AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Vehkataipaleen kanava E-Saimaalla

Vehkataipaleen kanava E-Saimaalla

6 Vastausta 835 Lukukertaa
Onko tämä Vehkataipaleen kanavan reitti oikeasti ajettavissa ilman pohjakosketuksia hieman isommalla veneellä? Reittihän ei ole mitenkään merkitty väyläksi ja kiviä on merkitty karttaan huolestuttavan paljon. Miten isolla veneellä siitä pumppuaseman ja sillan ali mahtuu? Nyt kun vesi on Saimaassa korkeimmillaan niin tuo reitti kiinnostaisi käydä katsastamassa.

Hyvin pääsee

Ei pidä ajaa niiden karttaan merkittyjen kivien yli, eikä niitä nyt niin paljoa sitäpaitsi ole. 6...8 metrisellä paatilla ainakin pääsee, sulun tarkkoja mittoja en muista. Olisi kyllä hienoa jos siihen merkittäisiin väylä.

juu

Hyvin meni 9 metrinen ja selkeesti isompikin olisi mahtunut sulkuun. Valomasto jouduttiin taittamaan alas. Virtaukset on aika kivat joten tarkkana saapi olla.

No broblem...

Liukuvalla veneellä kannattaa ajaa ylävirtaan mentäessä liussa ylös asti.. Liukuvalla veneellä aikasta hankalaa ajaa hiljaa koska virtaus on kova.. Itsellä kokonaispituutta 9.5m ja leveyttä 3m, korkeutta vedenpinnasta n.2.5-3m..
Hyvin tuo reitti on kartoissa nykyään merkattu, koossa tulee ensimmäisenä vastaan korkeus koska vanhan tien avattava silta ei ole enää jostain syystä avattava.
Sulkukanava on aika mielenkiintoinen: Taipalsaarelta päin tultaessa ajetaan aika kovaan vastavirtaan, mutta sulussa mennään kuitenkin alaspäin. Eka kerralla tätä ihmeteltiin jonkin aikaa ennen kuin kuultiin ilmiölle luonnollinen selitys. Siis miten tämä on mahdollista? Miettikääpä sitä...
Vehkataipaleen sulun vieressa oleva rakennus on pumppulaitos jonka Kaukas Oy joskus aikojen alussa rakensi saadakseen veden virtaamaan Pikkusaimaalta poispain se siis pumppaa vetta Suur-Saimaan puolelta, saadakseen tehtaan jatevedet Suur-Saimaan suuntaan. Jos en ole vaarin ymmartanyt niin nk. patotie on tehty samasta syysta.
 /   /  /  / Vehkataipaleen kanava E-Saimaalla

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta