ME Platin

noviisi

Koitin hakea ko. laitteesta kokemuksia täältä, mutta huonolla menestyksellä. Mitäs tykkäätte? Tulisi n. 150m^2 OKT:oon.

39

13685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vts00x

      Meplatin-kohteita useampiakin ja myös urakoinut niistä joitakin. En ole saanut huonoa palautetta vuosiin. Alkuaikoina (siis > 15 vuotta sitten) joitakin triaceja kärvähti, mutta ne menivät takuuvaihtoon.

    • kipinä

      Meplatin on suht varma peli, mutta lattialämmityksiä toteutettaessa taitaa olla jo vanhentunutta tekniikkaa. Nykyisin voi käyttää huonetermostaatteja, jotka huomioivat myös huoneen ilman lämpötilan. Voidaan se toteuttaa ME-platinillakin mutta mutkan kautta vääntäen. Hiukan kalliskin järjestelmä se on, mutta sopii hyvin joihinkin kohteisiin.

      • Lassen platin

        Meillä on Me Platin ja joka huoneessa on anturi. Toimii oikein hyvin. Ja kuten joku on täällä jo kertonutkin, myös eri aikavyöhykkeet toimivat hyvin. Viikonlopuillekin saa omansa.

        Tuo neljän ulkoisen aikakytkimen sarja on meillä autojen lämmityksen ohjaajana. Ei tarvitse pakkasessa vääntää ajastinkiekkoa vaan lämpimässä sisällä voi helposti naputtaa tarkat ajat ja tarvittaessa niitä muuttaa. En vaihtaisi pois.


    • Vanhempi suunnittelija

      Jos Muurlan väki osaisi virittää siihen oppimisominaisuuden yhdistelmäanturoinnilla (laatta/huone) ja WWW-liittymän, niin se olisi hyvä kilpailija Devireg-550/Web-Home-systeemille. Ei muuten. Vanhentunut systeemi ja kankea.

      • käyttäjä

        Tuota Devireg 550:aa itsekin suosittelen, on sumealla logiikalla varustettu, oppii hyvin elämään itsekseen talon mukaan mutta ymmärtää myös poikkeustilanteet.


    • marcellus72

      Moi,

      Mulla on ok-talossa ko väkkärä. En suosittele, syyt:
      - todella kankea käyttöliittymä
      - ei käytä lämpötilan ohjaukseen huoneenilman lämpötilaa

      --> Vaikea saada kunnon säädöt aikaiseksi.

    • Ilkka V

      Minulla on kyseinen systeemi asennettuna ja säätää lattialämmitystä ontelolaattoissa. En saa millään säätöä toimimaan järkevästi ja jokaisen huoneen asetuksia joutuu kelistä riippuen säätelemään liian usein. Suurin ongelma lienee ilman lämpötilan huomiotta jättäminen, joka aiheuttaa paljon virhettä kun kevättalvella aurinko alkaa lämmittämään isoista ikkunoista. Silloin sisäilman lämpötila nousee voimakkaasti, mutta Platine ei kytke pois lämpöjä lattioista. Samoin sähkönhinnan nousu on syönyt yösähkön etua ja siksi en voi suositella tätä vempainta.

      • Matti P.

        Väärin suunniteltu ja asennettu. Sitä mitataan mitä säädetään. Huonelämpöä säädettäessä pitäisi käytää huoneantureita. Käyrän oikeanlaisella ulkolämpökorjauksella ja oikealla ohjelmoinnilla päästään kyllä hyvään lämmityksen ohjaukseen, Säädöstä tällaisessa asennuksessa on kyse lattian ei huonelämmön osalta.


    • Maruzella

      Muutimme v. 2002 rakennettuun taloon. 1½ vuoden asumisen jälkeen voin todeta, että talon älykäs lämmityssysteemi ei olekaan älykäs.Talossa Me platin-systeemi ja samat ongelmat sen toiminnassa kuin mm. Ilkka V:lla. Asetuksia joutuu säätämään liian usein ja hellesäällä talossa yhtä kuuma kuin ulkona. Ei mitään järkeä. Tietääkö joku viisas, voiko systeemin vaihtaa ja laittaa tilalle esim. Deviregin vai pitäisikö koko talo silloin tehdä uusiksi? Meillä lisäksi Vallox-ilmanvaihtokone, suora sähkölämmitys lattia- ja osittain kattolämmityksellä. Voiko Me Platinin toiminnan pysäyttää hellepäiviksi ilman vahinkoa? En suosittele systeemiä.

      • RWM

        Olemme asuneet nyt kohta 18-vuotta Siporex-talossa, jossa lattiasähkölämmitys ja ME-Platin. Toimii täydellisesti, huolto-ja neuvonta on nopeaa ja ystävällistä. Käyttö on mielestäni ollut loogista ja helppoa. Kannattaisiko lukea kenties manuaali jos on vaikeuksia? Meillä on 18 kpl huoneilman lämpötlan mittausantureita ja toivottu säätö toteutuu tarkasti. Systemi olisikin hölmö ilman näitä. Ettei vain suunnittelijanne ole sählännyt tai urakoitsijanne luistanut vai kävikö niin, että anturit tuli asennetua lattiaan vastusten seuraksi? Ei ihme tällöin että ongelmia. Netti /PC-käyttöliittymä puuttuu mutta itse en kaipaa. Talomme laskennallinen kulutus oli luokkaa 55000 kWh, mutta olemme selvinneet 40 MWh:lla mikä lienee pitkälle Platinin ansiota. Me olemme siis tyytyväisiä.

        Raimo Toivio Lempäälästä


      • Sähkäri eläkkeellä
        RWM kirjoitti:

        Olemme asuneet nyt kohta 18-vuotta Siporex-talossa, jossa lattiasähkölämmitys ja ME-Platin. Toimii täydellisesti, huolto-ja neuvonta on nopeaa ja ystävällistä. Käyttö on mielestäni ollut loogista ja helppoa. Kannattaisiko lukea kenties manuaali jos on vaikeuksia? Meillä on 18 kpl huoneilman lämpötlan mittausantureita ja toivottu säätö toteutuu tarkasti. Systemi olisikin hölmö ilman näitä. Ettei vain suunnittelijanne ole sählännyt tai urakoitsijanne luistanut vai kävikö niin, että anturit tuli asennetua lattiaan vastusten seuraksi? Ei ihme tällöin että ongelmia. Netti /PC-käyttöliittymä puuttuu mutta itse en kaipaa. Talomme laskennallinen kulutus oli luokkaa 55000 kWh, mutta olemme selvinneet 40 MWh:lla mikä lienee pitkälle Platinin ansiota. Me olemme siis tyytyväisiä.

        Raimo Toivio Lempäälästä

        Hyvät kokemukset myös minulla. Asensin ensin alkuun 13-kanavaisen ja se oli käytössä runsaan kymmenen vuotta toimien häiriöttömästi. Laajennuksen jälkeen vaihdettiin 18-kanavaiseksi, jossa lisäetuna on ulkolämpötilan mukaan säätyvä varaus. Toki Devin tapainen sumea logiikka puuttuu, se olisi erinomainen parannus. Tämä uusi laite on ollut käytössä yli kymmenen vuotta ja toiminut moitteetomasti. Hintaa toki laitteella on, mutta lisäetuna saa myös 4-kanavaisen ohjelmoitavan kytkinkellon. Olen suunnitellut näitä noin kahteen kymmeneen omakotitaloon. Kaikki ovat olleet käytössä yli kymmenen vuotta, eikä minulle ole raportoitu yhtään toimintahäiriötä.


    • Joo...

      Kyllä tuo ME-Platinkin toimii säätöjärjestelmänä, mutta silti suosittelisin huonekohtaista termostaattisäätöä. Yhdistelmätermostaatilla säätö hoituu melko hyvin, tosin säädön ennakointia ulkolämpötilan muutoksen mukaan ei onnistu.

      • RWM

        Niin, Platinissa nimenomaan ON huone- eli kanavakohtainen termostaatti.

        Toimii moitteetta, meillä 16 huoneessa tai tilassa, 17. on saunassa, 18. on alapohjassa rossissa valvontamerkityksessä ja 19. on ulkona. Platinilla saa kaikki tehot irti helposti yö-sähköedusta, koska jokaiseen kanavaan voidaan vielä ohjelmoida eri lämpötilat usealla eri kellonaikavyöhykkeelle. Valitettavaa tosin on, että yö-päiväsähkön hintaero on kutistunut.

        Esimerkki: olemme ohjelmoineet lapsen huoneeseen aamuksi 0600-1000 22C, 1000-1400 18C (= ei lämmitystä), 1400-2100 22C ja 2100-0600 19C.

        Järjestelmän kellokytkimillä yhdistettynä hämäräkytkimiin ohjaamme terassivaloja (CH1), käytävävaloja (CH2), autojen lämmitystä (CH3) ja varaajaa (CH4, vain yösähkö). Valot palavat kunakin päivänä tarkasti harkitusti esim. viikonloppuna myöhään mutta ei aamulla, arkena vain aamuisin mutta keskiviikkona sekä että jne. Tämä on mahdollista, koska jokainen kanava voidaan ohjata myös viikonpäivien mukaan.

        Systeemissä on niin paljon hienoja ominaisuuksia, että siihen todellakin kannattaa perehtyä. Varsinkin jos haluaa todella toimivan ja helppokäyttöisen systeemin (tarvitseeko kaikkeen sotkea PC:tä tai internettiä?).

        Raimo Toivio Lempäälästä


    • Matti P.

      Minulla ME-platin 13 on toiminut moitteettomasti 24 vuotta. Jo vuodesta 1988. Nyt on pysähtynyt viime yönä toisen kerran kuukauden sisään. Oli jäänyt vielä tehot päälle kahdessa lattialämmityksessä. Käynnistyi kyllä uudelleen. mutta nyt tarvitsee tutkia mitä tarvitsee tehdä jos oireilee vielä. Täytyy kysellä Maurilta, jos on joku vakiovika ja helppo korjata. Jos vielä oirehtii niin sitten on pakko ratkaista jotenkin. Tähän asti on toiminut loistavasti. Myös pääosa lattialämmityksistä on ollut huoneantureilla asennettuna. Paras vaihtoehto, haluttaessa tasainen lämpö ja varauksen hyödyntäminen lattian masslla.

    • Vesa H

      Minulla ollut 320 m2 neliöisessä 2-kerrostalossa vuodesta 1997 alkaen ja on toiminut hyvin. Erityisesti haluaisin ottaa esille ME-platinin/Murrlan Elektroniikan palvelualttiuden myös puhelimitse. Minulle tärkeää, että ongelmatilanteissa on aina joku luotettava, jolle soittaa ilman kiusallisia jonotuksia ja viiveitä. Ehkä tekniikan osalta on eräiltä osilta tapahtunut kehitystä eteenpäin. Minä en toivo viimeisintä tekniikkaa, vaan toimivuutta ja huoletumuutta.

    • jussi7

      Meillä ollut 200m2 2-kerroksinen vuodesta 2003 alkaen toimii jotenkuten, mutta huolto on erittäin surkea ME-platinin/Murrlan Elektroniikan toimesta. Vastaavat kyllä puhelimeen ja antavat neuvoa, mutta huolto ja korjaus ei todellakaan toimi. Ei näytä tyytyväiset asiakkaat heitä kiinnostavan.

    • EriPeli

      Vuodesta 2000 ollut käytössä 18-kanavainen Platin. Lämmitys on osittain varaavaa laattaa sekä nopeasti reagoivat tuloilmaventtiililämmittimet, kaikilla omat kanavansa. Hyvin on toiminut, sekä mukavuus että säätö, sopivalla ulkolämpötilan kompensoinnilla ei ole ollut tarvetta jatkuvaan säätämiseen. Kerran pari on kello nollaantunut tuntemattomasta syystä. Mikään ei ole kuitenkaan ikuista, tässä varoiksi juuri selvittelemässä onko laitteeseen vielä saatavissa varaosia ja korjauksia

    • Tena67

      Moi!
      Hiukan on mystinen koko me-platin järjestelmä. Ohjetta on tullut luettua, mutta vaihtevalla menestyksellä. Syksyllä ostettiin ok-talo. Kokoajan täytyy säätää, että saisi edes kohtuu lämpöiseksi talon. Talo rak.2004, 2 krs. N.170 M2. MITEN kannattaa edetä?

      • wgwgegw

        Oletko ottanut yhteyttä valmistajaan?
        Anturiviat ovat kuulemani mukaan yleisiä.


      • sähvö

        Jos on lattialämmitykset ja lattia-anturit, on osattava arvioida ja kokeilla millä lattian lämpötilalla haluttu huonelämpötila toteutuu. Ei ole hätäisen miehen hommaa. Tietenkään lattialämmitys ei heti kerkiä nopeisiin säätilan muutoksiin reagoida, koska tuon ajan lattialämmitykset ovat vähintäänkin osittain varaavia.


    • onkelmia

      Vikapuolen jutuista on kaksikin kokemusta. Lähistön puihin iskeneet salamat ovat ihastuneet Platiniin särkien eka kerralla input piirejä parikin kappaletta. Nyt uusin salama 27.7.2016 on särkenyt laitteesta herra ties mitä. Eli kun salaman energia kulkeutuu talomaan kautta sisäjohdotuksiin eli KEVI:iin ja nollaan niin tuloksena on kustannuksia.

      • sähkärj

      • PaliEspoosta

        Hajooko tuo ME-Platini koskaan - meillä on ollut 24 vuotta ja alkuajan yhden triacin käryämisen lattialämmityskaapelin vikaantumisen johosta ei ole mitään ongelmia ollut. Nyt tosin kaipaisi jo monipuolisempaa ohjelmointimahdollisuutta - 4 yhteistä aikavyöhykettä on turhan vähän. Kaipaisin kaukokäyttöä ja web-liittymää.


      • vetelee-viimeisiään
        PaliEspoosta kirjoitti:

        Hajooko tuo ME-Platini koskaan - meillä on ollut 24 vuotta ja alkuajan yhden triacin käryämisen lattialämmityskaapelin vikaantumisen johosta ei ole mitään ongelmia ollut. Nyt tosin kaipaisi jo monipuolisempaa ohjelmointimahdollisuutta - 4 yhteistä aikavyöhykettä on turhan vähän. Kaipaisin kaukokäyttöä ja web-liittymää.

        Kyllä hajoaa, eikä nuo triacit ole ikuisia... direktiivit tai muut insinöörimääräykset taitavat kieltää niiden käytön rakennuslämmityksissä... (kuulopuheita).
        Sinänsä tuo Platiini on vanhaa tekniikkaa, joten noita PT-100 antureita lukevia järjestelmiä löytyy???

        Jokainen nero on vapaa esittämään ratkaisun joka perustuu avoimeen koodiin...


      • sähkärj
        vetelee-viimeisiään kirjoitti:

        Kyllä hajoaa, eikä nuo triacit ole ikuisia... direktiivit tai muut insinöörimääräykset taitavat kieltää niiden käytön rakennuslämmityksissä... (kuulopuheita).
        Sinänsä tuo Platiini on vanhaa tekniikkaa, joten noita PT-100 antureita lukevia järjestelmiä löytyy???

        Jokainen nero on vapaa esittämään ratkaisun joka perustuu avoimeen koodiin...

        Kaikissa nykyisissä sähkölämmittimissä on termostaateissa triakit.


      • vetelee-viimeisiään
        sähkärj kirjoitti:

        Kaikissa nykyisissä sähkölämmittimissä on termostaateissa triakit.

        Tuohan ei ollut se relevantti tieto, kiitos kuitenkin.
        Mutta sen Platiinin tilalle pitäisi saada jokin nykyaikaisempi viritys...


      • Janis_spetke

        OptiWatilla on korvattu useita ME-Platineita ja saatu myös lisää älyä ohjaukseen tätä kautta. Tulee sääennusteet, pörssisähkö- ja ilp-ohjaukset muun muassa.


      • PeetäväRinis

        No millä tahansa saa "älyä" ohjaukseen kun on kyseessä 30vuotta vanha tekniikka...
        Mihin tekniikkaan tämä OW perustuu ja kuinka suuria investointeja tarvitaan, jotta OW osaa säätää lämpötiloja?
        Mainokseen kannattaisi laittaa myös linkki!


      • tja-500
        Janis_spetke kirjoitti:

        OptiWatilla on korvattu useita ME-Platineita ja saatu myös lisää älyä ohjaukseen tätä kautta. Tulee sääennusteet, pörssisähkö- ja ilp-ohjaukset muun muassa.

        Optiwatti ei kykene seuraamaan hetkellistä sähkönkulutusta (virtamuuntajat puutuu), sen seurauksena sille pitää olla isohkot pääsulakkeet jos halutaan lämmittää yösähköllä tai muuten pörssisähkön alhaisilla hinnoilla. Isoista sulakkeista taas seuraa isot perusmaksut ja säästöt on hukattu. Itselläni on 18 kanavainen Me-Platin varaavassa lattialämmityssysteemissä ja se huolehtii vaiheiden virtarajoituksesta (3x25A). Vaihtaisin mielellään jo älykkäämpään systeemiin koska melkein 30 vuotta toiminut vanha Me-Platin lienee muutoinkin käyttöikänsä päässä. Tätä virtarajoitusta ei taida olla kyllä muissakaan uusissa järjestelmissä. Harmi.


      • Opti
        tja-500 kirjoitti:

        Optiwatti ei kykene seuraamaan hetkellistä sähkönkulutusta (virtamuuntajat puutuu), sen seurauksena sille pitää olla isohkot pääsulakkeet jos halutaan lämmittää yösähköllä tai muuten pörssisähkön alhaisilla hinnoilla. Isoista sulakkeista taas seuraa isot perusmaksut ja säästöt on hukattu. Itselläni on 18 kanavainen Me-Platin varaavassa lattialämmityssysteemissä ja se huolehtii vaiheiden virtarajoituksesta (3x25A). Vaihtaisin mielellään jo älykkäämpään systeemiin koska melkein 30 vuotta toiminut vanha Me-Platin lienee muutoinkin käyttöikänsä päässä. Tätä virtarajoitusta ei taida olla kyllä muissakaan uusissa järjestelmissä. Harmi.

        OptiWatin kanssa käytetään tuossa tilanteessa erillistä tehonrajoitinta, joka suojelee sulakkeita. Jos raja alkaa lähenemään niin sillä pudotetaan esim lattialämmityksiä pois. Yleensä on kyseessä aina piikki ja se on hoidettavissa tällä tavalla. Voin kertoa lisää tarvittaessa


      • säh.käri
        Opti kirjoitti:

        OptiWatin kanssa käytetään tuossa tilanteessa erillistä tehonrajoitinta, joka suojelee sulakkeita. Jos raja alkaa lähenemään niin sillä pudotetaan esim lattialämmityksiä pois. Yleensä on kyseessä aina piikki ja se on hoidettavissa tällä tavalla. Voin kertoa lisää tarvittaessa

        Kyllähän erillisistä komponenteista voi hyvinkin kasata Me-Platinia vastaavan järjestelmän jos haluaa.


      • JanissSpetke
        säh.käri kirjoitti:

        Kyllähän erillisistä komponenteista voi hyvinkin kasata Me-Platinia vastaavan järjestelmän jos haluaa.

        OptiWatti on paljon enemmän kuin ME-Platin. Ainoa tarvittava lisäosa on tuo tehonrajoitin. Noita tulee vastaan noin yhdessä asennuksesta sadasta. Monilla meidän asiakkailla on ollut tilanne, että Platineihin ei saa enää osia. Olemme tehneet noita muutoksia 10-20 Asennus kestää normaalisti yhden päivän, kun Platin on purettu ja uusi lämmitysautomaatio on paikallaan.


      • ei_jatkoon
        JanissSpetke kirjoitti:

        OptiWatti on paljon enemmän kuin ME-Platin. Ainoa tarvittava lisäosa on tuo tehonrajoitin. Noita tulee vastaan noin yhdessä asennuksesta sadasta. Monilla meidän asiakkailla on ollut tilanne, että Platineihin ei saa enää osia. Olemme tehneet noita muutoksia 10-20 Asennus kestää normaalisti yhden päivän, kun Platin on purettu ja uusi lämmitysautomaatio on paikallaan.

        Paha vaan kun jonkun "optiwatin" elinkaari on paljon lyhyempi kuin ME-Platinin.


      • faktaakiitos
        ei_jatkoon kirjoitti:

        Paha vaan kun jonkun "optiwatin" elinkaari on paljon lyhyempi kuin ME-Platinin.

        Ja tämä tieto perustuu mihin? Tunnetko kenties sen raudan? OptiWatissa on takuu 5-vuotta.


      • Anonyymi
        JanissSpetke kirjoitti:

        OptiWatti on paljon enemmän kuin ME-Platin. Ainoa tarvittava lisäosa on tuo tehonrajoitin. Noita tulee vastaan noin yhdessä asennuksesta sadasta. Monilla meidän asiakkailla on ollut tilanne, että Platineihin ei saa enää osia. Olemme tehneet noita muutoksia 10-20 Asennus kestää normaalisti yhden päivän, kun Platin on purettu ja uusi lämmitysautomaatio on paikallaan.

        Itse asiassa OptiWatti on vain lisäys termostaateilla toimivaan lämmityksen ohjaukseen. Siinä asennetaan termostaatin kanssa sarjaan rele, jota OptiWatti sovellus ohjaa. Näin saadaan äly ja webbi ohjaus lämmitykseen. Varmasti hyvä järjestelmä. Itsellä MePlatin hajosi jo 32 vuoden toiminnan jälkeen. Varaosat löytyi ja korjattiin laite. ÖptiWatti olisi maksanut noin 3500 € ja sen lisäksi olisi pitänyt purkaa vanha järjestelmä ja asentaa 13 kpl termostaatteja, sekä niiden lämpötila-anturit. Ja modifioda sähkökeskus. Nyt korjaus maksoi 1250 €.


    • Porvari2

      Meidän taloon (noin 500m2) on entinen omistaja rakennuksen yhteydessä asentanut 18-kanavaisen ME Platinin. Hyvin tyytyväinen olen ollut. Alhaalla sähköllä toimiva lattialämpö, ylhäällä sähköllä toimiva kattolämpö, iso takka, 3 ilmanvaihtokonetta lämmon talteenotolla ja kaksi normi ilmasähköpumppua. Sähkön kulutus samaa luokkaa kuin NCC:n surkeasti vuonna 2002 rakentamassa edellisessä 120m2 rivariasunnossa. Siinä edellisessä asunnossa oli Deviregit sumealla logiikalla, mutta tällä saa pihalle valot ajastettua ja paremmin yösähköstä paremmin hyötyä. Tosin se hintaero on tullut alas. Hyvin tyytyväinen olen ollut. Nyt kesällä hajosi Platinin emolevy ja Mauri Wallius tulli yhden arkipäivän toimitusajalla asentamaan uuden emolevyn. Optimoi muutaman muun jutun samassa yhteydessä. Loistopalvelua ja varmatoiminen systeemi. Aivan viimeinen asia, minkä talooni ottaisin, olis joku NEST-tyyppinen IoT höpö höpö lämmityssysteemi. Ei lämmitystä tarvitse seurata kuin Facebookia eikä venäjäkäisten hakkereiden pääsyä kotiin pidä mahdollistaa turhaan. Hyvin, hyvin tyytyväisiä ollaan. Hyvä systeemi isoon taloon (2k, 4 wc, 2 kph, sauna, ja noin 20 muuta huonetta/tilaa. Kunnon taloon kunnon systeemi.

    • Anonyymi

      Onko ME Platine tarjolla jokin muutossarja, jolla voisi päivittää sen modernimmaksi?

      • Anonyymi

        MePlatin on ollut ja on edelleen moderni järjestelmä. Yli 30 vuotta ollut käytössä, eikä ole tarvinnut muuttaa säätöjä, kun kerran on ne tehnyt huolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MePlatin on ollut ja on edelleen moderni järjestelmä. Yli 30 vuotta ollut käytössä, eikä ole tarvinnut muuttaa säätöjä, kun kerran on ne tehnyt huolella.

        Minullakin on toiminut hyvin 29 vuotta. Pari viikoa sitten yksi piiri meni rikki. Minulla oli yksi ylimääräinen kaksoismoduli jonka vaiihdoin viallisen tilalle. Oli tosi helppo vaihtaa, vain yksi pitkä ruuvi puoliksi auki ja nosto ylös. Modulin takana oli rikka jota ei kannata pudottaa. Onko kukaan laitanut solid state nollapisterelettä triak-modulin tilalle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe