Pitäisi tehdä lihapullia ja siihen sopiva ruskeakastike. Lihapullat pystyy tedä vaikka silmät kiinni, mutta se kastike siihen onkin jo ongelma. Mitään valmiskastikkeita EN syö. Joten löytyykö hyviä ohjeita? Kiitos
Lihapullakastike
15
3142
Vastaukset
- myy
helppo sääntö muistaa on laittaa samanverran jauhoja ja voita, eli vaikka 3 rkl voita, 3rkl vehnäjauhoja.
sulata teflonpannulla rasva ja lisää siihen jauhot. sekoittele kunnes jauhot alkavat ruskistua, mutta varo polttamasta niitä joten "täydellä teholla" ei ihan kannata ruskistaa. kun jauhot ovat mukavan ruskeita, lisää kuuma vesi esim. vedenkeittimestä samalla koko ajan sekoittaen. Mauksi ja väriksi minulla on tapana lisätä lihaliemikuutio. jos kastike paakkuuntuu, ei haittaa mitään, siivilän läpi vaan! kiehuttele miedolla lämmöllä kastiketta muutamia minuutteja ja sitten vaan lihapullat sekaan. ei ole vaikeaa :)- kotikokki
Mitenkäs pippuri, valkosipuli (ellei jo lihapullissa), katajanmarjat (sain inspiraation, kun tuolla alempana on puhetta hirvenlihasta)
- Kotikokki
kotikokki kirjoitti:
Mitenkäs pippuri, valkosipuli (ellei jo lihapullissa), katajanmarjat (sain inspiraation, kun tuolla alempana on puhetta hirvenlihasta)
Maustaa voi kastikkeen ihan omien mieltymysten mukaan. Jos on riistalihapullia niin katajanmarjat on todella käypänen mauste. Itse laitan yleensä mustapippuria,paprikajauhetta,chilipippuria.
- Kotikokki
Kuten edellisessä vastauksessakin,laita rasva ja jauhot (paksu pohjaiseen) kattilaan mutta ÄLÄ ruskista. Sekoitat vaan keskenään. Lisää vesi koko ajan sekoittaen. Väriä saat mm. soijakastikkeesta,lihaliemikuutiosta,ketsupista jne. Siis mausta makusi mukaan. Lopuksi liraus kermaa kruunaa koko homman.
- kokki
miten loraus kermaa voi lopussa tehdä enää terveellisempää? kaloripommi siitä tulee.
ja kuinka se tekee terveellisemmäksi jos jauhoja ei ruskista? - Kotikokki
kokki kirjoitti:
miten loraus kermaa voi lopussa tehdä enää terveellisempää? kaloripommi siitä tulee.
ja kuinka se tekee terveellisemmäksi jos jauhoja ei ruskista?Monille ruskistettu kastike aiheuttaa vatsavaivoja ja on muutenki huonommin sulavaa kuin ruskistamaton kastike. Esim. sappivaivosta kärsivä ei voi syödä ruskistettua kastiketta.Eikä sitä kermaa tarvitse litra kaupalla laittaa ja onhan olemassa kevyt vaihtoehtoja kermoissakin.
- syömäri
Laitappa kylmä vesi ruskistettuihin jauhoihin niin ei paakkuunnu
- yx lihapulla
syömäri kirjoitti:
Laitappa kylmä vesi ruskistettuihin jauhoihin niin ei paakkuunnu
samassa paistinpannussa missä paistoit lihapullat, älä pese pannua vaan lisää rasva ja ruskista jauhot, anna hautua hetken mausta pippureilla ja ennenkaikkea kermaa joukkoon.
- jepu
Ruskista lihapullat pannulla. Lisää pannulle vettä, lihaliemikuutio, haluamasi mausteet ja hieman kermaa. Suurusta maissijauhoilla.
- Olga Vain
Kyllä ihan suosittelen tuota ruskistamista. Eipä millään kaloireilla ainakaan minun mielestä ole pakollista pelata, kunhan tulee vain hyvää :) Kerma sen kaiken kyllä tosiaan kruunaa :D
- merihuisku
KYLLÄPÄ VIELÄ VANHAN AIKAISIA NEUVOJA TULI. Massena jauhoja nykyään käytetään jo kaikissa ravintoloissakin ja nopea vaivaton, laita kylmään tai kuumaan nesteeseen ei paakkunnu. minä teen näin kiehautan vesitilkassa lihaliemi kuution,sitten osa kermaa ,oikein aitoa kermaa ,pippuria ,sipulia ja soijakastiketta lopuksi tummaa tai vaaleaa maissenaa. minulla ei paino ongelmia 40kg ,vaikka juon punaista maitoa,ja voita,sekä aitoa lehmän kermaa. Mausteita voi milikuvituksen kanssa käyttää monen moista.terveisin heta..
- oikea soosi
En ole kuullu Massena jauhosta, mutta Maizena-suurusteesta kyllä. Itse en tekisi siitä kastiketta, sehän on perunatärkkelystä ja riisijauhoa, ei tule todellakaan oikean ruskean kastikkeen makua sillä vaikka kuinka maustausi kermalla ja muulla. Ihan vanhanaikaisesti ruskistamalla jauhoja voissa ja lisäämällä kylmän veden sekaan tulee parasta kastiketta. Mausteita voi jokainen käyttää mitä haluaa, perussoosiin riittää suola. Ruokahan on kuitenkin makuasia.
- mitä on
tuo lehmä kerma?
- Göran Kurkku
Uusavutonko ?????
Hah, repesin, "lehmä kerma" :) :) .)
No lehmä kerma on lehmästä puristamalla saatua erikoiskermaa.
Oikea lehmäkerma on sitä kuohukermaa.
- merihuisku
Ekasviskerma
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan
Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.2263505Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha242191- 242081
Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.901965Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?831640Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se241371- 81271
Avaa sydämesi mulle
❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo361267Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan351217Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k61208