AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Kärpäsiä

Kärpäsiä

21 Vastausta 6 917 Lukukertaa
Mitä tehdä kun asuntoon ilmestyy jostain kärpäsiä? Onko kärpäsillä pesiä?

Heli

Kärpäset pesivät sellaisissa pienissä peukalonkynnen kokoisissa kupeissa, kupit on yleensä muodostettu kuivuneista kasvien oksista. Jos olet tarkkaavainen saatat huomata näitä pesiä kotonasi mm. kirjahyllyn päällä ja muissa korkeissa paikoissa. Pesien hävittäminen tapahtuu helposti: yöllä kun kärpäs-kuningatar on saapunut pesään, otat sen kiinni ottamalla kiinni siivistä, varo kuitenkin, hermostuneena kärpäskuningatar saattaa purra ja yleensä ne kantavat vaarallisia tauteja kuten rabiesta. Kun olet saanut kunnon otteen niin vie kuningatar vessaan ja varo herättämästi sitä. Aukaise vessanpönttö ja valuta sinne astianpesuainetta, lopulta laske kuningatar vessanpönttöön sitä herättämättä. Vedä vessa. Kun pesällä ei ole kuningatarta niin loput kärpäset alkavat tulla yksinäisiksi ja saatat kuulla itkua pesästä, tätä ei kestä tosin kuin muutaman päivän, tämän jälkeen koko kärpäsyhdyskunta kuolee suruun ja pääset eroon niistä toistaiseksi.

?

onko ampiaisilla sama juttu?

taitaa mennä

Osta sellainen elektroninen kärpäslätkä.

Minäkin nauroin moisille, kunnes sain sellaisen
tuparilahjaksi.
On kuule näppärä vehje, se suorastaan imaisee
kärpäsen verkkoonsa kun sinnepäinkin huitaisee
ja grillaa samantien hengiltä.

Vieno poltetun lihan haju vain vähän aikaa
leijailee.
Siitäs sai.

No eipäs nyt liioitella

Isompi kärpänen vaan räpistelee siinä niin kauan kun antaa virtaa ja lähtee heti karkuun jos lopettaa virranannon.

onko ne hyviä

ne grillatut kärpäset, kaverin pikku-kundi kun syö kärpäsiä raakana. Voisko olla parempia grillattuna!

sama ongelma

Yhtään asiallista vastausta ongelmaan ei tullut, mutta voin vakuuttaa että ongelma ei ole mitenkään miellyttävä kun se on olemassa. Jos pitää kärpäsistä, asiahan lienee pelkästään positiivinen. Mutta jos esim. makuuhuoneessa pörräilee kerralla toistakymmentä isoa raatokärpästä herättää se minussa henkilökohtaisesti suurta inhoa. Ja vaikka kuinka kyttäät mistä ne tulevat ei paikkaa löydy. Meillä yläkerrassa olevan makuuhuoneen ranskalaistyylisen parvekkeen ovessa tiivis kärpäsverkko. Siitä huolimatta kärpäset pääsevät jostakin sisälle. Tutkittu seinien välejä, parvekkeen ovessa olevia rakoja yms. Kärpästen pesäpaikkaa ei vain löydy. Makuuhuoneessamme ei makaa raatoja, se siivotaan säännöllisesti, siellä ei säilytetä minkäänlaista elollista ravintoa jonka siivittämänä kärpäset sinne hakeutuisivat. Ilmeisesti talon ulkoseinät, rakennusmateriaalista johtuen, sekä eteläinen ilmansuunta, houkuttavat kärpäsiä pesimään. Ulkoseinä lämpiää aikaisin keväällä ja säilyttää lämmön myöhäiseen syksyyn. Ja juuri kevät ja syksy ovat tämän kärpäslajikkeen juhla-aikaa. Ja tiedän kyllä kärpästen biologian yms. Kysymyshän oli onko muilla mahdollisesti sama ongelma ja onko kukaan ja millä keinoin päässyt siitä eroon?

kärpäset kiini

Kaupasta voi ostaa tarroja jotka liimataan ikkunaan.Kärpäset liimaantuu siihen kiini.Mökillä ainakin tarra on toiminut.

kärpäsiä

meillä päivittäin metsästetään 20 raatokärpästä makkarin puolelta sekä saunasta-hyi.kaikki ikkunat ym on suljettu vaan sepä ei niitä estä :(
keinot alkavat loppua.ja mistä ne oikein pääsee sisälle????makkarin ikkunalla roikkuu kärpäspaperi-turhaan.kun kärpyläiset ovat oikein tokkurassa metsästän niitä itse siihen paperiin.toinen keino on suihkupullosta suihkautella astianpesuaine+vesi sekotusta ja litistellä paperilla.ja huomenna sama rallli alkaa taaaaas alusta.

Kärpäset ja tietokone

Meille ilmaantui samantapainen ongelma vastikään...

Jostain syystä nuo kärpäset vain tuntuvat meillä hakeutuvat tähän kannettavan tietokoneen näppäimistölle, joka on muuten todella rasittavaa, kun pitäisi tehdä tässä töitä.

Muuten käyttäisin varmaan raidia, mutta kun on akvaario, joka estää myrkkyjen käytön. prkl.

Eikös kärpäsillä pitäisi olla jokin paikka, jossa ne sikiävät? Ts jokin raato, jossa nuo toukat voi muhiutua ennen kärpäsvaihetta?

Imuri on paras, varmin ja helpoin!

Imuri täysille ja huoneen ovi kiinni. Senkuns alat imeä niitä kärpäsiä imurin sisuksiin ja kun siirryt toiseen huoneeseen niin pidä puhdistettu huoneen ovi kiinni. Lopuksi vielä käy kaikki huoneet läpi. Tärkein on, että pidät imuri kokoajan päällä koska kuumuus siellä sisällä tappaa kärpäset(tyhjä imurinpussi lämpenee parhaiten). Lopuksi viet imurin roskapussi ulos roskikseen.
Ennen remonttia yhdessä yläkerran huoneessa oli satoja kärpäsenraatoja. Tehtiin remontti. Tuli kaikki uutta:lattia, seinät ja listat.
Lattia on vanha, joka hiottiin ja maalattiin. Nyt siellä huoneessa on taas pörrännyt satoja kärpäsiä ja raatoja. Mistä ihmeestä ne tulee?
Ei ole ravintoa. En tiedä pitäiskö tilata jokin noita ottamaan selville?
Lohduttavaa, että jollakin toisellakin on samanlainen kärpäsongelma. Meillä 2v vanha talo, jonka yläkerran kärpäset ovat vallanneet. Kun siivoan raadot pois, niitä on taas parin päivän päästä lattia mustanaan. Teippasin hallaharson ikkunoiden eteen nähdäkseni ryömivätkö sieltä, mutta eivät ryömi. Eivät myöskään tule ilmastoinnin kautta, koska siellä kaksi suodatinta. En ymmärrä!!!! Pitääkö tässä alkaa lattialistojen repiminen, jos pesivät seinän ja parketin välissä? Sama kärpäsrulianssi oli viime syksynä, kun sää kylmeni. Kyseisessä tilassa on lastenlasten leikkihuone ja kaksi vierashuonetta sekä kylpyhuone - ei siis jatkuvaa käyttöä. Pitää varmaan ottaa yhteyttä tuholaistorjuntaan, ellei ongelma ala ratketa. kerro, jos sinulle selviää jotakin asiasta. Minä teen samoin, jooko?
Sama ongelma, kärpäsiä pörrää niin perkeleesti eikä keinoa keksi niiden hävittämiseen lopullisesti. Jostain tulee aina vaan lisää?
Minulla on uudehko vapaa-ajanasunto ja tuo kärpäsongelma on jokasyksyinen. Varsinkin kun viikonloppuisin lämmittää niin silloin ne ilmestyvät. Tappaminen ei auta koska niitä tulee heti lisää. Joskus olen käyttänyt sumutettavaa torjunta-ainetta mutta ne eivät oikein meinaa kuolla vaan jäävät lattialle pitkäksi aikaa pörräämään. Tilanne vain pahentuu. Pahinta on yöllä kun lentevät ja pörräävät katossa ettei saa unta.
Sama ongelma täällä.Kukaan ei tiedä vastausta.Meillä kärpäset ovat valloittaneet parin vuoden aikana yläkerran yhden huoneen,yksi surina vaan käy ikkunan ympärillä.Kärpäsnauhat auttavat vähän tilannetta,mutta jos niitä ei ole, kärpäsiä ilmestyy kuin sieniä sateella.Kaikkia konsteja on yritetty,mikään ei vaan auta.Kärpäsiä on niin paljon,että koko huone alkaa inhottamaan.Aivan neuvottomia olemme.
Nukun nykyään korvatulpat korvissa niin pörinä ei kuulu.
Joku voisi auttaa, meillä on 4 hiirtä, 1kani ja 1 koira. kanin häkissähän ne pörrää ja lisääntyy. myös hiirien terraariossa ns. ruokakuppeihin tekee pesiä.. olemme yrittäneet lätkiä niitä, ongelma alkoi noin 3pv sitten.
Yöllä ei saa unta kun kärpäsiä tulee kaikkialle pörräämään.. mikä neuvoksi? Kärpäset lisääntyy kauhean nopeasti. En ole löytänyt pesää ollenkaan ja olen ihan neuvoton.. tänään vaihdettiin purut häkistä/terraariosta mutta tämä on kamalaa!!

Pikaisia vastauksia kiitos!!
Kannattaisi ehkä kokeilla välillä desinfioida kaikki häkit ja kupit. Kärpäset tykkää eläinten jätöksistä ja ruuista. Ne lisääntyy niissä eli munii niihin.

Meillä mökin vinttiin tulee keväisin todella paljon kärpäsiä. Torjumme niitä Navettaradar- nimisellä suihkeella.

Tässä on meitä lohduttanut asiantuntijavastaus
http://www.ts.fi/teemat/extra/1074193735/Kysy+luonnosta+Kuinka+karkotan+sisiliskot
heippa kaikille !
minulla ei ole aikaisemmin ollut ongelmaa kärpästen kanssa, kun on kissa.
mutta edes kissani ei suostu tappamaan niitä.
ja ne ovat vain ja ainoastaan keittiössä, ei missään muualla.
en tajua mistä ne oikein tulevat, koska minulla oli keittiön ovi kiinni ja 15 minan sisään siellä oli 8 kärpästä. ikkunat ovat hyvin tiivistetty, eikä keittiön kaappien päällä ole mitään kärpästen pesiä.
eikä seinissä ole mitään rakoja eikä lattialistoissa..
mistä ne oikein tulee??
Sain niitä kaupan multakupeissa olevista salaateista.
Sama ongelma,kärpäset tunkee sisälle yläkerrassa ikkunoista,aurinkoisina lämpiminä syyspäivinä.Mutta minä tiedän mistä ne tulevat,Ne pirulaiset tunkevat sisälle ikkunatiivisteen alta!!!!!!!!!!!!!! Uskomatonta mutta totta,mulla kumiset ikkunatiivisteet ,nyt kysyisinkin tietääkö kukaan sellaista ikkunatiivistettä joka on kärpäsenpitävä .
 /   /  /  / Kärpäsiä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta