AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Metson ja Teeren metsästys

Metson ja Teeren metsästys

11 Vastausta 13 592 Lukukertaa
Onko mitään tittyjä kellonaikoja, jolloin on paras aika metsästää metsoa ja teertä. Onko niillä samalla lailla kuin esim. kyyhkyllä että ne liikuu aamuvarhain. Eikö ne ole tähän aikaan yleensä maassa kun on vielä lehtiä puussa ja siirtyvät sitten puihin kun lehdet tippuvat. En käytä metsästyksessä pilliä enkä kuvia.

metsällä

Itse lähden aina aamupuoleen metille niin sillon on lintuja näkyny, tosin on näkyny myöhemminki. Tuskin on mitään tiettyä aikaa millon niitä olis enempi. Maassa on linnut vielä, pikku hiljaa nousevat puihin ku lehdet alkaa oleen tippuneet.

Kanalinnustus

Ei siinä oikeestaan mitää oikeeta aikaa oo mut jos sillain kun valosa alkaa oleen aamusta ni soitten reunoilta voit hyvin löytää teeriä kukertelemassa... itse tykkään käydä enemmän aamusella mutta kyä niitä löytäää aamusta iltaan...

vexi

Ampusin teeren iltasyönniltään varmaan klo 1815 aikoihin, olen laiska nouseen aamusyöntipyynnille. Minä kun kuljen kanalintumetsällä ilman koiraa, se on reilua meininkiä lintuja kohtaan. Joskus laskin 28h/lintu mutta joskus riittää 10minuuttia, ei sitä tiedä. Olen jutellut kavereiden kanssa että josko kanalinnuissa riittää yksi- 2 lintua/henkilö /vuosi tulevaisuudessa. Kyllä sillä pitäisi saada riittävästi harrastettua tuota lajia. Se voisi olla suositus jos metsäkanat vielä vähenee. Mutta kysymykseesi! Olen asiaa katsellut vasta noin 5vuotta, mutta tullut siihen tulokseen että aamu tai iltasyönniltä lintuja tavoittaa. Maastotyyppi jossa linnut ruokailee on kantapään kautta suht helppoa oppia tuntemaan, joten parasta aikaa olisi sitten aamusella ja iltasella. Tietysti loppukaudesta jolloin linnut on joskus aamulla suonlaidoilla, se latvametsästys on sitte eri hommaa ja tapahtuu aamuhämärissä jos on metsästäjä aamuvirkku. No, kyllä noitten tavoille oppii, kun harrastaa vuosia ja lukee opuksia, kaverilla on yli 20v kokemus ja mulla vain 5v, sen takia tässä kait uskallan kommentoida- ei kun metsään, mutta 1-2 teertä/ukko max /v niin lapsetkin saa joskus lintumetsään mennä.

juu no.....

...itse tykkään käydä aamulla aikaisin. Silloin on luonto kauneimillaan ja ei juuri ole muita metsästäjiä liikkeellä. Toki jos ei ole aamuvirkku kuten minä voi käydä metsällä pari tuntia ennen hämärää. Tuolloin koira saa hyvin linnun lentoon. Jos olet kivääri miehiä/naisia kannattaa olla aamulla hämärän aikaan jo paikalla varsinkin nyt kun lehti on puonnu jo puusta ja on pieniä yöpakkasia ollu. Teeri tykkää istua tällöin puussa hakkuun, suon tai järven rannoilla samoin metso.

Aktiivisuus

Ovat aktiivisimmillaan heti kun aamu valkenee. Lentelevät silloin itsekseenkin ja eniten niitä yleensä siihen aikaan näkee. Alkusyksystä aamusin on se ainut aika, jolloin linnun voi tavata latvasta. Sitten lehtien pudottua, pienellä pakkasella ja tuulettomalla kelillä istuvat kyllä hätistettynä hetkeksi latvaan päivälläkin. Myös hetki ennen hämärää saa linnut puuhun lokakuun loppupuolella. Haulikkometsästäjälle sillä vuorokaudenajalla ei ole yhtä suurta merkitystä. Aamu ehkä hivenen parempi.
aamulla lähtee hiukan ennen valosaa liikkeelleja viipyy toho kahteetoist-kahtee illal paras aika neljäst ilta hämärään.tos olis ainakin mun tottumusten mukaan paras aika vaikka mettässä vois viipyy vaikka koko päivän jos aikaa löytyy.
Teeret ovat ihmeellisiä kanalintuja. Ne ovat synnyinseuduillaan ensimmäisiin
pakkasiin saakka. Teeripoikue liikkuu kuoriutumisen jälkeen 5-10x5-10 km:n
alueella useinmiten taimikoissa. Sitten kun pakkaset tulee teeret yhtyvät isom-
miksi parviksi ja liikkuvat 50x50 km:n alueella. Tapaamispaikat ovat rauhallisia
koivikoita tai nuoria männiköitä. Teeritokkien lentosuunnat ovat järvien ja isom-
pien soiden reuna-alueet. Tapaa niitä joskus jopa pihakoivuissa. Talvipakka-
silla ja lumisateessa niitä tapaa järvien jäillä ja lettosoilla. Siellä ne antavat
lumen peittää itsensä. Erittäin kovilla pakkasilla teeret lentävät suoraan kiep-
piin eli uuttuun ja voivat siellä viihtyä seuraavaan päivään. Teerelle kelpaa
syksyisin erityisesti ruoho, jyvät ja marjat. Myöhemmin syksyisin teeret näp-
päilevät koivun urpuja ja männyn oksista siemenalkioita.
Aamupäivällä mukavinta teerijahtia on jahdata latvalintuja kiväärillä. Olen joka syksy ampunut noin 20 teertä, muiden lintujen lisäksi. Kaikki ammutut linnut päätyvät ruokapöytään. Tämä ja viimesyksy on olleet parhaita teerikantoja koskaan. On ollut useita jopa 200 linnun parvia, tokkia.

Tuosta määrän rajoittamisesta sen verran että metsoja olen ampunut 2 kaudessaan, ja pelkästään ukkometsoja. Koppelot jatän ampumatta.
AHahahahhahah 20 teertä, varmaan muna kasvaa samaa mittaa. Metsästät varmaan kiintiö alueella ja olet rosvo metsästäjä ahahhahahaha.
Mitä pitemälle syksy etenee, sitä pitempi on teeren metsästys päivä. Koillismaalla lokakkuun lopulla aamuisin ja tänä syksynä jopa -15c. Pitkin päivää löytyi kivääri miehelle hiivittävää ja myös reppuun laitettavaa. Oman seurani mailla, tämä syksy oli toiseksi paras ainakin kymmeneen vuoteen. Vuosi 2011 oli kunkku vuosi.
Oman seurani mailla metsästys painottuu hirviin, teeriä ei moni viitsi aamu krapulassa lähteä jahtaamaan. Metso kanta on alamaissa, vaikka niitä ei juuri ammuta, omalta kohdaltani viimeinen ukko metson pudotus kymmenen vuoden takaa.
Minä annan teeriparvien mennä lumikieppeihin syksyllä ja laitan sitten muikkuverkot päälle illalla . Aamulla tömistelen sitten vähän maata ja teeret ovat verkoissa. Sitten myyn ne ravintoloihin etelän vareksille. Tuhansia saan.
 /   /  /  /  / Metson ja Teeren metsästys

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta