Kanankoivet uunissa

Käsi jo syntyessään...

Kuinka kanankoivet kannattaa paistaa uunissa? Siis tahdon jonkin mahdollisimman yksinkertaisen ohjeen sillä kastike on erikseen. Voiko koivet paistaa sellaisenaan ilman lisukkeita niin ettei niistä tule liian kuivia? Missä lämpötilassa ja kuinka kauan niitä kannattaa paistaa?

60

61555

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tipu

      Aloita valmistelut ajoissa, niin saat hyvän tuloksen. Kannellinen uunivuoka on hyvä olemassa tai peitä vuoka foliolla. Mausta koivet ja laita uuniin noin 3 tunniksi, asteita 150. Lopputuloksena mehukkaat koivet, joista luut irtoavat helposti.
      Jos paistat koivet tunnissa ja yli 200 asteessa, saat kumikoipia, joista joutuu lihaa repimään irti luista.

      • kotikokkaaja

        Siis 3 tuntia! Tuossa ajassa nyt paistaa vaikka millaisen paistin... Ei ne koivet noin pitkää aikaa tarvitse, mahtavat olla jo ihan mössöä tuollaisen paistoajan jälkeen?
        Neuvoisin uunin asteeksi 175-200 ja paistoaika n. tunti, pienille koiville riittää vähempikin aika. Itse laitan aina tipan vettä ja osan ajasta paistan ilman mitään kantta / foliota että saavat kaunista väriä, osan ajasta sitten kansi päällä. Jos haluan että tulevat rapeiksi ja nahka "palaa" kovaksi, nostan loppuvaiheessa uunin lämpöä esim. 225-250 ja sitten ilman kantta / foliota hetki.


      • broileriaa

        Tuo on tosiaan liian pitkä aika. Kyllä tunti riittää ja uuni 200 astetta. Itse laitan pojalle riisiä ja vettä. Siihen sitten koivet päälle. Ei tarvi erikseen riisiä keitellä.


      • Tandoori

        Parin kolmen tunnin hidas kypsytys saattaa joistakin tuntua hullulta, mutta tällainen alhaisella lämmöllä kypsytys saa koivet todella meheviksi ja pehmeiksi. Luut irtoavat kuin itsestään. Koivet ovat broilerin rasvaisinta osaa ja ne eivät mene kuiviksi niin helposti (kuten rintafile) ja yleensä vuoan pohjalla on paljon nestettä.

        Kannattaa myös pitää nahkapuoli ylöspäin paiston loppuvaiheessa, jotta se ei jää sellaiseksi pehmeäksi


      • äitemuori
        Tandoori kirjoitti:

        Parin kolmen tunnin hidas kypsytys saattaa joistakin tuntua hullulta, mutta tällainen alhaisella lämmöllä kypsytys saa koivet todella meheviksi ja pehmeiksi. Luut irtoavat kuin itsestään. Koivet ovat broilerin rasvaisinta osaa ja ne eivät mene kuiviksi niin helposti (kuten rintafile) ja yleensä vuoan pohjalla on paljon nestettä.

        Kannattaa myös pitää nahkapuoli ylöspäin paiston loppuvaiheessa, jotta se ei jää sellaiseksi pehmeäksi

        koipireidet 150 asteessa. Aluksi 175 astetta ja sitten pienennän lämpöä. Broiskun pitää olla niin kypsää, että luut irtoo repimättä, eikä näy yhtään punertavaa kohtaa. Kypsyyttä voi kokeilla esim. hammastikulla jos neste on kirkasta ja tikku menee vaivatta nahan läpi, niin valmista on.
        En käytä mitään kansia tai foliota, sillä tykkään rapsakasta nahasta (vaikka sitä nahkaa ei suositella syötävän).


      • Eemeli67

        Vanhoja kanoja.
        Kolmen tunnin jälkeen uunissa ei ole kuin luut.


      • Anonyymi

        Aivan oikein mutsi teki noin nam am...


      • Anonyymi
        broileriaa kirjoitti:

        Tuo on tosiaan liian pitkä aika. Kyllä tunti riittää ja uuni 200 astetta. Itse laitan pojalle riisiä ja vettä. Siihen sitten koivet päälle. Ei tarvi erikseen riisiä keitellä.

        Nyt olikin kyse siitä miten niistä tulee hyviä. Ei ruuan teon kanssa kannata hosua eikä tuijotella kelloa. Ruokaa kannattaa alkaa tehdä jo ennen kuin on nälkä.


    • Sähköliesi

      niitä koipireisiä,mitkä neljän pakkauksissa ja painavat noin kilon,laitan itse uunissa näin.Uuni 175 astetta ja pidät ne 50 minuuttia siellä.Ladon ne uunivuokaan,itsellä sellainen neliskanttinen peltinen vuoka,siihen vain ne ladot ja uuniin.

      • sähköliesi

        jäi sanomatta,en peitä vuokaa mitenkään,ja ne koivet
        pitää olla sulaneita,ei jäisiä suoraan pakkasesta,Tolla ohjeella vuoka-175 astetta-50 minuuttia ne tulevat tosi hyviä.


      • rauno

        3 siinä pakkauksessa on.


    • kotikokki

      Minä paistan broikut näin: 225 astetta, uunin keskitasolla, ilman mitään kansia tai folioita.. noin 1h. Kypsää tulee, EI OLE KUIVAA!! lihan irtoaa hyvin luista.

    • Krista

      Hei,
      itse laitan usein broilerin koipireisi-paloja uunissa seuraavasti:
      -lämmitä uuni 175c
      -voitele uunivuoka tilkalla öljyä
      -valmista 6dl kanalientä (keitä vesi,lisää 1 kanalielmikuutio)
      -laita voidellun vuoan pohjalle 2,5dl riisiä
      -aseta koipipalat riisin päälle
      -kaada kanaliemi koko hoidon päälle
      -kypsennä uunissa n.1h

      halutessa voit lisätä ruoan joukkoon mieleisiäsi pakastevihanneksia.
      Koko systeemi valmistuu kuin itsestään ja oikein hyvää tulee!:)

      Huom!Kyseessä on siis valmiiksi marinoituja broilereita!!

      • Kokki nelonen

        Kokeilin reseptiä ja hyvältä maistui. Tietysti lisäilin mausteita oman makuni mukaan. Edullinen ja hyvä ruoka. Ja helppo.


      • kokkailjaa
        Kokki nelonen kirjoitti:

        Kokeilin reseptiä ja hyvältä maistui. Tietysti lisäilin mausteita oman makuni mukaan. Edullinen ja hyvä ruoka. Ja helppo.

        Laitetaanko riisit keitettynävai raakana tuonne koiipireisien alle, jos mukaan tulee kanalientä?


      • Kintun rapsuttaja
        kokkailjaa kirjoitti:

        Laitetaanko riisit keitettynävai raakana tuonne koiipireisien alle, jos mukaan tulee kanalientä?

        Riisit alle liemeen ja raakana, mutta pese ensin marinadit huitshelvettiin ja laita alumiini folio vuoan päälle, kun koivet ovat ruskistuneet.Äläkä lisää he.ma.pa:a, se on kamalaa


      • porkkanaraaste
        kokkailjaa kirjoitti:

        Laitetaanko riisit keitettynävai raakana tuonne koiipireisien alle, jos mukaan tulee kanalientä?

        Riisit kuivuu aika nopeasti jos ei laita nestettä. Kannattaa laittaa raakoja riisejä ja sitten reilusti vettä. Loppuajasta ehkä folio päälle, jotta pintariisit eivät kuivu koviksi.

        Erikseen riisikeittimellä keittämällä tulee tietysti paras lopputulos, mutta onnistuu se noinkin.


      • Anonyymi
        Kintun rapsuttaja kirjoitti:

        Riisit alle liemeen ja raakana, mutta pese ensin marinadit huitshelvettiin ja laita alumiini folio vuoan päälle, kun koivet ovat ruskistuneet.Äläkä lisää he.ma.pa:a, se on kamalaa

        Joo se valmis marinadi on ihan hirveetä pois on pestävä.


      • Anonyymi
        kokkailjaa kirjoitti:

        Laitetaanko riisit keitettynävai raakana tuonne koiipireisien alle, jos mukaan tulee kanalientä?

        Raakana.


    • keittiössä

      Minä leikkaan saksilla pois koivista kaiken näkyvän rasvan ja osan nahkaakin reunoilta. Sitä ylimääräistä tavaraa on koiven alapinnalla vaikka kuinka paljon, eikä siitä erottuvalla rasvaisella nesteellä tee yhtään mitään.

      Vain koiven päälle jätän jonkun verran nahkaa, joka paistaessa suojaa lihaa ja ruskistuu kauniiksi ja rapeaksi. Varsinkin koipia grillatessa tai savustaessa on ylimääräisen nahan ja rasvan poisto välttämätöntä hyvän lopputuloksen saamiseksi.

      • Rakentaja Rane

        Hienoo lukee teiän riitelyy ja väittelyy. Juuri kukaan ei oo sanonu mitään kiertoilmasta tai uunivuoasta mitään.Voihan sinne sisään aina välillä ekalla kerralla kurkkia ja vedellä viiltoa ja testailla niin tokalla kerralla tietää!


    • Jorma sanoitti

      Kokeilkaappa valmistaa kanat tunnissa foliokannella. Ei tule kypsää

    • 2011

      jos oot asiaa miettinyt jo vuodesta 2005 lähtien niin eiköhän ala olla jo kypsää .

    • Kanajutska

      No v**tu 300 astetta ja puoli tuntia, lähtee liiat rasvat ja on terveellisen kuivan napsakkaa.....

      • eqeki

        Tee kanoihin viiltoja ja painele viiltoihin chilia! Tulisuus maun mukaan tietty. Pilko vuoan pohjalle perunaa, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia! Kerma tilkka ( 3 juustonkerma on todella yees!) vihannesten sekaan pohjalle. Soijakastiketta ja viinietikkaa loraukset kaiken paalle! (parasta viinietikkaa saa aasiakaupoista, niissa todellakin on eroja!) Sit vaa uuniin ja about 200 astetta ja 1h. Ite laitan grillivastukset paalle siin tunnin kohdalla ja annan karventya noin 5 - 10 min! THEN ITS READY!!!!!

        P.S noi kanat on marinaadissa ja suolaa maun mukaan.

        T: Erkki F.


      • junakatska

        No s**tana Itsehän laitan 600 astetta ja 7 tuntia, lähtee liiat kalorit ja on melko terveellisen kevyt ateria.


      • Tosi_jätkä

        Minäpä laitan rautasulattamoon 1200 astetta viisi minuuttia. Ei ole yhtään kaloreita jäljellä ja on niin ilmavaa syötävää että. Päällä tynnyri olutta.


      • Anonyymi

        🤣👍🏻👍🏻👍🏻


    • hyvää ja halpaa

      Kannellinen uunipata, kokonainen marinoimaton broileri ja pari koipea päälle, puolikas sitruuna puolitettuna ja kevyesti puristettuna päälle sekä tungettuna broilerin sisään, kevyesti öljyä pohjalle ja reunoille, broilerin päälle vähän soijaa/suolaa

      150 astetta ja 2-2,5h uunissa, tee nesteestä esim. curry-kastike, lopuksi väriä grillivastuksen alla. Ja kyllä on paaaljon parempi kuin tunnissa 200 asteessa tehty

    • a, vot

      Tipulle tiedoksi. Niissä kanankoivissa on jo mausteet valmiina . Ei niitä enää tarvis maustaa. Itse laitan kanankoivet siten että. Huuhdon lämpimällä vedellä kaikki mausteet viemäriin. Sitten leikkaan saksilla riippuvat läskipalat pois. Uuniin 150 astetta JA KAKSI TUNTIA.Sitten kaadan rasvat pois.

      • Tuhti_akka

        Ei ole kaikissa. Saa niitä ilman mausteitakin, jos haluaa itse näperrellä alusta loppuun.


      • Anonyymi

        Ei kannata ostaa valmiiksi maustettuja.


    • kissakello

      Voi lol mitä juttua.Itse laitan perunan ja sipulin ja curryn kera.Mutta riisiäkin käytän joksus.Vaihtelu piristää kanankoipien kanssa ja käytän runsaasti vettä.

      • Anonyymi

        Minä en laita vettä vaan sitruunan tai appelsiinin mehua tai molempia. Joskus laitan riisin päälle sokeroimatonta persikkaa ja ananasta ja niiden lientä. Vettä harvemmin tai jos ei nuo mehut riitä niin sitten hieman vettä. Itse maustetut koipireidet tai nuijat siihen päälle ja herkkua tulee.


    • Erkkinimi

      Tällä aikakaudella "tee näin ja HYVÄÄ tulee!" on aika suhteellinen käsite.

    • Einessuosta noussut

      Erkin kanssa samaa mieltä. Kansa lappaa suuhunsa kaikkea sellaista paskaa puoli- tai täysvalmisteena ettei kukaan pysty erottelemaan mitä kaikkea siinä" äitien tekemässä" "ruoassa" oikein on, ja sitä sitten vedetään hyvänä ruokana samalla kun arvostellaan kokkiohjelmien hahmojen aikaansaannoksia.

      En ole itse mikään kokki, mutta kotiruoalla mennään, ja aika usein kun kutsu käy tuttavapiiriin kun "ovat laittaneet ruokaa" ja pyytävät syömään, on kyse lähes mikroateriasta.

      Monelle tekisi hyvää käydä nykäisemässä mummoa hihasta!!

      • Joko maistuu

        Monelle tekisi hyvää viettää pari viikkoa pelkällä vedellä autiolla saarella.


    • reisi

      - Aina kannattaa ottaa valmistettava liha hyvissäajoin huoneenlämpöön, ainakin tuntia ennen. Sama pätee makkaraan. Grilliin tai uuniin. Pakaste on tietysti sulatettava ensin.

    • reisi+

      - Hyvän pihvilihan saa pilalle heittämällä sen suoraan kylmästä pannulle. Sitten ihmetellään sitkeyttä. Lihaan jää "veto" päälle, säikähtää.

    • fidel1

      Paistopussiin mieleisten mausteiden kanssa.190 asteessa tunti ja sen jälkeen uuni 150 asteeseen ja kolmisen varttia siinä.ei taatusti tule kuivaa.eikä tarvitse raastaa lihoja irti luista.200 asteessa tunti ei missään tapauksessa riitä.ellei sitten halua syödä kumimaista raakaa broitskua.

    • mistä kanaa ?

      Mistäs niitä saisi kanankoipia ? Tekisi mieli tehdä kunnon kanakeitto, mutta kaupoista ei löydy kuin broileria, eikä siitä saa kunnon soppaa.

      • lihatiskilt

        Lihatiskiltä


    • eioo kanaa

      Kerro nyt minkä kaupan lihatiskiltä kanaa saa, näkyy olevan vaan sitä broileria niissäkin.

      • Anonyymi

        Prismassa on ihan oikeita kanankoipia, reisikoipia ja koipi nuijia. Ja ihan koko ajan. Kunhan vaan nöyryt ja haet sieltä tavallisten ihmisten kylmäkaapista etkä pennaile.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Prismassa on ihan oikeita kanankoipia, reisikoipia ja koipi nuijia. Ja ihan koko ajan. Kunhan vaan nöyryt ja haet sieltä tavallisten ihmisten kylmäkaapista etkä pennaile.

        Kanaa saa tietääkseni pakasteena halal kaupasta. Ei tavallisissa kaupoissa sitä juurikaan ole. Kannattaa katsastaa kaupan pakastealtaalta. Tuoreena ei saa mistään.


    • Helppo resepti!

      Voitele uunipelti, hiero mausteet lihoihin.
      ~350gr per koipi
      170°c
      90-100min.

    • 3611

      Jos haluaa helpon aterian koipireisistä, tee näin: marinoidut koivet vuokaan paistopussiin ja suu kiinni. Pussin kulmasta pala pois, että höyryt pääsee ulos. Sitten vaan uuni 175 asteeseen ja n. kahden tunnin päästä on homma valmis. Luut irtoavat itsestään eikä liha ole liian kuivaa. Riisit keitettynä tykö ja eikun syömään!

    • tulooooo

      Mä tykkään sellaisesta mediumista. Kanankoivet: Uuni 175 astetta ja 30min. Eikun syömään!

      • kaikkihantämäntietää

        Joo, ja salmonella-tartunta on tuolla melko taattu. Kananlihan pitää olla AINA läpikypsää, samoin kuten porsaanlihan. Vain naudan/häränpihviä voi syödä raakana. Ja silloinkin mielellään paistilihaa.


      • mediumpork

        Suomalaisen porsaanlihan ei tarvi olla läpikypsää.


      • Anonyymi
        mediumpork kirjoitti:

        Suomalaisen porsaanlihan ei tarvi olla läpikypsää.

        Kyllä pitää olla.


    • Anonyymi

      Mitä ihmettä laitatteko te kanankoipia uuniin höh itse syön sellaisenaan.

    • Anonyymi

      kokeilin yhdistelmää näistä vinkeistä. 325astetta ja 15min uunin alaosassa. on riittoisaa ruokaa

    • Anonyymi

      Kariniemen punertavasta marinadista saa mahtavan soosin perunoille, kun se on mukana siellä paistovuoassa.

    • Anonyymi

      Ei tarvita kantta. Maustat koivet makusi mukaan ja laitat voideltuun vuokaan 200 C tunti. Paistosta syntyvän liemen käytät kastikkeeseen. Älä käytä valmiiksi maustettuja.

    • Anonyymi

      Aloitus on tehty väärällä palstalle. Tällä palstalla on tarkoitus keskustella lihasta. Kanalle on oma palstansa.

    • Anonyymi

      Siis syökö joku oikeasti näitä puolivalmistekikkareita?
      Valmistus vaatii saman verran aivoja, kuin mitä sillä lintuparalla oli ennenkuin joutui muovipakettiin ja siitä luolamiesten lautaselle. Todennäköisesti nämä syödään vielä käsin, kun haarukkaa ja veistä ei osata käyttää. Ja koko kattaus kruunataan varmaan lasillisella maitoa, koska makuhermot on samalla tasolla ala-asteikäisen kanssa. Hyh!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe