kengitys lähes 100 euroa kerta

amelia

Minkä hintaista teillä on kengitys ja mitä siihen sisältyy. Onko teillä sitä ongelnmaa, että kengittäjät ovat ylimielisiä ja haukkuvat ratsuihmisiä ja huijaavat heiltä aivan älyttömiä summia? Meillä on näin. Lisäksi haukkuvat toisiaan asiakkaille.

108

24278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fantti

      joo, aika ikävää... meillä myös kengitys on aika kallista koska kengittäjiäon niin vähän. Mutta eiköhän se tilanne muutu kun saadaan tännekin päin lisää päteviä kengittäjiä.

    • srjdxj

      ..on meillä päin 40€uroo...hinta on sama ,vuoli ja kengitti tai pelkkä vuoleminen.

      • Xirius

        Tuo on jo aika kohtuullista. Täällä etelässä on kyllä hinnat ihan taivaissa. varmaan Itä- Suomessa ja pohjoisessa on halvempaa.


      • popot

        on ammattitaitoinen ja tekee sitä työkseen ja maksaa siitä verot niinkuin pitää..niin 40 eur on liian pieni hinta kengityksestä..sanoisin että minimissään 60-70 eur peruskengitys..maksaahan kengittäjälle matkatkin, ei se niitä ilmaiseksi voi kulkea, polttoaineen hinnat kallistuneet, eteläsuomessa hinnat vielä kalliimmat.


      • Anonyymi

        Hah hah


    • Molly W

      Meillä on erittäin mukava ja asiallinen kengittäjä. Tulee silloin kun lupaa, tekee tarkkaa työtä ja paneutuu jokaiseen hevoseen huolella. Koskaan en ole hänen kuullut sanovan pahaa sanaa toisista kengittäjistä (korkeintaan pientä hymähtelyä ;)) tai muista asiakkaista.
      Hinta 60 - 100 € riippuen siitä, tuleeko uudet kengät, tilsakumit, hokit tms muuta sälää.
      Hintaa pidän ihan kohtuullisena työn laatuun nähden - tämä siis pk-seudulla. Pari kymppiä halvemmallakin saisi, mutta tästä en kyllä luovu muutaman pennosen tähden :))

      • *Rose*

        meillä lounais-suomessa kengitys maksaa tällä hetkellä n.80 euroo, joka sisältää uudet kengät, vuolemisen ja hokit, näin talvi aikaan.. kesäisin halvempi, ja samoin jos pärjää vanhoilla kengillään edelleen.


      • etsinkengittäjää

        Saanko tiedustella kukas tämä kengittäjä on?
        Etin kato uutta kengittäjää hepalle, ku meni yksinkertasesti hermot edellisee, ku ain sen jälkee hevosel oli jalat huonos kunnos ja se huus hevosille. Ku munki hevonen pitää rauhottaa kengitystvarte, nii sit se valitti siitä kokoaja.


      • Anonyymi
        etsinkengittäjää kirjoitti:

        Saanko tiedustella kukas tämä kengittäjä on?
        Etin kato uutta kengittäjää hepalle, ku meni yksinkertasesti hermot edellisee, ku ain sen jälkee hevosel oli jalat huonos kunnos ja se huus hevosille. Ku munki hevonen pitää rauhottaa kengitystvarte, nii sit se valitti siitä kokoaja.

        Laita ite otukses jos ei rauhoteta.


    • länsi-suomessa

      kengitys maksoi viimeksi vuoleminen ja hokit 50 euroa tilsakumit (4 kpl) yhteensä 20 euroa. Pelkkä vuolu 20 euroa. Mielestäni kohtuullinen hinta.

      • jaba

        Hinnat pompsahtelee aika rajustikin, kun asutaan pienessä kyläss jota "ympäröi" isot kaupungit.
        On ollut monenmoista kengittäjää, yksi joka on "olevinaan" huippu kengittäjä ja kerta maksaa lähes 100 euroa, no kengitti hevosemme ja kengät kulu vähässä ajassa reunoilta, kun ne otettiin pois kengän leveys oli ehkä sentin pari, ne siis kirjaimellisesti kulu.melkein kuin olisi syöpynyt.no eipä ole sen jälkeen käynyt.
        yks toinen kengittäjä on taas ihan ok hintanen n.50euroa, mutta saapuu millon jaksaa, kengittää vartissa hevosen läpi, kehuu itseään ja haukkuu muita.joo kävi muutaman kerran, mutta löyty onneksi parempi..
        nyt oleva kengittäjä maksaa n. 40 euroa, on todella mukava ja ystävällinen ,paneutuu työhönsä eikä ole kallis.tekee hyvää ja tarkkaa jälkeä vaikka ei meidän hepo erikoisempia laitteluita tarvitse.
        on myös muita mukavia kengittäjiä, mutta koska nykyinen kengittäjä on vanha tuttu:)


    • ninni

      Meillä käytetty samaa kengittäjää jo 8 vuotta. Peruskengityksen hinta on 35e, kengät ja hokit ostan itse. Hän osaa homman ja tulee aina pyydettäessä. Kaikenlaisista kengittäjistä olen kyllä kuullut juttua. Täällä päin on myös pula kengittäjistä, joten etenkin ratsutalleilla kengityksen hinta lähes 100e! Oletteko muuten huomanneet, että kengityksen hinta on noussut eurojen tulon myötä. Ennen maksoin 120mk!

      • tahtoopi tietää hän

        Ketä kengittäjää käytät täällä Turun seudulla? :)
        Hevonen tulossa ja tarvitsen hyvän kengittäjän, sillä hevosellani on etujaloissa
        jänne ongelmaa...


    • suka

      itse asun kylässä missä on alle 2000 asukasta ja kengittäjiä on kolmin kappalein... kaikki pyytävät 40 euoroa mikä on minusta aika halpa... itse maksaisin enintään 60 euroa KIlpahevosen kengittämisestä....

    • Thiru

      Meilläpäin kengitys 40 € / kerta ja todella mukava kengittäjä. Suhteellisen nopea, eikä hauku.

      • Enuli13

        meil o pelkkä kengitys 20 ekee. (myös vuoleminen)


      • jatta000
        Enuli13 kirjoitti:

        meil o pelkkä kengitys 20 ekee. (myös vuoleminen)

        Noin halpaa en edes huolis


      • fionanda
        jatta000 kirjoitti:

        Noin halpaa en edes huolis

        iskikikö katkeruus :D mistä voit tietää miten hyvä on,ÄLY HOIIIIIIIIIIIIIII


    • Thiru

      Eli kyseessä Länsi-Suomen alue ja kengät & hokit sisältyy hintaan...

      • minna

        Onko kyseessä ihan ammattitaitoinen kengittäjä?pitääkö kengät hankkia itse?tuleeko sillo, ku pyydetään? Jos näin on, ni kerro ihmeessä mullekin,ni vaihan heti kengittäjää? Mis päi l-Suomea?


    • suomenputet

      Meillä maksaa kesäsin kengitys 40euroa ja talvella 60euroa.
      Talvella tulee 4 hokkia per jalka ja tilsakumit.

      • Connemara

        Sillä tallilla missä itse käyn, maksaa kengitys 25e per hevonen hokit ja kengät...
        Yksi tallin hevosista ei anna muiden kuin kyseisen kengittäjän kengittää!!
        Kengittäjä on kiva, eikä ole mikään itserakas!!


    • sennu

      35 E / kerta, ammattivalmentajalla ja kengittäjällä. Kengät ostan itse (ravihevonen).

    • paronitar

      meillä lähellä seinäjokea on useampikin kenkääjä mutta tämä joka meillä käy ottaa 45-50e tarpeet (tyän hinta käteen/laskulla). oma tarvitsee kesäkelillä takajalkoihn urakenkäänkin lisäksi hitsireunan että saa riittävästi pitoa. tältä kengittäjältä löytyy hitsit sun muut vermeet autosta aina mukana.

      mukava kengittäjä eikä ihan pienestä hermostu (ei edes meitin riiviölle). ensimmäinen joka on saanut etukengät pysyy kiinni. takaset saa ite lyyä 2-3 viikon päästä uudestaan mutta niitä ei oo saanu pysymään kukaan muukaan.

      • Horselove__

        Hei! tietääkö kukaan hyvää/ suht halpaa kengittäjää miel Nivalan lähistöltä? jos tietää olisin iloinen,jos vastaisit SÄHKÄRIINI! Kiitos vastauksista!


      • nitsku
        Horselove__ kirjoitti:

        Hei! tietääkö kukaan hyvää/ suht halpaa kengittäjää miel Nivalan lähistöltä? jos tietää olisin iloinen,jos vastaisit SÄHKÄRIINI! Kiitos vastauksista!

        hei...

        tietääkö kukaan mahdollisimman halpaa kengittäjää haapaveden suunnalta???


      • andie.f

        Kukahan se teidän kengittäjä on kun tarttis löytää uusi?


    • jasnu

      pohjois-karjalassa 30e kengitys, kuuluu kaikki. Lisäksi kengittäjä on mukava, ei ongelmia! =) Käykö kateeksi..? =)=)

      • 23

        käy...


      • ..

        kuka meillä P-K:n alueella tolla hinnalla kengittää? :o kelpaisi tännekin :D


    • Nimetön

      Kengittäjän työ on fyysisesti rankka ja nykypäivänä myös runsaasti taitoa ja tietoa vaativa ammatti. Ja mitä hintaan tulee niin en usko, että hevosta voi kengittää Rehellisesti siis verot maksettuna alle 70€ ympäri.Jos joku viitsii laskea kaikelle ensin nettohinnan ja siihen verot päälle niin uskon että palkan saa vasta lähempänä sataa kuin seitsemääkymmentä euroa. Ja mitä haukkumiseen tulee niin näen sen ammattitaidon puutteena ja erittäin huonona asiakaspalvelijana. Jos hinta kiusaa, niin ota erittely jolloin voit olla hiukka viisaampi, mitä se vajaa satanen sisällään pitää.

      • jatta000

        Olipas kerrankin asiallinen kannan otto.
        Olet täysin oikeassa


    • NightRider24

      Hei vaan kaikille ja hyvää alkavaa syksyä. Lueskelin tässä hieman tätä keskustelua, jossa puhuttiin kengityksen hinnasta. Osa piti kengitystä kalliina ja osa taas sai kengityksen katsoakseni täysin ilmaiseksi. Aloitetetaan siitä mitä ne itse materiaalit maksavat. Voidaan olettaa 1 kengän maksavan 2 euroa, joten 4 kenkää tekee 8 euroa. Siihen lisätään hokit 30 senttiä kpl ja niitähän meni yleensä yhteen kengitykseen se 16 kpl eli 4 per kenkä, joka tekee nyt yhteensä 12,8 euroa. Siihen lisätään naulat työkalujen kuluminen ja ajetut kilometrit. Aaa niin ja se palkka, josta pitäisi vielä maksaa verot ja hintaanhan sisältyy alv 22% sekä vakuutukset. Kengittäjän työ on myös äärimmäistä asiakas palvelua ja fyysisesti hyvin raskasta. Ne sen tietävät ne ketkä ovat itse joskus irroittaneet omalta hevoseltaa kengän tai jopa ehkäpä lyöneet sen takaisin. Kyllä siinä hiki tulee ja selkää pakottaa :D Ajetelkaapa sitä kun teet tämän kaiken useita kertoja päivässä ja viikosta toiseen. Sitten saa vielä pelätä potkivia hevosia, päällekäyviä kollegoja ja asiakkaiden paniikki puheluita. Millä hinnalla itse kengittäisit niin, että saat laskusi maksetuksi ja vähän rahaa säästöönkin. Kengitys on työtä, jolla jotkut ihmiset elävät. Harrastelijat ovat oma luku erikseen. Laskimme koulussa mikä on sopiva hinta kengitykselle jos tekee 3 hevosta per päivä. Hinnaksi tuli 132 euroa veroineen uusilla kengillä. Itse en ainakaan moista summaa saa kengityksestä, koska olen vasta aloittanut, mutta 40e/kengitys en kyllä aamulla lähtisi töihin.

      • hevosen omistaja

        Itse maksan kengityksestä 80euroa enkä pidä sitä kalliina.En edes kehtaisi maksaa vähempi.Kengittäjä kyllä on myös osaava ja asiakaspalvelutaitoinen.


      • Agrologi

        Pakko kommentoida nimimerkille NightRider24: Kustannuslaskelmasi on varmaan ihan oikein laskettu, mutta kuka ammattiseppä kengittää kolme hevosta päivässä? Yhden hevosen läpikengittämiseen menee ammattilaisella noin tunti (tai voi mennä jopa nopeammin), jos ei ole mitään erityistä laitettavaa ja puolessa toista tunnissa laittelee jo vähän ongelmallisemmankin hevosen. Joten tuolla kolmen hevosen päivävauhdilla työpäiväsi pituudeksi tulisi ajomatkoinen ja paperitöineenkiin ehkä 6 tuntia, jos sitäkään.

        Aika moni ammattilainen laittelee pävässä 5-7 hevoseen, jopa enemmänkin jos hevoset ovat lähekkäin/samassa tallissa. Tuon mukaan pääsee ihan kohtuulliselle kuukausi palkalle, kun pyytää yhdestä hevosessa 50-70 euroa kenkien ja muiden tarpeiden hinta. Tietenkin kengityksessä kuten muissa palveluammateissa kysynnän tarjonnan laki ratkaisee, jos saa palveluistaan paremman hinnan, niin miksi ei pyytäisi, sitten voi elää vähän leveämmin tai tehdä vähän lyhyempää päivää.

        Kengityksessä kuten muissakin hevosalan ammateissa on harmillisen paljon harrasteljoita ja kahden ammatin tekijöitä, joiden taksat ja toisaalta työn laatu voi olla mitä sattuu. Nämä eivät myöskään useinkaa huolehdi verojen maksamisesta, joten harmaa talous kukoistaa.


    • uskola

      Täällä tampereella kengittäjät mielestäni ylihintaisa ja harvat luotettavia. Nyt olen löytänyt kengittäjän joka saapuu ajallaan ja on mielestäni ihan kohtuu hintainen 170 kahdesta hevosesta.

      • mii.....

        Enpä ole edes ajatellut, että kengitys voisi maksaa noinkin paljon. Itse ostan itse kengät ja hokit. Kengittäjältä tulee sitten vain naulat ja työ. Hintaa kengityksellä on 40 euroa. Ilmeisesti olen saanut työn melko halvalla! :)


    • pohoojonen

      joo meilki on tavallaa 10€ per jalka.. ja hampaiden raspaus 10€ / kerta sisältyy vuoleminen, kengitys, ja jos on tarpeellinen pinnan poltto.. sitto jos töppönen irtoo nii setä käy ilmatteeksi pistää takasi jos on tarves mutta ollaan ite opeteltu sekin nii ei tarvihte soittaa kettää hätiin ku kenkä o irronnu.. :)

      • Linkreeni

        mie kengitän ilimaseks, ostan vielä kengättii ja naulat, talavella tilsakummit ja hokit tullee kaupan päälle, harjaampa joskus karvatkii suoraks..mitä tuosta rahhaa pyytämmään, pienestä hommasta, kusella käydessään yhen hopotin kietassee kenkään, pääasia että saa kengittää, ei ole kiirettä silleen mukavasti vaan, hai!..tämä tarina on tosi..ja kuule..hyvän työn teen..ihan tosi, usko pois.


      • tanuuuuuuu
        Linkreeni kirjoitti:

        mie kengitän ilimaseks, ostan vielä kengättii ja naulat, talavella tilsakummit ja hokit tullee kaupan päälle, harjaampa joskus karvatkii suoraks..mitä tuosta rahhaa pyytämmään, pienestä hommasta, kusella käydessään yhen hopotin kietassee kenkään, pääasia että saa kengittää, ei ole kiirettä silleen mukavasti vaan, hai!..tämä tarina on tosi..ja kuule..hyvän työn teen..ihan tosi, usko pois.

        on 5-15euroo kengitys


      • jj e
        Linkreeni kirjoitti:

        mie kengitän ilimaseks, ostan vielä kengättii ja naulat, talavella tilsakummit ja hokit tullee kaupan päälle, harjaampa joskus karvatkii suoraks..mitä tuosta rahhaa pyytämmään, pienestä hommasta, kusella käydessään yhen hopotin kietassee kenkään, pääasia että saa kengittää, ei ole kiirettä silleen mukavasti vaan, hai!..tämä tarina on tosi..ja kuule..hyvän työn teen..ihan tosi, usko pois.

        linkreeni missäs asut jos joku kerta viittisit tulla mun hepon kaviot laittaan olisin hyvin kiitollinen yleensä täällä päin kaikki kengitykset yhestä hevosesta maksaa 300 euroo ja ku oon vast 11 ja ite maksu puuhis mist mä saan kengät


    • Aurora89

      Meillä kengitys maksaa 100-120 € matkakuluineen ja maksan summan mielelläni, koska kengittäjä on asiakaspalvelutaitoinen, tarkka, rauhallinen ja osaa asiansa. Ei hauku sen enempää kollegoja, asiakkaita tai ketään muutakaan. Asun 45 km Helsingistä.

      • Misss

        Etelä-pohjanmaalta etsisin HYVÄÄ kengittäjää, olisiko ehdotuksia?


      • Osaamista On
        Misss kirjoitti:

        Etelä-pohjanmaalta etsisin HYVÄÄ kengittäjää, olisiko ehdotuksia?

        Ei ole hyvää. Halvat parempia. Kalliit kahmivat asiakkaat ja työn laatu Surkea. Kallen kenkä lintallaan ja Lintan kenkä kallellaan.


    • Ayn

      Varsinais-Suomessa ollaan ja viimeksi maksoi 55€ kenkineen, hokkeineen ja tilsakumeineen. Tuntui aika halvalta kun välillä hipoo maksut melkein satasta. Asiaan tietenkin vaikuttaa se, että samalla kertaa kengitettiin useampi hevonen tallilla.

    • 2x

      X2 hevosta sis. kengät hokkineen, tilsakumit yms. 156 juuroo. senhän maksaa kun kengittäjiä ois vain saatavilla. tuntuuvat olovan kiven alla tai sitten lähtevät huonosti kun on kyse RATSUISTA. tässä tippu kenkä molempien jaloista ja ootimma 4 viikkoa että herra saapuisi... oottavan aika kun on pitkä.

      • numetc

        Se joka kengittää 5-7 hevosta päivästä toiseen,jää todennäköisesti 50senä sairaseläkkeelle!


      • numetc
        numetc kirjoitti:

        Se joka kengittää 5-7 hevosta päivästä toiseen,jää todennäköisesti 50senä sairaseläkkeelle!

        Mahtaiskohan olla markkinarakoa hevoshieroja/kengittäjälle?


    • RoosaS

      Meillä maksaa 50e-60e, riippuu joutuuko ottamaan uudet kengät ja mitä tehdään yms. Hokeilla maksanut yht n 64e. Ei kengitys ole todellakaan mitään halpaa.

      • vielä elävä yrittäjä

        Tämä ikusuuskysymys palvelun hinnasta on sama näköjään kengittäjällä ja kampaajalla. Voihan työn tehdä kuka vaan osaa, mutta ammattilainen, joka elättää itsensä näillä hommilla, joutuu maksamaan veronsa, vakuutuksensa, kulunsa, jne. siitä summasta, jonka asiakas maksaa!

        Käsityöläis- ja palveluammatti yhdistettynä ei rikastuta, mutta pitää hengissä.

        Ihan jokainen voi kokeilla yrittäjyyttä ja sitä rikkautta, minkä nämä ammatit tuovat mukanaan!


      • ererr
        vielä elävä yrittäjä kirjoitti:

        Tämä ikusuuskysymys palvelun hinnasta on sama näköjään kengittäjällä ja kampaajalla. Voihan työn tehdä kuka vaan osaa, mutta ammattilainen, joka elättää itsensä näillä hommilla, joutuu maksamaan veronsa, vakuutuksensa, kulunsa, jne. siitä summasta, jonka asiakas maksaa!

        Käsityöläis- ja palveluammatti yhdistettynä ei rikastuta, mutta pitää hengissä.

        Ihan jokainen voi kokeilla yrittäjyyttä ja sitä rikkautta, minkä nämä ammatit tuovat mukanaan!

        gtrg


    • ...

      Montas kertaa te kengitätte hevosenne vuodessa? (:

      • basic3

        kun on tarvis..mutta pääsääntöisesti 7-8 viikon välein.


      • fionanx

        2-3 kk:n välein


    • ancarima

      onko haapaveden suunnalla hyviä hevoshierojia

      • Hevoahullu

        Meillä on hyvä ja huolellinen kengittäjä, kengittää aina 2 poniamme edullisesti, 5 euroa per jalka. Eli periaatteessa sen 20e/hevonen, mut silti tekee hyvää työtä ja onnistuu.


      • Minäpä minä
        Hevoahullu kirjoitti:

        Meillä on hyvä ja huolellinen kengittäjä, kengittää aina 2 poniamme edullisesti, 5 euroa per jalka. Eli periaatteessa sen 20e/hevonen, mut silti tekee hyvää työtä ja onnistuu.

        Paljon on maksanut, mutta mitä sitten!!!
        Sama kengittäjä käynyt jo 15 vuotta ja jos hevonen on aina prikulleen asiallisesti laitettu, jalat terveet niin aivan sama mitä kengitys maksaa.
        Kymmeniä vuosia oon kattellut kengitystä ja "kengitystä", nähnyt mitä ongelmia surkea kengittäjä tekee jo kerralla tai sitten pidemmälläkin aikavälillä - väärät jalka-asennot (rasitusvammoja) . Ja nähnyt mitä tekee jaloille ja jalka-asennoille kunnon asiansa osaava ammatti kengittäjä.
        Meillä kävi kovin paljon käytetty "ammatti" kengittäjä joka oli kallis (ei hinta haittaa jos on hyvä) ja vieläpä erittäin epäystävällinen. Mutta joka aina veti liian lyhyeksi, viimesen kerran niin että kolmen kavion pohjasta tuli verta, tallin lattia lähes lainehti verta ja kauan meni ennenkö hevonen käveli mielellään - lähes kuukausi. Sellainen oli herra Toss....


      • vain kuusi naulaa
        Minäpä minä kirjoitti:

        Paljon on maksanut, mutta mitä sitten!!!
        Sama kengittäjä käynyt jo 15 vuotta ja jos hevonen on aina prikulleen asiallisesti laitettu, jalat terveet niin aivan sama mitä kengitys maksaa.
        Kymmeniä vuosia oon kattellut kengitystä ja "kengitystä", nähnyt mitä ongelmia surkea kengittäjä tekee jo kerralla tai sitten pidemmälläkin aikavälillä - väärät jalka-asennot (rasitusvammoja) . Ja nähnyt mitä tekee jaloille ja jalka-asennoille kunnon asiansa osaava ammatti kengittäjä.
        Meillä kävi kovin paljon käytetty "ammatti" kengittäjä joka oli kallis (ei hinta haittaa jos on hyvä) ja vieläpä erittäin epäystävällinen. Mutta joka aina veti liian lyhyeksi, viimesen kerran niin että kolmen kavion pohjasta tuli verta, tallin lattia lähes lainehti verta ja kauan meni ennenkö hevonen käveli mielellään - lähes kuukausi. Sellainen oli herra Toss....

        sattuu..on monta kertaa tullut vastaan sellaisia hevosen omistajia jotka narisee kengityksen jälkeen että jäi liian pitkäksi kaviot, varsinkin kun hevonen on pidetty kengittämättömänä jopa 6-8 kuukautta, kengät "hävinnyt" kasvavan kavion sisään jos ei ole jo pudonneet ja yht´äkkiä sitten olisi saatava hevoselle hyvät ja lyhyet/pystyt kaviot, jos vähänkin on kengittäjällä älliä/taitoa niin kyllä kaviosta näkee puol sokeanakin kuinka paljon siitä voi leikata.
        hevosen omistajankin olisi syytä opiskella hieman kengitystä teoriassa että tietää edes vähän mikä on oikein ja mikä väärin, ja kun seuraa kengitystä ja kengittäjän otteita niin hyvin pian pääsee kärryille kuka osaa hommansa ja kuka ei.


      • haukaveikkoooo
        vain kuusi naulaa kirjoitti:

        sattuu..on monta kertaa tullut vastaan sellaisia hevosen omistajia jotka narisee kengityksen jälkeen että jäi liian pitkäksi kaviot, varsinkin kun hevonen on pidetty kengittämättömänä jopa 6-8 kuukautta, kengät "hävinnyt" kasvavan kavion sisään jos ei ole jo pudonneet ja yht´äkkiä sitten olisi saatava hevoselle hyvät ja lyhyet/pystyt kaviot, jos vähänkin on kengittäjällä älliä/taitoa niin kyllä kaviosta näkee puol sokeanakin kuinka paljon siitä voi leikata.
        hevosen omistajankin olisi syytä opiskella hieman kengitystä teoriassa että tietää edes vähän mikä on oikein ja mikä väärin, ja kun seuraa kengitystä ja kengittäjän otteita niin hyvin pian pääsee kärryille kuka osaa hommansa ja kuka ei.

        Meillä otti ilmaseksi. Sau kypärän kun en itse käyttänyt (semmonen vanhanajan ajokypärä).


      • jj e
        Hevoahullu kirjoitti:

        Meillä on hyvä ja huolellinen kengittäjä, kengittää aina 2 poniamme edullisesti, 5 euroa per jalka. Eli periaatteessa sen 20e/hevonen, mut silti tekee hyvää työtä ja onnistuu.

        missäs päin asut jos voisit kertoa kukas tämä kengittäjä on voisin ottaa häneen yhteyttä.


    • tytti_

      tääl päi se maksaa näi talvisin aina sen 90e per hevonen. aika kallista minun mielestäni ja se vieläpä että kengittäjä ei oikein ole nyt viime aikoina ollut halukas tulemaan. sano viimeksi kun soitin että on ollu nii kylmä eikä ole viitsinyt lähteä. -.- epäammattimaista käytöstä mielestäni. sanoi kyllä että tulee ensi viikolla mutta eipä ole vieläkään tullut. soittelin yhdelle kengittäjälle joka on kengittänyt aiemminkin toista hevosistani mutta hän ei ehdi tulemaan. uutta yritän vain etsiskellä. ja se piti vielä sanoa että tämä kyseinen kengittäjä laittaa kaikki hevoset samaan muottiin. suokkini on alkanut hakkaamaan takasia etukavioihin mielestäni sekin pitäisi ottaa huomioon! toivotaan että löydän toisen kengittäjän ja pian.

    • emsux

      yksityistallilla jossa vuokraponini on, niin siellä kengitysmaksaa reilu 30e/kerta. Mutta yleensä laitetaan vain etu- tai takajalkoihin uudet kengät, kun ne lähtevät aina ihan eri aikaan. Eli kaikki jalat jos kengittäisi olisi hinta siitä 60e paikkeilla.

      Kengittäjä on myöskin todella mukava ja rento!:) Tykkään kovasti.

    • mmmarrtttvvvuuu

      Heippa! Olen heposta hankkimassa tietäisikö kukaan lapissa hyvää kengittäjää joka VUOLISI eli siis ei tartte kengittää kohtuu hintaan ?

    • mmtponct,tk

      Meillä on mukavaa kengittäjäporukkaa(:
      Kengitys maksoi 120 e (kaikki jalat) ja samalla otettiin viime talvelta hokit pois.

    • minä vain

      Joo meillä on aina ollut tämä ongelma. kengittäjä vaihtunut 3 kertaa.
      mutta nykyinen ottaa talvella sen 200 e ja nyt viimeksi otettiin kengät pois ja vuoltiin niin oli 110 e eli siis 45e vuolu per turpa alv. ihan liikaa mielestäni ;o

      minulla on siis kaksi hevosta.

    • hannnahh

      mun hepan kengitys maksaa 60 e sisältäen uudet kengät ja vuolemisen. ei paha hinta ja kengittäjä osaa oikeasti tehdä todella hyvin ja jälki on täydellistä. Kohtelee hevosta hyvin ja juttelemme samalla niitä näitä. Hyvin suosittu kengittäjä, että on vaikea saada aikojakin. talvisin taas maksaa 70e. Hänestä on myös tullut pappani hyvä ystävä niin muutaman kerran on kengittänyt ilmaiseksi.

      ennen häntä meillä kävi todella kallis ja huono kengittäjä. heppani kaviot menivät melkein pilalle. vuoli ne melkein neliön mallisiksi ja kengät putoilivat kokoajan.... hinta ei todellakaan kerro mitään vaan työnjälki

    • K.S-P

      Apua... Asun Länsiturunmaalla, Korppoossa, ja kengittäjän saaminen tänne on täyttä tuskaa. Ymmärrän että tänne on matkaa mutta jos asiakas on halukas maksamaan matkakorvauksia ym niin miten se voi olla niin hemmetin hankalaa ja vaikeaa... en tiedä enää mistä rupean kyselemään :((

    • tietämätön kyselee

      Alkoi tässä mietityttää esim. shiren kengitys. Aika harvoinhan noita tulee vastaan, tiedän kuitenkin pari kappaletta. Mistä niille kengittäjän löytää, kun kuulemma kaikki eivät edes suostu? Mikähän näiden kavion kokokin mahtaa olla?

    • doodle_

      Meillä lykästäny, kaks heppaa kengittää maksaa sen 80€, kengittäjä mahottoman mukava ja sen kanssa saa jaaritella niitä näitä ja jäljessäkään ei ollenkaan valittamista!

      Kehuu poikia ku osaa olla niin fiksusti kengityksen ajan, kuulemma harvassa. C;

    • fhajpfåäsx

      Meillä lapissa kengitys maksaa 85e ja ihan perus kengitys kyseessä ;)

    • Ammattikengittäjä

      Mun tekemä kengitys maksaa 100 alv kesäkenkään ihan siis ammattilainen olen, ja nähnyt ties minkälaisia kengitysvirityksiä ratsujen jaloissa.

    • Sanii <33

      tallilla mis käyn on tosi kiva kengittäjä. Just valmistunut nainen, ystävällinen ja osaa käsitellä hevosia. On myös suosittu =) Enkä mä usko et se maksaakaan kauheesti =))

    • valon.paukku

      mul käy hyvä ammattiseppä pari kertaa vuodessa, korjaan mun virheitä. maksaa 100 e per pää uudet kengät hokit 4 per jalka. ite laitan sil välillä pari kertaa tai tarpeen mukaan. totta et omistajan olis hyvä oppia teoriassa tietämään kengityksestä, jos ei itsellä ole pokkaa opetella lyömään esim. irto kenkiä! ei ole kauhean vaikeata, varsinkin jos kysyy sepälta neuvoja. omistan 2 harraste hepoo joiden jalat kestää pitkänkin tauon jälkeen mitävaan.! terveiset lempäälästä!

    • Ilmainen liikuttaja

      Oisiko liikutustarvetta helsingissä mielellään kiltillä ponilla? Oon 12 vee ja ridannu 4 vuotta. ;)

    • ratsutyttönen20

      onneksi nyt ei seinäjoella ole niin pahasti kengittäjäpulaa, kun kaksi uutta kengittäjää alueella :) siitä markosta en tiedä, ei oo käyny laittaas meijän kopukoita. mut hyvää oon siitäki kuullu. sit tää toinen uus nuori nainen laura on käyny meillä ny joulukuusta asti, ja on kyllä tykätty! kengät on pysyny ja on tullu ku on luvannu. vähä sillä vielä kestää ku se ei oo kauheen kauaa vielä tehny, mutta jäljestä päätellen ei kuitenkaa oo huono :)

    • pikku_m_y_y

      Lauran kanssa saman linjan käyneenä voin sanoa, että osaa hommansa! Suosittelen! :)

    • pikku_m_y_y
    • minä11111111

      onnekss psappani kengittää mun hepan ilmaseks

    • kurja

      Meillä kävi semmooonen kengittäjä.joka lyö heposia ja huutaa,kiskoo perseen takaa riimu narulla.ja huutaa ympäri pitäjää,miten huonosti koulutettuja hevoosii siellä on,Empä ota moista rollaa elukka rääkkääjää ennää ikinä.

    • hevosen omistaja

      Meillä täällä pohjois-pohjanmaalla kengitys maksaisi 150e :oooooo.... Hevonen ei ole ollut meillä kylläkään kun kuukauden niin ei ole vielä kengittäjää tarvinnut pyytää, kun oli kengitetty edellisessä kodissa muutaman pvää ennen kun meille tuli.. Olen nytt kysellyt noita kengittäjiä, mutta näyttänee maksavan täällä Oulussa sen 150e ja minun mielestä se on kallista. Tietääkö kukaan halvempaa, ja hyvää kengittäjää oulusta??

    • sanegxa

      Meilla käy yksityistallilla kengittään kaikki sama.Vanhojen kenkien pois otto,vuoleminen ja tilsat,kenkien laitto ja hokkejen talvella 50e-80e.Noo lähin kerran 2 päivää myöhemmin kärryajelulle kaverin kanssa,niin etusista jäi kengät sinne matkalle ja se oli viimeinen hänen kengitys mnun poijjaalle.Nyt ravi kaverin kautta löysin ravimiehen joka kengittää hevosia,niin vuoli ja laitto kengät niin otti 25e.Ollaan ajettu ja kengät on pysyny :)
      Kuitenkin kengän vaihto operaatio 2-3kk;n välein poijjaalle
      Näin Pohjaanmaal

    • meillä on halpaa

      Vuolu 20€ ja kengitys 40€. :) Halpaa ja hienoa jälkeä.. (; Pohjois-Pohjanmaalla. (;

    • mä vaa

      50e maksaa meillä läpi kenkitys! eli löytyy niitä halpojaki ja hyviä! joskus tuntuu et kalliimatki tekee huonoo jälkee mitä taas halvat! tästä kengitäjästä todella tyytyväinen! eikä oo kukaq muu koskenu meitn hevosen kenkityksee!

    • Kenggityksestä

      Meillä kengittäjä ottaa 60e ympäri kengityksestä, plus alvit, koska tekee aina s-posti laskun. Myös ottaa kenkien hinnat, eli loppujenlopuksi hinta on n. 87e.. Suht. hintava tuohon 40e verrattuna, mutta älyttömän taitava ja hyvää jälkeä tekevä. Sekä ihan älyttömän mukava, asianmukainen ja opastava ihminen!! :) Hyvästä palvelusta ja jäljestä, sekä hevosen terveydestä kannattaa siis maksaa!! :))

    • Laadusta maksetaan

      Meillä ottaa kengittäjä 115€ ympärikengityksesta. 40€ on aika vähän. Itse en ottaisi niin halpaa, maksan mielellään tuon summan sillä tekee niin hyvää jälkeä että huhhuh. Meillä on käynyt 5 eri kengittäjää ja tuo on kaikkein paras, aloiteltiin pikku hiljaa (poni tuotiin ulkomailta v 2011 ja kannat oli vuoltu pois) nyt on jo kengät jalassa, kannat hyvin kasvanut eikä ole ontunut päivääkään. Moni kengittäjä olisi vetänyt kannat suoraan että poni olisi ontunut monta päivää. Oulussa sijaitsee.

    • h-kenkä

      Saatko kuitin kengityksestä? Jos maksat 60-100e kengityksestä käteisellä ilman kuittia, maksat liikaa. Kengittäjä ei takuulla maksa siitä veroja.
      Jos et saa kuittia, niin vaihda kengittäjää tai sano että maksat hinnan ilman alv kuluja. Jos kengittäjä ei osaa pitää turpaansa kiinni ja olla asiallinen vaihda kengittäjää, äläkä missään tapauksessa suosittele sitä kenellekkään. Mua ärsyttää kengittäjät jotka ei tule silloin kun sovitaan. meillä päin on sellanen, ihan ammattitaitoinen, mutta ei siinä suhteessa että tajuais, ettei pisemmän päälle ole hommia jos aina jättää sovittuna aikana tulematta.

    • Pohjois-Pirkanmaa

      Vilppulasta tulee nyt uusi kengittäjä ensviikolla meille, piti tulla kyllä tälläviikolla mutta tapaturmasta (tikkejä kädessä) johtuen joutui siirtämään tulemistaan (ennen ei ole ollut tarvetta ulkopuoliselle kengittäjälle) niin hänen hintansa on 50 e perustyöt ja kengät 10 e ja hokit 10 e ja tilsakumit 10 e verot päälle, saas nähdä millanen mies sieltä tulee :)

    • masipasi

      Ammattilaisella maksaa yli 100,-e ja hevonen pysyy kunnossa, muita tunareita ja harmaantyöntekijöitä kyllä löytyy 50hintaan!
      Jokainen joka käy kengityskurssiopissa ei hevosia laita alle 50euron
      jos kengittäjä ottaa 100euroa verojen ym kulujen jälkee jää käteen alle 50,-e kun menee yli puolet veroihin ym kuluihin. Harmaata taloutta kannattavat hevosenomistajat maksavat kengittäjänkin verot omassa verotuksessaan, muistakaa se.

    • Maiksiiii

      Kuopion alueelle on tullut uus nais kengittäjä, mitä oon hänen työskentelyään seuraillut tekee todella hyvää jälkeä ja on rauhallinen. Silläkin hinta liikkuu 60-80 euroa.

      • Tiiituu

        Hei! Olisiko mahdolliata saada tämän nais kengittäjän yhteystietoja? Olisi todella kiire saaha heppa uuteen kenkään! :)


      • ugh5
        Tiiituu kirjoitti:

        Hei! Olisiko mahdolliata saada tämän nais kengittäjän yhteystietoja? Olisi todella kiire saaha heppa uuteen kenkään! :)

        Lempinen Tiiamari


    • kimmo2

      stanan tunarit... hankkikaa buutsit hevoselle ja vuolkaa ne kaviot itse (kun on asiaan opetuksen saanut kts.vainikan aitta,vuolukurssit).

      Maksaa buutsien,kurssin,raspin ja vuoluveitsen hinnan... maksaa itsensä takaisin nopeasti...

    • Osku987

      Olen muuttamassa tampereelle elokuun aikana ja tarkoitus olisi kengitellä hevosia iltaisin ajankuluksi. Olen peruskurssin käynyt ja vähän lisäopissa, eli vielä aika aloittelija, mutta perus kengitys kuitenkin jo onnistuu. Hinnasta päästään kyllä sopuun ja laatuun panostetaan, kiirettä ei ole. Ottakaa yhteyttä jos tarvetta ilmenee. 0442230359.

    • örv

      Ei ne buutsit ole mikään itsestään selvyys kaikille koneille, menee tämä viherpiiperrys välillä överiksi näissä hevoshommissa nykyään. Niin ja hyvä kengittäjä pelkkä vuolu 30e kun meillä on ne bootsit tolla yhdellä konilla välillä. Paikka keski-suomi.

    • Karp_

      Meillä on käynyt niin että kengittäjät ei vain tule meille.! äskenkin soitinn samaiselle jota on pyydetty monta kertaa (Havanka Jussi vuorentaustasta) meille ajaa tosiaan sen 45 minuuttia tuolta. Sanoi ettei viitsi tulla kun on vain kaksi hevosta vuoltavana niin ei jää mitään käteen. Samoin myös Korkinmäen Petrin kanssa on sama juttu lupaa tulla mutta aina vain peruu. Jussi ehdotti että tuon hevoset itse jonnekin lähemmäs seppiä mutta en todellakaan tinkerini on niin vanhakin eikä meillä itsellä ole edes koppia. Että tälläseen on menossa kengitykset. Kyl mä ymmärrän että joo ei jää paljoo kätee mut ite ne sen ammatin on valinnu ja mun mielipide on että ne laiminlyö työnsä ja pahasti. Onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia?

    • Yl.pirkanm.keng.uhri

      En pystyisi koskaan tekemään niin, että sanoisin asiakkaalle tulevani huomenna hoitamaan hänen haavaansa kotiin ja olla sitten tulematta kuten meille taas kävi.

      Olen todella v-tunu siitä, että ammattitaitoiset ihmiset lupaavat tulla hoitamaan hevosta joko kavioon tarvittavan sairauskengityksen tai hevosen terveyttä tukevan normaalin kengityksen ja jättävät tulematta.

      Ihmisten sairauden hoidon puolella puhutaan heitteille jätöstä ja mielestäni eläinten puolella on kysymys eläinrääkkäyksestä!

      Toivon todella työtöntä aikaa niille kengittäjille, jotka tietävät olevansa alansa huippuja ja ovat ylpistyneet niin, että eivät tule hoitamaan sairasta eläintä.

      Ja toivon sydämestäni sitä, että löydämme ammatissaan nöyrän, mutta hyvän kengittäjän joka pysyy sopimuksessa tulla. Olemme valmiita maksamaankin kulut mitä hänelle tästä menetetystä vapaa-ajasta aiheutuu kohtuullisissa rajoissa. Hyvästä voi aina maksaakkin. Ja ahneella on pask... loppu!

      Kiitos nimimerkille Karp_, hän auttoi oikeasti hyvän etsinnässä jo kirjoittamalla suoraa!

      • Terhikkö

        Katsokaa facebookista Tmi Kopukenkä, on Keski-Suomesta ja kävi meillä aika pitkän matkan jälkeen. Todella rauhallinen naisihminen ja ikänsä kokemus hepoista. Kengittää kyllä hitaasti, mutta kertookin sen jo etukäteen. Vuolee varsatki rauhallisesti ja osaa ajatella siinä muutakin opettamista samalla kuin vaan että saa kaviot vuoltua. Kävi samalla viikolla tässä lähellä kaverillakin kun oltin samaan aikaan tilaamassa. Sanoi, että kun homma nopeutuu vois ottaa samallekin päivälle nää kaikki jos kengitysrytmit sopis. On mun tutun kaveri ja hän suositteli ja otin, vaikka oli kalliimpi ku mun aikasempi kenkääjä joka ei enää tuu kun ollaan kauempana ja vaan kolme heppaa. Ja tämä aina huusi ja löi helposti. Ymmärrän jotta joskus pittääki komentaa, mutta ei turhaan ja jos heppa ei tee kiusallaan. Tää nainen sanoi heti mun vanhasta lämppäsristä että on selkä kipeä ja näytty mistä, kun nyki takajalkoja. Sai silti nätisti ja rauhassa laitettua. Tykkäsin kamalasti ja toivon todella että voidaan tämä kengittäjä pitää ja suostuu tulemaan vaikka matkaa. Otti 75,- ja tarvikkeeista aina hepan mukaan ja kirjoitti kuitin.


    • jep2

      Kukaan hyvä ja asiansa osaava kengittäjä ei kengitä alle 50€,oli paikkaunta mikä tahansa.Piste.

      • Fei

        Pisteelle jatkoa. Yli tuhat Hevost vuodessa Kenginttävä ja viel yli huntin maksavaa rahastajaa ei kiinnosta seuraukset. Ammattitaitoa pittäis ol, mut laatu huono ja hinta kallis.

        Poikkeus onkin Mestari:
        Guru Jaska, kun taas voi Kengittää, vaik ilmaiseksi.


        Hinta ei kerro Osaamisesta Mitään.


    • seppä

      120kesäkenkään maksaa Köyhät myykää hevosenne!

    • issikka71

      sulla niiiiiin väärä kengittäjä kuin olla ja voi..
      mulla ollut muutama eri kengittäjä viimesen 19 vuoden aikana..
      jokaisesta on tullut lähes ystävä..
      kengitys maksaa ton verran..
      on sellaista ammattitaitoa että saadaan olla onnellisia että niitä on olemassa..
      sentakia meidän hevoset voi hyvin..
      tällä sun kengittäjällä ei ole selvästikkään ammattietiikkaa..

    • heh heh

      Maajussit taas valittaa. Kengitys raskasta työtä eivätkä siitäkään haluaisi maksaa mitään, mutta ratsastuksesta veloittavat monta kymppiä, vaikka jonkun pitäisi ulkoiluttaa joka tapauksessa. Montakohan senttiä jää kuluja yhtä ratsastuskertaa kohti, on se ahneus paha tauti.

    • Kengittäjä V-S

      Mielenkiintoisia mielipiteitä kengittämisestä. Kengittäminen ei ole helppo laji. Hevosella voi olla huono päivä, omistajalla on mielipiteet siitä, että miten kengitetään ja kengittäjälle voi olla eri mielipide . Ketä sitten kuunnellaan? Minusta kuunnellaan hevosta. Jos on jo pitkä suhde niin hyvä kengittäjä tietää mitä tehdä. Jollei ole pitkä suhde niin sitten katsotaan kävelyä ja kaviot ja sitten tehdään sopivat kengät.
      Mitä tämän pitäisi sitten maksaa? Niin... Jos itse osaa niin parempi tehdä itse. Turha siihen on ketään kutsua. Mutta jollei osaa, niin kyllä se sopiva kengittäjä, sopivalla hinnalla löytyy. Jollei ensimmäinen kelpaa, niin vaihtoon vaan.
      Kun pohtii hintaa, niin kannattaa varmasti miettiä, että mitä sille hevosilleen haluaa? Harvoin saa hyvää ja halpaa. Tärkeintä olisi kuitenkin, että kengittäjä ja hevonen löytävät yhteisen sävelen, jolloin kengittäminen onnistuu helposti ja kaikkia tyydyttävästi. Oletko valmis maksamaan siitä hyvästä kengittämisestä vaikka 80€ kerta, jos homma toimii? Jos laskee, että 6 vko välein kaviot hoitaa, niin vuodessa se maksaa noin 700. Onko se paljon hevosen hyvinvoinnista? Sen asian saa jokainen hevosenomistaja päättää itse.
      Hyviä kengityksiä kaikille

    • Kengitysseppä

      Mun tekemä kengitys maksaa n. 100 € Olen ollut kengityksen sm ja em kisoissa ja on sertifikaatti kengityksestä, että minun mielestä hinta on kohtuullinen, eikä mulle jää kuin 30 per hevonen käteen. Verojen, ALV:n, vakuutusten, auton kulujen,.... jälkeen käteen.

      • metalurgi

        Kengittäjä ja seppä kuuluvat yhteen ainoastaan historiallisista syistä.
        Jokainen ruokansa eteen työskentelevä "kengitysseppä" käyttää valmiita kenkiä.
        Minkäänlaiset kilpailutulokset tai sertit eivät takaa osaavaa ja yksilöllistä kengitystä, ne ilmoittavat ainoastaan sen että tekijä läpäisee "standartin" eli keskiverron ja osaa toimia sääntöjen puitteissa mahdollisimman nopeasti.

        Jos sinulle jää 30egee/hepo, eli tunnin työstä... jos normi hevosen kengitykseen kuluu yli tunti, niin sillion on jotain pielessä... niin se on jo todella hyvin, tai sitten olet laskenut väärin...


      • Anonyymi
        metalurgi kirjoitti:

        Kengittäjä ja seppä kuuluvat yhteen ainoastaan historiallisista syistä.
        Jokainen ruokansa eteen työskentelevä "kengitysseppä" käyttää valmiita kenkiä.
        Minkäänlaiset kilpailutulokset tai sertit eivät takaa osaavaa ja yksilöllistä kengitystä, ne ilmoittavat ainoastaan sen että tekijä läpäisee "standartin" eli keskiverron ja osaa toimia sääntöjen puitteissa mahdollisimman nopeasti.

        Jos sinulle jää 30egee/hepo, eli tunnin työstä... jos normi hevosen kengitykseen kuluu yli tunti, niin sillion on jotain pielessä... niin se on jo todella hyvin, tai sitten olet laskenut väärin...

        Tässä tais unohtua matkoihin menevä aika?


    • Anonyymi

      Friendly Farrier 0417967527 ottaa 70e. Hyvä ja rauhallinen kengittäjä

    • Anonyymi

      Onpas hintavaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe