AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Asunto-osakeyhtiölaki!!! APUA TARVITAAN!

Asunto-osakeyhtiölaki!!! APUA TARVITAAN!

3 Vastausta 332 Lukukertaa
Asunnossamme etsittiin sähkövikaa(sulaketaulusta ja kiukaan takana sijaitsevista johdoista) ja korjattiin kolme termostaattia(suorasähköpatterit eivät toimineet) ja lopuksi sähkövian syyksi löytyi vika kiukaasta. Aikaa meni n. pari tuntia ja lasku oli yli 200 euroa.

Pyysimme lähettämään laskun pienelle (6 asuntoa) yhtiöllemme, kuten olimme puhuneet edellisessä yhtiökokouksessa. Pöytäkirjassa on myös kirjoitettu asiasta allekirjoituksineen.

Itse maksoimme kuitenkin kiukaan ja sen asennuksen. Odottelemme vastausta sähköfirmalta, meneekö termostaatit takuun piikkiin.

Nyt laskua syynätään meille!! Ja syyksi sanotaan, että niin lukee vastuunjako-oppaassa (jota kukaan ei ole allekirjoittanut eli sitä ei ole hyväksytty taloyhtiössä).

Yhtiössämme on siis yhtiöjärjestyksen mukaan voimassa osakeyhtiölaki sekä asunto-osakeyhtiölaki.

Kuka maksaa tämän sotkun?


Entä mitä seuraamuksia voi tulla isännöitsijälle, hänen maksettuaan "vahingossa" pari omaa laskua taloyhtiön tililtä. Hän on kyllä pyytänyt anteeksi ja maksanut vuorokauden sisällä takaisin rahat tilille. Isäinnöitsijä (mutta vain nimellisesti) on pienen taloyhtiön asukas.

Muutama

"Ja syyksi sanotaan, että niin lukee vastuunjako-oppaassa (jota kukaan ei ole allekirjoittanut eli sitä ei ole hyväksytty taloyhtiössä)".
Kuuluu As-Oy lakiin sitä ei erikseen allekirjoiteta.

"Entä mitä seuraamuksia voi tulla isännöitsijälle, hänen maksettuaan "vahingossa" pari omaa laskua taloyhtiön tililtä. Hän on kyllä pyytänyt anteeksi ja maksanut vuorokauden sisällä takaisin rahat tilille".
Ei mitään seuraamuksia koska kaikesta päätellen kyseessä on vain vahinko joka on viipymättä korjattu.

Lukeeko pöytäkirjassa että taloyhtiö maksaa vian etsimisen vai myöskin korjauksen?

Siis isännöitsijän

Jos nyt vähänkään ymmärsin, olette ostaneet kiukaan ja asennuttaneet sen. Asennus on suoritettu virheellisesti ja teillä on alkanut sulakkeet paukkua. Onko siinä samassa menneet termostaatit? Yhtiö ei ole velvollinen korvaamaan teidän tilaamaanne asennusta. Se on täysin teidän ja sähköfirman asia.
Kiuas on irtaimistoa, kuten hella, jääkaappi, pakastin, kytkentävirheistä ja osaamattomista asentajista, vastaatte te, yhtiöllä ei ole ollut kai ilmeisesti vaikutusmahdollisuutta.
Mitähän seuraamuksia tulee kassaneidille, joka lyö virheellisen summan ja se seuraavana päivän hyvitetään. Ettei ihan vankilaan joutuisi, virheettämiä ihmisiä ei olekaan. Palkatkaa ammatti-isännöitsijä ja maksakaa siitä.

Ei taida

yksioikoisesti kiukaan tai hellan kohdalla; "kiinteänä" kuuluu yhtiölle, mutta kiuaskivet osakkaan hoidettava/vaihdettava, samoin hellan kohdalla yhtiö vastaa levyjen/vastusten ym. vaihdosta.
Kirjoitit kyllä oikein kiukaan asentaneen liikeen vastuusta; virheellinen asennus ja seuraukset kuuluvat.
 /   /  /  / Asunto-osakeyhtiölaki!!! APUA TARVITAAN!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta