AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Gefina

Gefina

19 Vastausta 13 393 Lukukertaa
onko kellään omakohtaisia kokemuksia gefinan käytöstä hiustenlähtöä vastaan. Sain lääkäriltä reseptin n.2 kk sitten. Tuntuu, että lähtee ohimoilta samaan vanhaan malliin. Kauan menee ja onko ylipäätään mitään hyötyä? joku 5 vuotta on lähteny hitaasti, mutta tappavan varmasti.Oon kuullu, että kyseisen lääkkeen kohdalla virtsaamisen tarve lisääntyy ja saa juosta vessassa tuo tuosta. Miten on? En ainakaan itellä oo huomannu vastaavaa...Onko 1mg päivässä tarpeeksi, kun kyseisen lääkkeen gefina 5mg jakaa neljään osaan ja pitää yhen päivän paussia? Kun käsittääkseni tätä lääkettä ei pienempinä annoksina ole. Oonko väärässä?

ota tai otata valokuva

päälaestasi nyt!
Puolen vuoden kuluttua kannattaa tehdä ensimmäinen vertailu ja vasta jos vuoden kuluttua et huomaa hiustenkasvun parantuneen, voi tehdä sen johtopäätöksen, että finasteridi ei tehoa sinun tapauksessasi.
1 mg/päivä on jopa enemmän kuin tarpeeksi.
Monella miehellä Gefina tehoaa vaikka ottavat neljännestapletin joka toinen päivä!
(= n. 0,62 mg finasteridia/päivä)

noilla foorumeilla käydään vilkasta keskustelua aiheesta:
http://www.hairlosshelp.com/forums/
http://www.hairlosstalk.com/discussions/index.php

hmmm

Jos tilanne on vuoden kuluttua sama tai hieman
huonompi niin ilman gefinaa se voisi olla katastofaalinen !
Virtsaamistarve vähenee, ei lisäänny.
En suosittele rogainen kanssa läträämistä.
Ohimot on charmikkaat jos eivät mene takaraivolle asti. Ohimot saa kyllä kuriin kampauksella tai siirteillä, mutta siirteitä ei kannata kovin paljon tuhlata ohimoihin jos on
odotettavissa myös päälaen ohentumista.
Kannattaa myös kokeilla ehdottomasti hiuspölyä.
Linkki löytyy palstalta.

niinpä tosiaan...

en ottanutkaan huomioon sitä, että useimmiten finasteridi, vaikka ei kasvattaisikaan uusia hiuksia, pysäyttää hiustenlähdön.

Itselläni

kolmen kuukauden jälkeen tuntua, että hiustenlähtö on vähentynyt huomattavasti ja samalla alkoi näkyä uutta pientä untuvahiusta.

Noin kuuden kuukauden jälkeen huomasi selvää parannusta, untuvahiukset alkoivat saada vahvuutta ja harventunut alue alkoi "tummenemaan"(tummat hiukset).

Reilun kymmenen kuukauden jälkeen paranee vaan. Sanoisin kuitenkin, että vähintäänkin puoli vuotta kannattaa odotella vaikutuksia ja kauemminkin. Se on niin yksilöllistä miten kenelläkin alkaa vaikuttamaan.

jep

Virtsaamisen tarpeen lisääntyminen kuulostaa oudolta, en ole itsellä huomannut. Normaalistihan jos finasteridia käytetään eturauhasen liikakasvuun niin potilaan virtsaaminen helpottuu, rakko tyhjenee paremmin ja virtsaamistarve tämän johdosta vähenee.

Kannattaa olla kärsivällinen, muutos etenee vähitellen, eihän se (miestyypin) kaljuuntuminenkaan aivan yön yli tapahdu. Itse en ikinä ole pitänyt tuollaista "päivän paussia" vaikka käytänkin samalla tavalla 4 osaan pilkottuja tabuja. Ei se ole niin tarkkaa sen annostuksen kanssa, lääkkeen imeytyminenkin on sen verran päiväkohtaista ja riippuvaista monesta seikasta.

Ohimoiden hiustenlähtö on usein miehillä "aggressiivisempaa" kuin päälaen hiustenlähtö, eli jos tuntuu vielä muutaman kuukaudenkin kuluttua että finasteridi ei auta, niin kannattaa harkita avuksi rogainea esim. pelkästään niitä ohimoita varten. Finasteridia kannattaa kyllä syödä silti, ettei pääse päälaen hiusten oheneminen yllättämään. Itselläni varsinainen kaljuuntuminen alkoi päälaelta, ohimoilla hiusraja on minulla aina ollut melko korkealla, eikä se pahemmin ollut siirtynyt silloinkaan kun päälaki oli jo ohentunut huomattavasti. Mieluummin olisin kyllä ottanut sen pakenevan hiusrajan kuin tuon ohenevan läiskän pään päälle (varsinkin kun päälaelta lähti puolessa vuodessa ohenemistyylisesti ennen lääkityksen aloittamista lähes 50% hiuksista), mutta näitäpä kun ei itse valitettavasti pääse valitsemaan. Mielestäni pakeneva hiusraja on aina näyttänyt "tasapainoisemmalta" kuin sellainen ohut/paljas läiskä päälaella, varsinkin pitemmillä hiustyyleillä.

ravintolisästä

Tähän hiustenlähtöön palatakseni kysyisin vielä ravintolisistä mahdollisena auttajana. Apteekin täti suositteli priorin nimistä ravintolisää, jossa on hirssiuutetta ja vehnänalkioöljyä, joilla kuulema pitäisi olla suostuisat vaikutukset hiusten kavuun. Käsittääkseni se ravitsee suoraan hiuksen juurta, vaikka itse hius olisi jo lähteny. Tuskin tällä uusia hiuksia alkaa kasvamaan, mutta eikö hiusten kasvu ja hyvinvointi ole aika paljon kiinni oikeasta ravinnosta?

minä en käytä

kuin kylmäpuristettua rypsiöljyä ja Multivita Plus-vitamiinitapletteja (2 taplettia/vrk).
Tietysti ruokavalion pitää muutenkin olla terveellinen.

ravinto

Jonkinlainen vegaani/kala painotteinen ihan jees.
Ituja ja raakoja kasviksia. Ei sokeripommeja.
Oluthiivaa, piimaata.. ym lisänä. Päänahan kevyt hieronta kerran pari päivässä. Reggae-asenne.

Rogaine

Moi,
käytä Rogainea. Se oikeesti toimii. Saa nykyään ilman reseptiä. Puolen vuoden aikana kaikki lähtenyt on kasvanut takasin ja tuntuu että vielä reilumminkin. Sehän tietysti on, että kun lopetat käytön, niin 4 kk aikana tippuu se uudelleen kasvanutkin.... mut toisaalta, kun on pitkä fleda niin eipä tuu useinkaan kannettua rahaa parturiin. Eli vaikka oot "koukussa" Rogainen kanssa nii ei se hirveesti lompakossa tunnu.

Rogaine ei kasvata uusia hiuksia

Kolme muuta ihmistä tiedän oikeassa elämässä, jotka lisäkseni ovat käyttäneet Rogainea. Yhdelläkään meistä neljästä ei Rogaine ole auttanut. Sotkuista ajan- ja rahanhukkaa se Rogaine! Täällä palstalla toki voi kirjottaa mitä tahansa, kun ei tarvitse kellekään todistaa. Ja tottakai myyntiedustajat käyvät täällä tarinoimassa hyviä kokemuksiaan, joita ei oikeasti ole olemassa.

Kyllä se toimii, mutta...

Kyllä se toimii, mutta ei läheskään niin hyvin kuin mitä markkinointi antaa ymmärtää. Ja lisäksi toimivuus on aika yksilöllistä, eli kaikilla ei välttämättä toimi lainkaan.

Ja Rogainenhan ei edes väitetä toimivan muualla kuin "kruunualueella" eli päälaen takaosassa. Otsan ja ohimoiden alueella toimivuutta ei ole testeissä todistettu.

toimii

Kyllä mullakin toimii toi rogaine, kesällä tuli laitettua tuota vain kerran, illalla, hiukset alko jällein värentymään. nyt laitan rogainea iltasella tupla annoksen ja jälleen kasvaa kunnon tukka päässä.. vaikka ensin tiputtikin melkein kaikki pois..

kyllä sen parissa kuukaudessa huomaa että toimiiko moinen aine, jos ei mitään uutta kasvua tule niin kannattaa ottaa jotain muuta..

gefina

tietääkö kukaan mihin hintaan gefinaa ja propeciaa saa virosta ja saako niitä ilman reseptiä?

ristiriita

Aika puoleen ja toiseen näyttää mielipiteet jakautuvan rogainen toimivuudesta. Kokeile ja tiedä...niin ja onhan se varmaan yksilöllistä. Taidan ainakin aluksi pidättäytyä tuossa gefina/ravintolisä yhdistelmässä ja toivoa parasta. Mitäs muutakaan sitä voi, siitähän loppujen lopuksi kaljuuntumisessa on kyse, toivo hiusten palautumisesta. (kun nyt pysyis edes ne nykyiset päässä)
Rogaine auttoi ohimoihini. Olen siis nainen, ja kaljuksi ajeleminen ei oikein houkuttanut. Myös pakeneva hiusraja alkoi hyvin hitaasti hiipiä takaisin.

Mutta mutta. Rogainen vaikuttava aine, minoksidiili, liukenee ainoastaan alkoholiin, joten sitä on Rogainessa. Vuoden käytön jälkeen alkoi ärsyttää ihoa niin pahasti, että jouduin lopettamaan käytön keväällä. Syksyllä melkein kaikki uudet hiukset tippuivat pois. Eli kannattaa kosteuttaa ja hoitaa päänahkaa hyvissä ajoin, jos käyttää Rogainea.

Rogaine ei muuten sotke. Pese hiukset ja anna niiden kuivua ennen kuin laitat Rogainea. Sitten anna Rogainen kuivua ennen kuin kampaat hiukset.

Onko kellään kokemusta siitä, millä ihoärsytyksen saisi kuriin? Että voisin jatkaa Rogainen käyttämistä?
Suosittelen siirtymistä vaahtomaiseen Rogaine Foamiin (ei myynnissä suomalaisissa apteekeissa, mutta netistä voi laillisesti tilata kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän). Tosin Foamia ei taida olla myynnissä naisille tarkoitulla 2% voimakkuudella.
Suosittelen kiertämään kaukaa kyseisen aineen, kokemusta on. Kannattaa lukea aiemmat viestit tällä palstalla, sen aineen kanssa ei ole todellakaan leikkimistä.
Jomppa, tarkoitatko rogainea vai rogaine foamia? Vai Gefinaa? Minulla ainakin auttoi, ehkei sinulla.

Kiitos vinkistä, mies-34v, olen tähänkin asit käyttänyt 5% Rogainea. Luulen, että se on se propyyliglykoli, joka ärsyttää, ei niinkään alkoholi tai minoksidiili. Jos ärsyttävä aine on alkoholi, olen pulassa.
Gefina, Rogaine ja Rogaine Foam ovat todella hyviä ja toimivia aineita. Mikähän toi Jompan töherrys oikein on.
 /   /  /  /  / Gefina
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta