AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Helsinki asuinpaikkana?

Helsinki asuinpaikkana?

10 Vastausta 1 687 Lukukertaa
Olen miettimässä muuttoa helsinkiin pohjoisemmasta, eräästä pienestä kaupungista. Olen aina viihtynyt lomaillessani siellä, mutta minkälaista siellä olisi asua? Tarkoitus on aluksi hakea töihin ja sitten ehkä myös jatkokoulutukseen.

tervetuloa

Minun mielestäni tämä on tietysti paras paikka maailmassa asua, koska tämä on kotikaupunkini. Olen kyllä asunut muuallakin.

Jos nyt yritän ajatella asiaa muualta tulevan kannalta, niin onhan täällä Suomen suurimpana kaupunkina eniten mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja vähän kaikilla saroilla. Ulkopuoliset otetaan hyvin vastaan, koska on totuttu, että tänne tullaan ja täältä mennään.

Julkinen liikenne on suht edullinen ja toimii melkein läpiyön. Kaikki muu sitten onkin kallista. Asuminen suurimpana menoeränä, mutta joskus tuntuu, ettei kotoa voi lähteä, kun ensiminuuteilla on jo parikymppiä kadonnut johonkin.

Kyllä se viihtyminen lähtee aina ihmisen sisältä. Omia vaikeuksiaan ei voi paeta muuttamalla. Jos taas olet tasapainossa itsesi kanssa, viihdyt missä vaan.

Hellu on nasta mesta

Tää stadi on paras paikka Suomes.

en stad, -en

kyllä se ruotsi näyttää taipuvan stadissa :)

+ - + -

Helsingissä on paljon hyvää ja paljon huonoa, itsestä riippuu paljon. Alkaen jo asuinpaikan valinnasta Helsingin sisällä.

itsekin muualta (siältä mualta) muuttaneena...

...elämää ja menoa hgissä on enemmän pienimpiin paikkoihin verrattuna, mikä myös tarkoittaa sitä, että kaikki asiat näkyvät "enemmän", niin hyvät (valinnanvaraa kaupoissa, asunnoissa, liikkumistavoissa, kulttuuritarjonnassa...) kuin huonotkin (viikonlopun örisijät, avohoitotapaukset, narkkarit...), kaikki kärjistyy. Melkein missä tahansa kehäkolmosen ulkopuolella on mahdollista hankkia itselleen samalla hinnalla paljon parempi elämänlaatu (lue: isompi asunto/talo paremmalla paikalla) kuin täällä, eli tänne muuttaessa kannattaa miettiä tarkkaan, mitä täältä haluaa ja mitä saa, suhteessa siihen, mitä menettää muuttaessaan tänne...

älä,älä

Älä hyvä ihmine tule tänne jos ei ole pakko! Jos vaan saat töitä ja asunnon vaikka sieltä pohjosemmasta? niin ota ja nauti elämästäsi täysin rinnoin.

Tule toki tänne käymään ja vaikka sitä jatko oppia saamaan,mutta asumaan elä tule.

Meitä muualta "maalta" tulleita ja ressaantuneita on ihan tarpeeksi jo.

Helsinki on kaunis ja paljon tarjoava kaupunki jopa liian paljon tarjoava,mutta se syö ihmisen loppuun melko tarkkaan.

Täällä pitää olla joko vahva, pystyä sulkeutumaan, tyhmä,viisas,hullu,vailla tunteita ,liian tunteellinen tai sitten syntynyt tänne.

täällä oppii päihteiden

Hesassa oppii dokaamaan kunnolla; melkein joka iikka istuu työpäivän jälkeen latkimassa kaljaa pubeissa tai hinaa mäyräkoiran kotiinsa. Myös muiden päihteiden käytön oppii täällä nopeasti. Stressi ja juurettomuuden tuntu aiheuttaa myös usein sen, että rauhoittavia lääkkeitä (kuten erilaistet bentsodiatsepiinit sun muut)napsitaan runsaasti.

Kyllä, Hesa syö miestä ja naista. Parhaiten pärjäävät täällä syntyneet, huonoimmin muualta muuttaneet ja piakkoin avio/avoeron kokevat ja yksin jäävät, etenkin miehet. He hortoilevat sitten mm. Kallion tai Kontulan raitilla kädessä kossupullo.

Mieti, mitä haluat, ja tee sitten ratkaisusi...

aika

No, no, no! Mäyräkoira on varmaan suosituin lemmikki ja tässä kaupungissa käytetään aivan liikaa alkoholia. Mutta, että joka iikka päivittäin! Tutki vähän tilastoja ravintolapaikoista, edes jakkarat eivät tähän riittäisi. En usko, että tämä kupunki aiheuttaisi lääkkeiden väärinkäyttöä, vaan että isot kaupungit (pienuudestaan huolimatta tämä on Suomen suurin) vetävät puoleensa kaikkia ääriaineksia ja ne näkyvät katukuvassa. Lähiöt on täynnä pienipalkkaisia perheihmisiä, joiden rahat ei kapakkaelämään edes riitä.

Kotipaikkaa vaihtamalla ei tosiaan voi paeta omia ongelmiaan. Ne roikkuvat sinussa, niin kauan kunnes kohtaat ja selvität ne. On turhan helppo sanoa, niin sillekin kävi, kun sinne Helsinkiin lähti...Olikohan ne palikat kasassa muutenkaan.

Tämä on puheenvuoro helsinkiläiseltä, joka tuntee paljon elämänsä hallinnan osaavia muualta tulleita.

Niin jos asuu Kalliossa

Kyllä varmaan oppii dokaamaan jos asuu jossain Kalliossa ja buljaa niiden renttujen kanssa päivät pitkät. Kyllä sen näkee parhaiten Kalliossa pikku räkälöisssä miten se viina on vienyt niin monen hyvän ihmisen järjen kokonaan.

Asuntoa etsimässä?

http://www.asuntohelppi.fi/ilmoitukset/vuokrataan/

Tuolta voit käydä katsomassa vuokrakämppiä ja hintatasoa :)
 /   /  /  / Helsinki asuinpaikkana?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta