AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Näärännäppy

Näärännäppy

22 Vastausta 57 604 Lukukertaa
Minulla on ollut näärännäppy yläluomen yläpuolella jo ainakin 9 vuotta. Internetistä olen lukenut että näärän näppy katoaa itsestään pienellä aikavälillä.Minulla se on pysynyt ja nähtävästi pysyykin siinä missä ennenkin.
Onko mitään tehokasta kotikonstia jolla se saadaan pois? Minä hölmö menin leikkaamaan sitä joskus saksilla niin siitä tuli pelkkää verta ja näppy punoitti viikon.Apua! :O.

Moi!

Minä aikoinaan sain oman näärännäppyni pois sisäreidestä hirttämällä sen. Laitoin lankaa ympärille ja solmin sen tiukasti. Sitten annoin olla hetken ja näppy putosi. Muutaman päivän näpyn kohta punoitti ja taisi vuotaa vertakin alussa, mutta sitten se parani. En suosittele tätä tosin kokeilemaan, jos on kyse silmäluomesta. Mene mieluummin lääkäriin.

näärännäppy

mulle tulee silmää sisäluomee näärän näppyi kestää pari päivää ja tilalle tulee uusi...muilla tällasii?kutittaa ihan ku olis roska silmässä.onko mitää kikka konstii että sais ne pois??ooon kuullu et pitää hauduttaa jne..eikä saa koskee likaisilla sormilla pälä pälä ..

Näärännäppy

Mulla oli silmässä nääräännäppy luulin sitä pahaksi roskaksi ja menin päivystävään lääkäriin.
Hän totesi sen näärännäpyksi. Lääkäri puhkaisi sen desifinoidulla "jollain" ja oire hävisi heti.
Sain n. 5 päivän antibiottitipat ja nyt on kiva kun ärsytyskutina hävisi samantien. ELI SUOSITTELEN LÄÄKÄRILLE VAIN - heitä riittää ja ovat sitä varten - älä ala omin konstein mitään räpeltää, jollet ole erämaassa, eikä apua ole muuten.
Kirkkain silmiin tähän viikkoon - turha kärsiä mars lekurille vaan! Avun saanut

On kyllä ikävä vaiva

Mulla oli nuorempana aina joskus silmäluomessa, mutta parani aina muutamassa päivässä. Tuntui siltä, että olisi ollut roska silmässä, eli tosi kurjalta. Onneksi ei nyt ole varmaan kymmeneen vuoteen ollut :)
Olen muutamia kertoja itse puhkaissut sen itseltäni, mutta siinä on kyllä aina sekin riski, että sörkkäis silmän rikki... Joten lääkärille kannattaa ennemmin mennä tai sitten vaan odottaa, että paranee itsestään...

jotain muuta kuin näärännäppy?!

ei näärännäppy voi olla 9ää vuotta! se on kuitenkin ihossa oleva tulehdus! kyllä sulla nyt on jotain muuta! ja mitä olikaan, niin älä nyt hyvä ihminen ala sitä saksilla leikkelemään!!!

ja oili-kulta: näärännäppy ei voi tulla reiteen eikä sitä voi hiuksella hirttää. hiuksella voi hirttää varsi-luomia mutta harvoin niitäkään reiteen tulee!

menkää ihmiset lääkäriin älkääkä luottako tämmösiin keskustelupalstoihin missä tulee myös väärää tietoa!

nimim. kosmetologi

voi kyllä

Se voi koteloitua ja periaatteessa haitta on sen jälkeen vain kosmeettinen.

vanha konsti

on kastaa sormea suussa heti aamulla herättyäsi, ennen hampaiden pesua jne, ja sillä kastella sitä näppyä. Häipyy takuulla muutamassa päivässä

EI!

Älä nyt ihmeessä noin tee kuin tuo edellinen neuvoi. Höntti!

Mulle lääkäri sanoi että voipi keitetyssä vedessä kastella puhdasta pyyhettä ja hautoa sillä kuumalla vedellä silmää pari kertaa päivässä. Kunhan katsoo ettei nyt ihan kieuhuva vettä käytä, mutta hyvin lämmintä kuintekin

näärännäppy.

minulla on ollut näärännäppy vasemmassa luomen reunassa jo melkein vuoden. ollaan käyty lääkärissä jo kolme kertaa. yhden kerran sain kotikonstit, ja toisella kerralla silmätipat. nyt on puolenvuoden jono leikkauttamaan se. ei ole kivaa kun kaikki huomauttelevat siitä. itse asiassa se on varmaan pikemminkin luomirakkula, eli käytännössä sama kuin näärännäppy. inhottavaa, eikö ?

antibioottivoide

Pyydä resepti

mullakin

mulle tuli näärännäppy noin kuukausi sitten. Mentiin lääkäriin ja sain 10pvä antibioottikuuriin ja silmätipat. Eipä tapahtunu muutosta. Menin uudestaan ja sain antibioottirasvan ja kuukaus pitäis käyttää. Lisäks lääkäri neuvo et about 2-3 krt viikos pitäis hautoo silmää 10min sitte painella näppyä sormella ja pyyhkiä silmää keitettyyn veteen kastetulla vanupuikolla.

Lähti samantien

Lävin äsken päivystävällä; ja lääkäri teki minuutin toimenpiteen ja "sillä sipuli"! Eli hän "puhkaisi" sen steriilillä jollain?... sain antibioottitippoja 3-5 päiväksi.
Yhden päivän ja yön kärsin, kun silmään sattui.
Joten ei kotikonsteja vaan suoraan lääkärille.
Sama kuin mätäpaise - se pitää puhkaista ja hoitaa ja sen jälkeen antibioottitipoilla jälkihoito. Älä tee kotihoitoa itse - käy lääkärillä.
Avun saanut heti....

näppy

juu suola vettä kun juo n. 5 kertaa päiväsä niin minulle on tepsiny jo 6 kertaa ja aina se on ollut ylä puolella samassa kohdassa

mullakin.

mulla on ollut jo melkein 4 kk näärännäppy oikeassa alaluomessa. Se on todella ärsyttävä, siihen kutittaa joskus ja se punoittaa vieläkin.
Otettiin silmätipat silloin kun se oli "pahimmillaan" ja ne tehosivat vähän, ja turvotus laski. siinä on vielä vähän turvoitusta ja sen huomaa "tietyissä valoissa". Silloin jos en käytä meikkiä, niin sitä ei juurikaan huomaa.. Se häiritsee mua aivan helvetisti. Kaverit eivät sitä ole kuulemma huomanneet, eivät edes tiedä että mulla on sellanen..Toisinaan näen sen itse... /:
Oiskohan joku konsti vielä? Meinasin mennä ottamaan uudet tipat...mutta siihen se homma jäi. Kait tuo paranee itestään ajan kanssa..

toivottavasti jonain päivänä se olisi normaali =)

nääris

älä nyt helvetti tuijota sinne huusin vessaan. perkele!!

Näärännäppy NENÄSSÄ?!

Minulla on ehkä näärännäppy nenässä, tai niin ainakin äitini sanoo. Mutta jos laitan siihen Bacibactia niin auttaako? :D
Minullakin on ollut muutamia kertoja, viime kerralla puhkaisin sen itse neulalla ja oireet katosivat.
Sehän on siis periaatteessa pieni finni, ja sisällä oleva moska on sellainen kiinteä juusto.
Puhkokoon ken uskaltaa, ei kannata varmaan yrittää jos kädet tärisee..
Niin ja vielä lisäyksenä, oli kyseessä siis todella pieni näärän näppy, eli ei mikään pupillin kokoinen vaan about kuulakärkikynän kuulan kokoluokkaa.. Silmäluomen sisäpinnalla tämä.
ottaako lääkärit vastaanotolleen pelkän näärännäpun takia? Minulla on pikkurillin pään kokoinen ja olen kyllä miettinyt lekurilla käyntiä.

dsf

itellä nää näärännäpyt on tos silmäkulmajutus tai tos, ja ne on yhe päivän ja yöllä häipyy sit, mut ai että ku on kipeetä :c
Nääränäppy hoitu ainaki mulla näin : kuumensin neulan, pistin sillä näärännäppyyn, puristin valkoisen nesteen näpystä & huuhtelin silmän runsaalla vedellä. On siinä riskinsäkkin, esim. jos pistää suoraan silmään neulalla tai silmä saattaa tulehtua, mutta mulla tää ainakin toimi! Omalla vastuulla voi kokeilla :)
Mulla on näärännäppy ja on ihan sairaan kipeä, silmä on ihan liian turvoksissa että sattuu kun räpäytän. äitilläkin on ollu monta kertaa ja ei ole koskaan nähnyt kuulemma näin isoa turvotusta mitä teen! Se häiritsee koko ajan en ees jaksa mennä kouluun ku särkee koko ajan, buranaa koko ajan vaa suuhun ja vehtä päälle nii eikös mennö poijjes kipu siis. Turvotuksen saan laskemmaan hetkeksi kylmällä veellä tai pakasteella ja kivun lämpiällä veellä :)
 /   /  /  /  / Näärännäppy
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta