AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

hirsien nostelu

9 Vastausta 3 712 Lukukertaa
Onko kenelläkään hyviä vinkkejä miten hirsien nostaminen paikoilleen sujuisi parhaiten.(180mm paksu lamellihirsi) Meillä on käytössä traktorin perässä oleva ns. maatilanostin. Laitetaanko liinat hirsien ympärille ? vai olisiko muita tapoja?

Käsipelillä

Naru tai liina molempiin päihin ja 2 ukkelia nostamaan. Pitkät hirret voivat painaa sen verran paljon että nostajia tarvitaan myös keskelle. Näin siis onnistui minulla.

käsipelillä

...minullakin ja noin pienet menee varmasti kanssa. Mutta jos on nostin jolla nostaa niin onhan se helpompaa. Jotain väliin jottei mene hirret rikki tahi jos saat liinoilla kiinni niin nosta pois. Käsin ne paikoilleen on laitettava kuitenkin.

Nosturilla vaan alkuun!!!

Traktorin nostimesta on kyllä paljon hyötyä, jos nyt osasin kuvitella "maatilanostimen" oikein. Eikös se ole suunnilleen semmoinen kuorma-auton hiab??

Meillä nostettiin hiabilla ja varta vasten hankittiin vaaleat nostoliinat jotta ei jääny sittasia liinan jälkiä vaaleisiin hirsiin (noh, näkyy se likainen liinan jälki kelossakin...). Nosturilla vaan alkuun ja tietty sitten käsipelillä loppunosto/säätö.

nostotapit

meilltä oli käytössä kyseiset tapit ei tarvinnu liinoja eikä naruja ja joutusaan kävi hirsi oli 205 lamelli hirttä meillä myös maatilakuormain nosto työssä

Nostotapit

Hei

Itse tein M30 kierretangosta sellaiset tapit joihin hitsasin lenkit pöihin. Lisäksi laitoin lenkkeihin koukulla pienet liinanpätkät ikäänkuin varmistimiksi.

Kierretangot sitten tapinreikiin ja kun alkaa nostamaan niin kierretanko pureutuu tapinreiän reunaan ja on hyvä nostella.

T: JJM

tukkisakset

pyöröhirsiä nosteltiin,höylättyyn voi jäädä jälki

mutta

Kuinka paljon nämä kierretangot tulevat yli hirren päällypuolella, vai ovatko lenkit suoraan hirren päällä.

Tapit

Vanhaan traktorikaivuriin tein kaivuripuolelle 1,4 m lisävarren ja 24 mm kierretangosta tapit joihin hitsattiin sakkeli päähän. Tapinreikä oli 30 mm, nuo 24 mm toimivat hyvin mutta olisivat voineet olla hieman paksummatkin. Tapit kun eivät ole pidempiä kuin hirren korkeus niin saa nostettua hirren suoraan oikealle paikallekin.

Kiitokset vastaajille!

tapit on tekovaiheessa ja kohta kokeillaan käytännössä!
terveisin: mökin kokooja

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta