AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Muuttokustannukset?

Muuttokustannukset?

9 Vastausta 2 475 Lukukertaa
Olemme mieheni kanssa miettineet ulkomaille muuttoa kun valmistun parin vuoden päästä. Kysyisinkin nyt teiltä, jotka olette jo muuttaneet, että kuinka kalliiksi (ja vaivalloiseksi) tämä lysti noin suunnilleen tulee (Eurooppaan)? Kuinka paljon otitte mukaan, pitikö jostakin luopua? Meillä on hirvittävästi kirjoja, muusta ei niin väliä mutta ne haluaisin mukaan... ja tietysti tiettyjä esineitä joilla on tunnearvoa...

Kertokaa kokemuksianne! Kiitos etukäteen.

Suunnittelee samaa

Hei. Me olemme saman asian kimpussa. Olemme kuitenkin päättäneet, että en simmäisen vuoden aijomme pitää kaiken lähes ennallaan kotimaassa ja vuokrata asunnon kalustettuna eteenpäin. Haluamme ensin todeta onko kyseinen valtio meitä varten. Olemme etsineet vuokra asuntoa mutta nyt minä olen löytänyt työpaikan joka auttaa asunnon hankinnassa. Olemme säästäneet kolmen kuukauden palkan siten että alussa lähtee kaikki käyntiin ja se on sellaiset 7000 €. sit me mennään sinne omalla autolla matka tavaroineen eli laiva ja bensa maksaa. perillä on vanhoja huonekaluja mutta me kalustetaan itse ja siihen menee vähän aikaa . mukaamme lähtee aupair ja hän on luvannut tehdä ekan kuukauden työtä ilman palkaa. eli tällaista meillä

Travel Cargo

Käytä Travel Cargo. www.travelcargo.fi Jos muutatte ulkomaille sen sijaan että ostettaisi palveluita kalliilta muuttoyrityksistä. Travel Cargo lähettävät henkilökohtaiset esineet esim lentorahtina mikä on suht halpaa.. tietenkin jos itse haluaa viedä omalla autolla niin on halvempi.. Kysy tarjousta. Suosittelen.

Kysy tarjouksia

Meidän muuton teki Victor Ek niminen firma. Suomesta Atlantaan muutto maksoi n. 8000€ merirahtina, 30 kuution kontissa. Hinta sisälsi tavaroiden pakkauksen kotona. Itse siivoilimme vain turhat tavarat pois. Rahti kesti noin 5 viikkoa.

Pakkaus ohi tehty varsin mallikkaasti. Yhdestä paperikääreestä löytyi ylimääräinen kiuaskivi, joka oli jäänyt kylpyhuoneen lattialle. Myös golfpallo oli yksittäispakattuna kääreeseen :-)

huhhu!!

Toi 8000e on ihan hurjan kallista....

Kysy ensi kertaa näistä:

www.travelcargo.fi
www.puljula.com

ohhoh

8000 e:llä olisi jo Atlantasta ostanut kaiken sen mitä nyt raahasitte Suomesta....

joopajoo

8000e kallis?

Mitäpä arvioisit hinnaksi:

- toimistotyöntekijälle joka alusta asti hoitaa muuton paperityöt, satamakuviot, purkupään yhteistyökumppanin tiedottamisen jne...

- muuttomiesten tekemä muutaman päivän työ

- kuorma-auton kulut kun kontti haetaan satamasta, tuodaan asunnolle ja viedään satamaan

- satama yms. maksut, että kontti liikahtaa toiselle mantereelle

- purkupään yhteistyökumppanikaan ei tee hommaa ilmaiseksi...

Muuton

riippuu aika monesta tekijästä. Mutta jos kyseessä muutton Euroopan sisällä ja muutettavaa joku 10-30 kuutiota niin kyllä kaikki ulkomaanmuuttoja tekevät firmat tarjouksen nopeasti väsää.

8v sitten muutin Brysseliin 10 kuution verran ja maksoi silloin noin tonni mummonmarkkaa per kuutio. Koska työnantaja maksoi tarvitsin kolme tarjousta joista halvin valittiin. Victor EK oli todella kallis (ei kai kovin innostunut yksityisten muuttobusineksestä). Halvin oli sellaisen firma johon moni muukin suomalainen muuttaja oli muistakin syistä kuin hintasyistä päätynyt: Tuolla firmalla palvelu erittäin hyvin kohdallaan. Heidän rekkansa liikkuikin maisemissa ainakin kerran viikossa mikä oli sekin omiaan helpottamaan käytännön kuvioita.

Firma

viestissäni kehuin on Stenvall. En tiedä mikä tilanne tänään.

Koska

varmastikin itse muuton kustannukset voisi neuvoa ettei kovin suuria määriä kannata muuttaa ellei aio muuttaa pysyvästi (vähintään useammaksi vuodeksi).

Eli muuttakaa vain sellaiset henk.koht. tavarat joita ilman ette halua elää tai jotka ovat suht arvokasta muuten. Kaken muun voitte todennäköisesti ostaa jos tarvitsette.

Noh, asialla niin monta puolta ja riippu aika lailla kuinka olette ajetelleet asua.

Moni hyödyntää ulkomailla olon mm. siten että ostaa julmetusti tavaraa joka on paljon halvempaa ao. maassa ja tuo ne sitten Suomeen. Näin voi kustantaa osan reissusta. Mutta riippuu maasta jonne muutetaan.
 /   /  / Muuttokustannukset?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta