AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / aurinkosähkö

aurinkosähkö

24 Vastausta 11 450 Lukukertaa
olis tarvista hankkia aurinkosähkö paketti,
ja mistä ostettu.
kertokaa kokemuksista ja millainen teho riittäis telkkarille ja valoille.
sekä jos on myytävänä niin kertokaa,voisin ostaa.

3x50w

minimi voisi olla 2x50w jos hyvä korkea paikka jossa aurinkoa riittää, yksi 50w lisää ja latausteho on e.suomessa taattu. paras paikka eteläranta jossa panelit aivan rannan tutumassa. akuiksi 2x100w säätimenä käy vaikka nesteen vehje, kaapeleiksi järeät 10-20mm2 kaapelit kennoilta säätimeen jos matkaa paljon, häviöt pitää minimoida.

......

2x100Ah...

Kokemuksia

Telkkari ja valot ei tarvii juuri mitään... Ohjeita järjestelmän mitoitukseen:
http://www.aurinkosahko.info/

120w ja invertteri

Päivitin wanhan sydeemin,eli 120w paneeli/teline 20A säädin,125AH akku ja 600/1200w invertteri.Hinta n.1000.- eli wanha TV ja 12v säästölamput,grammari,saunansuihku ja kaffekeitin.Jääkaappi vaatii lisää accupoweria,paketti on muuten OK.

mikä ihmeen?

saunansuihku? Mihin siinä akkuja tarvitaan?

Kesäsähköä

Tietoa ilman myynti puheita on ainakin tuolla www.aurinkosähkö.fi

Riittävätkö

Entä haluatko pölynimurin kanssa?

Itse päivitin

Mökillä aurinkosähkösysteemit, kun tuli tieto sähköyhtiöltä että 100.000 egee maksaisi sähköjen vetämiset.. Nyt kelpaa kun ei tarvitse stressata niistä. Akut kiinni tuohon systeemiin ja oma pieni rakennelma tuolle niin pelittää..Maksaa itsensä ajan myötä.

kts speksit. http://www.solarpower.fi/products.php?g1=983ab6
Yanmar Diesel pramac S6500 Automaatti

Pätevästi mainostettu

Olikos sulla aurinkosähköissäkin 230 volttinen systeemi? Sittenhän tuo olisikin todella helppo liittää järjestelmään! Tosin, pärjäisihän pelkästään tuollakin, ilman paneeleita tai tuuligeneraattoria, mutta eikös tollanen "kulu" aika paljon, kun menee päälle aina kun pariksi sekunniksi sytytät jonkun valon. Jokavuotinen huoltohan tuossa tietenkin on, öljyjen vaihto ja suodattimien putsaus, tietenkin tankkaus aina tarpeen mukaan. Itse olen tehnyt edullisemmin ratkaisuni, mutta kuitenkin laadukkaista elementeistä.

Vedin

Sisälle aggregaattihuoneesta, jolloin sain 230 v. sisälle. 12v. systeemi siinä sivussa. Mukaan tuli käsikäyttöinen kauko-ohjauspiuha 30 m., ettei välttämättä tarvi aina huudattaa aggrea. Tuohon 230 v. systeemiä voi sitten sisällä jatka minne haluaa, mutta ei tarvetta toistaiseksi. Invertterikin löytyy. Molemmat käyttökelpoisia.

Oletko k oskaan?

kuullut sähköliittymästä ennenkuin hirttäydyt tuohon johto hässäkkään? Ja silti ei mikään toimi....kunnolla ja millä sen metelin vaimentaa

Jos nyt

Seurata tätä keskustelua niin sieltä selviää miksi ei sähköliittymää. Ja by the way.. ei tarvita sinun mainitsemaa johtohässäkkää. Ja lopuksi db:t muutenkin alhaiset ja äänieristetyssä omassa kopissa, missä ei resonaatiota juurikaan ole. Kannattaisi ensin lukea tuota aiempaa tekstiä, niin pysyy mukana keskustelussa, mikäli on jotain muuta kommentoitavaa..

kyllä jyvällä olen

mutta miksi leikkiä typerää kun tiedossa ratkaisukin asiaan. Ja minun mökillä ei diesel jylkytä nurkassa vaan suurin ääni on linnun laulu ja veden laine.

provo

lähdetään leikkiin...
Kun näköjään noinkin koville ottaa muiden harrasteet saada itselleen sähköä ilmaiseksi, niin etkö sitten mieluummin olisi siellä mökilläsi kuuntelemassa linnun laulua ja veden lainetta ;)
vai peräti laineiden liplatusta...
Itse arvostan suuresti, että ihmiset viitsivät nähdä vaivaa ja kehitellä sellaiset schysteemit, joilla saa näyttää pitkää nenää ahneille energiayhtiöille!

kärsi ja unhoita

ja tuolla asenteella ei pitkälle potkitä ja ainainen ongelma sinua seuraa. Jos liittymä maksoi 2400 euroa ja koko vuoden sähkölasku on 400 euroa niin en valita ja kaikki toimii mitä haluan aina käyttää. Akkumökeillä jos haluaa vaikka käyttää sirkkeliä tai kuviosahaa niin kintuille menee sekin homma. Puhumattakaan jos pesee esim. veneen painepesurilla jne. Ja tämän tiedän kun 20 vuotta yritin minäkin pärjätä ilman sähköfirmaa...en pärjännyt hyvin.

Lukutaito

Etkö lukenut tuolta aiemmin että kirjoittajalle maksaa 100 tonnia vetää sähköt paikalle..on tainnut olla ajateltavaa tuo 20 vuotta..olisit vetänyt ne jo silloin..muuten.. noilla nykyagreilla saa kevyesti toimiman suuretkin koneet.

Heh, kaveri kärvistellyt

Ja mitä ilmeisimmin yhden 60Ah:n akun ja 54W:n paneelin kanssa :)
Kumma juttu miten meillä toimii "akkusähköillä" mm. hänen mainitsemansa kuviosaha ja lukematon määrä erilaisia muita vermeitä...no, on varmaan käynyt hyvä säkä ja ollut aurinkoisia päiviä =D

Kyllä muuten

"Akkumökeillä jos haluaa vaikka käyttää sirkkeliä tai kuviosahaa niin kintuille menee sekin homma. "

Meille verkkosähköä ei saa. Asensin kunnon aurinkosähkösysteemin ja siihen hyvän invertterin jonka saa jättää päälle talveksikin.

Käytän ilman vaikeuksia sirkkeliä, kuviosahaa, pölynimuria, 700 W vesipumppua, jääkaappia sun muuta, kaikki 230 V vehkeitä. Valopisteitä on 22, suurin osa energiansäästölamppuja. Tämä toimii hyvin noin puolen vuoden ajan, ei talvikaudella ilman ajoittaista akkujen latausta generaattorilla.

Kyse on siitä että saa edes jotain mukavuuksia verrattuna siihen että toimii valopetroolilampuilla tms. tai käyttää generaattoria koko ajan.

tyhmä kysymys

mutta minne se dieselin pakokaasu menee?

ne

Ulos juuri tätävarten rakennettua ulostuloa pitkin.

Ei onnistu

Juu onhan se hienoa, jos on 230V vaihtosähköä nurkalla.
Mutta kun saaressa ei ole eikä tule. Syy: hinta 65.000€ plus kulut.
Hienoon ja täydelliseen aurinkopaneelisysteemiin kaikkine laitteineen ja asennuksineen meni alle 4.000€.
Olen erittäin tyytyväinen. Akkupaketin, jossa 4x115Ah akut, hinta on noin 500€ ja ne kestänee melko pitkään ennen kuin tarvii uusia. Nyt lähti jo kuudes vuosi menemään noilla alkuperäisillä.

ja ikuinen

ongelma sähköstä jatkuu maailman tappiin asti. Odotellaan niitä sateisia kesiä niin on tunnelmaa...pimeässä.

Mitoitus

Jos on kulutukseen nähden liian pieni paneeli ja akusto niin kyllähän siinä noinkin voi käydä. Onneksi homma, siis mitoitus, on helppoa.
Olemme käyttäneet aurinkosähköä nyt vuodesta 2004 alkaen ja olisko ollut pari vuotta sitten kun heinäkuussa oli sateista pitkään yhtä soittoa niin silloin akuston varaustilanne laski 50%:in päiväksi tai pariksi. Kulutuksesta emme kuitenkaan tinkineet vaan mm. jääkaappikin oli päällä koko ajan.
Että ei tässä mitään ongelmaa ole ainakaan meillä ollut sähkön suhteen.
 /   /  /  / aurinkosähkö

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta