AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Hauen ikä ja paino??

Hauen ikä ja paino??

7 Vastausta 2 051 Lukukertaa
Esittäkää nyt viisaammat tietonne tai arvauksenne hauen painosta ja iästä. Eli saaliiksi saatiin hauki, vaakaa ei ollut mukana, mutta mittanauha löytyi. Pituus oli sellaset 75 senttiä, päästä pyrstöön.

Nyt kiinnostaisikin tietää jonkinlainen arvio painosta ja iästä.

hmm

Painoksi heitän ihan arvauksena 5kg. Ikää en ala edes arvuuttelemaan, kun se voi olla ihan mitä vaan. Voitte kyllä tarkistaa sen iän jos löytyy mikrofilmin lukulaite tai muu vastaava suurentava vekotin. Hauen iän määrittäminen onnistuu helposti laskemalla vuosirenkaat esim. suomusta.

Liikaa painoa

Itse ole saanut useita yli 5-kiloisia haukia ja ne ovat olleet yli 90 cm pitkiä aivan järjestään.
Eli keskustelun aloittajan 75-senttisen hauen painoksi veikkaisin n. 2,5-3 kg. Tosin hauki voi olla lyhyt ja paksu tai pitkä ja laiha ja tietysti myös siltä väliltä.

Hauen ikää en osaa sanoa. Sekin riippuu paikasta eli jossain paikassa hauki kasvaa nopeasti ja toisissa taas huomattavasti hitaammin.

oho

Oikeessa olet, kirotusvihre näkyy tulleen, nelosta oli pitäny painasta, mutta näkyy sormi sattuneen vitoseen. Jospa tässä oppii vielä kirjoittamaankin...
Noista pituus/paino asioista tuli vielä sellanen mieleen että sain viime kesänä hauen, joka oli 110cm/4,5kg. Ja nyt ei ole näpyttelyvirhettä edes. Normaalikuntoisena sen olisi kai pitänyt painaa n. 9-10kg?

Kyllä

Kirjoitusvirheitä aina välillä sattuu kenelle hyvänsä.:-)
Se saamasi 110-senttinen hauki on kyllä ollut todella harvinaisen laiha. Enpä ole tuollaisesta pituus/paino suhteesta ennen kuullutkaan. Mistä se laihuus sitten johtuukaan? Ehkä sairaudesta tai sitten on ollut tosi vähän ravintoa? Saitko sen jostain metsälammesta vai isommasta vesistöstä?
Olen itse saanut 101-senttisen hauen, joka painoi tasan 6 kiloa ja sitä pidin jo laihana.

Pituus/painoista vielä sen verran, että sain yhtenä keväänä kuteneen uroshauen, jonka pituus oli 107 cm ja painoa 7,3 kg. Siis uroshaueksi ihan hyvänkokoinen.
Samoihin aikoihin enoni sai verkolla mätiä täynnä olevan mammahauen, jonka pituus oli sama kuin minun hauellani eli 107 cm. Se hauki vaan painoi 12,1 kg! Ja molemmat tuli mereltä.
Eli se sinun 110-senttinen olisi voinut olla oikeissa olosuhteissä todellinen mahtikala.

saantipaikkana

Pieni järvi kainuussa... Täällä taida kalapaikkojaan uskaltaa paljastaa ;)
En usko että se johtui ravinnon puutteesta, koska samasta järvestä on tullut useita "isomuksia". Ja mielenkiinnosta avasin kyseisen kalan. Sen mitä ymmärrän kalojen sisuskaluista, niin ne olivat varsin epämääräiset ja huonosti kehittyneet. Eli veikkaan tätä syyksi kalan laihuuteen.

Jep

Eipä sitä kalapaikkaa nyt tarvikkaan ihan tarkasti paljastaa.:-D
Selvästi kalalla on sitten ollut jokin sairaus, koska niin laiha oli ja sisuskalutkin epämääräisen näköiset. En osaa kyllä sanoa, että mikä sairaus oli kyseessä kun ei ole tuota koulutusta siihen.. :-D
itse sain sain eilen 75cm kalan tuulastamalla. ja painoksi arveltiin n.2 kg
 /   /  /  /  / Hauen ikä ja paino??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta