AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Tukan pesu

Tukan pesu

6 Vastausta 1 950 Lukukertaa
Ennen pesin hiukseni lämpimällä vedellä ja tukan pesun jälkeen lavuaariin jäi aina tukku hiuksia.

Nyt olen pessyt hiukseni parin vuoden ajan viileällä vedellä eikä hiuksia lähde juuri nimeksikään pesun yhteydessä. Onko muut törmänneet samaan?

Olen 27 v mies.

minä en ole huomannut

suurta eroa hiusten irtoamisessa, mutta muuten tukka tuntuu ehdottomasti paremmalta, kun pesen hiukset viileällä, tai paremminkin kylmällä vedellä!

Juu

Sama homma minulla. Tukka tuntuu todellakin paremmalta kun pesen sen viileällä tai kylmällä vedelle lämpimään veteen verrattuna.

Mutta tuo hiustenlähdön ero on myös totista totta. Kun pesin tukkaani lämpimällä vedellä, saattoi lavuaariin jäädä jopa 30-40 hiusta (kyllä, joskus jopa laskin sinne jääneet hiukset!). Mutta kun pesen tukan viileällä vedellä jää hiuksia lavuaariin ehkä 5-10.

Tämä tuskin on edes kausiluonteista, sillä vähän aikaa sitten kokeilin pestä tukkani vaihteen vuoksi jälleen lämpimällä vedellä, jolloin lavuaari oli taas täynnä hiuksia. Vaihdoin pesutavan luonnollisesti tuon jälkeen heti takaisin kylmään veteen. :)

Minulla ei ole sinänsä kaljuusongelmaa, sillä hiukseni ovat päältä suhteellisen paksut eikä hiusraja ole viimeisen 10 vuoden aikana noussut 0.5 cm enempää, jos sitäkään. Olen ihmetellyt ja samalla ollut tyytyväinen asian suhteen, sillä isäni ja kaikki hänen veljensä kaljuuntuivat jo alle 30-vuotiaina.

Jääkylmä suihku varmuuden vuoksi

Minäkin olen ihmetellyt tukkaani. Älkää siis
sokeasti uskoko niitä jotka sanovat että tukka
lähtee jos isältäkin. Ne legurit eivät tiedä
edes mitä follikkelissa tapahtuu. Pelkkiä
reseptinkirjoittajia.

saattaa johtua siitä, että

hiusten pinnalla olevat suomut eivät aukene, kun tukan pesee kylmällä vedellä ja siten shampoo ei puhdista hiuksia liian tehokkaasti.

Edelläoleva oli vaan tällaisen amatöörin teoria...:)

Re: Tukan pesu

Joo, onhan se niin että hiukset pitäisi lopuksi huuhdella huolella viileällä vedellä, pää alaspäin. Eikä saisi pestäkään kovin lämpimällä.

Viileä vesi sulkee hiussuomut. Tästä on keskusteltu mm. hairstoren foorumilla:

http://www.hairstore.fi/bbs/index.php?board=2;action=display;threadid=5553

ihan arvaus

Voiskohan olla niin, että kun viileä supistaa ihohuokosia ja lämmin taas avaa niitä, niin lämmin vesi sitten vaikuttaa niin, että huokoset avautuu ja se viimeinenkin iho, mikä pitää "erovuorossa" olevat hiukset vielä päässä, avautuu ja lähtemässä olevat hiukset pääsee kokonaan irtoamaan, mutta juurestaan ne on siis irronneet jo kauan sitten, tuskin lämmin vesi sinne asti vaikuttaa. Jos ei ne irtoaisi siinä pesutilanteessa niin sitten ne tippuisivat jonnekin muualle hiukan myöhemmin. Mutta mielelläni pesen haalealla ja pidän kaikki lähdössä olevatkin päässä niin kauan kuin ne siellä hiukankin pysyy!
 /   /  /  /  / Tukan pesu
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta