AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Makua lihakeittoon?

Makua lihakeittoon?

14 Vastausta 1 931 Lukukertaa
Tein eilen lihakeittoa ja se ei maistu millekkään. Eli mitä mausteita siihen voisi vielä laittaa? Kiitoksia jos joku kiltti neuvos.

noo

Ensiksikin keittolihaksi sopii parhaiten lapa tai etuselkä. Liha keitetään kokonaisena palana. Liha laitetaan runsaaseen, kiehuvaan veteen, jossa on yksi sipuli, yksi porkkana, kymmenen maustepippuria, laakerinlehti ja suolaa. Kun liha on kypsää se paloitellaan ja liemi siivilöidään. Liemeen voi lisätä lihalientä ja keittoon perunoiden lisäksi keittojuureksia. Muuta ei tarvita.

Voiko

Voiko siihen keittoon enää lisätä mitään? Pitää käydä ostamassa lihaliemikuutioita, jos vaikka ensi kerralla onnistuisi paremmin :)

lisää

hieman ketsuppia ja vaikkapa valkopippuria tai jotain muuta maustetta jos sinulla ei ole lihalientä.

isä..

laittaa lihakeittoon pippurisekoitusta ilman minkään näköistä mittaa ja aina on hyvää lientä tullut.

lisää

pari laakerinlehteä lihan keittovaiheessa.. tulee mummon lihakeitto mieleen siitä :P todella hyvän maun antaa.. itse en laita kuin niitä laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, suolaa ja tietysti se liha, perunat, porkkanat ja sipuli.

mausteita

Itse laitan mausteiksi mustapippuria, maustepippuria, rosepippuria, meiramia, pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio ja korianteria. Kyllä maistuu!! Tuorekasvikset maistuvat pakastekasviksia paljon paremmalta!

etsi

etsi sellainen vanha maustekasvi kuin lipstikka l. liperi antaa hyvän maun keittoosi etkä tarvitse sitä lihalientä. Sitä saa hyvin varustetuista kaupoista ja sitä voi kasvattaa takapihalla ja parvekelootassa. Voi pakastaa silppuna.

Liemi

Jos haluat todella hyvää lihalientä niin tee näin
Osta kaupasta YDINLUITA ja keitä niitä ensin hiljaisella lämmöllä todella pitkään mieluiten kuusi seitsemän tuntia.Voit pakastaa osan ja käyttää myöhemmin loput.Kun seuraavan kerran teet lihasoppaa ota pakkasesta ko lientä ja lisää siihen pippurit suola ja muut mausteet joita edellisissä viesteissä kerrottiin.

Maggia liemeen

Olen samaa mieltä siitä lipstikasta :o)

Meilläkin sitä kasvaa puutarhanurkkauksen laidalla - on muuten ihan komea viherkasvinakin!

Liperi eli lipstikka on saksankieliseltä nimeltään Maggikraut eli maggiyrttti. Sana on antanut nimensä kaupallisille liemivalmisteillekin.

Korianteri?

Miltä maistuu, onko purkista? Ei löydy kaapistani! Mihin muuhun voi käyttää?

Korianteri niinkin

Korianteria saa sekä tuoreena, että kuivattuina siemeninä. Tuore on aika voimakkaan makuista ja sitä voi käyttää persiljan tapaan, joskin monet eivät pidä tuoreen korianterin mausta.

Kuivattuja korianterin siemeniä saa maustepurkkeihin pakattuna joko kokonaisina tai jauhettuna. Sopii vaikka vihannessäilykkeisiin ja liharuokiin. Esimerkiksi lihapulliin korianteri antaa lisämakua. Monissa makkaroissa on korianteria makua antamassa.

Lihakeittoon makua

Lihakeittoon saat makua LIHASTA. Tässä oma ohjeeni perusteluineen:

Kattilaan paljon lihaa. Naudan halvempia osia kuten lapaa ja etuselkää. Luita. Ydinluu on parasta.

Kattilaan vettä ja lihat _kylmään_ veteen. Mukaan voi heittää jo tässä vaiheessa vähän merisuolaa. Kun liha alkaa kiehumaan siitä kerätään vaahto tarkoin pois. Mitään muuta ei siis liemeen aluksi laiteta, jotta saadaan kirkas liemi. Kun vaahtoa ei enää muodostu niin kansi päälle ja annetaan kiehua ainakin pari tuntia. Samalla lisätään mausteet: laakerin lehti, timjamia, maustepippuria, mustaa pippuria. Mausteet pussiin tai sitten ne voi myöhemmin siivilöidä liemestä pois.

Kun liha tuntuu pehmeältä (huom! eri lihapalat kypsyvät erilailla) otetaan liha pois ja liemen maku tarkistetaan. Jos lihaa ei ole ollut tarpeeksi, niin liemikään ei ole kunnollista. Lientä kannatta a yleensä keittää kasaan, jolloin maut tiivistyvät.

Pilko liha sopiviksi annospaloiksi. Lisää liemeen juureket: 1 osa Porkanaa, 1 osa selleriä, 1 osa purjoa, 2 osaa perunoita kypsymisjärjestyksessä pieniksi pilkottuina. Yleensä itse leikkaan porkkanan ja sellerin noin 7x7 mm:n paloiksi. Seuraavaksi perunat noin 1x1 cm paloina. Lopuksi purjo suikaleina ja lihanpalat. Tarkistetaan suola. Herbamare sopii hyvin. Jos lihaa ei ole ollut tarpeeksi, niin myös fondia voi vähän lisätä.

Viimeistellään lorauksella kuivaa Sherryä ja tuoreella silolehtisellä persiljalla.

Jos haluat rasvattoman keiton, niin liemen voi jäähdyttää ja kuoria sitten rasvan kätevästi pois pinnalta.

Luita ja juureksia

Pelkkä liha ja peruna ei tee maistuvaa lihakeittoa. Luut ja juurekset antavat maun keittoon. Myös liha- tai kasvisliemikuutio ja muutama musta- tai maustepippuri antavat lisää makua.

Tee näin, toimii

Muiden ohjeiden lisäksi:

3 rkl vasikanfondia (kunnon loraus), myydään parin desin pulloissa
1-2 liemikuutiota, liha tai kasvis
-Kokonaisia pippureita paljon
-vaikka pari valkosipulin kynttä
-Pari laakerinlehteä

Näillä pitäisi makua irrota. Maistele välillä ja lisää kunnes maku on oikea. Muista että kaikissa näissä on myös suolaa.
 /   /  / Makua lihakeittoon?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta