AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  /  / Happitunnistin = lambda-anturi ???

Happitunnistin = lambda-anturi ???

11 Vastausta 5 772 Lukukertaa
Hei!

Onko vm. -91 Nissan Sunny:ssa (N14) oleva happitunnistin sama asia kuin lambda-anturi? Haluaisin tietää mikä on tuon happitunnistimen tehtävä ja mihin asioihin se vaikuttaa auton toiminnassa/tekniikassa. Tiedän sen, että se sijaitsee pakosarjassa.

Millaisia ongelmia voi ilmetä jos happitunnistin menee epäkuntoon tai ei toimi kunnolla? Onko happitunnistimella minkäänlaista suositeltua "vaihtoväliä"?

Mittaa...

Mittaa savukaasuista jäännöshapen määrää. Sillä tiedolla voidaan säätää polttoaineen ja palamisilman suhde optimaaliseksi. Jos lambda-anturi ei toimi, on helppo päätellä, mitä tapahtuu.

Mutta...

Niin arvelinkin. Eli säätääkö (N14) elektronisesti ohjattu kaasutin tuon suhteen siis itse automaattisesti sopivaksi tuon happitunnistimen antaman tiedon perusteella??

Entäs mahdollinen suositeltu tunnistimen vaihtoväli?
Onhan esim. tulpilla ja öljyilläkin sellainen. ;-)

Jep jep

Samaa tarkoittaa ja anturin tehtävä lie "haistaa" päästöjä ja samalla niitä säädättää. Jos se ei toimi, niin kaikki arvot ovat päin prinkkalaa päästömittauksessa.

En osaa sanoa ihan tarkkaan, mutta pidemmässä juoksussa se saattaa vahingoittaa katalysaattoria. Jos auto menee katsastuksessa tai muutoin mittauksessa läpi, niin ei lie syytä vaihtoon.

Pakokaasuarvoista vielä...

Aivan. Autoni menee ongelmitta katsastuksessa läpi pakokaasumittauksesta. Katalysaattori toimii siis oikein ja "täysillä".

Ajattelin vaan, että vaikka päästöt ovat kohdallaan, onko välttämättä seossuhde sopiva ja optimaalinen?

Onko seossuhde siis täysin sidoksissa päästöarvoihin? Ja mikä mahtaa olla vm. -91 Sunnyn normaali päästöarvo? Tässä vehkeessähän on ns. kolmitoimikatalysaattori. Onko normaali arvo ilmoitettu jossain?

Nyt selkeni asiat

Siis tottakai asia on näin. Ei ole siis syytä vaihtaa tunnistinta kerta auto toimii normaalisti ja arvot ovat kohdallaan ja normaalit.

Asiaa kun ajattelin, niin ilman muuta se näkyisi päästöissäkin, jos seossuhde tms. ei olisi myös kohdallaan.

Kiitokset vastauksista!

Lamda

Lamda-arvon pitäis olla mahdollisimman lähellä yhtä, välillä 0,97-1,03 , jotta KAT toimisi kunnolla. 1 tarkoittaa, että polttoainetta menee sen verran, että se juuri pystyis palamaan hiilidioksiidiksi kyseisen ilman hapen kanssa. Yli 1 on ilmaa liikaa eli polttoainetta liian vähän.

lambda anturin mittaaminen

eli miten mitataan toimiiko lambda, missä kohdassa vastusmittaria ohmi alueella tulee olla (200, 2000, vai 20k) jotta saa oikean tuloksen?
punainen moottorin merkki valo palaa almeiran mittarissa onko happi tunnistin tukossa tai rikki??
syyn saa selville vain vikakoodit lukemalla.
Kyllä voi ajaa, koska on vain öljy loppunut koneesta, anna palaa vaan
vääveitä kaakille!! laitoin almeiraan uuden massamittarin. ei mennyt läpi päästöistä.olisko katti menny sököksi vai lambada anturi??? tiedoton ratsunin omistaja.
 /   /  /  /  /  / Happitunnistin = lambda-anturi ???

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta