AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Sähkö vai vesikiertoinen lattialämmitys?

Sähkö vai vesikiertoinen lattialämmitys?

4 Vastausta 4 572 Lukukertaa
Eli olen rakentamassa omakotitaloa ja olisi kiva kuulla kokemuksia lattialämmityksestä.

Tuo vesikiertoinen lattialämmitys olisi varaajalla (yösähköllä lämmittää veden).

Asennus tietysti sähkölämmityksessä huomattavasti halvempi, mutta paljonko käyttökustannuksissa eroja?

Kiitos jo etukäteen!

Riippu siittä

Kustannukset riippuvat ihan siitä miten paljon käytätte lämmitystä tai paljonko hukkalämpö elektroniikkatuotteenne tuottavat. Jos ajatellaan lineaarista malli nautittu lämpö on lineaarinen kustannus, paitsi tietenkin ääripäässä.

Asia tietysti on ihan yksilökohtainen, jollain voi olla kustannukset suuret ja teillä pienet. Testailkaa yksi kuukausi ja laskekaa onko kannattavaa. Vaikeita kysymyksiä vaikeita vastauksia.

Vesikiertoinen lämmönjako

Ottamatta kantaa itse lämmityksessä käytettävään energiamuotoon, on vesikiertoinen lämmönjakotapa joustavin. Voit lämmittää veden suoralla tai yösähköllä, maalämmöllä tai öljyllä, puulla tai what ever. Suoran sähkölämmityksen ainut hyvä puoli muihin verrattuna on pienempi investointi kustannus ja käyttökustannuksiltaan se on kallein. Yhden lämmitysmuodon varaan ei kannata jättäytyä. Tietysti lämmitysenergian tarve/talon/perheen koko vaikuttaa siihen, mikä lämmitys muoto kannattaa. Esim. maalämpö on taloudellinen vasta 150-200m2 taloissa.

Hintahavainnoistani sen verran, että 9kWH yösähköä siirtomaksuineen on jokseenkin sama, kuin sama energiamäärän(1l pö = 9kWh, 0,9 hyötysuhteella) vapauttavan polttoöljylitran hinta n. 49c/l(Neste 20.05.05.)

jos

asut talossa 20 vuotta niin voit laittaa rahaa perustamis vaiheessa enemmän eli vesi kiertoinen. mutta jos et asu talossa kuin vaikka 8 vuotta et saa ikinä maksamasiasi rahoja takaisin. Itsellä on 125 neliöinen okt ja sähkö lattialämmitys. sähkölasku on kuukaudessa 80€. En ole katunut sekuntiakaan ratkaisuani. ja sisällä meillä on lämmintä noin 1.2 metrin korkeudessa 24-26 astetta.

Hullu

Hulluksi haukun jos laitat sähkö lämmityksen!
niinkun tuossa oli, vettä voi lämmittää vaikka käsillä tai kissalla
Ja kerranko sie ne kaapelit sinne laitat niin laita sitte kunnolla!
 /   /  /  / Sähkö vai vesikiertoinen lattialämmitys?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta