AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Lihapullakastike

Lihapullakastike

15 Vastausta 2 864 Lukukertaa
Pitäisi tehdä lihapullia ja siihen sopiva ruskeakastike. Lihapullat pystyy tedä vaikka silmät kiinni, mutta se kastike siihen onkin jo ongelma. Mitään valmiskastikkeita EN syö. Joten löytyykö hyviä ohjeita? Kiitos

ruskea kastike

helppo sääntö muistaa on laittaa samanverran jauhoja ja voita, eli vaikka 3 rkl voita, 3rkl vehnäjauhoja.
sulata teflonpannulla rasva ja lisää siihen jauhot. sekoittele kunnes jauhot alkavat ruskistua, mutta varo polttamasta niitä joten "täydellä teholla" ei ihan kannata ruskistaa. kun jauhot ovat mukavan ruskeita, lisää kuuma vesi esim. vedenkeittimestä samalla koko ajan sekoittaen. Mauksi ja väriksi minulla on tapana lisätä lihaliemikuutio. jos kastike paakkuuntuu, ei haittaa mitään, siivilän läpi vaan! kiehuttele miedolla lämmöllä kastiketta muutamia minuutteja ja sitten vaan lihapullat sekaan. ei ole vaikeaa :)

maustaminen?

Mitenkäs pippuri, valkosipuli (ellei jo lihapullissa), katajanmarjat (sain inspiraation, kun tuolla alempana on puhetta hirvenlihasta)

mielikuvitus rajana

Maustaa voi kastikkeen ihan omien mieltymysten mukaan. Jos on riistalihapullia niin katajanmarjat on todella käypänen mauste. Itse laitan yleensä mustapippuria,paprikajauhetta,chilipippuria.

Terveellisempää

Kuten edellisessä vastauksessakin,laita rasva ja jauhot (paksu pohjaiseen) kattilaan mutta ÄLÄ ruskista. Sekoitat vaan keskenään. Lisää vesi koko ajan sekoittaen. Väriä saat mm. soijakastikkeesta,lihaliemikuutiosta,ketsupista jne. Siis mausta makusi mukaan. Lopuksi liraus kermaa kruunaa koko homman.

terveelisempää?

miten loraus kermaa voi lopussa tehdä enää terveellisempää? kaloripommi siitä tulee.
ja kuinka se tekee terveellisemmäksi jos jauhoja ei ruskista?

terveellistä,niin monenlaista

Monille ruskistettu kastike aiheuttaa vatsavaivoja ja on muutenki huonommin sulavaa kuin ruskistamaton kastike. Esim. sappivaivosta kärsivä ei voi syödä ruskistettua kastiketta.Eikä sitä kermaa tarvitse litra kaupalla laittaa ja onhan olemassa kevyt vaihtoehtoja kermoissakin.

kastike

Laitappa kylmä vesi ruskistettuihin jauhoihin niin ei paakkuunnu

perinteisistä perinteisin

samassa paistinpannussa missä paistoit lihapullat, älä pese pannua vaan lisää rasva ja ruskista jauhot, anna hautua hetken mausta pippureilla ja ennenkaikkea kermaa joukkoon.

Kastike

Ruskista lihapullat pannulla. Lisää pannulle vettä, lihaliemikuutio, haluamasi mausteet ja hieman kermaa. Suurusta maissijauhoilla.
Kyllä ihan suosittelen tuota ruskistamista. Eipä millään kaloireilla ainakaan minun mielestä ole pakollista pelata, kunhan tulee vain hyvää :) Kerma sen kaiken kyllä tosiaan kruunaa :D
KYLLÄPÄ VIELÄ VANHAN AIKAISIA NEUVOJA TULI. Massena jauhoja nykyään käytetään jo kaikissa ravintoloissakin ja nopea vaivaton, laita kylmään tai kuumaan nesteeseen ei paakkunnu. minä teen näin kiehautan vesitilkassa lihaliemi kuution,sitten osa kermaa ,oikein aitoa kermaa ,pippuria ,sipulia ja soijakastiketta lopuksi tummaa tai vaaleaa maissenaa. minulla ei paino ongelmia 40kg ,vaikka juon punaista maitoa,ja voita,sekä aitoa lehmän kermaa. Mausteita voi milikuvituksen kanssa käyttää monen moista.terveisin heta..
En ole kuullu Massena jauhosta, mutta Maizena-suurusteesta kyllä. Itse en tekisi siitä kastiketta, sehän on perunatärkkelystä ja riisijauhoa, ei tule todellakaan oikean ruskean kastikkeen makua sillä vaikka kuinka maustausi kermalla ja muulla. Ihan vanhanaikaisesti ruskistamalla jauhoja voissa ja lisäämällä kylmän veden sekaan tulee parasta kastiketta. Mausteita voi jokainen käyttää mitä haluaa, perussoosiin riittää suola. Ruokahan on kuitenkin makuasia.
tuo lehmä kerma?
Uusavutonko ?????
Hah, repesin, "lehmä kerma" :) :) .)
No lehmä kerma on lehmästä puristamalla saatua erikoiskermaa.

Oikea lehmäkerma on sitä kuohukermaa.
Ekasviskerma
 /   /  / Lihapullakastike

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta