AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kotimaisen kiukaan surkea laatu

Kotimaisen kiukaan surkea laatu

11 Vastausta 4 416 Lukukertaa
Onko muilla vastaavia kokemuksia. Ostin tunnetun kotimaisen valmistajan puukiukaan (vesisäiliöllä). Laite paloi puhki reilussa vuodessa. Valitin asiasta tehtaalle joka lupasi uuden kiukaan tilalle. Nyt uusikin alkaa vuoden käytön jälkeen olla puhki. Kiuasta lämmitetään noin 1-2 kertaa viikossa ja löylyvetenä käytetään vesijohtovettä. Kiuasta siirrettäessä nuohouksen ajaksi huomattiin että lattia kiukan alla on täysin kiukaasta irronneen metalliliuskeen peitossa. Olematta mitenkään asiantuntija metallialalla tulee hakematta mieleen että kiukaassa käytettyssä teräksessä on vakava laatuvirhe. Kyse ei lienen sattumasta koskapa tämä on jo toinen samanlainen tapaus. Luulisi vajaalla 400 eurolla saavan enemmän kuin "vuoden kiukaan"!

Vetopuoli

Kohtuuttoman nopeasti on toki kiuas mennyt puhki, mutta käyttökin vaikuttaa paljon. Mikäli kiuas hohtaa punaisena (kyljet, kansi kivien alla, savuputki)lämmitettäessä, ei mikään peli kovin kauan kestä. Varsinkin, jos piipulla on pituutta reilusti on veto sovitettava tarkasti pellin ja tuhkaluukun tms. avulla niin, että puut palavat hyvin, mutta kiuas ei punastele. Valon täytyy tulla saunaan muualta kuin kiukaasta!

kyllä ainakin

kastori kestää yli 10 vuotta, mutta veto on säädettävä oikeaksi kuten yllä kerrottiin.

ei aina

vedossa sy,meillä meni kiuas hylkyyn kerran 4 kuukauden käytön jälkeen,ei siis todellakaan poltettu puhki.Vääntö oli kova,tehtaan edustaja kyseli hyvin outoja,ensin kysyi onko kiviseinät,ei vaan 100 vuotta vanha hirsisauna.Tämä neropatti tosissaan kysyi onko uutta vai vanhaa hirttä.
Kyllä sille pikkasen kerroin siitä voiko se olla uutta hirttä.
Viimeiseksi kysyi kuinka se riivatun sauna on rakennettu,kun lupasin käydä kaivamassa sen rakentajan haudasta että saa itse kysyä tajusi viimein myöntää tappionsa.
Vaihtoon meni,samanlainen uusi kesti vain 1,5 vuotta ja sitten merkki vaihtui jälleen kerran.Nykyinen on ollut reilun vuoden ja vielä hyvä.
Ollaan aina ostaessa tehty selväksi että se kiuas lämmitetään joka päivä joten ovat osanneet kyllä arvioida mikä PITÄISI olla hyvä.
Seuravaksi haluan kunnon valua olevan Kota kiukaan,eiköhän ala kestämään.

qwetq

osta iki ja unohda loput, ja kestää
Kotosalla on aina pihasauna lämmitetty kauhealla pouhulla, usein koko kiuas punaisena ja joskus vielä putkikin punaisena pihalle asti ja on poltettu roskat, jopa kivihiiltä ja palaturvetta. -83 vuoden kiuas, ekan kerran palo pienet reijät poskiin joskus 2004 paikkeilla. Tulikannen hiushalkeamia paikattiin joskus 2007 paikkeilla, arinoita on mennyt vuosien saatossa vain muutama mutta tuhkat on kyllä tyhjätty usein.

Mutta kaikkiaan täytyy kyllä todella huonoa materiaalia uudet kiukaat jos menevät normi käytössä tuohon kuntoon taas kun vanha on kestänyt rääkkiä kohta 30 vuotta. Ai niin ja kesäisin sauna lämmitetään joka ikinen päivä.

vaiko lämmittäjän

Kyllä pitää vedon olla kamala, jos raudan saa palamaan vuodessa puhki..
Sanoisinpa, että suurin osa "puhkipalaneista kiukaista" on ruostutettu puhki. Se onnistuu varmasti vuodessakin.

Mulla on tapana pistää pesään pari pikku kalikkaa vielä sunomisen päätteeksikin. Vaihtuu ilma ja poistuu kosteudet, eikä ruostu kiuas. Kotimainen halpakiuas on ollut jo 15 vuotta käytössä vähintään 2 kertaa viikossa.
Lämmityskertoja tulisi nopeasti laskien yli 1500. Just vaihdoin kivet ja kiuas on vielä ihan käyttökelpoinen. Polttopuuna on käytetty kaikkea mahdollista koivuhaloista lastulevynpalasiin.

kyllä ne palaa

jos kova veto niin pelti muuttuu hehkuvanpunaiseksi ja kun näin tekee vuoden verran niin puhki menee.

vaiko kuitenkin se

"Kiuasta siirrettäessä nuohouksen ajaksi huomattiin että lattia kiukan alla on täysin kiukaasta irronneen metalliliuskeen peitossa"

Mitäpä muuta tuo metalliliuske olisi kuin löylyveden mukanaan tuomaa ruostetta. Rautaa on toki monenmoista laatua, on helposti ruostuvaa ja vähemmän helposti ruostuvaa. Sillä saattaa toki olla osuutensa asiaan.

Olen edelleen kuitenkin sitä mieltä, ettei kiuasta ihan vähällä saa poltettua puhki. Meidänkin kiuas hehkuu punaisena ja on hehkunut jo 15 vuotta.
Niin, se kiuas ei todellakaan ole mikään ihmeellinen, vaan Narvin senaikaisen malliston halvimmasta päästä oleva peruskiuas.

Mikä merkki??

Minä uusin keväällä kiukaan ja nyt on jo tulipesän päätypelti lommolla ja hilseilee. Poltettu on vain puolikkaita pesällisiä 33cm havupuuta ja pienellä vedolla. Oma kiukaani on Narvi.
Kyseisessä kiukaassa pitää polttaa maks. 32cm pituisia halkoja.

Ja

älkää urpot puita lisätessä paiskoko niitä sinne takaseinään....!!!!!!
 /   /  /  / Kotimaisen kiukaan surkea laatu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta