AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Mustikka-reseptejä

Mustikka-reseptejä

10 Vastausta 18 624 Lukukertaa
Mitäs jos tehtäis sellainen "resepti-pino" tähän.
Laittakaa parhaat mustikkareseptinne tän avauksen alle. Hyytelöt, hillot, mehut, piirakat yms.

Rättänä

MUSTIKKAKUKKO ELI RÄTTÄNÄ

500g voita/margariinia
2dl sokeria
6-7dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5 - 2 litraa mustikoita

1. Vaahdota voi ja sokeri

2. Lisää jauhot, leivinjauhe sekoitettuna

3. Ota taikinasta 2/3, vuoraa sillä uunivuoka pohjat ja reunat

4. Kaada marjat vuokaan, ripottele vähän sokeria sekaan

5. Lopputaikinasta tee kansi

Paista kauniin ruskeaksi n 170 astetta, n 1 tunti. Nauti lämpöisenä kylmän jäätelön kera. On muuten mielettömän hyvää!!! Ja täyttävää...

KANNATTAA KOKEILLA

mustikka

kotiviiniin saa värin,% ei näillä tule.

oliskos

hei
kuulosti hyvältä tuo Rättänäsi! Mutta olisko mitään kevennettyä versiota? 500g voita tai marg tuntuu kyllä paljolta!

Ja tietäiskö joku vastaavaa ruis-puolukkaherkkua? Nythän ainakin pohjois-suomessa näyttäisi tulevan paikoin ihan mielettömästi puolukkaa, ja isoa!

joo!

joo oon tehny tätä vähän eri ohjeella, mut on muute hyvää! :P nytki pakko lähtä tekee ku kävi tääl lukemassa näitä.. :D tää on PARASTA kokkeilkaa!!

Reseptejä

Mustikkajäätelö
(4 annosta)

2,5 dl Flora Vanillaa
4 dl mustikoita
2 rkl sokeria

1.   Vaahdota Flora Vanilla ja lisää joukkoon mustikat ja sokeri.
2.   Kaada seos jäätelökoneen kulhoon.
3.   Noudata koneen ohjeita jäätelön valmistuksessa.

Kuningatarjäädyke
4 annosta

225 g pakastettuja mustikoita ja vadelmia, hieman sulaneina
1,5 dl tomusokeria (hienosokeria)
1 munankeltuainen
4 dl kuohukermaa

1.   Soseuta marjat kevyesti sokerin kanssa.
2.   Sekoita keltuainen joukkoon.
3.   Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
4.   Sekoita kerma ja marjasose kevyesti niin, että kerman rakenne säilyy.
5.   Taikina voi olla hieman raitaista.
6.   Kaada seos kulhoon tai vuokaan.
7.   Pidä pakastimessa vähintään 3 tuntia.
8.   Anna jäähdykkeen sulaa hieman ennen tarjoilua.

Mustikkaleipävanukas

3 siivua leipää
(käytä mieluiten pullapitkon siivuja)
1 dl mustikoita
1 rkl cointreau-likööriä
2 nokaretta voita
2 rkl fariini sokeria
1 muna
1 dl maitoa

1.   Latele puolet leivästä vuoan pohjalle kokonaisena, laita puolet mustikoista leivän päälle.
2.   Lisää loraus likööriä , nokare voita ja hieman fariini sokeria.
3.   Lisää leipää 1 kerros ja jälleen täytteet ja hatuksi leipäviipale.
4.   Lopuksi kaada munamaito vuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa 12 minuuttia.

Mustikka-kesäkurpitsapaistos

3 dl hienoksi hakattua kesäkurpitsaa
voita
4 dl piparkakun muruja
4 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
2 tl hunajaa
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 kananmuna

1.   Kuullota kesäkurpitsaa voissa pannulla kunnes se on pehmennyt ja kosteutta on haihtunut hieman
2.   Laita laakean vuoan pohjalle piparkakun murut, joiden päälle mustikat ja kesäkurpitsa.
3.   Valmista kermaviilistä, hunajasta, sokerista, suolasta sekä kananmunista seos ja levitä se kesäkurpitsan päälle.
4.   Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen uuniin laittamista.
5.   Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
6.   Tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä.

Mustikka-vadelma hyvää

250 g vadelmia
250 g mustikoita
75-100 g sokeria
kermaa

1.   Puhdista ja asettele astiaan kerroksittain 500 gr vadelmia ja mustikoita sekä 75-100 gr taloussokeria.
2.   Anna seistä kylmässä ja mehustua yön yli.
3.   Tarjoa kevyesti vatkatun kerman kera.

Mustikka-sipulisalaatti

8-10 salottisipulia tai
1 jättisipuli
4 dl mustikoita

1.   Leikkaa kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.
2.   Lisää sipulirenkaiden joukkoon tuoreet mustikat ja kostukkeeksi hiukan öljykastiketta.

Mustikkapuuro

1 l vettä
2 1/2 dl grahamjauhoja
4 dl mustikoita
1/2-1 dl sokeria

1.   Kuumenna vesi kiehuvaksi.
2.   Vispilöi grahamjauhot joukkoon.
3.   Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
4.   Lisää kevyesti survotut mustikat ja sokeri.
5.   Keitä vielä noin 5 minuuttia.
6.   Tarjoa maidon kera.

Mustikkamöllö

½ l survottuja mustikoita
2½ dl ruisleivänpaloja
2½ dl maitoa tai maustamatonta jugurttia

1.   Sekoita kaikki aineet keskenään.
2.   Ahomansikoista tulee myös hyvä möllö.

Kiinalainen mustikkaherkku

2 valkuaista
1 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
4-5 dl mustikoita (tai puolukoita)

1.   Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2.   Lisää joukkoon sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
3.   Vatkaa kerma vaahdoksi.
4.   Yhdistä siihen valkuaisvaahto.
5.   Mausta vanilliinisokerilla.
6.   Laita jälkiruokakulhoon tai annosmaljoihin kerroksittain riisiä, mustikoita ja vaahtoa.
7.   Koristele mustikoilla.
8.   Sirota päälle sihdin läpi tomusokeria.

Mustikkakokkoset

2 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g hiivaa
(tai 1 pussi kuivahiivaa)
1 keltuainen
noin 5 dl hiivaleipäjauhoja
100 g pehmeää voita tai margariinia

Täyte:
mustikoita
sokeria

1.   Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, mausteet ja keltuainen.
2.   Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla.
3.   Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva.
4.   Leivo taikinasta kananmunan kokoisia pullia ja taputa ne vajaan sentin paksuisiksi kakkaroiksi.
5.   Anna niiden kohota.
6.   Pane jokaisen kakkaran päälle ruokalusikallinen mustikoita ja ripaus sokeria.
7.   Nosta reunat täytteen päälle ja ummista kokkoset.
8.   Pane ne saumapuoli alaspäin leivinpaperin päälle pellille.
9.   Voitele munalla ja paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi.

Lapin lemmenjuoma

2 l vettä
2 lasillista sokeria
2 lasillista mustikoita

1.   Sekoita kaikki ainekset lasipurkkiin ja anna juoman seistä pari kolme viikkoa esim. ikkunalaudalla aurinkoisessa paikassa.
2.   Siivilöi ja pullota.
3.   Nauti laimentamattomana.
4.   Viileässä juoma säilyy kauan hyvänä.

Mustikka-mantelileivokset

Murotaikina:
4 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
½ dl sokeria
1 pieni muna

Mantelitäyte:
300 g mantelimassaa

Pähkinätäyte:
100 g saksanpähkinöitä
100 g manteleita

1.   Nypi murotaikinan kaikki ainekset keskenään.
2.   Anna taikinan seistä kylmässä hetki.
3.   Paahda sillä välin pähkinöitä ja manteleita 200 asteessa noin 7 minuuttia.
4.   Levitä taikina leivinpaperin päälle pienehköön neliskulmaiseen uunivuokaan.
5.   Kauli mantelimassasta samankokoinen ja aseta se taikinalle.
6.   Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuorrutus:
1 ½ dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
75 g voita tai margariinia
1 ½ rkl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja

7.   Mittaa kuorrutuksen ainekset kattilaan.
8.   Hauduta seosta miedolla lämmöllä kunnes ainekset sulavat.
9.   Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon paahdetut pähkinät ja mantelit.
10.   Levitä kuorrutus pohjalle.
11.   Kypsennä kakkua vielä 5-10 minuuttia 200 asteessa.
12.   Jäähdytä.
13.   Leikkaa leivokset paloiksi vasta parin tunnin kuluttua valmistuksesta, jolloin kuorrutus on ehtinyt kovettua.

Tarjoiluun:
2 dl tuoreita mustikoita

14.   Ripottele valmiille leivoksille tuoreita mustikoita.

Vinkki:
Voit tehdä kakun myös pyöreään piirakkavuokaan.

Nopea mustikka-vadelmapiiras ilman uunia

Pohja
1 pkt (150 g) murokeksejä
50 g sulatettua margariinia

Täyte
2 dl rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 ½ tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
4 liivatelehteä

Päälle
2 ½ dl mustikoita
2 ½ dl vadelmia

Päälle
tomusokeria

1.   Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. ¨
2.   Painele murutaikina tiiviisti leivinpaperin päälle uunipellille tai vuokaan.
3.   Sekoita keskenään rahka ja vaahdotettu kerma sekä sokerit.
4.   Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi ja liuota ne sitten kuumaan vesitilkkaan.
5.   Kaada liivateliuos täytteen joukkoon.
6.   Levitä täyte pohjan päälle.
7.   Anna pohjan hyytyä viileässä ja levitä sitten päälle tuoreet marjat.
8.   Siivilöi päälle tomusokeria.

Mustikka-juustokakku

Pohja
150 g piparkakkuja
4 rkl voisulaa

1.   Murskaa piparkakut ja lisää voisula.
2.   Painele 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle.
3.   Laita kylmään 5 min.

Täyte
3 kpl kananmunia
3 dl tomusokeria
200 tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
2 dl mustikkaa
3 dl kuohukermaa
7 kpl liivatelehtiä

1.   Vatkaa kananmunista ja sokerista vaahto.
2.   Soseuta mustikat.
3.   Vatkaa kerma vaahdoksi.
4.   Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen.
5.   Liotuksen jälkeen sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä.
6.   Sekoita kaikki ainekset keskenään huolellisesti ja lopuksi liivate.
7.   Kaada täyte kakkuvuokaan ja laita kylmään.
8.   Parasta nautittavaksi seuraavana päivänä

Nopea ja helppo mustikka- tai raparperipiirakka
pellillinen piirakkaa

1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl maitoa
80 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2-3 tl leivinjauhetta
n. 1 litra sokeroituja mustikoita tai raparperipaloja

1.   Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
2.   Lisää kananmuna, pehmitetty voi ja maito.
3.   Kippaa taikina pellille ja levitä.
4.   Kumoa päälle mustikat tai raparperit ja pelti 225 asteiseen uuniin.
5.   Ota uunista kun pinta näyttää namilta.
6.   Piirakan voi tarjota paitsi pelkästään, myös vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Mustikka-porkkanapiirakka

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 munaa
1 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 dl porkkanaa
1/2 l mustikoita
1 1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

1.   Vaahdota voi ja sokeri.
2.   Sekoita kuivat aineet ja sokeri keskenään ja yhdistä taikinaan.
3.   Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
4.   Valmista täyte.
5.   Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
6.   Yhdistä täytteen ainekset ja kaada piirakkapohjalle.
7.   Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
8.   Tarjoa piirakan lisäkkeenä vaniljajäätelöä.

Mustikkamuffinsit

200 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
200 g mustikoita

1.   Vaahdota sokeri ja margariini.
2.   Lisää munat yksitellen ja sekoita.
3.   Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja sekoita.
4.   Lisää lopuksi mustikat.
5.   Paista voidellussa muffinsivuoassa, 200 astetta noin 15 minuuttia.

Kuningatarvaahto

3-4 dl kuningatarmarjasekoitusta (vadelmia ja mustikoita)
1 1/2 dl vettä
n. 1 dl sokeria
1 kananmunan valkuainen

1.   Kaada jäiset marjat monitoimikoneen kulhoon ja käytä marjat hienoksi.
2.   Lisää kylmä vesi ja sokeri ja anna koneen käydä hetki.
3.   Kaada joukkoon valkuainen.
4.   Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa.
5.   Voit valmistaa vaahdon myös sauvasekoittimella.
6.   Tarjoa heti tai pidä hetki pakastimessa.
7.   Jos säilytät vaahtoa pidempään pakastimessa, vatkaa sitä muutaman kerran jäätymisen alkuvaiheessa, etteivät neste ja vaahto erotu kerroksiksi.

Marjavaahto 1

2 dl pakastemarjoja tai kerättyjä luonnosta
1 tl vaniljasokeria
2 valkuaista
1/2 dl fariinisokeria

1.   Soseuta pakastetut marjat ja vaniljasokeri.
2.   Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3.   Lisää valkuaisvaahdon joukkoon vähitellen fariinisokeri.
4.   Sekoita valkuaisvaahto varovasti marjasoseen joukkoon.
5.   Tarjoile kylmänä.

Marjavaahto 2
(4-6.lle)

2,5 - 3 dl mustaherukoita, mansikoita tai vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
0,5 - 1 dl sokeria
6-8 jääpalaa tai 1,5 dl kylmää vettä
1 valkuainen
(noin 1 dl vaahdotettua vaniljakastiketta)

1.   Kaada marjat, jääkuutiot tai vesi ja sokeri tehosekoittajan kulhoon ja käytä konetta kunnes seos on tasaista.
2.   Lisää valkuainen.
3.   Anna vatkaantua kuohkeaksi ja vaaleaksi.
4.   Lisää halutessasi joukkoon 1-2 dl kylmää vaahdotettua vaniljakastiketta.
5.   Tarjoa heti tai säilytä tunti pari pakastimessa.
6.   Vatkaa seosta välillä.
7.   Annostele kulhoihin tai laseihin.
8.   Koristele mintun tai sitruunamehun lehdillä ja muutamalla marjalla.

Mustikkarahka

1.   Sekoita lasiin kermavaahdolla tai vaniljakastikkeella, sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua rahkaa ja vähän jäisiä mustikoita.
2.   Koristele esim. mantelilastuilla ja sitruunamelissalla.

Marjarahka

1 tlk maitorahkaa
½ dl sokeria tai hunajaa
2 tl vanilliinisokeria
250 g marjasekoitusta esim. vadelma-mustikka
1-2 dl kevytmaitoa tai -kermaa

1.   Vatkaa maitorahka, sokeri tai hunaja ja vanilliinisokeri tasaiseksi.
2.   Lisää survotut marjat ja maito tai kerma.
3.   Tarjoa kylmänä.
4.   Kostuta valmispiirakkapohja esim. mustikkamehulla tms.
5.   Ota marjarahka ja lisää se piirakkapohjaan
6.   Laita vaikka pinnalle kokonaisia mustikoita.

Mustikkakukko, vaniljakastike
(kuudelle - kahdeksalle)

Pohja
200 g voita
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

1.   Vaahdota sokeri ja voi.
2.   Yhdistä kuiva-aineet.
3.   Sekoita vaahtoon.
4.   Vuoraa halkaisijaltaan noin 25 cm:n korkealaitainen uunivuoka taikinalla jauhotetuin käsin.
5.   Jätä vajaa puolet taikinasta kanneksi.

Täyte
n. 1 l tuoreita (tai pakaste) mustikoita
1,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

1.   Mausta marjat sokerilla.
2.   Sekoita joukkoon perunajauhoja sitomaan irtoavaa nestettä.
3.   Laita täyte vuorattuun vuokaan.
4.   Taputtele lopusta taikinasta leivinpaperin päällä hieman vuokaa isompi levy.
5.   Nosta se paperin avulla kanneksi marjojen päälle.
6.   Painele reunat hyvin kiinni.
7.   Paista 200 asteessa 1-1,5 tuntia.
8.   Alenna tarvittaessa lämpöä, ettei pinta pala.
9.   Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kera.

jatkuu...

Amerikkalainen mustikkapannukakku

2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 kananmuna
3 rkl öljyä
3 dl maitoa
mustikoita

1.   Kaada keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhot ja suola siivilän läpi kulhoon.
2.   Vatkaa muna, öljy ja maito hyvin sekaisin.
3.   Lisää jauhojen joukkoon.
4.   Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
5.   Lisää pari desiä mustikoita.
6.   Paista pannulla, käännä kun pannukakun pintaan ilmestyvät kuplat puhkeavat.
7.   Tarjoa voisulan ja vaahterasiirapin kera.

Annen mustikkamuffinsit

200 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
200 g mustikoita

1.   Vaahdota sokeri ja margariini.
2.   Lisää munat yksitellen ja sekoita.
3.   Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja sekoita.
4.   Lisää lopuksi mustikat.
5.   Paista voidellussa muffinsivuoassa, 200 astetta noin 15 minuuttia.

Mustikkavispipuuro

1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
300 g mustikoita
ripaus suolaa
1,5 dl sokeria

1.   Lisää kiehuvaan veteen mustikat ja mannasuurimot.
2.   Keitä n. 5 minuuttia.
3.   Mausta suolalla ja sokerilla.
4.   Vispaa kuohkeaksi.

Mehevä mustikkatorttu
(8 annosta)

50 g Flora Leivontaa
1 kpl kananmunaa
1 dl sokeria (1dl=85g)
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 dl maitoa

Täyte:
1 rkl ohratärkkelystä
2 rkl sokeria
3 dl mustikoita
150 g Crème Bonjour Light Maustamatonta
2 kpl kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl fariinisokeria

1.   Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
2.   Sekoita kananmuna, sokeri ja sulatettu rasva.
3.   Sekoita jauhot keskenään.
4.   Lisää ne maidon kanssa taikinaan.
5.   Leikkaa irtopohjavuoan pohjalevyn kokoinen pala leivinpaperista ja aseta se vuoan pohjalle.
6.   Voitele vuoan reunat.
7.   Kaada taikina vuokaan ja esipaista pohjaa 200 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia.
8.   Sekoita ohratärkkelys ja sokeri mustikoihin.
9.   Yhdistä Crème Bonjouriin kananmunat ja sokerit.
10.   Ripottele mustikat pohjan päälle.
11.   Kaada täyte niiden päälle.
12.   Paista torttua vielä noin 30 minuuttia.
13.   Laita uunin pohjalle alumiinifolion pala, sillä irtopohjavuoan reunoista saattaa vuotaa nestettä paistamisen aikana.
14.   Anna tortun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoastaan.

Mustikkakukko
(8 annosta)

Taikina:
250 g Flora Leivontaa
1,5 dl sokeria (1dl=85g)
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl mustikoita
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja

Voiteluun:
1 kpl kananmunaa

Tarjoiluun:
2,5 dl Flora Vispiä

1.   Vaahdota rasva ja sokeri.
2.   Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
3.   Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
4.   Sekoita kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauhot.
5.   Jaa taikina kahtia.
6.   Kaaviloi palat jauhojen avulla kahdeksi vuoan muotoiseksi levyksi.
7.   Nosta toinen levy voidellun vuoan pohjalle.
8.   Kaada mustikat päälle keoksi.
9.   Nosta toinen taikinalevy sen päälle kanneksi.
10.   Paina reunat hyvin yhteen.
11.   Voitele piiraan pinta.
12.   Pistele siihen muutamia reikiä.
13.   Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piiraan päälle tai koristele pinta raesokerilla.
14.   Paista mustikkakukkoa uunin alaosassa 200 °C:n lämpötilassa 40-50 minuuttia.
15.   Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi.
16.   Mausta vaahto halutessasi sokerilla.
17.   Tarjoa mustikkakukkoa Flora Vispi-vaahdon kanssa.

Mustikkapiiras
(2 annosta)

Taikina:
125 g Flora Leivontaa
2 dl maitoa
3 kpl kananmunaa
3 dl sokeria (1dl=85g)
4,5 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
2,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
10 dl mustikoita

1.   Vuoraa kaksi piirasvuokaa leivinpaperilla tai tee piirakkaa yksi uunipellillinen.
2.   Sulata rasva ja lisää siihen maito tai vesi.
3.   Kiehauta.
4.   Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää sokeri.
5.   Vatkaa edelleen kunnes vaahto on jäykkää.
6.   Lisää vähitellen kiehuvan kuuma rasvaseos ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
7.   Kaada taikina vuokiin tai uunipellille ja ripottele päälle mustikat tai muut marjat.
8.   Kypsennä uunin keskiosassa 200 °C:n lämpötilassa 20-30 minuuttia.

Mustikkatorttu II
(12 annosta)

Pohja:
100 g Flora Leivontaa
0,5 dl sokeria (1dl=85g)
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 kpl kananmunaa

Täyte:
5 dl mustikoita
2,5 dl Flora Vanillaa
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja (1rkl=10g)

Tarjoiluun:
2,5 dl Flora Vanillaa

1.   Sekoita pehmeän rasvan joukkoon sokeri, jauhot ja kananmuna.
2.   Sekoita taikina tasaiseksi.
3.   Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm).
4.   Levitä mustikat pohjan päälle.
5.   Sekoita Flora Vanillan joukkoon fariinisokeri ja perunajauhot.
6.   Kaada seos mustikoiden päälle.
7.   Paista piirakkaa uunin alaosassa 170 °C:n lämpötilassa noin 45 minuuttia.
8.   Jäähdytä.
9.   Tarjoa vaahdotetun Flora Vanillan kanssa.

mustikkapiirakka

1lasi sulatettua voita 2lasia sokeria 3lasia piimää 5lasia vehnäjauhoja 1tl soodaa kaikki tässäjärjestyksessä nopeasti sekaisin ettei muodostu sitkoa ja taikina uunipellille leivinpaperin päälle . mustikat levitetetään taikinan päälle jos on pakkasessa saa olla jäisiä pintaan ripotellaan sokeria ja eiku uuniin.225 astetta ja noin puoli tuntia , niin avot jo on hyvää.
Mustikkamaito

Lautaselle 1 dl mustikoita, 1 dl kylmää maitoa ja 1 rkl sokeria.
Paras välipala ikinä!
Hei talipää. On ihan erikseen ruokaan liittyvät sivustot täällä suomi24:ssä. Tässä keskutelussa on kyse marjastuksesta ei ruuan valmistuksesta
Hei Sdtar!! Taidat
olla ite niuhottava taulapää :)))
 /   /  /  / Mustikka-reseptejä

Keskusteluhaku

Laaja haku



Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta