KotiKaraoke ja niksit

Karaoke, Orakake

Kyllästyneenä jonottamaan paikallisessa omaa vuoroa olen ajatellut rustata kotikaraokekamat ja tarvin hyviä neuvoja, hyvät ystävät. Ensiksikin, millaiset mikit kannattaa laitta. Niitähän on hintaskaalassa 7e..700e. "Ihan oikeassa" musiikkikaupassa tyrkyttivät 50e mikkejä, merkkiä en saanut ylös puhelimitse vaan pitää käydä kattomassa. Webistä löysin tämmöset:Carol MUD-525, hinta 37e.
Entä käykö tavallinen DVD soitin/PC? Ajattelin kytkeä audion (PC->) kotistereoihin, laulu FenderinX-15 kitaravahvariin. Tuossa on tietysi miksaamista mutta varmaan loppuillasta jo kohdillaan;)
Millaisia konfiguraatioita muilla on? Mitä suosittelette? Kanattaako ostaa "valmiita " systeemeitä, sellaisiakinhan on myynnissä(hintaan 99)?

15

32401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JOu JOu

      Kuulostaa "pelottavalta" toi sun sydeemi, mutta voisi kyllä ihan hyvin toimia. Mitään vikaa en näe kotimusiikki järjestelmässä karaokekappaleiden soittoa varten. se on ihan ok. myös erillenen laulukaappi on oikeastaa vaan parempi kuin toistaa mikkilinja musiikin kanssa samoilla elementeillä. Näin soundin pitäisi parantua kun eriinstrumantit eivät häiritse toisiaan samassa elementissä. erot ovat kyllä TODELLA pieniä. tähän tietysti vaikuttaa laulukaapin kyky toistaa ääntä. huomioidaan etten ole koskaan soittanut kitaraa ja kitara kamat ova tminulle vieraita. Uskon tuon fenderin kaapin kuitenkin ajavan asiansa. ihmisen ääni ja kitaran ääni soivat niin samoilla taajuuksilla että kyllä kaistan pitäisi riittää!

      Paljonko olet valmis sijoittamaan kotikaraoke laitteisiin. se voisi auttaa palstan kotikaraoke hirmuja kertomaan vaihtoehdoista. tavallinen DVD soitin riittää karaoken pyörittämiseen. monet firmat käyttävät niitä ihan ammatti laitteinakin. plussaa soittimissa on jos niissä on jotain karaoke toimintoja. esim. transponointi ja jonkin tasoinen karaoke setup.

      mikeistä sen verran että unohda se 7€ mikki.. mene musaliikkeeseen ja ihmettele ja kokeile erilaisia mikkejä omankukkarosi hintaluokasta. yleensä noissa liikkeissä on mahdollista testata laitteita!

    • Kake

      Moi,
      JouJou jo vastasikin mikeistä ja noista suunnitelmista eli se on ihan ok.
      Itse rakensin pari vuotta sitten piharakennukseen vaimolle ja tietenkin itselleni karaokekievarin eli oman kotipubin baaritiskeineen ja karaokesysteemeineen. Soittimena toimii 500Hz pentium eli ihan mopo nykyisin, käyttis win98 ja playerina jetaudio.
      tästä piuhat behringerin mikserivahvistimeen pmx2000 (suht edullinen Thomannilta, halvempiakin löytyy nykyään), mikkeinä kaksi Shure sm58a (minä tykkään näistä, AKG ovat jonkun mielestä paremmat, mutta mikit ovat makuasia(osin)). Kaiuttimina pari kaverin tekemää järeää ja suhteellisen hyvätasoisista komponenteista tekemää aktiivi/passiivikaappia (kun on tuo vahvistin niin ovat passiivi käytössä). karaoke näyttönä kattoon ripustettu pc-näyttö (suunnitteilla hankkia kahta näyttöä tukeva näytönohjainkortti, jotta toisen näytön "KJ:lle", ja näkisi paremmin valita kappaleet. Systeemi soittaa dvd:t vcd:t cdg:t ja koneelle tallennetut kappaleet ja midit. Sitä voi käyttää laulujen äänittämiseen ja polttaa lauluistaan vaikka cd:n. Äänentoisto voittaa mielestäni melkein kaikki ravintolat/pubit, tila on pieni, mutta akustisesti yllättävän hyvä.
      Transponointi käy tietsikalta ja muu miksaus ja efektit(kaiku) mikseriltä (noissa valmiissa paketeissa on yleensä tosi surkea kaiku ja sen säädöt).
      Aiemmin soiteltiin videoita ja musiikki meni kotistereoihin, joissa oli mikkiliitäntä ja laulettiin siitä.
      Pääasia että laulaa (:D#

      • kake

        Tuohon suunnittelemastasi laitteistosta vielä:
        miten olisi dvdsoitin/pc --> pikkumikseri --> kotistereot. mikki/mikit kiinni mikseriin, kuin myös jokin kaiku/efektilaite, ellei mikserissä ole sisään rakennettua.
        Jos käytät pc:tä soittimena edellisen viestin etujen lisäksi voit käyttää sitä jukeboksina, ja tallentaa kovalevylle vaikka mp3 musaa tuhansia kappaleita.


      • Yksi harrastaja

        Sanoit transponoinnin onnistuvan tietokoneelta. Imuroin jonkinlaisen Jetaudio-version, mutta en löytänyt siitä sellaista nappia, millä tuo transponointi onnistuisi. Tempoa kyllä sai muutettua jos johonkin suuntaan, mutta tuo kapea äänialaiselle ehdoton ominaisuus ei löytynyt.

        Teetkö sen JetAudiolta, vaiko jollain muulla tavalla?


      • Daniel22

        Jäi tuossa Kaken selostuksessa askarruttamaan, miten tuo transponointi onnistuu käytännössä? Mitä se edellyttää. Onko se Jetaudion ominaisuus vai tarvitaanko jotain erityistä hardwarea/hardwarelta?


    • Orakake

      Kiitos näistä.
      Tarkoitus on aluksi lähteä liikkeelle pienellä budjetilla ja käyttää hyllyssä/varastossa olevia vermeitä. Tällähetkellä nuo mikit puuttuu, kajarit joudun todennäköisesti hankkimaan. Lopullinen rahanmäärä riippuu siitä miten homma lähtee etenemään ja kasvaako into vai loppuuko tykkänään.
      Tuollainen Behringer PMX2000 vaikuttais aika pätevälle mutta vielä en ole valmis investoimaan erilliseen mikseriin.

      • Kake

        Ei sen tarvitse olla mikserivahvistin niinkuin tuo mun laitteeni, halvimmat mikserit johon saa kiinni pari mikkiä ja soittimen tai kaksi maksavat alkaen noin 35 eurosta ylöspäin. ja kotistereot käyvät vahvistimesta. kaikulaitteenkin saa alle satasella. Yhdistelmät alkavat siinä hieman päälle satasen.

        Halvimmalla tietenkin pääset jos hankit mikkiisi plugipiuhan ja pistät sen äänikortin mikin sisääntuloon ja miksailet koneella, transponointi vaikuttaa silloin myös sinun lauluusi eli sekin muuttuu tikutaku ääneksi tai meripeikoksi (;O#


      • Kake

        moi,
        tuommoinen K10M karaokemikseri ja mikki voisivat sopia sinulle.
        http://www.ksf.fi/
        siihen saa kiinni kaksi mikkiä ja siinä on kaiku.
        laadusta en tiedä, hinta ei paha. 59E
        ei kun tietsikkaan ja kotistereohin kiinni


      • Orakake
        Kake kirjoitti:

        moi,
        tuommoinen K10M karaokemikseri ja mikki voisivat sopia sinulle.
        http://www.ksf.fi/
        siihen saa kiinni kaksi mikkiä ja siinä on kaiku.
        laadusta en tiedä, hinta ei paha. 59E
        ei kun tietsikkaan ja kotistereohin kiinni

        Tuo vois olla jopa käyttökelponen. Pitääpä tsekata olisko paikallisessa myymälässä tuota tai vastaavaa.
        Tänksis!


    • jaho63

      Yksi asia tuossa järjestelmässä on varma... on kitara vahvistin kuinka suuri tahansa se kuulostaa lauluvahvistimena lähinnä puhelimelta!!
      Pikku mikserin kautta koti stereoihin on parempi vaihtoehto... kunhan on varovainen!

    • Orakake

      Oliskos kellään teidossa softapalikkaa (ilmaista tietysti) jolla vois miksailla PCltä soitettavaa karaoke taustaa ja mikeiltä tulevaa laulua. Ja lisätä efektiä lauluun, kaiku varmaan olis tärkein ettei ole niin kuivaa mumellusta.

    • Säätökäsi

      Joo... Itellä on pikkumikseri (joku eurorack), ibanezin kaiku/efekti(joku kitara kaiku mut toimii tässäkin) Kotistereoina HarmanKardonin 2x100 wattinen vahvari ja JBL E60 kaiuttimet. Soittimena voi käyttää mitä vaan, itsellä videot ja pari dvd:tä joista toisessa transponointi. Mikkeinä joku 50 euron carol ja AMG:n langaton..
      Noilla ainakin kuuluu hyvin, kuulemma välillä paremminkin kuin joissain karaokepaikoissa...

      • Orakake

        Gigantisssa on myynnissä karaoke mikseri Morph-2. Tämä verme kytketään kait tavallisen DVDn ja vahvarin väliin. Onko kellänn kokemista, toimiiko? Sellainen ongelma kait tuossa on että musiikin korkeutta ei voi säädellä.


    • karaokeakotona

      Mikseriksi käy käytännössä mikä tahansa kaiulla varustettu äänipöytä. Esimerkiksi Behringerin pikkumikserit, (Xenyx 1002FX, vaikkapa), on mainio karaokepöytä.

      Mikrofonin saa noin 50 eurolla, Shuren SV200 tarjoaa tuolla budjetilla lyömättömän äänenlaadun. Mikin mukana tulee vielä 4,5 metrin mikkikaapeli ja säilytyspussi. Vahvistimeksi käy mainiosti normaalit kotistereot, ei tarvitse hankkia PA-laitteita.

      http://musatekniikka.blogspot.fi/2013/04/puhemikrofoni-pienella-budjetilla-shure.html

    • Kotikaraoke

      Koti karaoke on hieno harrastus mutta ei se vissin taida onnistua kerros talossa.

      Koska vaikka pelkästän laulat pekästän ilman mikkiä ja kaiuttimia kovalla äänellä se sinun laulu satta hyvin kuulua napurille asti.

      Varsinkin jos on myöhän ilalla ja napurilla on lapsia joka nukku mutta jos aasut rivi tai omakoti talossa se on hieno harrastus.

      http://www.vaasanykkosradio.fi/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1_174_292&products_id=5295

      Tos oli joku halpa aloitus pakkaus missä on soitin ja aktivi kaiuttimet ja pari langallista mikkiä.

      Pienellä budjetilla esim sellaiselle joka aasu rivi talossa uuskon että pakettia kanatta laajenta langattomilla mikeillä.

      Joka lisä käyttö mukavuutta ja uuskon että tollainen on parempi kun joku Madboy latikko missä on samassa laatikossa kaiuttimet ja soitin ja kaikki säädöt.

      En tiedä onko tuossa paketissa kaiku että saa laulu ääni kantaman mutta se on parempi kun toi latikko jossa laulaja seiso latikkon edessä jolloin mikkit rupea kiertämään.

      Eli vinkumaan kun kaiuttimen ääni osu noihin laulu mikkehin uuskon että laulajan kanatta seisoa kaiuttimien takana että mikki ei rupea kiertämään.

      Tietekin tohon pakettin kanatta lisätä kaiku laitte jos sellainen ei sinä ole en ole perehtynyt sihen minkälaiset säädöt tuossa on.

      Pakettin voi lisätä mikseri missä on monipuoliset säädöt ja lisä laiteitta missä on enemän säätöjä.

      En laitta linkkiä Madboy latikosta mutta tiedätte varmasti mitä tarkoittan.

      Isompan tilan voi laitta isommat aktivi kaiuttimet tai aktivi basso en uusko että se on tarpeellista pienessä rivitalo asunossa mutta jos esim ulkona pihalla kesällä laula.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe