Tyhjien pullojen keräys

abcde

Moniko pienituloinen on kerännyt tyhjiä pulloja, ja kuinka suuria summia sillä keinoin saanut kokoon. Onko tälläkin "alalla" nykyään kilpailua.

Itse keräsin 14-17-vuotiaana pulloja yhteensä noin 20.000 mummonmarkan edestä, joka tuolloin tietysti tuntui valtavalta summalta. Keräsin niitä ulkoa esim. vappuna, roskiksista sekä kiertelin myös ihmisten ovilla pulloja kerjäämässä.

Opiskelun ohessa kuitenkin rupesi sitten tulemaan töitä, ja niinpä pullonkeräys jäi. Olet nyt suorittanut korkeakoulututkinnon ja hyväpalkkaisessa työssä, mutta jos sattuisi niin köpelösti käymään että jäisin joskus peruspäivärahaiseksi työttömäksi, en tiedä viitsisinkö enää pulloja alkaa kerätä. Hirvittää nykyään ajatellakin että 10 € saamiseksi pitäisi kerätä 100 kaljapulloa. Luultavasti helpommaksi tulisi varmaan ruveta tonkimaan ruokia roskiksista, kuten sitäkin monien olen kuullut tekevän.

25

10252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keräys

      Pullojen keräys on tuottoisaa, mutta raskasta. Itse teen sitä vain kesäisin festarirannassa. Jotkut eläkeläisvaarit tekevät sitä jatkuvasti. Lähtevät kello 6 ja kiertävät lasiroskikset. Heillä on joku nostovipu, tai koukku jolla nostavat pullot. varsinaista fakiirin touhua. Joku kulku väline on hyvä olla. Pahvilaatikko vetokärryssä tai pyörän takana. Huomasin muuten, että eurojen tultua pullopantitkin nousivat hurjasti. Mielestäni tätäkin sarkaa kannattaa kokeilla. Jos menet siivoamaan tai muihin töihin, juodut ilmoitteleen eteenpäin.

      • Grindis

        Joskus 80-luvun alkupuolella ja puolivälissä tuli skidinä keräiltyä pulloja, pyydettiin juopoilta ja katseltiin pusikkoja. Hyvät karkkirahat niistä sai. Siihen aikaan näitä ammattilaispullonkerääjiä ei oikeestaan vielä ollut.

        Pari kolme sitten kesätyöpaikan ohessa keräilin pulloja. Hyvinä päivinä saattoi tulla jopa 40 €, useimmiten 5-6 €, eli lounasrahat kuitenkin. Kolmessa kuukaudessa tuli ehkä noin 400-500 € ylimääräistä.


      • liikuntaa
        Grindis kirjoitti:

        Joskus 80-luvun alkupuolella ja puolivälissä tuli skidinä keräiltyä pulloja, pyydettiin juopoilta ja katseltiin pusikkoja. Hyvät karkkirahat niistä sai. Siihen aikaan näitä ammattilaispullonkerääjiä ei oikeestaan vielä ollut.

        Pari kolme sitten kesätyöpaikan ohessa keräilin pulloja. Hyvinä päivinä saattoi tulla jopa 40 €, useimmiten 5-6 €, eli lounasrahat kuitenkin. Kolmessa kuukaudessa tuli ehkä noin 400-500 € ylimääräistä.

        olisin kiinnostunut millä työkalulla
        keräilijät ottaa keräyspisteen pöntöstä
        pulloja ...lunastaako alko kaikki viinapullot


    • choo11

      pullojen keräys on aika hidasta,mutta jos tarvii rahaa niin kannattaa.

      • MiMi1001

        Moikka! Haluaisitko tölkkejä tai pulloja? Joutuisit hakemaan.


      • Täälläpäin se on aika nopeeta. Riippuu myös ajasta, jolloin liikkuu. Arkena, etenkään tiistaisin ja torstaisin ei niitä hirveesti oo, mutta keskiviikkoisin eli "pikkuperjantaina" on jonkun verran, mutta perjantaina ja viikonloppuisin niitä on eniten. Myös pyhinä, kuten vappuna ja uutenavuotena sekä tapahtumien ohessa löytyy muksasti pulloja ja tölkkejä. Juuri keskiviikkona uutenavuotena sain neljä pussillista... melkein ikinä en oo viime aikoina tullut kotia ilman parisen tölkkiä...

        Satoja euroja olen saanut pullojen keräyksestä ja tämän ansiosta hankin uuden kameran, kun valokuvaus on itelle aika tärkeetä.

        Aion jatkaa tätä touhua, ihan vaan myös luonnon kannalta. Luonto ja rahapussi kiittävät :)


      • Anonyymi
        MiMi1001 kirjoitti:

        Moikka! Haluaisitko tölkkejä tai pulloja? Joutuisit hakemaan.

        Mistä päin


    • .....

      5-10 euroa kk on sekin iso raha jos viimeinen ja joka ei pientä rahaa kunnioita ei suurta koskaan näe.

    • dgdggdgddggd

      esim aurauskepin sisälle naru, jonka kiinnittää toiseen päähän, saa sellasen hienon lenkin. Toisesta päästä vetää niin saa tiukemmalle, ja pullo pysyy kiinni.

      • UunoKekkonen

        Ketä vittu kiinnostaa pullojen kerääminen maasta kun tyhjästä on paha nyhjästä?


    • rewrr345

      Ihmiset kerää enemmän tänäpäivänä... pääsiäisen ja vapun välillä löytyy talven ojassa olleita olutpulloja, tölkkejä ja hiljattain heitettyjäkin.

    • r64636

      7-25€ viikko, kuukaudes 28-100€, KESÄLLÄ. Nämä teinit ja ns nuoret aikuiset ajaa tätä niinkutsuttua pillurinkiä, jolloin pulloja tulee väkisinkin, ainakin viikonloppuisin ja keväisin ja syksyisin koulun pihasta ja lähialueilta löytyy. Roskiksista ainakin.

    • Tietoa on

      Ammattimies kerää suomalaisessa keskivertokaupungissa pulloja parin tonnin edestä kesässä.

    • Kapitalistikusee

      Festareiden leirintä alueet myy laittomasti "keräysoikeuksia" urheilufirmoille. Kerätkää niistä, ei sitä voi myydä, mun tyhjät pullot on mun, ei leirintäalueen. 100/h

    • Jonesi2001

      Mie alotan varmaan keräämään pulloja

    • eirikastu

      Asun köyhälistö kaupungin osassa ja tänä 30 vuotena olen löytänyt jotain 10 pulloa ja 20 tölkkiä.

    • HalpisDuunari

      Onhan tuo(kin) "ammattiala" ollut käsittääkseni kasvussa viime aikoina.
      Eli varmaan nyt ainakin jossain määrin on myös kilpailuakin.
      Asun eräässä isommassa rannikkokaupungissa ja kuulin eräältä pulloja keräävältä tuttavaltani, että heillä on keskustassa jo oikein sovitut alueet, mistä nämä vakikerääjät keräävät nämä panttitavarat. Sillä periaatteella, että toisen reviirille ei ole suotavaa mennä.
      Itse kerään jokseenkin säännöllisesti, vaikka se nyt ei mulla varsinaista sivutoimista tulonhankintaa olekaan. Mutta kuitenkin, kierrän ne tietyt reitit päivittäin ja kerään sieltä löytyvät pantilliset tuon ulkoilun ohessa.
      Välillä voi mennä pitkäkin aika, ettei löydy juurikaan mitään, välillä voi tulla muutaman euronkin edestä pulloja ja tölkkejä, mikä on jo ihan ok tulos 5-6km reitiltä. Toki samalla alueella tiedän nyt ainakin parin muunkin keräävän säännöllisesti pulloja, mikä vaikuttaa mun tulotasoonkin tuon työn tiimoilta.
      Kesäaika on ehdottomasti paras aika pullokerääjälle. Vkl löytyy tietysti kaiken parhaiten, varsinkin jos malttaa lähteä tarpeeksi aikaisin aamulla keräyskierrokselle. To-aamu on myös toinen hyvä kuulemma, itse kyllä tosin olen arkena töissä, joten niiden jälkeen sitten vasta ehdin itse kierrolle. Tietysti vappuna ynnä muina virallisina ryyppyjuhlina myös pullonkeräys voi olla tuottoisaa puuhaa.
      Baarien ym lähettyviltä yleensä löytyy aika hyvin panttitavaraa ja tietysti rannat ym. paikat on aika hyviä keräyspaikkoja. Täällä ainakin.
      Käsittääkseni pulloja tölkkejä keräämällä pääsee ihan 100-200€ kuukausituloihinkin, mutta se vaatii jo kiertämistä ja täytyy olla aika hyvät tienootkin, mistä kerätä näitä. Eli jos tosiaan on aikaa ja intoa kiertää, niin kyllä tuostakin puuhasta voi saada ihan hyvänkin lisätienestin itselleen. Muutaman kympin varmasti "laiskakin" kerääjä kyllä vetää itselleen extraa kuukaudessa. itse olen mm. ostanut nykyiseen autooni niin talvi- kuin kesärenkaatkin panttirahoilla(puhutaan kyllä ihan 300€ arvoisista perus-/halpisrenkaista, mutta kuitenkin). Ja saanut välillä kuitattua muitakin tällaisia muutaman satasen arvoisia extramenoja pullonkeräyksellä.
      Ja vaikka tuo kerääminen nykyään lasketaankin verotettavaksi tuloksi, niin ei sitä mitenkään valvota eikä vahdita. Eli vaatii jo pirun huonoa tuuria, että joutuu verottajan hampaisiin panttitulojen pimittämisestä. Ja muutenkin, onhan tuo tietyssä mielessä ilmaista rahaa, sen kuin kerää vaan maasta pois, vie kauppaan ja kuittaa pantin.

    • pullosyöjä

      tykkään syödä pulloja( muovisia )
      maha sattuu joskus ( ja paljon). Kävin terkkarilla mut en kertonu miks maha on tosi kipee. se sano et katotaa jatkuuko ni sit soitetaan eteenpäin. varmaan tulee jatkuu ku se on niin koukuttavaa siis oikeest. mul on suuri suuri ongelma.

      -huolestunut kansalainen

    • Anonyymi

      Kertokaa hyviä pullonkeräyspaikkoja helsingissä

      • Anonyymi

        Kamppi, kauppakeskukset, festivaalit.


    • Anonyymi

      Kerään pulloja ja tölkkejä elääkseni.

      Olen hankkinut pullorahoilla imurin, monia kuulokkeita, reppuja, vaatteita jne. Myös puhelin on hankittu keräämällä pulloja ja tölkkejä. Kuukaudessa löydän helposti 100-300 euroa kahisevaa, mutta kesäaikaan jopa 300-900 euroa kuukaudessa.

      Jos joku päivä ei jaksa mennä, ei mennä, talvella voin levätä kun panostan keräyshommaan vain kesäisin kunnolla, jo huhtikuun lopusta.

      Harrastan sitä pyöräilemällä tai kävelemällä, ei autokuluja.

      Vuokra on 444 euroa kk sis. veden ja muut menot 200-300 kk. Karkeasti on löydettävä 394 euron edestä pulloja kuukaudessa asumistuki vähennettynä. Talvella tosiaan se 200, 494 kustannan niistä kesän suurtienesteistä. Elän nuukaa elämää.

      Saan lisäksi asumistukea, ei muita tuloja.

    • Anonyymi

      Summat on mahtavia jos ei vain silakoita syö.

    • Anonyymi

      Sain euroa tunnin keräämiseen jälkeen kokoon 16,10 euroa.

    • Anonyymi

      pullopanttien hinnat ovat jämähtäneet vuoden 2002 tasolle. Käytänössä 40 prosenttia pantin osotoarvosta on sulanut. Ei pullojen eikö tölkkien kerääminen ole ollenkaan kannattavaa. Jossain juhlapaikalla voi saada ison satsin nopeastikin ,mutta kerääjien keskinäinen riitely apajalla voi olla aika raakaa.

    • Anonyymi

      kerääminen kannattaa suhteuttaa käytettyyn aikaan ja siitä saatuun tuntipalkkaan.
      Jos tuntipalkka jää alle alimpien TES-sopimusten niin kerääminen ja käsittely on varsin hukkaan heitettyä aikaa. Arvioi saamasi tuntipalkka. Jos se on hyvä niin jatka. Jos se on huono niin lopeta ihmeessä. Mene silloin mieluummin töihin kuin keräät pulloja. Omalle ajalle kannattaa aina laskea työn hinta. Pullonkerääminen voi aiheuttaa ryhtivikoja kun kulkee jatkuvasti vinossa ja pää kenossa. Se mitä teet niin sellaiseksi myös helposti tulet.
      Seurasin yksi päivä kun poika ja isä tyhjentelivät ison marketin pihan roska-astioita ja nappasivat niistä pullot ja tölkit. Sitten roudasivat "anastamansa" saalin samaisen marketin pullonkeräysautomaattiin. Sellaista hippie elämäntapaa opetti pojallensa kuin itse on. Puistatti . Opetti poikaansa yhteiskunnan elätiksi.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe