AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / taliköhnä kasvoissa

taliköhnä kasvoissa

28 Vastausta 42 932 Lukukertaa
Minulla on vuosikaudet ollut kasvoissa poskien alueella punoitusta ja kuollutta ihosolukkoa jota on koko kasvojen alueella.Kerran viikossa voi raaputtaa kuolleen ihosolukkopinnan pois kasvoista.Toinen vaihtoehto on et voi naamioita laittaa tai kuoria ainakin kerran viikossa kasvot,muuten on naama kun riivinrauta (tulee karhee pinta jonka erottaa käsin koskiessa hyvin).Naamassa myös on selvästi nahkankappaleita ilman näitä toimenpiteitä.Lääkäri epäili tänään olevan taliköhnää eli seborroninen ihottuma.Onko muilla kokemusta tällaisesta?

Sama vaiva

Mun ihotautilääkäri sanoi, ettei missään nimessä saa hangata millään, eikä mielellään kuoriakaan kuin joskus harvoin. Ironneet ihonkappaleet voi poistaa sormin tai hieromalla kevyesti lämpimällä vedellä.

Mutta se ihmelääke: Se on terva-pihkasalva. Sitä voi ostaa mm. luontokaupoista ja luontaistuotekaupoista. Valmistajia on ainakin Frantsila ja joku pohjoissuomalainen luontoliike. Kannattaa kokeilla! Mulla on oireet hävinneet oikeastaan kokonaan.

siis

onko sinullakin punoitusta poskissa runsaasti?
Mulla on ja olen kyl tietoinen et ei sais hangata eikä pahemmin kuoria tai naamioita käyttää.
On vaan niin hurjan näköinen ellei mitään niistä tee.
Inhottavan näköistä kun nahkanpaloja roikkuu kuivilla alueilla naamassa.
Mulla on muuten sitä talineritystä runsaasti myös
korvakäytävän suuaukolla ja korvassa yleensäkin.
Kiitos vinkistäsi,pitänee marssia luontaistuotekauppaan.

Lääkettäkin näyttäisi olevan...

...mutta jos se terva vaikka auttaisi...

http://www.ihotaudit.net/seborapic.htm

Saunan tai suihkun jälkeen puhkeaa

Mulla sauna tai suihku laukaisee tämän ja tulee punaiset läiskät kulmakarvojen tai kasvojen alueelle, Locoid auttaa aika hyvin... häipyvät saman tien melkein.

Tehoa seborr. ekseemaan

Mulla kans saunan jälkeen punoittaa ja hilseilee kulmakarvojen aluset sekä nenän vierustat. Ja varsinkin, jos kasvoille pääsee shampoota. Onneksi olen löytänyt tehokeinon, joka auttaa ainakin minua punoittavan pesun jälkeen kun tulehdus on aktiivinen: basan-kosteusgeeli ja pantyson-voide. Pesuun käytän Yves Rocherin Sebo-Specificiä.

Pantyson on lääkevoide (ilma res.) ja käytän sitä silloin kun tulehdus näyttää nostavan päätään. Se poistaa ainakin multa punoituksen kuin taikaiskusta. Apteekissa sanottiin, että jos sitä käyttää säännöllisesti tai liikaa, iho voi "oheta". Tulehdus pysyisi mulla varmaan kurissa jos käyttäisin Sebo Specificiä ja Basania päivittäin tai useammin.

Tajusin itse vasta n. vuosi sitten, että mulla on seborrooinen ekseema kasvoissa. Luulin monta vuotta (vaivaa oli n. 5 v) että kyse on pelkästä kroonisesta kuivuudesta eli liiasta pesemisestä ja 16-vuotiaana syömästäni roaccutan-kuurista. Nyt olen 33. Käytin pitkään saippuapesua ja aqualan L:ää, mutta lopulta sekin alkoi ärsyttää ihoani.

Kokeilin kaikkea

Olen kokeillut kaikkia tässä keskustelussa mainittuja lääkkeitä ja paria muuta, rasvoja, ruokavaliota, kuukausien pituisia , todella vahvoja, tetrasykliinikuureja joista seurasi koko elämistön sekaisin meno.

Ihottumani oli juuri tuollainen kuin linkissäsi olevassa kuvassa. Sitä oli myös kulmakarvojen alueella ja suupielissä.

Sain tervavoiteen sattumalta lahjaksi, ja ihan huvikseni sitä kokeilin. Ajattelin, ettei mikään voi ainakaan enää pahentaa tilannetta.

Siitä lähtien on minulla on aina ollut purkki jääkaapissani (se säilytetään mieluiten kylmässä), joskin yhä harvemmin sitä enää tarvitsen. Heti ensioireiden ilmaantuessa käytän sitä muutaman päivän, kunnes iho taas rauhoittuu.

Minulle se auttoi, jollekin muulle ehkä jokin muu. Mutta kannattaa kokeilla, etenkin jos kaikki muu on jo kokeiltu. Niin, ja parantuminen ei siis tapahdu yhdessä yössä, mutta muutamassa päivässä ihoni rauhottui. Aluksi hilseily voi jopa yltyä, mutta punotus vähenee.

auttoi näköjään

toi 1% kortisoonivoide jota lääkärini neuvoi käyttämään kuuriluonteisesti.Nyt olen kerran päivässä laittanut voidetta ohuelti kasvoihin ja joskus on ollut välipäiväkin.Kolmessa päivässä huomasin jo eron ja nyt kun laitan vaan joka toinen päivä aamulla tai illalla voidetta,niin kasvot ovat pysyneet sileinä.Alle kaksi viikkoa hoitoa ja hyvin on tepsinyt.Ensi viikon jälkeen ajattelin pitää viikon tai parin tauon,ellei oireilu ala uudelleen jo sitä ennen.Hoito pitää tietysti olla kuuriluonteinen,eikä jatkuva.Taas on kivaa olla "ei riivinrauta".

minun käytössä

Minulle lääkräri suositteli Daktacort emulsiovoidetta pahimpaan punoitukseen.
Muuten pelkkään ihon hilseilyyn Nizoral emulsiovoidetta.
Molempia saa ilman reseptiä apteekista. Olen molempia käyttänyt ja on auttanut. Oireet eivät mihinkään ole sinänsä kadonnut, mutta säännöllisesti käytettynä, olen pystynyt hillitsemään oireita.
Nyt ostin tuota aiemmin mainittua tervajuttua ja aion sitä kokeilla. Saapi nähdä.
Mutta mainitsemani voiteet eivät ole olleet turhia hankintoja ainakaan itselleni. Haluan kuitenkin kokeilla, josko löytyy parempia lääkkeitä.

minulla

on auttanut selvästi tuo hydrocortison voiteen käyttäminen silloin tällöin muutaman kerran viikossa laitettuna kasvoihin.Enää ei ole tullut "kerrosta" kasvojen pintaan ja kasvot eivät tunnu käsillä koitettaessa "riivinraudalta".Hiukseni likastuvat myös siten että ne pitäisi pestä joka päivä.Siihenkin saa kortisooniliuosta apteekista ilman reseptiä.Pitää kait ostaa sitäkin ja toivoa että auttaa yhtä hyvin kuin tuo 1% kortisoonivoide.Ei mennyt kuin 10 vuotta ennenkuin minulle saatiin tieto kasvojeni oireiden aiheuttajasta ja olen sentään vaivan takia ollut ihotautilääkärilläkin ja hän ei tiennyt mikä kasvoissani on vaivana.Hmh.....no,pääasia että nyt tiedän mikä vaivaa ja mistä saa edes hiukan apua.

hydrocortison

Hydrocortison voide ohentaa ihoa, joten sitä ei voi käytää kovin pitkäaikaisesti. Tilalle täytyy löytyä parempi aine.

Trva ja pihka kokeilun arvoinen

Hei,
olen saanut apua punoittavaan ja kutiavaan ihoon tervapohjaisesta voiteesta/on kai öljymäisenäkin saatavana. Jos iho on tulehtunut - pihkavoide auttaa bakteerin ja sienen aiheuttamiin vaivoihin.
Itse tilasin www.siinu.com

biotiini

Luin juuri netistä, että biotiinin puute voi olla yksi syy taliköhnään. Biotiiniä saa vitamiinipurkeissa. Ajattelin kokeilla ja katsoa onko apua ko. vaivaan.

Stressi pois

Sain vasta selvyyden lähes vuosikymmenen kestäneeseen ihon hilseilyyn ja kutinaan - taliköhnä. Hyvä työterveyslääkäri totesi asian heti; helpotti hirveästi kun sille tuli nimi. Kumma etteivät edes ihotautiläärärit olleet osanneet sitä takavuosina tunnistaa. Luettuani nämä viestit löysin tervapihkapurkinkin kotoa ja nyt käytän yhdistelmänä spriihin liotettua kortisonia ja pihkavoidetta ja heti auttaa. Lääkäri muuten osui heti asian ytimeen kysyessään stressistä; stessi pahentaa tautia. Stressin hallinta tai syiden poistaminen yksi kerrallaan onkin tärkein hoitomuoto taliköhnälle. Olen myös huomannut, että säännöllinen kalanmaksaöljyn "nauttiminen" parantaa oireita.

taliköhnän oireet

Miehelläni todettiin eilen taliköhnä. Lääkärin mukaan tauti aiheuttaa seuraavia oireita: hilseilyä päänahassa, kuivunutta ja ärtynyttä ihoa korvissa, nenän pielessä, muualla kasvoissa, rintalastan keskellä ja miehillä esinahan alla terskassa. Etenkin viimeisimmästä oireesta en ole huomannut kenenkään kirjoittavan palstalla. Taliköhnän ei ole tarttuva tauti vaan sen laukaisevat esimerkiksi stressi tai auringon puute. Varsinaista parannuskeinoa ei ole, mutta oireettomaksi ihminen saadaan lääkkeillä.

E-EPa ja nizoral

EPA -kapseleita olen syönyt lähes päivittäin ja nizoral -voidetta otin kuurin, niin jo on oireet pysynyt loitolla. Jos jotain pientä on ilmennyt olen taas käyttänyt nizoralia. Mutta EPA-kapseleita syön päivittäin ja ainakin nyt olen ollut erittäin tyytyväinen.

mulla myös on

Mulle todettiin sama asia äskettäin. Oon kuusivuotiaasta asti kärsinyt tästä "epätavallisen kovasta hilseilystä", johon kukaan ei ole löytänyt ratkaisua. Oon tosi helpottunut..

ihottumaa

5 kuukauden ajan juoksin kalliilla lääkäreillä edestakasin. Välillä minussa ei huomattu mitää vikaa ja joskus todettiin pientä allergiaa. Söin sitten tetralysalia ja roppakaupalla muita ihan turhia lääkkeitä viikkotolkulla, kunnes lopetin vastoin lääkärin määräystä.

Fucidin-Hydrocortisonista olen saanut tilapäisen avun, samoin Daktacort nimisestä sienilääkkeestä.

Ongelma tulee vain takaisin vähän väliä. Tällä hetkellä se on erittäin pahana,ja tuntuu nololle kulkea edes sivukujilla.

Auttaako tuo terva-pihkasalva jota olette täällä kokeilleet?

Harmillinen ongelma

En ole varma onko minulla psoriasis vai taliköhnä,mutta päänahassa(erityisesti niskassa ohimoilla ja korvalehtien sisälläi) on ollut jo yli 10 vuoden ajan ihottumaa, joka on pysynyt loistavasti kurissa Locoid Crelo-reseptilääkkeellä..kunnes maailmani romahti tänä keväänä. Kuolemantapauksen aiheuttama stressi sai aikaan hiustenlähdön sekä valtavat määrät hilsettä, joka kerääntyy todella paksuiksi lautoiksi, sitoen hiukset kiinni toisiinsa. Hilselautat ovat todella vaikeasti irroitettavissa hiuksista, irroitus vetää mukanaan paljon hiuksia, joten en ole halunnut niihin enää viime päivinä koskea. Huomenna menen ihotautilääkärille, toivottavasti löytyisi joku ihmelääke..valtavat määrät lääkkeitä olen jo itse kokeillut.

--.__.--.__.--.__.--.__

Kas, tuo seborapichan se mullakin on. Toistakymmentävuotta se on häirinnyt ja tuntuu ajoittain pahenevan.
Sen saa päiväs parissa rasvoilla pois, mutta tuntuu uusivan aina jossain välissä.
Pitänee kokeilla tota terva/pihkasalvaa
Maidon ja maitotuotteiden poisjättäminen lopetti päänahan nilseilyn melkein välttömästi. Suosittelen. Maitoallergia ilmeisesti ainakin pahentaa tätä taliköhnää.
Pirullinen vaiva ainakin tää on=I
Moi,
Olisin kysynys, että onko teillä muilla seuraavia oireita:
- pistelee
- lakanoista löytyy kovia murusia
- käsidesillä tai oliiviöljyllä hierominen irrottaa muruja ihosta ja silloin ei pistele muutamaan päivään
Viestitellään omia kokemuksia, kun vihdoin näyttäisi omat iho-ongelmat parantuneet...

Reilu vuosi sitten havahduin kasvojen t-alueen ihottumaan, joka hilseili ja kirveli. Hoitelin useamman kuukauden ihoa perusrasvoilla ja iho-ongelmat olivat kausiluontoisia. Koko ajan kuitenkin joku paikka kasvoistani punoitti ja päänahka kutisi ja punoitti ja rasvaista hilsettä tai kokkareita irtosi päästä. Päänahkan sain kuntoon ducrayn shampoolla. Iho-ongelmat kuitenkin jatkui.

Harrastan paljon liikuntaa ja viime nyt talven aikana hikoilu on kirvellyt ihoani todella paljon! Niin paljon, että kesken lenkin piti laittaa ihan lunta naamaan... Tämä ei välttämättä ollut kaikkein fiksuinta. Minulla oli taudinkuvauksesta jäänyt jotenki mieleen, että naamanikin kärsii taliköhnästä. Viimeisen kerran kun laitoin kortisonia, niin naamaa kirveli niin paljon, että voide oli pestävä pois.

Päätin kaiken maailman kortisoonien ja tervapihkojen jälkeen lähestyä ongelmaa uudesta näkökulmasta. Pintakuiva, mutta rasvoittuva iho. Voiteeksi hommasin aqualan gel:iä, joka siis sisältää glyseriiniä. Parin päivän jälkeen kaikki punoitus on poissa! Tuo voide sopii myös taliköhnän hoitoon... Voide on myös niin kevyttä, että aamuisin ei tarvitse pestä kasvoja.
Kymmenen vuotta olen kärsinyt taliköhnästä, lähinnä naaman alueella. Naama punertaa ja muutaman päivän jälkeen hilseilee runsaasti. Olen käynyt monet ihotautilääkärit. Lopultakin sattui kohdalle lääkäri joka tiesi, eikä ollut tietävinään. Hän kirjoitti voide resptin, jonka vein apteekkiin. He teki voiteen, jota voi käyttää jatkuvasti. Naama on nyt kuin sulhas pojalla.

Voidepurkissa lukee:
SULF.AD.US.EXTERN.
10 MG/G
APOLAR CREM: 30MG/G
APOBASE CREM AD 1G
Minulla on ollut ylähuulessa, viiksien kohdalla punertava, peukalonpään kokoinen ihottumaläiskä. Tietysti parranajo ärsytti sitä päivittäin. Olen kokeillut monia voiteita, esim. kortisonipohjaisia, sieni-ihottumavoiteita, Bepanthenin eri versioita, tavallisia kosteusvoiteita, huulipuikon rasvaa, partabalsamia, kotisoniliuoksia, yms. Joku varmasti unohtuikin.

Sitten sain ihan itse ns.kuningasidean: olin ostanut jotain muuta riesaa varten apteeksta pihkasalvaa, nimi on ABILAR.
Voitelin ihottumakohdan 3 kertaa päivässä ja kas: 4 päivän hoidon jälkeen ihottumaläiskä on poissa!
Daktacort voide tuntuu toimivan, viikon verran hoidellut nenänpieliä.

..
Minulla on oireita sekä kasvoissa, että muualla kehossa.
Lukuisista lääkärikäynneistä huolimatta ratkaisua ei ole löytynyt.
Osaisiko joku hieman neuvoa?
Linkistä voi lukea lisää.

http://keeponlearningmy.blogspot.fi/2013/04/ihonhoitoa.html
Kokeile tuota minun linkittämää voidetta. Ei vieläkään ole tullut punotusta eikä hilseilyä.
 /   /  /  /  / taliköhnä kasvoissa
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta