AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Yksityinen elinkeinonharjoittaja/ammatinharjoittaja

Yksityinen elinkeinonharjoittaja/ammatinharjoittaja

7 Vastausta 1 016 Lukukertaa
Minkälaisia maksuja/kuluja tuo otsikossa mainittu asia tuo? Mitä muita velvollisuuksia siinä on?

Velvollisuuksia

Elinkeinonharjoittajalla kahdenkertainen kirjanpito (ei ammatinharjoittajalla). Jos arvonlisävelvollinen, niin joka kuukausi ilmoitus verottajalle. Eläkemaksut pitää itse maksaa, jos ei ole pieni sivutoiminen. Siinä pääkohdat. Mieti myös, mitä hyötyjä!!!

Pärjäät kyllä

Ei ne niin isoja maksuja ja velvollisuuksia ole. Veroja maksat, jos tulosta syntyy. Eläkemaksut on joka tapauksessa maksettava, oli tulos mikä tahansa. Kannattaa hankkia kirjanpitäjä, sille muutama kymppi kuussa. Älä usko kaiken maailman pelottelijoita.

Mieti vielä toisenkin kerran

Jos vain voit mennä toiselle töihin niin mene. Ja mahdollisimman isoon firmaan. On palkalliset lomat, työttömyysturva jne.

Etenkään pienen yrittäjän asema (kaikesta muusta propagandasta huolimatta) ei sossu-suomessa ole mikään erityisen onnekas.

En vaihtais

Olen ollut 15 vuotta työssä ISOSSA firmassa ja vielä kohtuullisella palkalla johtavassa asemassa. Nyt ollut yrittäjänä reilut 7 vuotta enkä vaihtais tätä kenenkään orjaksi. Minua ei kukaan soita perään jos menen töihin vähän myöhemmin, velvollisuuksia on enemmän mutta työ antaa paljon enemmän kuin kenenkään orjana olo... että mieti todellakin,,,

Riippu

Kyllä kuule soitellaan perään, jos jonkun kauppapuljun yrittäjänä olet tai vaikka parturina, putkimiehenä ja jos et ole täsmällinen, olet entinen yrittäjä. Toisella sentään saat ehkä varoituksen, jos sitä nyt kukaan edes huomaa.

Niinpä

Joo siitä riippuu mistä roikkuu,, valintakysymys. Mulle ei soitella perään,,,,

Hyvin menee

No, tulihan niitä pelottelijoita palstalle. Ohita ne kommentit. Jos pystyt liikuttamaan itseäasi ilman että joku käskee, olet hyvä yrittäjän alku. Ei ole mitään suuria velvotteita, mitä ei normaali-ihminen pystyisi hoitamaan. ja kirjanpitävät ovat avustamassa, tietävät / hoitavat kaiken paperipuolen. kaikki maanviljelijätkin ovat ammatinharjoittajia, mikset sinäkin?
 /   /  / Yksityinen elinkeinonharjoittaja/ammatinharjoittaja

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta