itsesi pussiin. Toivottavasti omatuntosi kestää vuosia jatkuneen verojen kierron. Ilmankos ei näy paikallisen yrittäjät ry :n listallakaan.... TEET PIMEÄÄ TYÖTÄ ! HÄPEÄ ! " Suomen talous pälä pälä." ... Kun kaikki pimeät hommat saataisiin veron tarkastuksilla kuriin, niin Suomen talous kohenisi. Niin se menee. Oli iso tai pieni rikollinen.

        Pisteet ja papukaijamerkki keskustelun aloittajalle.


    • vaivaako

      Ei tätä maata pelasteta yrittäjän kuitteja kyttäämällä,nämäkin täällä valittajat oikaisisivat tulojaan jos älli riittäisi.Katsokaa valtion tuhlausta EU:n/Kreikan suuntaan,sitä pienet perässä mitä isot edellä.

      • rikkaampi

        Nimimerkki "vaivaako" : Nyt puhutaan yrittäjien veronkierrosta Suomessa, mikä on vakava asia. Mene sinä lörpöttelemään EU- ja Kreikkajuttujasi persujen ehdokkaille. Veronkierrosta kirjoittaminen ja puhuminen laitetaan jatkuvasti kateuden ja kyttäämisen piikkiin.
        Älykäs ihminen ottaa tämän tyyppiset asiat puheeksi ihan yhteiskunnallisista syistä. Sitä ei tällä palstalla moni näytä tajuavan, koska vain oma napa tärkeä.


    • ilmianto

      Poltin juuri verottajalle yhden lvi-yrittäjän ja yhden raksayrittäjän. :) hyvä minä.

      • myösnäin

        Muista myös se että yrittäjä voi polttaa pimeää työtä teettävän tai sitä vaativan asiakkaan. Ongelma on myöskin se että kuluttajat puhuvat kuititta tekemisestä ja joskus työ lipsahtaa jollekin sellaiselle joka tekee kuititta.


      • muurarix

        Pimeää työtä tekevät yrittäjät pilaavat muiden paikkakunnan yrittäjien maineen !!!! Pistäkää nyt hel****ä verottajalle oikein, niin ei tarvitse teidän rahanahneuden vuoksi menettää asiakkaita. Toivotan kaikille harmaan talouden yrittäjille paskaista loppua puuhaansa. Sitä saa mitä tilaa, kun verotarkastus tulee !!!! Ja tuo Rahalipas -parturikampaaja on kyllä emämunaus ! Onko joku noin tyhmä tässä maassa ? Maksa ALV si per***e!!!!!


      • niijustiisa
        myösnäin kirjoitti:

        Muista myös se että yrittäjä voi polttaa pimeää työtä teettävän tai sitä vaativan asiakkaan. Ongelma on myöskin se että kuluttajat puhuvat kuititta tekemisestä ja joskus työ lipsahtaa jollekin sellaiselle joka tekee kuititta.

        Miten yrittäjä voi polttaa minut jos kysyn yrittäjältä sopiiko tehdä työt ilman kuittia?
        Jos tilaan vaikka putkimiehen tekemään viemärin puhdistuksen ja kysyn sopiiko ilman kuittia, niin ei se ole mikään rikos mun puolelta. Se vasta on jos putkiyrittäjä suostuu tekemään sen työn pimeesti.
        Työn teettäjä ainakin yksityishenkilönä voi ehdotella mitä tahansa yrittäjille, ilman mitään seuraamuksia.
        Se on jo toinen juttu jos yrittäjä sitä mulle ehdottaa. Mutta suostun kuitenkin.


    • hauskaahommaa

      ITSE myös käräytin minuutti sitten tuon linkin kautta yhden yrittäjän. Tosin kyseiset veljekset näyttää kyntävän jo lattiaa muutenkin :D

    • Sillai_sitten

      Maksoin tässä kuussa verottajan tilille runsaat 14.000 €. Sinne meni ja nyt mietin mistä saisin kokoon 15.000 €, joita pankki vaatii velan lyhentämiseen. Tää rehellisyys tuntuu välillä vähän epäreilulta, kun valtio vie ensin ja sitten pankki perässä viimeisetkin rahat. Kun on yrittäjä yhteiskuntakaan ei auta millään lailla, vaikka lama sakkauttaa toiminnan. En yhtään ihmettele niitä yrittäjiä, jotka jättävät vähän rahaa vilunkitempuilla itselleenkin elämistä varten. En tuomitse heitä siitä, koska toinen vaihtoehto olisi lopettaa yrittäminen ja heittäytyä yhteiskunnan elätettäväksi. Luulisin sen tulevan loppupeleissä paljon kalliimmaksi veronmaksajille eli toisille yrittäjille. Yrittäjäthän koko tämän lystin kuitenkin maksaa arvonlisäveroina ja palkan ennakonpidätyksillä. Yrittäjille on kasattu palkanmaksun sivukuluina hurjat määrät erilaisia maksuja, esim. eläkemaksut, joista työnantaja maksaa noin 16 % ja työntekijän osuus on se noin 5 % etc. Näin yrittäjänä katson että suurempi rahareikä ja verorahojen tuhlaus tapahtuu julkisella puolella työn tuottamattomuuden tuloksena, organisaatiouudistukset ovat tuoneet valtiolle tuhansia esimiestason viranhaltijoita, joilla ei ole enää mitään töitä, ainoastaan suuren palkan nostaminen kerran kuukaudessa. Siinä on rikollista toimintaa jos missä, kuka sen vaan tutkisi ja veisi vastuulliset leivättömän pöydän ääreen, mutta eihän korppi korppia noki.

      Aloittajan märissä päiväunissa on varmaan unelma kaiken yritystoiminnan alas ajo Suomessa. Kaikki saisivat vaan suuren palkan valtiolta ja maailmassa ei sitten olisi mitään murhetta ja huolta.

      Siinä yrittäjän kahvitauko mietteitä. Nyt on taas laitettava hihat heilumaan jotta se pankki saisi ajallaan omansa rahat tililleen.

      Yrittäjyys on ainut keino ottaa vastuu omasta elämästään ja siinä sivussa myös työntekijöidenkin elämästä.

    • Epätasa-arvoinen_laki

      Yrittäjällä ei ole enää ihmisarvoa, jokainen kaunainen voi ilmiantaa nimettömänä yrittäjän ilman mitään oikeaa syytä. Kuka korvaa nimettömän ja aiheettoman ilmiannon selvittämiseen menneen yrittäjän työn arvon? Yrittäjän pitäisi tehdä niitä tuottaviakin töitä eikä hallinnollisia selvityksiä.

      • gragoon

        Suosittelen sinullekin sitten käräyttelemään kaikki tuntemasi (? ) harmaan talouden edustajat, niin ei tule hallinnollisia selvityksiä. Kun verottaja kyttää "ikkunassa" niin eipä tule kenellekään mieleen jatkaa pimeitä puuhiaan :) :) ja niin jää aika tuottavan työn tekemiseen !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe