AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / lenkki vauhti

lenkki vauhti

36 Vastausta 14 117 Lukukertaa
millainen lenkki vauhti on kuntopyöräilijöillä/aktiivipyöräilijöillä, tarkoitan maatiepyöräilyä keskinopeutta peruskestävyys lenkillä tasasessa maastossa.itselläni vaihtelee 25-28 kmh pienellä vaihteella,tarkoitan että ajetaan pienellä keskiörattaalla.

mulla

mulla 31-34, riippuen olosuhteista

pyöräilen ensimmäistä vuotta kuntoilumielessä 3-5 päivää viikossa.

Keskinopeus

Taitaa Torppo heittää melkoista tsoukkia, jos keskari 31-34 pk-sykkeillä ja muillakin maasturilenkin keskarit melkein 30 !!

siis mitä

mitennii tsoukkia!!

en mä tiiä mitään pk-sykkeistä, ajan vaa sellasta vauhtia mikä tuntuu oikeelta...

Torppo

Oikea vauhti kuntoilijalla on yleensä vauhtikestävyyttä, jos ei ole mitään tietoa liikunnasta. Näin 80 % prosenttisesti on. Yleensä aloitelijan/ kuntoilijan kunto on niin huono, ettei peruskestävyysalueella pystytä tekemään muuta kuin kävelyä, siksi teho/sykkeet kipuavat heti vk-alueelle. Urheilijan tekemät lenkit ovat (kestävyyslajeissa kuten pyöräily) vähintään 75 % ajasta pk-alueella. (riippuu tietysti mikä "kuntokausi" meneillään. Vk-alueella tehdyt lenkit "syövät" peruskestävyyttä ja pitkässä juoksussa kunto vain huononee, siksi peruskestävyys etenkin kuntoilijalle on kaikkein tärkein alue, jota olisi vähintään 90 % tehtävä käytetystä ajasta. Itse ajan viikonloppuisn ns. yhteislenkkiä, jossa mukana on usein 5-15 ajajaa. Monet mukana olijat ajavat vielä pyörällä kilpaa aktiivisesti. Em. lenkeillä (matkat 80-150 km) keskarit vaihtelevat maaston ja kelin mukaan 29-33 kmhn kulmilla. Noillakin lenkeillä ajetaan usein niin kovaa (40-60kmh), ettei tavallinen kuntoilija pysy edes noissa vauhdeissa peesissä.

siis

tarkoitatko että minun pitäis malttaa ajaa hiljempaa?

joo ajan kanssa yhteislenkkejä, vauhdit 30 molemmin puolin enkä jää jalkoihin vaikka viiletellään kuuttakymppiä.

joo en tiiä ihan oikeessa varmaan oot pitäs alkaa miettimään noita tehoja.

Matkasta tuo riippuu

Riippuu pyörästä ja matkan pituudesta. Itselläin keskinopeus sporttihybridillä n. 40 km lenkillä on 30-31 km/h, mutta jos matka pitnee 80-100 km, niin silloin 26-28 km/h rippuen tuulesta. En yleensä kovinkaan paljon tuijota nopeusmittaria, vaan yritän mieluummin polkea oikealla sykkeellä...

Risteykset

Eipä noilla vauhdeilla stoppailla risteyksissä ja ylämäet on pakko ajaa seisallaan repien tosi kovaa. Jos ajat 80 km 28 km/h keskinopeudella, on se hienosti ajettu.
Kuluneella viikolla ajoin 70 km:n lenkin 27,5 km/h keskivauhdilla ja kokeneelle kuskille se tietää aika haipakkaa. Tosi pitkiä osuuksia piti mennä 35- 50 km/h mittarissa, sillä jyrkissä nousuissa vauhti putoaa väkisin 20 - 25 km/h paikkeille, jopa alemmas.
Jos ajetaan radalla ilman risteyksiä, piskejä, autoja ja muuta huomioitavaa, voi keskinopeudeksia saada reilun 30 km/h. Mutta esimerkiksi 100 km: n lenkille täytyy olla kovassa kunnossa jos keskinopeus on 30 km/h...

Raskasta on

Ja asiaahan ei helpota yhtään että elopainoni on tällä hetkellä 100 kg. Olen tiputtanut painostani kuluneen vuoden aikana n. 15 kg! Ajan hyvin rauhallista väylää, ja onnekseni risteyksiä ja mäkiä on suhteellisen vähän ;o) Pyöräni on enemmänkin kilpapyörää muistuttava kuin hybridi.

ajoin

ajoin 100.8km 27.6 keskinopeudella aika tasasella reitillä syke keskiarvo 133. arebinen kynnys 145 mulla.aikaa meni 3.39

ajaa ajaa

Niin minä ajoin maastopyörällä 90 km maantiellä keskinopeus oli 29.6km/h keskiksyke oli 110.Menis varmaan vielä kovempaa, jos vaihtais nappularenkaat sileisiin. Tai hankkis maantiepyörän.

Toi

On kyllä täyttä potaskaa!

Keskari

Mistä tiedätte aerobisen kynnyksenne ym asiat ?
Joko työnantajan kustantamasta testistä tai Polarin mittarin arvioimana. Ensinmainittu on tarkempi.

Pro Pyöräilijä

Keskinopeuteni 101,2 kilsan lenkillä oli 36,2 km/h.
Ajoin hybridipyörällä.Ps turha teidän on siellä kateellisena huudella "potaskaa" sillä tää on totta.

kokeile

Tee seuraavanlainen testi: Aja sillä hybridilläsi 2,5 km yhteensuuntaan ja takaisin. Mittaa tarkasti keskinopeutesi. Ole rehellinen itsellesi, älä kerro muille miten kävi.

No ihan potaskaa..

Joo-o, lahjattomat harjottelee. Aika hyvää vauhtia vetäisit "hybridillä" jos toi olisi lähelläkään totuutta. Kannattaa tarkistaa se mittari.
Itsellä kilpurilla on parhaina, tuulettomina päivinä tunnin keskinopeus joskus n.30km/h. Siis maantiellä.

Ja vertailun vuoksi.....

http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlajit/uutiset.shtml/arkistot/muutlajit/2005/07/380582

Oliko

Oliko lenkki.Eli lähtö ja maali samassa paikassa.Kyllähän tommosta keskinopeutta moni ajaa kovaan myötätuuleen.

Maastofillarilla

Tässä itsekin aloittelen vasta harrastusta ja maastopyörällä menee pitkät ja kevyet yli 3h lenkit n. 20-22 km/h, maastossa nopeus on sitten 0-20 km/h. En hetkeäkään epäile etteikö tollaisia lukemia pystyisi ajamaan mitä muut ovat latoneet pöytään, se vaatii vain paljon harjoittelua.

Jaa ihan potaskaa

Tosta voi käydä lukemassa millaisia keskinopeuksia tourilla vedetään.

http://www.letour.com/2005/TDF/LIVE/us/1700/horaire.html

Ja huomauttaisin, että näillä kavereilla on sitten "mustikkakeitot" ja "lisäravinteet" laskettu jokseenkin tarkemmin kohdalleen kuin tavallisilla hybridipyöräilijöillä.
Lisäksi on huomattava, että ammattiajajat "peesaavat" toisiaan. Hyöty on yleensä n.40% tehoa enemmän pienentyneen ilmanvastuksen takia.
Jos joku tosissaan väittää ajavansa hybridillä yli 36km/h, kolmen tunnin ajan, niin suosittelen ammattiuraa.

ihan sitä itseään

Ja jos ei ole, niin uusi tähti on syttynyt pyöräilytaivaalle! Kymmeniä vuosia kilpailuja kiertäneenä ei usko ihan mitä tahansa.

Maantielenkkini

ajelen yleensä siinä 26-28 km/h keskinopeudella. Lenkit pituudeltaan 40-80 km. Lyhyemmät matkat esim. 10 km spurtit menevät jopa 35 km/h keskinopeudella. Kerrottakoon, että täytin juuri muutama päivä sitten 55 vuotta. Pyöräillyt olen muutaman vuoden kuntoilumielessä ja takamuksen alla on maantiepyörä.

hohhoijaa

Toi on kyllä täyttä potaskaa. Tarkistappas se mittari mahtaakohan olla ihan kunnossa. Et varmasti aja 10km 35km keskinopeudella ja tuskinpa ajaa kukaan muukaan 55 vuotias. Niin ja 80 kilsaa ajelisit sitten muka 28km/h hohhohoijaa kyl on "papparaisella" kovat puheet. Hyvä jos edes jaksat ajella sillä "maantiepyörälläsi" 80 kilsaa.

Keskari

Tiedän heti 30 yli viiskymmpistä, jotka ajavat 10 tai enemmän yli 40 keskarilla, mutta ovat sitten ajaneet kilpaa vuosikausia tai vuosikymmeniä. Itse olen yli viiskymppinen ja pystyn ajamaan kympin yli 40 keskarilla, vaikken enään ajakaan kilpaa. peruskestävyyslenkit (yhteislenkit) vauhdit ovat 29-33 kmh paikkeilla. Muita lenkkejä ei tule enään ajettuakaan, vaikka pyörä tarvittaessa kulkeekin tuon kympin yli 40 keskarilla. Tavalliselle kuntoiljalle tuollaiset nopeudet ovat utopiaa !

Huoh

Toi on kyllä täyttä HÖLYNPÖLYÄ koko tarina. Yritäppä seuraavalla kerralla keksiä edes jotakin parempaa.

helppo tarkistaa

Kilpailuissa on sarjat eri ikäluokille. Useimpien kilpailujen tulokset ovat kaiken kansan nähtävillä netissä. Sieltä vaan tarkistamaan! Kehutaan nyt omaakin napaa: M50 ja 10 km 44 km/h keskinopeus.
ps. minäkin tunnen nuo samat heput...

Ja nimiä löytyy näistä

Tänä viikonvaihteena on Kauhajoella ikäluokkien suomenmestaruusajot. Aika-ajot oli eilen ja yhteislähtö on tänään.
Sarjoina mm. M-50, M-55, M-60, M-65 ja M-70. Aika-ajossa matka kaikilla mainituilla 30 km. Tulokset näkyvät varmaankin viimeistään maanantaina Suomen Pyöräilyunioni/Fillari-lehti sivuilla. Veikkaan, että kaikilla muilla paitsi 70-vuotiailla keskinopeus ylsi yli 40 km/h.

jep

10 km menee mulla suunnilleen 39-44 keskarilla, ja tunnen 60 :sia ukkoja jotka ajaa samaa vauhtia. ite oon 17 v.

Hohhoijaa

Taidat olla aikaisemmalta nimimerkiltäsi "hohhoijaa", koska myös tämä kommenttisi on täysin epäasiallinen ja täysin asiantuntemusta vailla, niin kuin ennenkin samaan tapaan kuin olet asioita esittänyt muillakin palstoilla...

Vauhdeista

Vasta hankin maantiepyörän ja ajoa on alla tosi vähän eli alle 1000 km. Töihin ajellessa vauhti on 27,5 km/h ja keskivauhtia hidastavat useat liikennevalot, liikenne ja pari pikku mäkeä. Kyllä tasaisella tällainen alkavassa keski-iässä oleva lievästi ylipainoinen ja huonokuntoinen aloittelija voi ajaa 35 km/h melko lailla ongelmitta pitempään. Tämän kauden tavoite on tietysti nostaa vähitellen keskinopeus työmatkalla tuonne 30 km/h kunnon noustessa.

Hitaasti

En pärjää tässä kilpailussa kuin lyömällä hitaimman lenkkivauhdin eli 17 km/h.

ns. keskinopeudet

Ei kannata yleensäkään noteerata yhteen suuntaan ajettuja nopeuksia, ne voivat olla ihan mitä tahansa. Maasto ja tuulensuunta ovat ratkaisevassa asemassa, ei kuskin kunto. Ainoastaan edestakainen ajo, jossa lähtö ja maali ovat samassa paikassa, todistaa jotain. Lyhytkin matka riittää kertomaan "totuuden". Olen muutamaan kertaan esittänyt tuota 2,5 km ja takaisin. 5 km riittää. Joka pystyy ajamaan (edes) 5 km neljääkymppiä on aika kova kuski.
Sports trackerin mukaan 20km lenkillä keskinopeus 19km/h. Kaupungissa jossa on mäkiä, hiekkatietä pari liikennevaloa.

Todellinen nopeus vois olla jotain 20km/h. Keskisyke 143. Farkut jalassa hybridillä.
34 km:n lenkki maantiellä vaihtelevassa maastossa kerran viikossa, keskinopeus noin 26 km/h. Lähtö ja paluu samassa paikassa. Matkalla edestakaisin noin 3 km:n suora, josssa tuulee aina aina jompaankumpaan suuntaan. Alla cyclocrossari, ja ilmanpaineita vain 3,5 kiloa. En pidä siitä, että hampaista putoaa amalgaamit.

Paikalliset triatlonistit ja porukalla 3-5 hengen porukassa ajavat maantieharrastelijat menevät heittämällä ohi. Yksin ajavia, jotka pyyhkivät ohi, en ole viime vuosina nähnyt montaa. Etenkin ylämäet näyttävät olevan monelle myrkkyä. Itse olen olen hiihtomies, ja laitan paukkuja peliin vasta ylämäissä.

En kuitenkaan ole koskaan ylittättänyt 30 km/h keskinopeutta ko lenkillä (matka mitattu monella eri pohjalla ja aika katsotaan kellosta).

Sanon vaan, että ihana tostanoin ei yli kolmeakymppiä pyyhkäistä, siis keskinopeutta. Kilpapyöräilijät ovat tietysti erikseen, mutta kyllä se ilmanvastus alkaa yli kolmessakympissä tuntua ainakin harrastelijalle.

Ne, jotka pyyhlkivät yli kolmenkympin keskinopeuksia työmatkapyörälyssä, ovat kyllä minulle aivan MgGyereita. Kovia ovat sällit!
Reilun 40 vuoden työmatkapyöräilykokemuksella ja "lisenssipyöräilijänä" olen samaa mieltä noista nopeuksista. Yli kolmenkympin keskinopeuksiin joutuu jo ajamaan ja yli neljäkymppiä on jo huippusuoritus keneltä hyvänsä jo 5 km matkalla, (edestakainen matka). Porukassa ja yhteen suuntaan voivat nopeudet olla ihan mitä vaan.
Seurasin kirjoitteluanne jo aikaisemmin ja olisi tehnyt mieli kommentoida mutta päätin ensin itse ostaa pyörän ja kokeilla minkälaista vauhtia sen 100km pystyy pyöräilemään. Ostin siis tänä keväänä maantiepyörän ja aloitin pyöräilyn minulta vei melkein 3kk ennen kuin pääsin mäkisellä reitillä n.100km 3h sport tracer näytti 32.5 keskinopeutta. Ensimmäinen 50 km 33.5 keskari sitten tippui, eli kuntoni ei vielä riitä pidemmille lenkeille. Olen 45v. eikä pyöräily taustaa. Itse pidän kovina pyöräilijöinä sellaisia ketkä menee yli kympin kovempaa keskaria vielä. Niin kun esimerkkejä löytyy vaikka triathlon puolelta voittajan pyörä aika 90km matkalla oli pikkuisen päälle 2h joroisilla tänä kesänä siis uinti oli jo alla ennen pyöräilyä. Eikä ollut beesissä ajettu.
Ajavat muuten tuossa trathlonissa niillä aika-ajopyörän näköisillä trathlonpyörillä. Niillä on helpompi päästä suuriin nopeuksiin kuin tavallisella maantiepyörillä joita rajoittavat tiukemmat säännöt.
Mutta kunnoitettavan kovaa ajavat siitä huolimatta...
 /   /  / lenkki vauhti
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta