Sairaanhoitajaksi-->millaiset pääsykokeet?

sairaanhoitajaksi?

Niin, siinä se kysymys tulikin... Olisin iloinen, jos joku kertoisi, millaiset ovat pääsykokeet sairaanhoitajaksi pyrittäessä...

Lähtöpisteet minulla ainakin tulevat olemaan sen verran hyvät, että varmasti pääsisin noihin pääsykokeisiin.. Ainakin jotain psykologisia testejä siellä taitaa sitten odottaa, mutta millaisia? Tehdäänkö musteläikkätestejä? Mitä niissä musteläikkätesteissä kannattaa nähdä(jos niitä on)? Mitä haastatteluissa mahd. voidaan kysyä ym. ?

Kiitos kaikille, jotka vastaa. :)

5

1095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sh-opiskelija

      Haastattelu jossa kyseltiin miksi juuri tähän kouluun, mitä tiedät tästä koulusta, miksi haluat sairaanhoitajaksi, millainen olet opiskelijana (mikä on helppoa, mikä hankalaa ja voitko tehdä jotain asialle..)

      Ryhmätehtävässä piti nostaa korista esineitä ja keksiä niistä jotain juttua mikä liittyy sairaanhoitajan työhön. Siellä oli siideripulloa ja ajopäiväkirjaa, sotkuista lankarullaa jne..

    • saikkari

      Luvassa voi myös olla teoria koe, kuten Pirkanmaalla oli. Teoria kokeeseen kuului referoida aine, laskuja (ilman laskinta, kannattaa harjotella jakokulman käyttöä ;) ) ja psykologisia testejä.
      Sitten oli 10min psykologin haastattelu ja lopuksi ryhmäkeskustelu ja palikkatesti (piti rakentaa levyistä palikoita).
      Kaverini kävi Turussa ja siellä testattiin myös kielitaitoa.. Piti kääntää englanniksi ja ruotsiksi hoitoalan sanastoa.
      Jyväskylässä taas oli pelkkä haastattelu ja ryhmäkeskustelu.

    • moonchild

      Testit riippuvat ihan paikkakunnasta ja ehkä samallakin paikkakunnalla välillä vaihdetaan testejä. Meillä oli keväällä 2004 pääsykokeissa pääsykoekirja joka piti lukea ja siitä kirjallinen tehtävä, lisäksi oli matikkaa (ilman laskinta tietenkin), psykologiset testit (ei mitään musteläisikiä sentään), ryhmäkoe, sekä opettajan ja sairaanhoitajan haastattelu.
      Psykologisessa testissä oli esim. tehtävä jossa käskettiin jatkamaan lauseita, jotka saattoivat alkaa näin "Tänään oli iloinen koska.." "Äitini on.." "Viimeksi suutuin koska.." "Viimeviikolla tunsin itseni.." Jos ja kun on haastattelu,ei sitä kannata jännittä. Itsekin menin ihan huumormielellä sinne ja naurettiin haastattelijoiden kanssa ja sainkin täydet pisteet siitä.

    • sekoko?

      Mä oon päässy pari vuotta sitten terv. huollon amk:iin, vaikka vastasin nähneeni musteläiskissä nuotiolla tanssivia piruja :) Kokonaisuus kai ratkaisee, eli ei haittaa muutamat oudot. Ei liian täydellinenkään saa olla.

    • pääsykokeista

      Minulla pääsykokeissa testattiin mm.matemaattista taitoa. Jotain yksinkertaisia laskuja ne oli. Sitten oli tehtävä, jossa piti jatkaa piirtämällä 10 eri kuvaa ja kirjoittaa mitä kuvat esittävät. Sitten piti samoista tehdä vielä 10 erilaista kuvaa. Ryhmätehtävä oli sellainen, että.. Oli tapahtunut jonkin luolan sortuminen, ja siellä sisällä oli 10 (muistaakseni) ihmistä. Niistä ihmisistä oli jokaisesta kerrottu jotain,ja meidän ryhmänä piti päättää missä järjestyksessä pelastetaan kukakin. Se oli aika mielenkiintoinen tehtävän anto. Psykologin haastattelu oli myös. Hänelle piti piirtää kuva talosta ja puusta, ja kertoa tästä kuvasta. Lisäksi hän kyseli,miksi tälle alalle haluan.. Kun saa psykologin vakuuttuneeksi,ja on hänelle rehellinen,niin hyvin menee. Ja jatka lauseita tehtäviä oli useita.. Perinteiset musteläikkätestit oli myös. Niissä kannattaa vastata mahdollisimman lyhyesti. Oon kuullu,että niissä ei pitäisi nähä hirveesti eläimiä tai mitään pahoja asioita. Mutta kyllä mä näin mm.karhun ja jäniksen,eikä se minun kouluun pääsyäni ole haitannut. Kokonaisuus todennäköisesti ratkaisee. =) Onnea pääsykokeisiin, ja mene sinne omana itsenäsi. Se on hyvä valttikortti! Ja tervetuloa alalle. Terkuin Minna, tuleva sh.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe