AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Deaktivoidut aseet

Deaktivoidut aseet

5 Vastausta 5 774 Lukukertaa
Tarkotuksena olisi ostaa eräs deaktivoitu ase sota-ajalta. Mitäs kaikkia lupia minulle tulisi olla vai voinko ihan vaan suoralta kädeltä sen ostaa?

Sota-aseet

Jokaiseen puolustusvoimien käytössä olleeseen aseeseen on hankittava deaktivointitodistus. Jos aseen mukana tulee ko. todistus voit ostaa sen ilman että sitä tarvitsisi näyttää poliisille.

Deaktivointitodistuksen aitous kannattaa aina tarkistaa. Ko. todistuksia saavat kirjoittaa vain valtuutetut asesepät ja puolustusvoimien valtuuttamat aseteknisen puolen aseteknikot aseen deaktivoinnin jälkeen.

Oolrait...

Kiitos nopeasta vastauksesta. Asia tuli selväksi. Hyvät joulut! :)

deko todistus on

miksi on hankittava deaktivointitodistus ja miksi sen aitous pitäisi tarkistaa? mihin sitä todistusta tarvitaan? jos ostat yksityiseltä dekon, et tarvitse todistusta eikä ko aseen jämää myöskään tarvitse kenellekkään esitellä. poliisilla esimerkiksi ei ole rekisteriä johon he dekoja merkkailis.

12v.

en saanu enää tentittyä metsästys/aseen kanto lupaa niin ajattelin hankkia dekon koska isäni on aseseppä niin se sai deaktivoitua mulle aseita mitään nmuita lupia ei tarvittu ku deaktivointi todistus

ei tarvi lupia

Hämeenlinnan SA-kaupasta saa suomi kp-dekoja 150 eur/kpl. Kivääri M39 dekot oli muistaakseni alle satasen. Hyllyt on täynnä varaosaa, tukkeja, lippaita yms. kumpaankin aseeseen. Dekotodistus tulee mukaan. Ei tarvita lupia.
 /   /  /  / Deaktivoidut aseet

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta