Kohdun ulkopuolinen raskaus....

Surullista...

Kokemukseni...

Viime kesänä sain kuulla että minulla on kondylooma... Ei tarvinnut mitään hoitoa...

Avomieheni kanssa jätettiin ehkäsy pois viime lokakuussa ja ajateltiin että vauva saa tulla jos on tullakseen. =) Tammikuussa kuulin että minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, ja kun rupesin syömään thyroxinia meni kuukautiset ihan sekaisin. Tuli aina yli viikkoa myöhässä. Nyt ne olivat jo pari viikkoa myöhässä ja ajattelin että teen testin parin päivän päästä jos ei menkat ala.
No tiistaina kuntosalilla käydessäni tuli maha kamalan kipeäksi, ajattelin että menkat,mutta ei.... Kipu yltyi ja avomies vei minut päivysytkseen toiselle paikkakunnalle illalla myöhään.
Verikokeita ym. otettiin ja todettiin että raskaana ja otettiin osastolle, oli kuumetta, verenpaine todella koholla ym.
Seuraavana aamuna tutkittiin ultralla ja todettiin kohdun ulkopuolinen raskaus ja että iltapäivällä leikkaus. Verta oli paljon.... Hoitaja valmisteli minut leikkaukseen ja illalla leikkaus, tähystysleikkauksella. Jälkeenpäin ei ollut kipuja, sain kunnon kipulääkkeet.
Lääkäri kertoi että munasarjaa ei tarvinnut poistaa niinkuin ne ensin epäilivät. Verta oli valunut vatsaonteloon paljon.
Seuraavan päivänä pääsin kotiin. Nyt on mahassa kolme pientä piston jälkeä, paraneet jo aika hyvin.
Ehkäsyä nyt käytettävä ainakin kolme kuukautta että saa parantua rauhassa...
Nyt on vaara että jos/kun tulen taas raskaaksi voi sikiö mennä taas sinne munajohtimeen(?) ja sitten se joudutaan leikkaamaan kokonaan pois, onneksi jäljelle jää toinen.
Yli viikko nyt sairaslomaa töistä. Nyt olisi kiva tehdä jotain ettei tarvitsisi murehtia mutta mitään raskasta ei saa tehdä.=/

Onko muita kokeneita?? Kertokaa omat kokemuksenne??

Minulla ei ollut muita oireita kuin kamala oikealla puolella oleva kipu alamahassa. Luulin ensin että umpisuoli.

7

15677

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokenut

      Minulta leikattiin kohdunulkoinen raskaus helmikuussa. Minultakaan ei tarvinnut poistaa munanjohdinta, mutta jos uusiutuu niin sitten poistetaan. Lääkärin mukaan toisen poistaminen ei kuitenkaan juuri vaikeuta raskaaksi tulemista. Itse aloin heti epäillä keskenmenoa tai kohdunulkoista, kun kova kipu oikealla puolella alavatsaa alkoi ja vuotoakin oli hieman.

      Leikkauksen jälkeen olo oli aluksi sellainen, että tuntui etten edes halua koskaan enää yrittää lasta. Kyllähän sitä aika masentunut oli alussa, mutta yllättävän nopeasti siitä toipui. Nyt on jälleen ehkäisy jätetty pois vaikka riski kohdunulkoisen uusiutumiseen on olemassa. Muistaakseni on 2% todennäköisyys, että raskaus on kohdunulkoinen, kun taas sellaisella, jolla jo on aikaisemmin ollut kohdunulkoinen, niin riski on 20%.

      Koetahan jaksella!

    • Miira

      Minulla todettiin kohdun ulkopuolinen raskaus viime joulukuussa. Oireina oli pelkkä kova vasemman puoleinen alavatsakipu.
      Leikattiin tähystysleikkauksella, mutta myös munajohdin jouduttiin poistamaan. Olin kovin kipeä nukutuksen jälkeen, sairaslomaa sain viikon.
      Fyysisesti toivin kuitenkin aika nopeasti, henkinen puoli oli vaikeampi. Kun menin takaisin töihin, ilmoitti työkaveri olevansa raskaana ja toisesta työkaverista on tulossa mummo, joten vauva-aiheita käsitellään päivittäin. Se satuttaa, vaikka haluaisin iloita heidän puolestaan. Kuitenkin katkeruus jäytää taustalla, miksi minulle kävi näin?

      Minulle sanottiin, että kuukauden päästä voi yrittää uudestaan raskaaksi tuloa. Yritetty ollaan, ei tulosta.

      Lisäksi lääkäri sanoi, että on 2% mahdollisuus, että tulee kohdun ulkopuolinen raskaus. Mutta kun on kerran päässyt tuohon 2 prosenttiin, niin seuraavan kerran mahdollisuus ulkopuoliseen onkin jo 20%! Vaikka minullakin on johdin poistettu, niin kun kerran toinen on ahdas, niin todennäköisesti on toinenkin.

      Sen takia pitää aktiivisesti seurata mahdollisesti alkavaa raskautta ja heti kun saa positiivisen tuloksen, niin lääkäriin ja ultraavat kai sitten päivittäin siihen asti, kunnes hcg arvo on yli 1000. Sitten jos kohdussa ei vielä mitään näy, niin saa pistoksen, että kaikki valuu pois. Ei oteta riskiä, että toinen munatorviraskaus ehtisi pitkälle.

      Jaksamista sinulle. Kyllä se päivä vielä paistaa meille molemmille!

    • Surullista...

      Tuntuu vaan että kaikki kaatuu niskaan kun on noita muitakin vaivoja kertynyt loppuelämän riesaksi... Abortinkin tein joulukuussa 2003 kun oli ikävä elämäntilanne.
      Ja nyt kun olisi tosi hyvä sauma perheenlisäykselle niin käy näin... Tuntuu kyllä siltä etten ihan heti halua uudestaan yrittää...

      Mutta yritän aina ajatella että kyllä ne asiat joskus kääntyy hyväksi.

      Tavalla tai toisella. =)

      • Kolmen viime vuoden saldo: 2 ulkopuolista, 2 keskenmenoa. Sinullekkin vanha viisaus: "Kaikki mikä ei tapa, kasvattaa."


      • marika

        mulla oli KU 10/04 ja 02/05 eka kerralla vietiin oikea munatorvi...toisella kerralla oli tuuria ja surkastui itsestään verikokeilla seurattiin hcg:tä 3 viikkoa kunnes oli alle 1......rankkaahan se on mutta aina toivon kipinä nousee kun otolliset ajat käsillä...voimia sitä tarvitsette.


    • Kysymys??

      Kauanko olitte sairaslomalla leikkauksen jälkeen?? Itselle annettiin vain viikko. Ja olen tahdastyössä ja mietin että mistä tiedän että joko olen sisältä tarpeeksi kunnossa palaamaan töihin, Maanantaina. Nytkin kun kävelee paljon rupee mahassa sattumaan ja mahallaan makaaminen ei tunnu hyvältä. =( Töissä seison koko ajan ja pakkaan painavia tuotteita. =/

      Mitä mieltä olette... Pitäisikö hakea vielä sairaslomaa vai jokohan uskallan töihin??

      • *Tyttö83*

        Mulla todettiin myös kohdunulkopuolinen raskaus 16.6.05. Leikattiin laparoskopialla samana yönä naistenklinikalla. Jouduttiin poistamaan vasemman puoleinen munanjohdin. Perheenlisäystä tekisi mieli, mutta pelottaa ihan kauheesti jos se uusiikin ja toinenkin munanjohdin joudutaan poistamaan :´( Täytyy antaa siis vaan ajan kulua ja yrittää sitten uudestaan kun on päässyt tämän kauhean kokemuksen yli! Voimia kaikille :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2413
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1534
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      206
      745
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe