AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Bex runkonaulain

20 Vastausta 31 290 Lukukertaa
Kertokaapa kokemuksia Bex:stä. Tarkoitus olis tehdä sekä runko, että ulkovuori (lomalaudasta). Myyjä väitti, että Bexissä on syvyyden säätö, ja vuorin teko pitäis onnistua. Hintaa sentään 295 K-raudassa, ettei sen puoleen pitäis olla ihan lelu.

Kokemuksia... kiitos

Jaska käy kysymässä muista

liikkeistä naulaimia sillä niissä saattaa olla sama naulain mutta paljon halvemmalla.

Muista sitten, että ei nimellä ole väliä sama naulain voi olla eri nimellä toisessa liiikkeessä.

Starkista kannattaa ainaskin kysäistä.

naulain

ulkovuoripyssyn valitsisin ihan painon pohjalta senco ja duofast ainakin ovat miellyttäneet pitkässä työrupeamassa. ja sencon framepro on ollut luottoheppa runkotöissä aika pitkään

-syvyyttä voi myös trimmata painetta säätämällä-

kait bexit pelaa siinä missä naulaimet yleensä paha sanoo...

onnistuu

sencolla molemmat hommat syvyyssäädön takia ja liipasimen saa kertalaukausuun viritettyä.

Ja hinta samaa luokkaa.

Käsin

Ulkovuori kannattaa naulata kuumasinkityillä nauloilla vasaralla niin tulee kaikkein paras. Sähkösinkityt ruostuu pitkässä juoksussa.

Toimii hyvin

Itselläni on tuollainen BEX 22-asteinen runkonaulain.

Syvyyssäätö toimii ihan ok. Ei mene 21 milliset panelit ja laudat rikki kun säätää just kohdilleen syvyyssäädöllä.

Erinomainen peli. Hintansa väärti.

kokemuksia

bexistä, että kiva muuten mutta jos menee rikki niin takuu ei korjaa.

entä varaosien saanti

pitääkö varaosat tilata K- raudan kautta .?

Power Graft runkonaulain..!!

Ostin Power Graftin runkonailaimen noin 1,5 kk sitten. Naulailin ( taikka naulailtiin sillä noin 500 kpl nauloja ) Joka 4:s oli joko vinossa taikka kone löi naulan liian syvälle.Tympäännyin. Vein naulaimen takaisin myyjälle ja se mukisematta palautti rahat.
Naulain oli käteen käyvä ja kevyt. Puuttui vain tärkein ominaisuus, naulaaminen. Vähintään joka neljäs naula jouduttiin irrottamaan taikka korjaamaan. Ei sovellu edes "kesärakentjalle".
Siksi kysynkin, onko joku ns. "halpis merkki runkonaulaimissa" ed. parempi. Meinaan näet ostaa autotallin vuorausta vartn toisen naulaimen...
Ainainen Rakentaja...

Osaka

Osaka-merkkisellä on nyt naulattu ponttilaudoitus huopakatolle kahteen kattoon. Ihan Ok ainakin tuohon hommaan. Ulkovuorausta en oo vielä kokeille. Suukappaleella pitäisi vissiin onnistua ainakin teoriassa. K-raudasta, hintaa satasen verran.

Älä missään nimessä

ainakaan Osakaa osta. On tietysti nopeaa, jos saat naulattua kolme naulaa kerralla, mutta kone hajoaa hetikohta.
Provo viesti tai ripa ei osaa käyttää työkaluja. Minulla Osaka ja toiminut hyvin kun pitää öljyisenä. Ei mitään valittamista, ostin rautiasta muutamalla kympilla.
Bex on hyvä naulain ja sitä käyttää jopa ammatti miehetkin. suosittelen sitä.
Mutta ÄLÄ vaan erehdy ostamaan OSAKA merkkistä naulainta joka on paljon huokeampi.
Tuli kokeiltua tuota Pas... meni hermot ja vuosi työaikaa hukkaan.
Naulat jäävät puoleen väliin ja naulain jumii kunnolla vähän väliä.

Joo

Vanha hyvin palvellut Senco petti ja piti saada heti uusi viimeistelynaulain. Tarjolla lähimmässä kaupassa oli vain Bexiä ja halpiksi. Hotellin seinälaminaattia paukuttaessa nauloja meni kymmeniä tuhansia, milloin mitäkin merkkiä. Ja muistan ainoastaan kaksi syöttöhäiriötä. Ei siis aivan paska naulain.
Ostettiin vajaa vuosi takaperin bexin runkonaulain. Naulain ei ampunut nauloja kunnolla vaan kaikki piti hakata vasaralla jäkikäteen. Vietiin naulain sitten huoltoon, että jos ne pystyis asialle tekemään jotain ja tottahan toki. Syytettiin, että naulain on likainen ja sitä ei olla öljytty, vaikka naulat upposivat yhtä hyvin kuin silloin kun naulain oli uusi.

Huolto ei mennyt edes takuuseen, vaan jouduttiin itse pulittamaan puhdistamisesta ja öljyämisestä 30 euroa. Naulain tosin alkoi tämän jälkeen toimimaan niinkuin sen olisi pitänyt toimia jo uutena. Selvitettiin asiaa myös myyjän kautta ja maahantuoja oli sanonut, että naulaimessa on niin suuri rekyyli, että sitä pitää painaa kaksin käsin, että se ampuu naulan syvälle. Miten sitä taloa rakennetaan jos pitää naulainta pitää kaksin käsin :D

Liekkö uusi rahastuskeino, että naulain toimii vasta kun käyt virittämässä sen huollossa ja maksat siitä. Nimittäin Rautiasta lainaan saatua naulainta ei myöskään ilmeisesti oltu viritetty, koska sekin jätti naulat pintaan. En suosittele bexiä kellekkään, koska koskaan ei tiedä mitä saa, muuta kuin lisäkuluja. Kun ei muutenkaan mitenkään halpa naulain ollut. Myyjä ei ollut kiinnostunut hyvittämään mitään siitä, että naulain ei toiminut edes uutena, niinpä jatkossa asioimmekin ihan jossakin muussa liikkeessä, onhan meillä talon rakennus vielä hyvinkin kesken ja väliseinärunkoja tällä hetkellä asennetaan.

Ymmärrän myös sinua, joka seuraavaksi kommentoit, että meillä ei ole ollut riittäväsi painetta, niin kerron jo suoraan, että naula ei uponnut edes 8 kilon paineella.
"vaan jouduttiin itse pulittamaan puhdistamisesta ja öljyämisestä 30 euroa"

Pidät naulainta käsissä muttet osaa käyttää ruuvaria ja tippakannua mihin laitat öljyä?
Et varmaan sitten älynnyt, että siinä naulaimessa on syvyyssäätö, joka on helppoköyttöinen jos osaa lukea. Lukutaito ja luetun ymmärtäminen on joskus tarpeen. Käyttöohjeessa ( siis se mitä ei saa heittää roskiin pakkausta avattaessa ) neuvotaan selkeästi syvyyssäädön suorittaminen. Säädöistä riippuen Bexillä voi jättää naulan kannan 5 mm ylös tai saman verran upoksiin. Tietenkin kannat voi säätää jäämään puun pinnan tasoonkin. Käyttöohjeessa kerrotaan myös kuinka se putsataan ja öljytään. Itse käytän Bex naulaimissani automaattista voitelulaitetta. pidentää huoltoväliä reilusti.
Osa Bex naulaimista muuten valmistetaan samalla tehtaalla Sencon kanssa.
Osakan viimeistelynaulaimella (29 euroa) paneloitiin noin 50-neliöisen kesämökin kaikki sisäseinä- ja kattopinnat eli aika paljon paneloitavaa pinta-alaa ja tuhansia nauloja. Koko projektista oli jäljellä enää neljän kattolistan laittaminen, kun naulaimen "iskuri" katkesi. Tuskin saa varaosaa. Naulain teki hyvää jälkeä ja oli kyllä hintansa väärti. Mukana tullut öljypullo riitti melko tarkalleen koko laitteen elinkaaren :)
Tippakannusta juoksevaa 0w moottoriöljyä tms, voitelevalla ominaisuudella, ei siis mitää paineöljyjä tms. Ei tarvitse riittää, älyhoi.
Tervehdys

Bex on ammatti käyttöön sama kuin senco, yhtä laadukas, bex ja senco on ihan
Sama , jos ette tienneet.
Bex:sä on syvyyden säätö, myyjä on oikeassa, itselläni on bex:in kaikki laitteet
Käytössäni ja olen tyytyväinen.
Olen rakentanut noin 35 v ja olen vertailut ,esim, paineilmalaitteita , pidän
Bex:iä parhaana jossa hinta ja laatu kohtaavat...
Paras mielestäni joka perustuu kokemukseeni, syvyyden säätö on bex:sä
Olen rakentanut 35 v ja kaikki on koitettu mutta bex on paras.
Hinta ja laatu ... Muistakaa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta