Paras kustannuslaskija

rakentanut

Mielestäni paras ja meillä täydellisesti onnistunut kustannuslaskija on erittäin kokenut timpuri, jolla on koko talon rakentamisesta pitkä kokemus ja taidot johtaa projektia.

Teimme itse tarkan pohjapiirustuksen talosta, jonka jälkeen timpurimme tuli paikanpäälle arvioimaan perustusolosuhteita ja sitten laski kustannusarvion antamiemme toiveiden pohjalta koko talon osalta. Itse täydensimme kustannusarvioon erilaisten järjestelmien hinnat tarjousten perusteella.

Sitten kun hintataso oli suunnilleen tiedossa, teetimme piirustukset talosta, ja sitten uudelleen timpurille laskettavaksi - materiaaliluettelot syntyivät siinä samalla, kuin myös työmaa-aikataulu.

No sitten ottamaan tarjouksia talopakettifirmoista. Rumban jälkeen ei voinut kuin naureskella talopakettien hintoja ja verrata kustannusarvioon pitkästä tavarasta rakennettuna. Tosin ihan täysin vielä siinä vaiheessa ei voinut tietää kuinka hyvin kustannusarvio tulee pitämään.

Erittäin kokenut timpurimme palkattiin. Tehtiin tarkka aikataulu työvaiheista ja tarvittavista materiaaleista. Koko talvi käytettiin tarjouksien ottamiseen tarvikkeista, ja siinä tienasin huikean palkan!

En tiedä onko jutut epäonnisista rakennustyömaista liioiteltuja vai olemmeko sattumalta onnekkaita, mutta huolellisella ja pikkutarkalla suunnittelulla koko työmaa eteni täysin aikataulussaan töiden sekä toimitusten osalta, ja budjetti piti täysin! Bonuksena saatiin talo sateelta suojaan juuri ennen kuin koko kesän jatkunut sade alkoi.

Kiitän tästä juuri tätä timpuriani, joka vahvalla ammattiosaamisellaan ja peräänantamattomuudellaan edesauttoi koko projektin onnistumista.

Mitä voin muille taloa suunnitteleville sanoa? Ymmärtäkää ainakin se, että talopakettiin jos päädytte, on hinta sen mukainen, koska välistä ottajia on jonossa siellä niin paljon. Jos vain löydätte ammattilaisen, joka sitoutuu teidän projektiinne ja osaa koko systeemin kaikki osa-alueet - ottakaa niskalenkki älkääkä päästäkö ennen kuin talo on tehty.

12

6592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • numeroita

      kehiin, niin voi paremmin uskoa, ettei talopaketti kannata.

      • rakentanut

        Nyt on heti pakko vähän selvennellä asiaa, ettei tule aivan väärää kuvaa viestistäni.

        Ei ole suinkaan niin ettei talopaketti kannata, kun sitä kannattavuutta voi mitata niin monilla eri asioilla. Kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta saada sopivaa timpuria, osa haluaa saada nopeasti paketin pystyyn, jotta voi jatkaa yksin täysin ilman ammattilaista, joku haluaa vain että talo valmistuu kokonaan, ja joku antaa sitten vain avaimet kouraan.

        Jokaisessa vaihtoehdossa on omat kannattajansa. Tämä on vähän sama kuin vertaisi jälleen kerran diesel/bensa -kannattavuutta tai kitka/nasta -paremmuutta.

        Kerroin vain oman tiivistelmän MEIDÄN ratkaisusta joka oli juuri meille luotu, jotta suunnittelevat kuulisivat myös tämän vaihtoehdon miettiessään juuri sitä omaa juttuaan.


    • perustalosta.

      Ei myöskään rakennusajankohdasta. Voin vain kuvitella "naureskelua" pakettifirmoissa kyselynne jälkeen, kun osaavan projektihallintakykyisen timpurinne jäljiltä otitte niihin yhteyttä. Ja halusitte siis mitä ? Oliko tuo ihmetimpurinne myös pätevä ja kyvykäs tekemään kokemuksensa pohjalta teille hyväksyttävät suunnitelmat yms. No eiköhän tämä ollut taas tässä.

      • Niin...

        Erittäin "ammattitaitoisesti"toteutettu projekti.Ei tuo ihmetimpurilta kuulostanut,minullakin kaksi samaa lajia olevaa kaveria,toiset vaan osaa....!Se on hienoa se.Se että timpurilta löytyy piirrustustaidot ei ole harvinaista,ei edes se, että kuvat ovat hyväksyttäviä.


    • juuri muuttanut

      meillä oli kaksi timpuria ketkä hoitivat homman samalla lailla 8 kuukautta itse rakentaminen kesti koska heillä oli samaan aikaan toinen samanlainen projekti. itse vain kyselin tarjouksia vaikka timpureilla oli hyvät suhteet tukkuihin ja puutavaraliikkeisiin niin vielä sieltätäältä sai nipistettyä halvemmaksi. Noin 2 kertaa enemmän valmiina kuin pelkkä talopaketti maksoi...Mutta kyllä se on niin timpureista kiinni...tämäntason timpurit ei ilmoittele rivi-ilmoituksissa eikä ole ikinä vapaana...

      • juurimuuttanut

        siis 2x enemmän kuin talopaketti olisi maksanut ja laadussa ei tarvinut pihistellä...


    • osaavalla metodilla

      talonrakennus käynnissä, 3 kk ovat 3 osaavaa timpuria taloa pitkästä pystytelleet. hienostihan se runko siinä nousi, kovin oli vain vinoja runkokoolaukset ja välit olivat mitä sattui, mutta toisaalta eihän sillä niin väliä ole itsehän sitten niitä villoituksia ja levytyksiä timpurit tekevät, tuntihommina totta kai. Talossa nyt siis alakerran ja yläkerran osalta tuulensuojalevyt paikallaan, ja alakerrassa ulkolaudoitus melkein kokonaan. Ikkunat paikallaan, aluskate ja ruoteet asennettu sekä räystäät paikallaan. Eristeet, ovat yms. asentamatta ja tietysti myös sisälevytykset yms. Joten aika mielenkiintoiselta näyttää rahellisen säästön suhteen, mutta laadussa sensijaan on selvästi ollut säästö havaittavissa.

    • dsdsfdfdfdfdfdf

      eli millaisen talon rakensitte ja mitä maskoi kaikkine kustanuksineen? ja kauanko kesti rakentaminen? ja mitä oli timpurin palkka sitten?

      Voisitko antaa vertailukohteen esim samanlainen talo vamispakettina? olisi kiva..

      • 338

        Jos käytetään puhallusvillaa ei niillä väleillä ole mitään muuta väliä kunhan ovat kantavuuden kannalta sallitut. Muutenkaan piiloonjäävien rakenteiden ei tarvitse olla millinsisään suorassa edellyttäen että ei kantavuushuonone...eli tehdään muut ratkaisut kunnolla. Ja muutaman työmaan sivusta seuranneena täytyy ihmetellä sitä että on olemassa kokojoukko sääntöjä esim. eristeiden suhteen....on kostaussulkua ja asennusohjeita mutta silti varastoinnin voi suorittaa vesisateeseen parin laudanpäälle keskellä vetistä syksyä.....tässä ei ole mitään väärää jos hieman paikat kostuu.


    • neliöhinta

      Täällä Pohjois Karjalassa saa keskitasoista talopakettia avaimet käteen rakennettuna hintaan 1200-1400 €/m2^. Kuinka paljon alle pääsit?

    • tuli ?

      1 vai 1 1/2 kerroksinen, kellari vai ei, perustusten hinta. Montako erkkeriä, millainen kattomuoto. Varasto ja aputiloja ? Lämmitysjärjestelmä ? Kerrosala / huoneistoala ? Sitten se tärkein, toteutuneet kustannukset huoneistoneliötä kohti ? Toivottavasti toteutuneet kustannussäästösi ovat muutakin kuin mutueuroja !

    • rakentanut

      Kas kun tämän palstan taso on mitä on, siihen viitaten vastaan vain enää tämän verran... Kukaan järkevä rakentaja ei kirjoita selaimeensa www.suomi24.fi.

      Puutalo, 1 kerros, käyttöullakko, lecaharkkoperustus, maanvarainen laatta, 15cm betonia laatassa, vesikiertoinen lattialämmitys, maalämpöpumppu/täysitehoinen!!!!!!, IV Uponor Vent LTO, kaksi porakaivoa, erityisen vaikeat perustusolosuhteet, keskitasoa paremmat pinnoitemateriaalit, koko talon kaapistot keittiö laitteineen Puustelli, tiilikatto, puhallusvillat välipohjaan yli 400mm, Domus-ikkunat, kaikki suunnitelmat eli rakennuslupiin vaadittavat LVI sähkö.

      Asuinala 170, kerrosala 204m2. Ei kunnallistekniikkaa, ei tietä talolle, ei mitään.

      847€/m2 (kerrosalasta laskettuna). Pitkästä tavarasta.

      Tämän jälkeen alkaa väittely, että "taas näitä..."
      Alkakoon, onhan täällä tilaa. Lämmitän saunan ja korkkaan karhun. Ja naureskelen onnettomille, jotka väittelevät täällä hinnoista...

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe