Voiko oireet tulla näin nopeasti?

Paniikissa syystä?

Minä ja poikakaverini olemme juuri muuttaneet vanhaan rivitalo asuntoon. Nyt vajaan parin viikon jälkeen olen saanut erikoisen flunssan. Limaa tulee kurkusta ja päätä särkee. Öisin ei saa nukuttua ja on lämpöä. Parina päivänä on sisääntullessa ollut outo haju eteisessä. Lisäksi vaatehuone haisee ihan omituiselta, vähän kissanpissiltä. Tämä on vuokra-asunto, joka kuulemma remontoidaan perusteellisesti ensi vuonna. Olen huomannut, että keittiön katto on yhdestä paikkaa sen näköinen kuin se olisi kastunut. Talo on 70 luvun puutalo, remonttia tuskin tehty. Vessassa on kostean tilan tapetit, jotka rapsottavat alaosasta.
Pidän kämpästä paljon, mutta en todellakaan aio asua homeisessa talossa. Lisäksi keittiön yksi kaapin ovi on laho, mätä. Se on jääkaapin alla, luulin aluksi sen johtuvan siitä. Se luvattiin vaihtaa, ei ole kuitenkaan vaihdettu. Olen valittanut asiasta, tuloksetta.En siis huomannut sitä ennen muuttoamme. Olen huolestunut. Lisäksi olen saanut hiivasienitulehduksen alapäähäni täällä, ensimmäistä kertaa elämässäni.
En halua taas muuttaa, on kuitenkin kai pakko.

10

6642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hISTAMIINI

      Oireet voi tulla nopeastikin....

      JUOSKAA JA PIAN POIS SIELTÄ,MUUTOIN MENEE TERVEYS LOPULLISESTI!!

      Käykää läpi tämä keskustelupalsta alusta loppuun,löydätte täältä sellaista tietoa,mitä ette muualta,edes lääkäreiltä saa.Täältä palstalta löytyy myös kattava oirelista,käykää se läpi!!

      Ennen kaikkea,ULOS sieltä asunnosta ja ÄKKIÄ,vaikka kartanolle telttaan asumaan,mutta sinne ette jää!!!!

    • sairastellut

      Oireet voi saada vaikka kuinka nopeasti. Jo silloin, kun en ollut vielä saanut homealtistumaa, kävi näin:

      yövyin silloin tällöin eräässä talossa, jossa olin aina aamulla herätessäni pienessä nuhaflunssassa. Kun tulin kotiin (joka ei ollut vielä silloin homeessa, vaan vasta myöhemmin) parannuin iltaan mennessä. Ihmettelin aina, että miten voin joka kerta vilustua siinä kyläpaikassa,ja myöhemmin paljastui, että juuri siinä huoneessa, jossa yövyin, oli hometta, kappas, kappas.

    • Drifter

      Lähtekää pois koko mörskästä ja mahdollisimman äkkiä.
      Se ei vaikuta ihmisasunnolta.
      Jos terveys menee, ei sitä korvaa mikään uusi asunto jälkeenpäin eikä myöskään tämä suomalainen terveys/vakuustus-järjestelmä!

    • Inhere

      Hometaudit voivat iskea tosi nopeasti. Itse sairastuin rajuun asuntoni homeiden aiheuttamaan keuhkokuumeeseen alle kuukaudessa. Alle vuoden sisällä minulle oli kehittynyt nyt jo diagnoosin saanut pysyvä astma.

      * * * * *

      Silta varalta, että asut kunnan omistamassa talossa, esimerkkitarinaa tosielämästä eli näytelmä "Homehulluutta kunnan rivitaloissa" (hullun roolissa muut kuin asukkaat). Kyse on pohjois-pohjanmaalaisen maalaispitäjän 4 2 rivitalosta / 40 asunnosta, joista saatiin 4 purkuun 2 remonttiin asukkaiden itse tekemän homesairausoirekyselyn perusteella:

      Mutta ensin vähän asiaa homeoireista.

      Se tiedetään, että homeet ovat vaarallisimpia hyvin terveille - joihin itse katson kuuluneeni ennen hometaloon muuttamista - sekä erityisesti jotakin tautia tai vammaa potevalle. Myös tekonivelun tai nastahampaan saaneet tai ehkäisykierukkaa (!, tutkimustietoa asiasta on) käyttävät ihmiset ovat erityisessä vaarassa homeisessa ympäristössä.

      Asuntojen homeet ovat opportunistisia - selkosuomella se tarkoittaa, että ne käyttävät jokaisen mahdollisuuden tarttua ja lisääntyä ja myrkyttää ja tuhota/hajottaa/mädättää alustaansa. Juuri nämä työt ovat homeitten tehtävänä luonnon kiertokulussa.

      Homeen alustana ihminen ei ole sen kummempi, kuin syksyn tuulissa maahan varisseet lehdet, paitsi että ihminen on otollisempi: optimaalinen kasvuvoima ja tuhoteho useille homeille saadaan 37 °C lämpötilassa ja kevyesti kosteilla pinnoilla - kumpikin ehto on elävällä ihmisellä on kohdallaan.

      Sitten kun ihminen on kuollut, mikrobikanta vaihtuu bakteereihin ja muihin raskaan sarjan maaduttajiin.

      Ihmisessä homeet tarttuvat erityisen herkästi kaikkiin kosteisiin pintoihin - sieraimiin, keuhkoputkeen ja keuhkoihin. Alan julkaisuissa lista yleensä loppuu tähän. Mainitsematta jätetään korvakäytävät, peräaukko, virtsaputki, vagina ja siemenjohdin, joissa homeet elävät erityisen innokkaasti omaa elämäänsä ja muistuttavat olemassaolostaan elinten haltijaa pirullisella kutinalla ja epämääräisellä eritevisvalla joka rööristä.

      Jos korvaa kutiaa tai ihon pienet punaiset kuivat tai märät näppylät pakottavat raapimaan ihon verille, niin koitapa sivellä kutinakohtia NeoAmiseptilla tai isopropanonilla. Jos kutina hellittää heti, niin todennäköisesti syynä vaivaan on homeiden aiheuttama ärsytys (pitäisiköhän tämä lähettää Niksi-Pirkkaan); ns. tavallisen ihottuman kutina ei hellitä viinaksilla sivellen.


      Kauhutarinoita homeiden vaikutuksista voit hankkia vaikka Google-hakumoottorilla hakusanalla "aspergillosis". Ja sillä sanalla löytyy pääasiassa vasta vain yhden homeen aiheuttamia seuraamuksia. Eri homelajeja on tuhansittain.

      Vielä jokin aika sitten aspergillosis tuotti Googlessa yli 800.000 vastausta. Jostakin syystä nyt niitä tulee vain vajaa 500.000. (?)


      En ollut asunut kuukauttakaan siinä asunnossa, jossa sairastuin rajuun hometautiin. Oli kova keuhkokuume, tulehdusarvot noin 250, imusolmukkeet kalikkoina, helvetilliset kivut lihaksissa ja nivelissä ja erityisesti ristiselässä. Kivuiltani en kyennyt sängystä nousemaan. Hoitona oli viikon makuuttaminen keskussairaalassa tiputuksessa.

      Sain siitä asunnosta pysyvän astman, tai se diagnoosi taudilleni Oulun yliopistollisessa keskussairaalassa nyt kesällä annettiin.

      Kaiken kaikkiaan ehdin asua siinä Tyrnävän virkamiesten erityisesti suojelemassa/ylläpitämässä hometalossa vain sen noin vuoden ajan.

      Ja sitten HUOM! HUOM!
      ====================


      Sädesienillekin niissä rivitaloissa oli joihinkin asuntoihin asennettu jo vuosia aiemmin runsaan 10 sentin kuivatusaukkoja sisäseiniin ja niihin ritilät!

      Homeet siis kuivattiin suoraan huoneisiin useammassa huoneistossa - !!!

      Jopa väliseinien sisältä!

      Ja ihmiset asuivat niissä asunnoissa kaiken aikaa!

      On siinä kunnan talouspäällikkö tehnyt varsinaiset kustannushyötyanalyysit, kun homeenkuivatusritilöitä on homeremontiksi esittänyt tai kun on muuten ollut virkansa puolesta homeremonttien kustannusraameja laatimassa (kuka muukaan ne on voinut kunnassa tehdä?). Ritilöitähän saa muutamalla eurolle kappale, ja reiän teko seinään ei paljon maksa, kun kunnan rakennusmestarilla on pistosaha ja 1000 Watin käsiporakone jo valmiina eikä niitäkään tarvi siis varta vasten enää hankkia.

      Yhtään enempää järkeä ei ole ollut kunnan päättäjilläkään, kun on päätetty, että huonekohtaiset homeenkuivatusritilät ovat riittävä homeremontti kunnan vuokralaisten asuntoihin ja että ne myös rakennetaan. Ja rakennettiin.

      Myös täkäläinen poliisilaitos on sitä mieltä, että sädesienien kuivattaminen asuintiloihin on ihan asiallista, kun tekijänä on kunta. Tosin poliisipäällikön kollega istuu kunnanhallituksessa vai oliko peräti valtuustossa.


      Lopulta asunnoistamme ja monesta muustakin asunnosta löytyi mm. miljoonia yksikköjä sädesieniä grammassa (oli jo poliisin tiedossa). Vaarallisen raja Sisäilmaohjeen mukaan on 500 kpl.


      Muita välittömän tulehduksen aiheuttavia homeita oli edustettuna kutakuinkin kaikki Sisäilmaohjeessa mainitut lajit paitsi Stachybotrus Atra.

      Paikallisen terveystarkastajan minulle usein toistaman kannanoton mukaan millään muulla homeella ei ole tunnettuja terveyshaittavaikutuksia kuin Stachybotrus Atralla. Ei hän myöskään suostunut tulkitsemaan muiden homeiden lajikirjon tai määrän merkitystä ihmisten terveyteen.

      Vielä silloin, kun kunta järjesti hometalojen asukkaille korvaavia asuntoja, terveystarkastaja kieltäytyi ottamasta kantaa asunnoista löydettyjen homeiden terveysvaaroihin. Hän vain toisteli, että kunta ei etsi hometaloasukkaille uusia asuntoja sen vuoksi, koska heidän olisi päästävä turvaan vaarallisia homeita pakoon, vaan koska ihmiset haluavat muuttaa ihan omasta halustaan [ja kunta haluaa vain palvella vuokralaisiaan auttamalla heitä toteuttamaan toiveensa; silloin muuttajia oli 4 rivitaloa / 28 asuntoa].

      Asunnoista löytyi eri homelajeja lukuisia ja niitä kaikkia oli käsittämättömän runsaasti - moninkertaisesti yli kaikkien säädöksissä ja lainvoimaisissa ohjeissa mainittujen ohjearvojen. Ja kai se Stachybotruskin sieltä löytyisi, jos näytteen sattuu oikeasta paikasta ottamaan.

      Viime viikolla uutisoitiin, että neljä pahimmin homehtunutta Tyrnävän kunnan rivitaloa puretaan ja kaksi muuta rivitaloa korjataan. Remontissa talojen väliseinät ja lattiat puretaan. Porkkanaksi korjattavien hometalojen asukkaille luvattiin, että remontin yhteydessä joka asuntoon rakennetaan oma sauna.

      Tosin uskon, että pahimmat homeenpesät näissä korjattavissa rivitaloissa ovat valesokkelin päällä ulkoseinissä, sillä talojen lattia on maan tasalla ja huoneiden seinät nousevat suoraan vetiseltä salaojittamattomalta tasaiselta, paikoin seinään päin viettävältä tantereelta.

      Vaikka talot korjataankin, niin eivät ihmiset tule enää koskaan pysymään terveinä niissä taloissa - oli saunaa tai ei. Ainakin niissä muissa purettavissa rivitaloissa ulkoseinien naulankannat paistoivat huonetiloissa tapettien ja maalin läpi tummina pisteinä eli ne ovat saaneet vettä ja ruostuneet. Missä vesi seisoo, siellä home jyllää, ja pois sitä ei saa kuin vaihtamalla homepintaiset materiaalit kokonaan uuteen tavaraan.


      Onni joka tapauksessa on, että kaikki nämä kuusi kunnan rivitaloa, varsinaista homeenviljelylaitosta ja ihmisten kaasutuslaitosta, ovat kuitenkin lopulta saaneet virallisen hometuomion. Se taas on ainoastaan median ansiota, mistä iso kiitos seudun lehdille radiolle ja tv:lle.

      Kunnan virkamiehiä ja muita päättäjiä vuokrataloasukkaiden sairaudet eivät hetkauttaneet yhtään mihinkään ennen kuin media tuli apuun.


      Hometutkimusten tuloksia oli jo saatu, mutta eivät asiaa esittelevät virkamiehet esitelleet niitä raportteja ns. homeongelmaa käsittelevissä luottamusmieskokouksissa. Hallintoportaissa luotiin kuvaa, että yksi mies vaan kylällä homeista meuhkaa, mutta mitään homeita ei ole olemassakaan.

      Törkeimmillään virkamiehet esittivät "homeanalyysi-shown". Rooleja oli puolenkymmentä. Oli päättäjää ja terveystarkastajaa ja hanslankaria ja hanslankarin esimiestä jos jonkinlaista. Tulivat tarkastamaan asunnon kosteusongelmaa, josta asukkaat olivat esittäneet epäilyksensä. "Tarkastuskäynnin" lopputuloksena otettiin näytepala seinästä. Se viedään analysoitavaksi, asukkaille luvattiin.

      Vaan ei sitä näytettä mihinkään analyysiin viety. Sinne se jäi kunnan rakennusmestarin hyllylle makaamaan. Kuitenkin myöhemmin kunnasta ilmoitettiin, että pala on tutkittu eikä siitä ole löytynyt merkkiäkään homeista.

      Ei sille mitään tutkimusta ollut tehty, mutta sujuvasti puhuttiin, että näytepalassa ei ollut mitään homeita.

      Röyhkeä valehtelu on kai joissakin pienissä kunnissa yksi virkamiestoiminnan tapa, suorastaan kai viran edellytys, joka on saanut elää ja paisua vapaasti ilman vastalauseita.

      Oman kylän kantasukkaat pelkäävät saavansa hankalan ihmisen maineen kylällä, jos älähtävät valehteluun törmätessään, ja ovat siksi suu supussa, syötettiinpä heille mitä puppua tahansa. Ilmankos valehtelusta on kehittynyt suoranainen hallintoon kuuluva normaali toimintatapakulttuuri. Ei ole tarvinnut koskaan jarrutella - kaikki on mennyt läpi.

      Valehtelu tapahtuu niin sujuvasti ja luontevasti, eli siis hyvin harjoitellusti, että se on kai jo sellainen refleksi, että asianomainen tuskin itsekään hoksaa puhuvansa täyttä palturia eli siis valehtelevnsa.


      Näyttää siltä, että "vetäsee hatusta, puhuu ihan omiaan, sujuvasti keksittyä" -tapa on niin syvällä, että nämä virkaimmeiset ihan aidosti uskovat, että eivät he valehtele. He eivät siis edes tajua valehtelevansa.

      Olennaisen tiedon pimittäminen saatikka näytteiden hävittäminen ja silti analyysituloksista puhuminen on minun käsitemaailmassani silkkaa valehtelua, ja sitä lajia täällä on riittänyt. Plus mukamas sovitaan yhtä, mutta kunnantoimiston oven kun paat kiinni, niin sitä luvattua asiaa ei ole koskaan edes käsitelty saatikka luvattu tai lupaajan muisti on kadonnut tai ainakin sillä kohtaa muistissa on musta aukko. Niinpä niin, homeet aiheuttavat dementiaa, sekin jo tiedetään, mutta täällä dementia kehittyy enemmänkin virkamiehille kuin hometalojen asukkaille.

      Ei mikään tietomäärä ja vuosien aikana kertyneet raportit tämän kylän talojen homelöydöksistä ole johtanut mihinkään muuhun, kuin että asuntojen homeille rakennettiin niitä kuivatusputkia väliseinistä suoraan huoneisiin - ja ihmiset asuivat siellä keskeytyksettä kaiken aikaa!

      HULLUJA, HULLUJA päättäjiä on täällä riittänyt enemmistöksi asti. Kiitos medialle, että auttoi voittamaan edes tämän erän näiden kuuden homeisen rivitalon osalta.

      • alkuperäinen kirjoittaja

        Kiitos kun jaksoit vastata. Olen nyt viikon sairastanut flunssaa, lämpöä on ja lievä poskiontelotulehdus. Keuhkoja kutittaa ja muuta. Otan asian nyt hoidettavakseni.
        Kiitos vaivasta.


      • Utelias

        Uteliaana kysyn.. miten tämä poliisi tähän asiaan liittyi. Tuliko jotain kahnausta asiasta? Teitkö asiasta rikosilmoitusta poliisille?
        Kun oli kunnan rivitalo, niin oliko rikosilmoituksen kohde kunta vaiko joku yksittäinen virkamies?


      • inhere
        Utelias kirjoitti:

        Uteliaana kysyn.. miten tämä poliisi tähän asiaan liittyi. Tuliko jotain kahnausta asiasta? Teitkö asiasta rikosilmoitusta poliisille?
        Kun oli kunnan rivitalo, niin oliko rikosilmoituksen kohde kunta vaiko joku yksittäinen virkamies?

        Joka aiheuttaa toiselle vamman tai sairauden, syyllistyy vähintäänkin vammantuottamukseen.

        Jos teko on tahallinen (tietoinen), se mahtuu nykyisen rikoslain mukaan myös pahoinpitelyn määrittelyyn.

        Kun tässä tapauksessa kunta oli asentanut jo vuosia aiemmin mm. sädesienten kuivatusputkia, joilla sädesienet "kuivattiin" huonetiloihin, niin jo sen kaltaiset homeremontit itsessään todistavat, että asukkaat oli tahallisesti altistettu vakavia sairauksia tuottaville homeille. Näin sen näen ja näillä perusteilla rikosilmoitukseni tein kuntaa ja homejärjestelyistä vastuullisia virkamiehiä vastaan yhteisvastuullisesti.

        Poliisin mukaan rikosta ei ollut tapahtunut. Poliisi eväsi vastoin esitutkintalakia minulta mahdollisuuden todisteiden toimittamiseen (eväsi minulta loppulausunnon antamisen; kai tiesi, että minulla riittää todistajia ja todisteellisia näyttöjä yllin kyllin), joten tällä perusteella tulkitsen paikallisen poliisin toimineen tahallaan puolueellisesti.

        Tein rikosilmoituksen valtakirjalla noin 50 ihmisen puolesta. Poliisi rajasi asian tutkinnan omaperäisesti - se selvitti vain minun keuhkokuumetta, viikon tiputusta keskussairaalassa ja aivastelua (vaikka näyttöjä oli jo silloin todisteellisesti paljon enemmästä). Poliisin mukaan minun kuume oli niin vähäpätöinen asia, että kunnan virkamiehiä vastaan nostettua juttua ei sen vuoksi lähdetä tutkimaan (sama asia oli ilmaistu tutkinnan lopettamispäätöksessä hieman toisin sanoin). Muiden homeista sairastuneiden asukkaiden osalta asiaa ei tutkittu eikä yritettykään tutkia millään tavalla - todisteethan niistä olisi ollut olemassa, sen poliisikin tiesi.

        Poliisi rajasi tutkinnan vain minun henkilökohtaiseksi asiaksi - ohitti siis muiden asukkaiden antamat valtakirjat kuin niitä ei olisi ollutkaan - minkä tulkitsen olleen poliisin kannalta sen laatuinen "tutkinnallinen tulkinta", että pidän sitä virka-aseman väärinkäyttönä. Joku muu voi olla toista mieltä.

        Kymmenet minulle asian hoitamiseksi annetut valtakirjat jätettiin karkeasti ottamatta huomioon! Niin että tämmöistä laillisuusvalvontaa tässä maassa, kun tutkittavana on kunnan virkamiesten tekemät rikokset (hei, täytyy muistaa sanoa, että epäillyt rikokset, koska niitähän ei tässä tapauksessa koskaan tutkittu eikä tuomioita siis tullut).

        Asian tutkinta poliisissa keskeytettiin kaikilta osin minun vähäpätöiseksi määriteltyyn kuumeeseen.

        Muiden asukkaiden vakavia sairastumisia ei otettu huomioon, eikä poliisi yrittänytkään hankkia näyttöjä niistä. Poliisi ei myöskään antanut ihmisille itselleen tilaisuutta toimittaa tarvittavia näyttöjä, vaikka vuosien varrelta niitä oli jo monille perheille ja perheenjäsenille kertynyt runsaasti. Esimerkiksi "astmapiippujen" käyttäjiä niihin taloihin muuttaneista tuli kai melkein joka toisesta - meidänkin perheessä jokaisesta, kaikista kolmesta.

        Suomessa poliisi ei virkamiesten rikoksia aivan helpolla tutki. Tutkimatta jättämiset tehdään niin tekaistuin perustein ja todisteilta silmät aktiivisesti sulkien, että poliisin toiminta niissä keiseissä on itsessään rikos.

        Niin sanoituissa varmoissa tapauksissa eli kun rikosilmoitus on erittäin suurella varmuudella aiheellinen ja todisteet on toimitettavissa, jos vaan rikosilmoituksen tekijälle annetaan tilaisuus, poliisilla on tapana evätä rikosilmoituksen tekijältä esitutkintalain mukaisen loppulausunnon antamisen, ja tutkinta päätetään yllättäen ennen aikojaan. Tällä tavalla poliisi varmistaa, että tapauksen tutkinta voidaan lopettaa puutteellisin tiedoin "ei näyttöä" perusteisesti. Olen omakohtaisesti joutunut kokemaan tämän useassa riita-asiassa 90-luvun alusta lähtien. Näin on maan tapa, kun poliisi saa epäillyn virkarikoksen tutkittavakseen.

        Ja kun teet kantelun poliisista lääninhalitukseen, niin vaikka asiapaperi on kirjattu tulleeksi, niin jotenkin se vaan katoaa. Kantelu ei siten virallisesti johda mihinkään, mutta käytännössä asia etenee hieman paremmin esitutkintalain määräämässä järjestyksessä. Tämänkin jouduin omakohtaisesti toteamaan puolustaessani muuatta asiakastani riidassa, jossa häijy syyllinen osapuoli oli virassa.

        ***********************************

        Vaikka meidän talojen "homerikosten" poliisitutkinta ryssittiin poliisin voimin tosi näyttävästi, niin lopputulos hometutkinnan kannalta oli menestys. Kunta lopultakin tutki keväällä ja alkukesästä 2004 asuntojen hometilanteen. Nyt nämä neljä rivitaloa, 28 asuntoa, ovat saaneet purkutuomion. Myöhemmin kaksi muuta rivitaloa, 12 asuntoa, on saanut hometuomion. Ne kai yritetään korjata, minkä onnistumiseen en tosin usko.

        Muuutamissa muissa kunnan kohteissa tehdään vielä / on tehty hometutkimuksia. Lisää "hometuomioita" on käsittääkseni tulossa.

        Tälläinen kunnan omistamien homeisten talojen suma yhdellä paikkakunnalla voi olla mahdollista muutaman ihmisen elämäntyönä - kun vuosien ja vuosikymmenten ajan talojen ylläpidossa ja huolloissa säästellään järjenköyhyyttä aktiivisesti viljellen ja ihmisten terveydestä mengelemäisesti piittaamatta, niin lopputulos voi olla tämä (yllä kerrottu). Se vasta kallista säästämistä on, eikä niihin menetyksiin ole vielä lainkaan laskettu meidän sairastuneiden omia henkilökohtaisia menetyksiä eikä terveykeskuksen allergialääkereseptien tehtailua ja Kela-korvauksia.


        Saa nähdä, mikä tämän kylän vanhustentalon hometutkimusten tulos tulee olemaan.


        Vanhimmat asukkaat olivat oireilleet hometaudein näissä asunnoissa 30 vuotta.

        Home-epäilyksiin ja vaurioilmoituksiin kunnassa ei reagoitu - asukkaat olivat jättäneet niitä kuntaan esim. viimeisen kolmen vuoden aikana useita.


        Ilman rikosilmoitusta asiallisia hometutkimuksia tuskin olisi koskaan käynnistetty. Meillekin virkamiehet ... no, en voi sanoa että valehtelivat, muttaaa.... johtivat harhaan pari vuotta. Seinästä homeviljelyä varten virkamiesdelegaation toimeksiannosta kunnan työmiehen ottama näytepala "jäi jotenkin rakennusmestarin hyllylle" - silti osasivat kertoa, että tutkimuksissa ei näytteestä löytynyt mitään.

        Suosittelen rikosilmoituksen tekemistä vastaavissa tilanteissa. Ja voihan olla, että jollakin paikkakunnalla on rehellisiäkin poliisipäälliköitä. Ei sitä koskaan tiedä.

        Jotenkin vain rikosilmoitus tuo asioiden etenemiseen jämäkkyyttä. Ja alttius tahallisten laiminlyöntien tekemiseen vähenee. Mutta jos kunnan toimintakulttuuri on ollut sairas, niin ei se siitä mihinkään yhden homeprojektin aikana muuta. Joka mutkassa valvo, että asiat kirjataan asiaankuuluviin dokumentteihin ja että kirjauksia ei ihan hatusta vedetä. Seuraapa esimerkiksi kuntaan arkistoituja asiaa koskevia kokousmuistiinpanoja - tulet yllättymään kerta toisensa jälkeen.

        Ne paperit aiheuttavat paljon työtä - jokainen valhe on kumottava vastaväittein ja näytöin. Muutoin ne muuttuvat viralliseksi totuudeksi.

        Ja käytä nauhuria mahdollisimman paljon. Homeasioissa kunnan virkamiehiä vaivaa aivan käsittämättömän syvä, laaja-alainen ja usein toistuva dementiakohtaus. Se laukeaa aina sanan "home" kohdalla joko heti tai pian sen jälkeen, kun olet virkamiehen oven takanasi sulkenut.


        *****

        Rikoslaki 21 luku

        5 § (21.4.1995/578) Pahoinpitely. Joka tekee toiselle ruumiillista väkivaltaa taikka tällaista väkivaltaa tekemättä (! HUOM, kirjoittajan lisäys) vahingoittaa toisen terveyttä (!), aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan, on tuomittava pahoinpitelystä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

        Yritys on rangaistava. (!)

        6 § (13.7.2001/654) Törkeä pahoinpitely. Jos pahoinpitelyssä

        1. aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila,
        2. rikos tehdään erityisen raa'alla tai julmalla tavalla tai
        3. käytetään ampuma- tai teräasetta taikka muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista (!) välinettä

        ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

        Yritys on rangaistava.


    • tarkastaja_

      Terveystarkastaja tulee vaatia tekemään työnsä kunnolla ja hoitamaan virkavastuulla säädetyt tehtävät.

      Jos huoneilmasta löytyy terveydelle vaarallisia itiöitä yli sallitun rajan on asunto määrättävä terveystarkastajan toimesta asumiskieltoon. Talonyhtiö on uuden lain mukaan velvollinen järjestämään sijainasunnon (vastaavasti menee vuokra-asunnoissa).

      Terveystarkastajalla on viran puolesta ankara vastuu toimia lain ja määräysten mukaisesti. Muutoin sanktiot ovat erittäin kovat.
      (vierstä seurannut kun tuomittu virkavelvollisuuden törkeästä laiminlyönnistä).

    • näin on

      Nyt tulee kylmää tekstiä, lue tarkasti. Sen jälkeen kun homeherkistyin, olen havainnut että Suomessa n. 90-95% asunnoista on homeessa. Oikeastaan on kyse siitä että kuinka paljon asunto on homeessa, eikä siitä että onko se homeessa vai ei.

      Kertomasi perusteella vaikuttaa siltä että asuntonne on pahasti homeessa. HÄIVY SIELTÄ JA ÄKKIÄ! Oikeasti, mene vaikka hotelliin, äidillesi, kaverillesi, ihan mihin vaan. Jokainen päivä mitä asut siellä altistaa lisää. Voin kokemuksesta kertoa että kun altistut (ja sairastut) kunnolla, elämästäsi tulee niin hankalaa ettet kykene edes kuvittelemaan sitä nyt.

    • HALOO!!

      Mikä on aloittajan tilanne,ketju on vanha,2005 vuosimallia??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe