Loch Nessin hirviö?

Bronto

Olisiko periaatteesa mahdollista Loch Nessin kaltaisten alkueläinten säilyminen jossakin syvällä vesistöissä? Mikä tuo hirviö on? Pelkkä mielikuvituksen tuoteko?

30

3414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anneli

      Että pitkälle erikoistunut laji säilyisi eristyneenä vuosimiljoonia sen jälkeen, kun kaikki muut sen kaltaiset ovat kuolleet sukupuuttoon, on hyvin epätodennäköistä.

      Loch Nessin hirviötä on veikattu joskus kai joutsenliskoksi(kin).

      Skotlanti on aivan liian kylmä ja karu ympäristö isolle dinosaurukselle (jos se on vaihtolämpöinen , se paleltuu, jos se on tasalämpöinen, sille ei riitä ruoka) ja Loch Ness aivan liian pieni, jotta se pystyisi ylläpitämään kyllin isoa liskopopulaatiota piilossa SAATIKA tarjoamaan kaikille sapuskaa. Yksi lisääntyvä pari ei riitä ylläpitämään populaatiota, puhumattakaan yksineläjästä. JOs jokin iso lisko on elänyt siellä mesotsooiselta ajalta asti, siellä olisi pitänyt olla niitä iso populaatio; niistä olisi jäänyt PALJON jälkiä; luita esimerkiksi.

      Liskosta ei ole saatu kuvaa, siitä ei ole löytynyt jätöksiä tai jälkiä. Ei ole olemassa minkäänlaista syytä uskoa sellaista olevan.

      Kyse on tarinoista, kansansaduista.

      • ...

        Se lisko tuli jostain vähän lämpimämmältä suunnalta ja jääkudella kun jää suli ja vesi nousi, tai sitten joskus oli tulva, niin Nessi joutui siihen järveen.
        Sen täytyy olla pitkäikäinen ja vähällä ravinnolla elävä. Jos se söi pohjamutia? Jos sillä oli joku luola siellä jossa se eleli jääkudella vaikkapa horroksessa. Ehkä Nessi kesti hyvin noita lämpötilanvaihteluita. Ehkäpä paksun nahan ansiosta.

        Onkohan sitä ollut edes olemassa? Voi olla mutta se on kuollut tai jotain. Tuli elämänsä päähän.

        Kuviteltu totuus on että likinäköinen skotti-kalastaja näki ison mustekalan (tursas?) tai tukinpätkän. Tursaksia tuskin on järvissä.


    • hesse

      ..taisi tuo kyseinen järvi jäätyä pohjamutia myöten, joten ei siellä tuollaiset happea tarvitsevat liskot ole tainneet hengissä säilyä..

      • Anneli

        Eli totta tosiaan, tässä välissä on ehtinyt olla jo useampi jääkausi sitten hirmuliskojen aikakauden, eli sekin pienentää todennäköisyyttä jonkin lajin säilymiselle nykypäivään. Hirmuliskoja ei ole enää. (Sääli. Olisivat ne olleet aika cooleja.)

        Tai, noh, tavallaan on - joka päivä niitä näkee. Jälkeläiset suoraan alenevassa polvessa täyttävät taivaan :). Ja onhan yksi hirmuinen :)lisko olemassa. Tuatara.


      • Anneli kirjoitti:

        Eli totta tosiaan, tässä välissä on ehtinyt olla jo useampi jääkausi sitten hirmuliskojen aikakauden, eli sekin pienentää todennäköisyyttä jonkin lajin säilymiselle nykypäivään. Hirmuliskoja ei ole enää. (Sääli. Olisivat ne olleet aika cooleja.)

        Tai, noh, tavallaan on - joka päivä niitä näkee. Jälkeläiset suoraan alenevassa polvessa täyttävät taivaan :). Ja onhan yksi hirmuinen :)lisko olemassa. Tuatara.

        Loch Nessillä ei tiettävästi ole mitään muuta houkutinta kuin hirviö. Rannat ovat täynnä hotelleja. Onko ihme, että paikalliset raportoivat säännöllisesti havainnoista?


    • Lisko

      Kyllä kaikki oikeat jättiläisliskot, kuten Godzilla, asuvat Tyynessä valtameressä.

    • hööh

      "Olisiko periaatteesa mahdollista Loch Nessin kaltaisten alkueläinten säilyminen jossakin syvällä vesistöissä?"

      Jos Loch Nessissä jokin iso meille tuntematon muinaisjäänne-elukka olisikin, ei se ainakaan alkueläin ole. Tuossa tietoa alkueläimistä:

      http://www.fimr.fi/fi/itamerikanta/sanasto/alkuelaimet.html

      • Lok nessin lokki

        no siis tuo Loch Nessin Järvikin on ollut olemassa 10 000 vuotta vasta joten ei se siellä ainakaan ole säilynyt... ja kylläpä tuo saattaa olla joku uudehkompi laji epämuodostuma emt.


    • mimmukka

      heips
      loch nessin hirviö on todettu mahdolliseksi. siitä on olemassa ( tai oli) kuvia ja video nauha. se saattaa olla esi historiallinen jautsen lisko tai niin mä luin jostain. eli kaikki voi olla mahdollista

    • Nessie

      Ei ole mitään varmuutta siitä, että Loch Nessin hirviö olisi vaihtolämpöinen matelija hirmuliskojen ajalta. Periaatteessa se voisi olla aiemmin tuntematon vesinisäkäs, joka on kehittynyt eristyneessä järvessä. Nisäkäs selviäisi hengissä Loch Nessin kylmissä vesissä ja täytyy muistaa, että se järvi on vesimäärältään suurempi kuin kaikki kaikki Englannin ja Walesin järvet yhteensä. Siällä olisi tilaa isolle joukolle hirviöitä. Ja kyllä kalaaikin varmaan riittäisi.

      Toisaalta taas, jos nessie olisikin matelija tasammakkoeläin, se voisi viettää talvet horroksessa järven pohjassa eikä tarvitsisi yhtä paljon ravintoa, kuin nisäkkäät. Lisäksi sammakkoeläimet ja käärmeet voivat viettää veden alla pitempiä aikoja kuin nisäkkäät, joten se voisi selittää miksi nessie nähdään pinnalla niin harvoin.

    • SampeA nessille

      Kyllä sille nessile ruokaa riittää, Loch Nesiin järvessä on nimittäin paljo kalaa.
      Esim. Sampea. Sammet voivat kasvaa monnejakin isommiks, jopa 4m! Siinä selitys sille että nessille olisi ruokaa.

      • sampi-hirviö ?

        Jos hirviö olisikin 4 m pitkä sampi.


      • sampi-hirviö ? kirjoitti:

        Jos hirviö olisikin 4 m pitkä sampi.

        Sammen selässä on hirmuliskomaisia kyttyröitä...


    • biologi333+444

      Dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon n. 65 000 000 vuotta sitten.
      Vaikka "Nessie" olisi niinkin pitkäikäinen että sukupolvien väli
      olisi sata vuotta olisi järvessä tarvinnut olla 200..300 dinosauruksen
      populaatio (vähimmäismäärä etteivät kuole sukupuuttoon)
      650 000 sukupolven ajan eli n. 200 miljoonaa isoa eläintä
      olisi siellä elänyt ja kuollut jättämättä juuri mitään jälkiä?
      Täysin mahdotonta.

    • Arrakis

      Loch Nessin kaltaisella eläimellä varmaan tarkoitat hirmuliskoja. En missään nimessä usko, että Loch Nessissä elää mitään hirmuliskoja ja yleensäkin hirmuliskojen säilyminen elossa jossain maapallon kolkassa vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä.

      Toisaalta muistuttaisin varsieväkalasta, joka aiemmin tunnettiin vain fossiilina ja jonka uskottiin kuolleen sukupuuttoon jo liki 400 miljoonaa vuotta sitten kunnes sellainen jäi kalastajien saaliiksi indonesiassa. Nykyään tiedetään ainakin kahden eri varsieväkalalajin olevan elossa. Eli kyllä periaatteessa on täysin mahdollista löytää sellaisia lajeja elossa jotka nykyään tunnetaan vain fossiileina. Todennäköisimmin tälläisiä lajeja löytyy meristä. Valtamerten syvät osat ovat varsin huonosti tunnettuja, joten mitä sitä tietää mitä sieltä voi löytyä.

    • on se

      kyllä se luultavasti on... jos ei olis nii varmaa ois saatu ton tarun keksiä nii varmaan kysytty siltä ja jos todisteita ois löytyny.... ja nykki ois loch nessin järven museolla ne todisteet ja varmaa sitte ois paljo kuvia niistä todisteista...... joten onko tässä ny järkeä

    • tää on tätä

      Loch Nessin hirviökö olemassa. On toki. yksi sellainenhan on erään pohjois-eurooppalaisen maan pressana. Valitettavasti vielä ensi kevääseen asti

    • Elephantti

      No se riippuu tietysti että uskooko vai eikö usko,juttuahan oli siitä että loch-nessin hirviö olisi joku "Poikkeuksellisen suuri elefantti" Tai jtn, Kyllä oli yksi mies saanut siitä kuvan,ja selvän sellaisen,mutta toisinaan tää samahko mies sano vielä kuolinvuoteellaan että oli valehdellut,vei semmossen ison nuken (tai jonku vastaavan) sinne järvelle ja napsasi kuvan.

    • Skotlanti oli jääkaudella lähes yhtä paksun jäätikön alla kuin Suomi. Loch Ness on samalla lailla pohjaa myöten jäätikön muovaama kuin Päijänne tai Inarinjärvi. Miten joku saurus olisi voinut selvitä nimenomaan siellä?
      Jos muuten joku on kiinnostunut tämmöisten otusten olemassaolosta muualla maailmassa, voin suositella vihjeeksi Risto Isomäen scifi-romaania Con Rit.

    • left 4 dead

      tiesittekö että lock nessin hirviöllä on sukulainen

    • left 4 dead

      jos lock nessin hirviö on hengissä se tarkoittaa sitä että nessie on viimeinen dinosaurus maapallolla

    • Witkuli

      Etsin viidennenuokan englannin kirjaani tietoa kyseisestä hirviöstä. Tietäisikö kukaan yhtikäs mitään siitä? Kiitos.

      • Witkuli

        Niin, ja vielä: onko jollain myös kuvaa? :)


      • väärennös ja fiktio

      • Con Rit

    • Con Rit

      Tehdäänpä ihan ensin eräs käsite selväksi: ALKUELÄIN on happea (ei hiilidioksididia) käyttävä yksisoluinen eliö. Jos Loch Nessin hirviö on olemassa, se on todenäköisesti ainakin selkärankainen.
      Risto Isomäki väittää kirjassaan 'Con Rit' ainakin puolitosissaan, että tuon tapaisia elukoita on olemassa ainakin trooppisissa merissä. Nimi tulee vietnamin kielestä. Trillerinä juttu on ihan hyvä, mutta ei saa minua oikein vakuuttuneeksi asian todenperäisyydestä.
      Mutta... se isoin MUTTA on siinä, että miten niin iso elukka olisi voinut jääkauden jälkeen muodostaa elinkelpoisen populaation makeavetiseen järveen, joka on Atlanttiin verrattuna mitättömän pieni. Siellä sillä olisi paljon ahtaampaa kuin Saimaan norpalla.
      Kyllä tämä juttu taitaa kuulua enemmän folkloristiikkaan kuin biologiaan.

    • tiina562
    • pelkkää tarua

      Muutamat asiat selviksi:
      - Loch ness järvi muodostui vasta 10000 vuotta sitten joten siellä ei voi elää 65 miljoona vuotta vanha plesiosaurus laji.
      - Joutsenliskot olivat nykyisten delfiinien ja hylkeiden tapaan sellaisia että niiden piti käydä pinnalla hengittämässä. Nessieitä nähtäisiin näin ollen kokoajan kun ne tulisivat pinnalle hengittämään. Ne olisivat myös vähän niin kuin vaikka saimaannorpat: nessien poikaset hukkuisivat kalaverkkoihin.
      - Järvessä ei ole ruokaa tälläiselle populaatiolle.
      - ei ole kunnollisia todisteita
      Joten se on pelkkää tarua.

    • Anonyymi

      moi

    • Anonyymi

      Onhan kadonneeksi luultu varsievä kala löydetty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      66
      1063
    Aihe