sydämen sivuääni

Tomppa

moi! Olen 17v poika ja olin pari päivää sitten rutiinitarkastuksessa lääkärissä ja minulla todettiin sivuääni sydämessä.Lääkäri määräsi minut ultraäänitutkimukseen, mutta pääsen sinne vasta n. kuukauden kuluttua.
Sydämen sivuääni kuulosti äkkiseltään aika pahalta ja ajattelin kysyä, että onko jollakin tietoa kyseisestä asiasta tai omakohtaisia kokemuksia?

19

40749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivuääni on poikkeava veren virtausääni, joka voi johtua eri syistä (läppävuoto, pieni reikä tms.)

      Älä suotta murehdi asiaa, kyllä se ultrassa selviää. Oli syy mikä tahansa, sinua voidaan auttaa.

      Todennäköisesti (jos olet muuten oireeton) asia jäänee vuosikontrollien varaan - tai sitten koko asia on väärä hälytys:)

      • N77

        Moi!

        Mullakin on sivuääni sydämessä, laitoin jo aiemmin viestiä. Vieläkin odottelen ultraan pääsyä... Aina kun soitan ja yritän saada aikaa, mun käsketään vaan soittaa jolleki muulle. Aivan kuin henkilökuntakaan ei tietäis, kuka sen ultrauksen loppujen lopuks tekee. Nooo, olen jo useita viikkoja odotellut, kai tässä menee ihan rutiinilla vielä pari viikkoa lisää! Olis vissiin ihan suosiolla pitäny mennä suoraan yksityiselle, nykyinen lähete on laitettu työterveydestä kaupungin terveyskeskukseen.


    • mullakin

      Moi! Vaikka sivuääni kuuluukin, ei kannata hermostua. Mulla sivuääni kuuluu lievän hiippäläppäprolapsin takia. Eli läppä ei vuoda, mutta sielä on pieni "löysyys" toisin sanoen ei rajoita mitenkään elämää eikä siihen kuole. Lisäksi mulla on päivittäin melkoisia rytmihäiriöitä, joita voi hoitaa beetasalpaajilla.

      Ultralla löytyy tuo läppäjuttu ja sydämen kunto. Munkin sydän on todettu terveeksi vaikka sivuääni kuuluu joskus.

      • On todettu ultrassa vuotoa täälläkin jo vuosia sitten."Sihahdus"kuului lyönnin lomassa.Lääkäri sanoi,että ei huolta,vastaani tulee päivittäin kymmeniä jolla on vastaavanlaista vaivaa.Toiset eivät koskaan tule edes tietämään asiasta.Se vie hitusen "tehoa"kunnosta pois.Mutta kannattaa pitää sydämen työlihas kunnossa,rasittamalla sitä,kunnon mukaan.Lihas vahvistuu siinä kun muutkin lihakset.Itse pystyn lenkkeilemään ihan normaalisti,jopa juoksemaan aika jyrkkää mäkeä ylös.Pikkuhiljaa nostettu hyvä kunto kompensoi vuodon aiheuttamaa tehon karkausta.Aloittakaa liikkuminen varovasti,kysykää lupa lääkäriltä.Varmasti käy.


    • Qee

      Suurin osa sydämen sivuäänen omaavista on täysin terveitä sydämeltään. Täällä jaetaan väärää tietoa, että sivuääni johtuu aina jostain viasta sydämessä.

      • lisää faktaa

        Kuten kirjoituksessani totesin: kyseessä voi olla myös "väärä hälytys"!

        Kuitenkin on kyse veren virtausäänessä esiintyvästä poikkeamasta. Mistä luulet lääkäreiden asian muuten stetoskoopillaan huomaavan?

        T: Minea44


    • äippä

      moi! jos ois kovin paha sydän vika niin uskoisin että ois todettu aikaisemmin. millainen sun kunto on? iletko normaali painoinen? miten syöt yms yleis kunto? väsynyt? mulla itsellä on sydän vikainen lapsi leikattiin viikon ikäisenä. sydämmestä kuuluu ja kului synnyttyään suhahdus (lääkärien määritelmä). kirjoittele jos haluat lisää tietoa. t. äippä

    • ei arvalilija

      Joka toisella terveellä lapsella kuuluu jossain elämän vaiheessa viaton systolinen sivuääni.

      • Pasi

        Sain juuri tietää äidiltäni että minulla oli lapsena sivuääniä sydämmessä. Olen jo 35v joten onko huolta koska muutenkin on ollut sydänleikkauksia suvussa? Jos joku vois tietää kertoa faktaa.


      • Pasi
        Pasi kirjoitti:

        Sain juuri tietää äidiltäni että minulla oli lapsena sivuääniä sydämmessä. Olen jo 35v joten onko huolta koska muutenkin on ollut sydänleikkauksia suvussa? Jos joku vois tietää kertoa faktaa.

        muuten ei ole ollut mitään oireita paitsi että joskus kun on väsynyt niin sydän jättää lyönnin välistä.


    • Tomppa

      Ajattelin vielä lisätä, että lääkäri sanoi sivuäänen kuuluvan aortta-alueelta ja että se säteilee myös kaulaan.
      Niin ihmettelen vaan, että mikä aortassa voi saada aikaan sivuäänen.

      • sms

        Hei!

        Minulla oli vauvana aortan ahtauma, leikattiin 2 kk ikäisenä. Sen jälkeen ei ongelmia, tarkastuksia ollut n. 3 vuoden välein.

        Itselläni on pieni läppävika, eli läppä vuotaa, mutta ei niin ratkaisevasti että se mitään haittaisi. Sydämen sivuääni voi johtua esim. läppäviasta, joka ei kylläkään aina vaadi toimenpiteitä, ehkä tarkastuksia muutaman vuoden välein.

        Älä huolehdi turhia, kyllä se siitä :)


    • Tomppa

      Olin ultrassa ja mitään ei löytynyt. Lääkäri sanoi, että veren tavallista nopeampi virtaaminen saattaa aiheuttaa sivuäänen.
      Siis kyseessä oli väärä hälytys:).
      Kiitos kaikille vastanneille ja hyvää kesää!

    • Täti Myy

      Sukulaislapsella havaittiin myös sivuääni sydämessä. Kyselisinkin nyt teiltä tutkituilta ynnä tutkittujen omaisilta, onko teillä selvitetty sukulaisten sydänvikoja? Meillä nimittäin heti syyniin lähisuku, mikä pelottavaa sikäli, että paljon sukulaisia kuollut nuorellakin iällä (joskaan ei lapsena) sydänvikoihin.

      Kiitos!

      • Pasi

        Hei meilläkin on ollut sydän leikkauksia perheessä. Isoisät eli molemmat ja setä ja nyt isä. Eli ohituksia kaikille. Eli olen vielä nuori mutta pelottaa tämä geeniperimä?


    • Armi38

      Minulla sivuääni todettu vauvana. Tutkimuksissa paljastui pieni reikä kammioiden välissä. Käyn kontrollissa kolmen vuoden välein koko ikäni (nyt 38v.) Sydän ollut täysin oireeton, ei tarvitse leikata - seuraillaan vaan. Harrastan paljon liikuntaa, ei ongelmia sydämen kanssa. Elo täysin normaalia.!

    • julia

      Mulla todettiin sivuääni jo synnytyslaitoksella eikä se ole mitenkään haitannut elämääni.

    • M.S.K

      Monesti sivuääni sydämessä johtuu pyörteistä kammioissa ja on näin ollen vaaraton, mutta joskus sivuääni voi aiheutua sydämen läppien vialisuudesta.Varsinkin nuorilla ääni johtuu usein näistä vaarattomista "pyörteistä", mutta asiasta saadaan täysi varmuus ultraäänitutkimuksella.Tutkimus on täysin kivuton ja kestää noin puolituntia.

    • kokemusta sivuäänest

      Itellä pienenä kuulu sydmestä kuulu sivuääni syynä oli rakennevika nimeltä ASD eli eteisen äliseinän aukko mutta sitte taas mun parhaalla kaverilla on ihan terve sydän, mutta sivuääni mut onhan siellä ultrassa varuiks ihan hyvä käydä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe