AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Parketin öljyäminen

Parketin öljyäminen

3 Vastausta 1 992 Lukukertaa
Asunnossame on kerran hiottu ja lakattu tammiparketti. Ajattelimme hiotuttaa sen vielä kerran ammattilaisella ja harkitsemme lakkauksen sijaan öljyämistä.

Voisiko parketin öljytä lakkaamisen sijaan? Onnistuuko öljyäminen itse tehtynä vai vaatiiko ammattilaisen? Millaiset öljyt sopivat ja onko kenelläkään kokemusta tällaisen tekemisestä/teettämisestä? Onko eri öljyissä eroa lopputuloksen kannalta (esim. imeytminen, kiilto, hinta, sävyt)? Mitä tarkoittaa valmisparkettien "harjattu parketti"? Voiko harjausta tehdä vanhaan parkettiin ja millainen vaikutus sillä on? Nämä valmisparketithan ovat harjattuja ja öljyttyjä.

Öljyämisen jälkeen parkettia ei ilm. voi enää lakata, mutta tässä tapauksessa parkettiin tuskin jää toisen hiomiskerran jälkeen enää hiomisvaraa, joten sitä ei myöhemmin ole tarkoituskaan saada lakatuksi parketiksi.

Paljon kiitoksia asiasta tietäville!

ÖÖÖljy

Minulla ei ole kokemuksia juuri muista lattiaöljyistä kuin Osmosta, mutta sitä onkin helposti saatavilla lähes joka kaupasta. Osmo Colorin Puulattiaöljyä voi sivellä kahteen kertaan, mutta jos laittaa värillisen öljyvahan alle, riittää yksikin sivelykerta öljyä päälle.

Öljytyn lattian voi öljytä uudelleen kun pinta kuluu, myös paikallinen käsittely mahdollista vain kuluneimmista paikoista. Öljyn pitää olla kovettuvaa eli sen pitää reagoida ilman kanssa. Öljyttyjä lattioita on kyllä myös lakattu, mutta kukaan valmistaja ei anna takuita lakan pysymisestä. Valmis lattia hylkii hyvin vettä ja likaa. Lue käyttöohjeet purkin kyljeltä tai pyydä erikseen ohjeet.

Kovettuuko se

Osmo colorin öljy sitten? Yritin etsiä netistä tuoteselostetta mut en löytäny. Sulla kun on tota kokemusta niin kerroppa jos vetäsen värillistä vahaa alle ja pari kerrosta väritöntä öljyä (osmo) päälle niin tuleeko hyvä? Ei kait sitä tarvitse kiillotella sitten mitenkään?
Mistä saisin hyvät työskentelyohjeet kun ei siinä purkin kyljessä paljo mitään tietoo ole.
Ja millä se värillinen vaha levitetään parkettiin että sen saa tasaisesti eikä jäis laikukkaaksi?
Puhdas puuhan imaisee väriä aika hyvin.

Sitä

Sitähän minä juuri tarkoitin, että Osmon öljy kovettuu ilman kanssa tekemisiin joutuessaan.

Erilliset ohjeet saat kaupasta tai maahantuojalta (olen nähnyt heidän A4-kokoiset ohjelappusesnsa).

Sekä öljyvaha että öljy on helppo levittää superlonsiveltimellä tai sienellä, mikäli haluat vain vähän väriä eli tee "pyyhkimällä". Tee ehdottomasti ensin koesively sellaiseen lautaan, joka on mahdollisimman samanlainen lattiasi kanssa. Hiottu lattia imee enemmän kuin höylätty, joten käytä mallikappaleeseen samaa hiomapaperia viimeksi kuin varsinaiseen lattiaankin! Ohuet kerrokset riittävät, silloin öljy myös kuivuu nopeasti, muuten saat odotella kuivumista viikon! Normaalisti kuivuu päivässä niin, että voit tehdä toisen sivelyn.
 /   /  /  / Parketin öljyäminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta