AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Piilarineste, kiire!

Piilarineste, kiire!

6 Vastausta 2 208 Lukukertaa
Nyt kävi niin hullusti, että lähdin pariksi päiväksi matkalle mutta unohdin piilolinssinesteen, kotelon ja silmälasit kotiin. Ja piilarit tietysti silmissä. Tähän hätään en pääse millään ostamaan piilarinestettä. Kun ei ole silmälasejakaan matkassa niin en voi ottaa piilareita pois silmistä yöksi, jos ne menevät pilalle. Näköni on nimittäin todella huono. En siis millään voi olla paria päivää ilman laseja, kävelisin koko ajan päin seiniä :)

Piilolinssineste on luulemma jonkinlaista suolaliuosta, voiko tällaista hätätapauksessa tehdä jotenkin itse, niin että saisi linssit yöksi pois? Muuten joudun nukkumaan 2 yötä piilolasit silmissä...

Toivottavasti joku osaa auttaa, kiitos jo etukäteen!

Olen

joutunut pari kertaa vastaavanlaiseen tilanteeseen,mökille lähtiessä jääneet kotelo ja nesteet kotiin.
No,minä laitoin keitettyyn veteen linssit (puhtaaseen Piltti-purkkiin!).
Älä ihmeessä pidä niitä linssejä kahta yötä silmissäsi!Eivät piilarit mene piloille lilluessaan puhtaassa vedessä,mutta silmäsi menevät jos pidät silmissäsi linssejä joita ei ole tarkoitettu käytettäviksi pidem.aikaa´kerralla!!

mutta!!

mutta älä ihmeessä laita vedestä piilareita sitten silmiin. ei onnistu ja sattuu kovasti!!

???

Mutta jos niitä ei voi laittaa vedessä pitämisen jälkeen takaisin silmiin, niin mitä sitten teen pari päivää? Kun ilman laseja en näe mitään ja mistään en saa pariin päivään piilolinssinestettä enkä silmälasejani. Pakko se on yrittää laittaa ne yöksi (keitettyyn) veteen, ja aamulla silmiin vaikka kuinka sattusi, ei kai tässä muukaan auta..?

niin...

Pakko kai sun tota on yrittää, ei kai siinä muukaan auta. Itse en ole vastaavanlaisessa tilanteessa ollut, vaikka piilareita oonkin pyöritellyt jo monia vuosia. Ei se vesi niille kuitenkaan kai hirveän hyvää tee, että heitä nyt sitten ne piilarit roskiin kun palaat kotiin! Tsemiä sulle!! Ja kerrohan, muten onnistuit :)

mutta

Itsellä ollut sama onkelma joskus ja yrittänyt vedestä laittaa suoraan silmään muttei se onnistu mitenkään. voithan tietty koklata!lykkyä tykö!

ei omia nesteitä

En suosittele omia nesteitä, sillä esim. akanthamoebaa (harvinainen, mutta pelätty sarveiskalvon ameebainfektio, joka on vaikeasti hoidettavissa, vaatii erittäin pitkän ja jopa kirurgisen hoidon (sarveiskalvonsiirto!!!)) esiintyy mm. vesijohtovedessä ja ei aina esim. keittämälläkään poistu. Riski sairastua on melko pieni, mutta jos se sattuu kohdalle, on se henkilökohtainen katastrofi.

Eli ei ikinä itsetehtyjä piilarinesteitä. Kannattaisi hankkia varalasit ja pitää piilolinssinesteitä mökillä tms. myös varalla, ettei unohdu. Piilolinssien jättäminen silmään yöksi ei myöskään ole suositeltavaa, koska yöllä sarveiskalvon hapensaanti on muutenkin huonontunut ja piilolinssit pahentavat tätä edelleen - seurauksena saattavat olla näön hämärtyminen, sarveiskalvon turpoaminen ja pahemman hapenpuutteen vallitessa jopa sarveiskalvon epiteelivauriot (--> kipua!!! Infektiovaara!!!).

Jos kerran nettiyhteys on matkalla olemassa, niin kyllä kuvittelisi jostakin myös optikon löytyvän, josta saa piilolinssinestettä. Muuten harkitsisin kyllä vakavasti matkan keskeyttämistä.
 /   /  /  / Piilarineste, kiire!
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta