AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Lunastuspykälä

Lunastuspykälä

6 Vastausta 616 Lukukertaa
Kenelläkään kokemusta lunastuspykälästä asunto-osakeyhtiössä? Ollaan ostamassa asuntoa taloyhtiöstä, jossa on lunastuspykälä. Lunastusaika on melko pitkä (30 vrk), joten vähän jännittää miten käy. Kaikki tutut on sitä mieltä, että tuskin kukaan sitä meidän nenien edestä vie, mutta kenelläkään ei toisaalta ole kokemusta vastaavasta tilanteesta.

joskus

jotku varakkaat taloyhtiöt ostaa asunnon vuokra käyttöön ja saa vastikkeita yms pienemmiksi

Nou hätä

Eipä ole pelkoa lunastuksesta, jos pääkaupunkiseudun asuntoa tarkoitat.

Syynä on tietenkin "kuplahinta" joka ei innosta talonyhtiötä/osakasta ostamaan haluamaasi asuntoa, vaan tekevät sen halutessaan parempaan aikaan.

ps. onnittelen jos tunnet saaneesi asunnon muuhun kuin kuplahintaan!

Lunastaa ne!!

Minulta vietiin nenän edestä unelma-asunto. Se oli rahanahne sijoittaja joka murskasi unelmani omasta asunnosta. Ei auttanut itku markkinoilla. Per**** kun vieläkin vit******!

Ei niitä kukaan lunasta

Nyt ei ole pelkoa sijoittajista kun katsot mihin suuntaan asuntojen hinnat on menossa. Sijoittajat ja suuret asuntokantojen omistajat Sampo, Pohjola, Tapiola yms.. myivät suuren osan n. 1/2 sitten pois.

Varmaankin arvaat että miksi silloin.
-ekonomistit arvioivat hintojen olevan ylimillään!

Ei kuplahinnalla

Sanotaan vaikka niin, että saimme asunnon (kaksio) mukavasti alle 2000 euroa/neliö, muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Remonttiin menee jonkin verran, mutta me osaamme tehdä aika paljon itse, joten olemme erittäin tyytyväisiä.

Asukas

Kenellä se etuosto-oikeus on? Yhtiöllä vai osakkailla? Jos on yhtiöillä, niiden rahatilanne yleensä on pienehkö, ettei yhtiö pysty ostamaan osakeita hallitsemastaan yhtiöstä. Tietysti jos hallitus sen päätää ottaa, se ostetaan vaikka lainalla.
Osakkaiden rahatilannetta ei tiedä kukaan, eli silloin se pelko asunnon menetyksestä on suurempi. Tai toisialta eihän rahojaan menetä. jää vaan se osake saamatta.
Ei siinä muu auta kuin odotella se lunastuslauseke umpeen.
 /   /  /  / Lunastuspykälä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta