Pihan suunnittelun hinta

HDT

Missähän hintahaarukassa pyörii, jos ottaa jonkun ammattilaisen suunnittelemaan pihaa? Ei mitään Marko Paanasta vaan jonkun hepun jostain puutarhaliikkeestä, joka ymmärtää pihan suunnittelusta normaalia enemmän :)

23

10376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HDT

      Unohtu mainita, että tontin koko on noin 1100m2, josta nurmialuetta noin 800m2.

    • Mökin tonttu

      Ei se neliömäärä kai kokonaan määrää hintaa, vaan se, kuinka yksityiskohtaisen ja tarkan suunnitelman haluat. Pikkutarkka suunnitelma vie tietenkin enemmän työtunteja ja sen mukaan hintakin nousee. Muutamasta sadasta eurosta kuitenkin puhutaan joka tapauksessa.

      Kannattaa kuitenkin miettiä, haluaako ammattilaisen suunnitelman, vai jotain sinne päin "musta tuntuu" -tyylillä. Huonosta ei kannata maksaa mitään, hyvät neuvot ns. "maksavat itsensä takaisin". Ammattilaiselta saat tarkat piirustukset mittakaavassa, kasvien sijoittelusuunnitelman ja työohjeet.

      Kannattaa pyytää muutamalta suunnittelijalta hinta-arvio.

      • pihasuunnittelija

        voisi olla keskim. hinta tuon kokoisesta tontista. Kuten edellä joku mainitsikin, homma ei ole niin yksiselitteistä, vaan hintaan vaikuttaa monet tekijät. Jo tontin muoto, korkeuserot jne. otetaan lähtöhinnassa huomioon. On aina kalliimpaa miettiä esim. rinneratkaisuja, kuin suunnitella piha tasamaalle. Ota yhteyttä suunnittelijoihin, varaudu asemakaavalla ja/tai pohjakuvalla, valokuvatkaan eivät ole pahitteeksi, jos suunnittelijaa et vielä halua paikalle. Sekin maksaa, minä esim. en jalomuotoista takalistoani nosta penkistä alle 100 €.


    • maksaa meilläkin

      jos vaan onnistut jostain edes kyseisen otuksen löytämään. Oli nimittäin kiven alla saada edes tarjousta.

      • löytyy

    • Tarja

      Tontti on n. 1000 neliötä ja pihasuunnitelman tekijä täysammattilainen (tekee kokopäiväisesti vain suunnitelmia). Suunnitelma on aivan loistava, on otettu huomioon aivan kaikki meidän toiveet (mm. edullisuus, värit, Pohjois-Suomen olotilat jne.) ja se, että voimme rakentaa pihaa vuosien varrella. Aivan mahtavaa, nyt kun malttais odottaa että talo valmistuis...

      • pihasuunnittelija

        Eipä taida ko. suunnittelija itselleen juuri palkkoja maksella tuolla hintaa, tai sitten tekee liukuhihnatyönä kaikille about samanlaisen pihan, jolloin niitä vääntää copy-paste-toiminnolla toki rivakasti. Varmaan tietysti vaikuttaa sijainti, täällä etelässä kuitilla ei juuri alle tonnin suunnitelmaa saa. Kurjaa kuulla että hintoja poljetaan, sehän on ammattikunnan aliarvostamista.

        Kiva joka tapauksessa että työ on asiakkaalle mieleinen!


      • tuuri

        Niin, olette onnistuneet löytämään valvalla hyvän, sitä ei usein tapahdu. Voi olla, että aikaa myöten tämäkin tekijä huomaa, ettei tuollaisilla hinnoilla voi itselleen eläkettä kartuttaa ja nostaa hintojaan, mutta aina, kun tekijä alihinnoittelee se on asiakkaan etu.

        Tosin usein käy myös niin, että tekijä huomaa kesken työn jäävänsä nuolemaan näppejään ja vähentää tappiota jättämällä yksityiskohdat suunnittematta.


      • Tarja
        pihasuunnittelija kirjoitti:

        Eipä taida ko. suunnittelija itselleen juuri palkkoja maksella tuolla hintaa, tai sitten tekee liukuhihnatyönä kaikille about samanlaisen pihan, jolloin niitä vääntää copy-paste-toiminnolla toki rivakasti. Varmaan tietysti vaikuttaa sijainti, täällä etelässä kuitilla ei juuri alle tonnin suunnitelmaa saa. Kurjaa kuulla että hintoja poljetaan, sehän on ammattikunnan aliarvostamista.

        Kiva joka tapauksessa että työ on asiakkaalle mieleinen!

        Kyseinen suunnittelija itse asiassa tekee täysin virallista tietä suunnitelmansa ja edelleen maksaa siis 300 euroa. Rivaripiha 200 euroa. Hän on käynyt jo kahdesti tontilla eikä siten tee copy-pastella mitään. Hän oikeen kertoi odottaneensa inspiraatiota ja lopputulos on aivan mahtava - tosin nyt kun kävi toiseen kertaan ja tarkasteli naapureiden talojen varjot yms., niin aikoo tehdä suunnitelmaan vielä muutoksia. Hän on suunnitellut puut, pensaat sekä monivuotiset kukat. Lisäksi on miettinyt pihakivien värin ja ladonnan ja antoi lisäksi pari osoitetta, joihin on suunnitellut pihan joissa on samaa tyyliä kuin meillä. Tyyli ei ole se mitä on kaikilla muillakin nykyään (ensin nurtsi ja sitten sinne tänne pari tuijaa ja sitten on "havupiha") vaan jokainen puu ja pensas on kaikin puolin meidän näköinen ja -värinen. Lisäksi kasvit ovat edullisia kuten halusimmekin.

        Niinpä, tuskin tämä aliarvostamista on, sillä kyseinen suunnittelija (koulutukseltaan puutarhuri) tekee meidän alueelle ainakin viisi suunnitelmaa plus lukuisia muita töitä.

        Kiva asua täällä pohjoisessa, jossa monet asiat saa niin paljon edullisemmin ja rivakammin!

        Ensi kesän kuopsutusta odotellessa...


    • pinja

      Meille teki suunnitelman hortonomi ns. sivutyönä; ts. työssä muualla päivisin, suunnitelmia iltaisin omaksi ilokseen. Työ tehtiin laillisesti kuitilla, ei siis pimeänä työnä.

      Tontin koko on n. 1000m2, jossa asuinrakennus sekä talous/autotallirakennus. Suunnitelma tehtiin yksityiskohtaisesti kasviluetteloineen, työohjeineen, kaikki pihan toiminnot huomioon ottaen. Kattava paketti kaiken kaikkiaan, ja hinnaksi tuli vain 450 euroa. Lisäksi suunnittelija kävi itse paikan päällä - kuten mielestäni asiaan kuuluukin - vaikka välimatkaa meille oli häneltä noin 100 kilometriä.

      Eli kannattaa kysellä tutuilta ja tuntemattomilta vinkkejä, jospa jollakin olisi antaa hyvän ja edullisen hortonomin yhteystiedot.

      • HDT

        Nyt vain pitää odotella kevättä ja etsiä hyvä suunnittelija...


      • Kiirehdi
        HDT kirjoitti:

        Nyt vain pitää odotella kevättä ja etsiä hyvä suunnittelija...

        kevättä. Ota yhteyttä nyt, niin saat sen jo kevääksi. He ovat kiireisiä ihmisiä keväisin, voi mennä aikaa ennen kuin sinun suunnitelmasi ehtii työpöydälle.


      • pian
        Kiirehdi kirjoitti:

        kevättä. Ota yhteyttä nyt, niin saat sen jo kevääksi. He ovat kiireisiä ihmisiä keväisin, voi mennä aikaa ennen kuin sinun suunnitelmasi ehtii työpöydälle.

        Jos haluat aloittaa työt ensi keväänä, suunnitelma täytyy tilata viimeistään nyt syksyllä.


    • vihje

      Kysypä alueesi Martoilta, saatat saada edullisestikin!

    • Pihasuunnitelma

      Vieraile sivuilla www.pihapalvelu.com, hyvä palvelu!

    • pihasuunnittelu

      Käy katsomassa osoitetta:
      www.pihasuunnittelu.fi

    • pihasuunnittelua

      Naantalissa on ainakin; www.pihamestarit.net

    • HKL

      Kaikenlaista hyödyllistä tietoa pihasuunnittelusta, suunnittelijoista ja pihanrakentajista sekä pihakivistä, suunnittelu- ja asennusvinkeistä löytyy netistä osoitteesta www.pihakivi.com. Siellä on muuten myös kysymys-palsta. Ihan ammattimaisia vastauksia olen saanut.

    • Dracheic
      • Jjxx

        Meidän uuteen omakotitaloon tilattiin pihasuunnitelma tuolta www.kevat.net suunnitelmaan ollaan tosityytyväisiä ja vaikutti kyllä tosi pätevältä. En tiedä oliko edullisin mutta ainakin oli selkee hinnoittelu!


    • muori51

      Aihe täälläkin ajankohtainen..... Sattuisko kukaan tietämään hyvää suunnittelijaa Keski-suomesta?( Kohde Laukaa, Vihtavuori)

    • HTT-tarkastaja

      Jos pihatyö tai suunnittelu epäonnistuu tai ei ole saanut sitä, mitä tilaa, kannattaa pyytää apua Keskuskauppakamarin tavarantarkastajalta. http://asiantuntijahaku.kauppakamari.fi/#htt
      Ylinhinnoittelu, laatuseikat yms. -Kannattaa pyytää puolueeton tarkastaja paikalle.

    • ggeeww

      Ei maksa mitään, kun istut persiilles ja alat tuumata. Tai tietty jos menee paljon tuumausjuomaa, niin maksaahan sekin jotain....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe