AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Lähihoitajan soveltuvuustesti

Lähihoitajan soveltuvuustesti

36 Vastausta 41 524 Lukukertaa
Olen 38v ja menossa lähihoitajan soveltuvuustestiin, voisiko joku testin läpikäynyt hieman valottaa, mitä tuleman pitää. Lähinnä kiinnostaa 3 tunnin ryhmätesti, mitä siinä kysellään/haetaan? Ennen en ole minkäänlaisia testejä läpikäynyt ja asia on siis täysin uusi minulle. Vastauksista kiittäen!

soveltuvuuskoe

Soveltuvuustestiin kuuluu muutaman tunnin kirjallinen osuus, jossa eteen pukataan monistetta monisteen jälkeen. Nämä kattavat mm. hieman matemaattisia tehtäviä, lauseenjatkamista, piirroksen jatkamista tms. Ei todellakaan vaikeita =)Psykologin haastattelussa psykologi kyselee ihan perusjuttuja, miksi olet hyvä tänne tms. Ryhmäkeskustelussa istutte ympyrässä ja teille annetaan aihe, josta tulee keskustella esimerkiksi 20 min. Hyvän vaikutuksen antaa jos uskaltaa aloittaa keskustelun.

NORJASSA ei testejä

testit ovat demarien keksimä rahastusmuoto.

Testi

Jaa vai että demareiden keksintö.Oletko tinalo. Monta kertaa se kysytään.

Tämähän..

on ihan samantapainen testi kuin hoitotyön...

Noinhan se menee

Otsikko kertoo

myös

ja vuosi jo koulua takana, työn ohella opiskelen. Ei niitä testejä kannata jännittää. Niissä piirroksissa, jatka tästä jne. niissä kannattaa miettiä jotakin ihmisläheisiä aiheita, empaattisuuteen liittyvää esim. Sitten on joitakin laskuja ja sarjakuvat piti laittaa järjestykseen enkä edes muista mitä kaikkea. Siinä ryhmäkeskustelussa katsotaan sinun osallistumista, aihe saatetaan antaa valmiiksi, jos avaat keskustelun saat roimasti pisteitä, osallistu aktiivisesti keskusteluun mutta muista että et puhu muiden päälle ja annat muillekin puheenvuoron, jos niin teet tulee miinuspisteitä. Sen takia ei kannata olla hiljaa jos ei aiheesta kauheasti tiedä, siinä ei katsota sitä miten hyvin olet asiasta perillä vaan sitä miten sinä tulet ihmisten kanssa toimeen ja tuollainen testi kertoo luonteestasi aika paljon. Oletko hyökkäävä vai nurkkaan vetäytyvä jne. Tällaiset meillä oli, en tiedä ovatko ne kauheasti muuttuneet.

normaalia

En ole itse ollut testissä, mutta istunut testaajana kyllä useinkin. Siitä näkökulmasta muutama asia.

Kirjallisessa kokeessa on matemaattisia ja kielellisiä tehtäviä, jotka mittaavat kykyjäsi, osaatko noudattaa ohjeita, pystytkö keskittymään, osaatko perusasiat. Usein mukana on myös aineistokoe, jossa joudut tutustumaan johonkin artikkeliin ja sitten tuottamaan jotain omaa sen pohjalta, esim referaatin tai mielipiteen. Jos nämä menevät huonosti, pitää harkita, selviäisitkö opiskelusta. Ja silloin voidaan sitten kysellä lisää opiskelukokemuksistasi ja katsoa opiskeluhistoriaasi.

Kuvien jatkamisessa ja persoonallisuusteisteissä ei kannata ylenmäärin stressata ihmisläheisyyden näyttämiseksi. Niissä ennemminkin katsotaan, tuotatko asiallisia ja asiaan kuuluvia ratkaisuja. Jos jatkat aloitetussa kuvassa kaarta esim sateenvarjoksi tai piirrät siitä vaikka kuplahallin, se osoittaa, että sinulla on tavanomainen maailma hallussasi niin kuin toisillakin ja otat reaaliteetit huomioon. Ei siitä kaaresta välttämättä tarvitse tehdä hyppynarua kahden pikkutytön välille vain osoittaaksesi olevasi ihmisläheinen tai lapsikeskeinen. Huonompia vaihtoehtoja on tuottaa jotain kovin kummallista tai jättää tekemättä, koska se voidaan tulkita jännittämiseksi tai huonoksi paineensietokyvyksi. Teet vain asiallisesti kaiken, niin ihan hyvä siitä tulee.

Keskustelussa tarkkaillaan kykyäsi selvitä ryhmässä. Ole aktiivinen, kuuntele toisia, jatka toisten ajatuksia, ota vastuuta, vie asiaa eteenpäin. Ota katsekontaktia toisiin, ole positiivinen ja rakentava. On tietysti hyvä, jos tiedät jotain asiasta, josta ryhmässä keskustellaan ja osaat perustella näkökulmiasi, koska soveltuvuustesteissä kyllä painaa myös se, että tiedät jotain alasta. Täällä on pari vastaajaa kehoittanut aloittamaan keskustelun. Se ei ole ihan noin yksiviivainen ratkaisu. Olen ollut tilanteissa, joissa keskustelun aloittaja on yhtä hyvin voinut saada huonot pisteet, koska on osoittautunut keskustelu kuluessa myös tyypiksi, joka jyrää muita eikä ota muita huomioon. Mieti siis ennemminkin sitä, että edistät keskustelemalla ryhmän aihetta kuin vain omaa esille tuloasi.

Positiivista mieltä ja onnea testipäivään!

NIIN - mutta kun ne testit

siinä se

Sama tilanne myös täällä

Ikä 35
.Edellinen tutkinto vuodelta 1991.

Lapsia 2; jännittää miten opiskelu sujuisi näin perheellisenä; jos/ kun pääsisi opiskelemaan.

Hyvin sujuisi =)

Aikuisopiskelu on mukavan joustavaa, vastaat itse itsestäsi, että opit tarvittavat asiat. Tunteja on vähemmän ja itsenäistä opiskelua paljon. Tiedän monta aikuisopiskelijaa, joilla on pieniä lapsia ja hyvin on sujunut.

ryhmätesti

Ryhmässä haetaan kykyä yhteistyöhön, kykyä muokata omia mielipiteitään, myös kykyä julkituoda omia ajatuksiaan, mielikuvitusta, keskittymiskykyä jne. Pitkälti samoja teemoja kuin kirjallisessa osuudessakin, missä oma osansa on annettujen ohjeiden noudattamisella ja ripaus ÄO-testiä (jonkilaista matemaattista, kielellistä ja hahmotuskykyä mittaava, luovuus jne)

lähihoitaja, soveltuvuustesti 7.11.2006

Olen menossa 7.11.2006 lähihoitajan soveltuvuustestiin ja olisin todella kiitollinen jos saisin tietoa koko päivän kestävän testin sisällöstä. Yst. vastaa tai soita huomenna 12.00 jälkeen niin soitan vastapuhelun jne.

T. Kissu p. 040-768 1036
kissun.kotiapu@maxinetti.fi

lähihoitaja,testi

Hei:
Olen menossa lähihoitajan testi tämän viikko ja olisin todella kiitollinen jos mä saisin tietoja koko päivän testin sisällösta vasta minulle heti koska minulla todella kiire,kiitos paljon.

T: Sauni

Lähihoitajan testi

Kysymykset ja vastaukset jos saisi. Kiitti etukäteen.

lähihoitajatesti

Meillä oli aikuispuolella koko päivän kestävä valintakoepäivä. Ensin oli piirrustustehtävä, piti jatkaa kuvaa, jossa oli joku viiva, piste pallo tms.. otettiin myös aikaa. Aikaa ei ollut kauan, piti nopeasti keksiä. Kuvia oli 10 kpl. Sitten oli laskutehtäviä pari sivua. Aikaa oli vähän, mutta ei kannata hätääntyä, tarkoitus ei ole saada kaikkia tehtyä, testataan luultavasti myös paineen sietokykyä, tee rauhassa vain, en itsekään ehtinyt tehdä koko ekaa sivua... ja silti pääsin opiskelemaan. Sitten oli persoonallisuustesti. Monta sivua kysymyksiä itsestäsi. Sitten oli ryhmäkeskustelutilanne, jota psykologi tarkkaili. Taisi olla 6 hengen ryhmä. Piti suunnitella virkistyspäivä koululle. Ja lopuksi oli psykologin ja opettajan haastattelu. Aika rankka päivä oli, mutta ihan hyvin meni. Ei kannata jännittää, ei ole mitään ylivoimaisen vaikeaa. Ole oma itsesi vain!

lisäys edelliseen

Niin ja lukujonojen jatkamistehtävä oli myös... Meillä oli aikuispuolelle 230 hakijaa ja 100 taisi olla soveltuvuuskokeissa, joista sitten 50 pääsi opiskelemaan.
Hei! Tiedätkö mitä eroa on lääkealan ja lähihoitajan soveltuvuusteissä?
Minkälainen on lääkealan soveltuvuustestit?

Toiveissa aikuisopiskelija 2011

Minkä hintaisia nuo testit on?
Ekaksi on tietysti yhteishaku...ja niistäkö valkataan ketkä pääsee soveltuvuustestiin vai pääseekö kaikki suoraan testiin?

Toinen hakeva aikuisopiskelija..

Mina olen juuri hakenut lahihoitajaopiskelijaksi Pirkanmaan aikuisopistoon. Soveltuvuustesti on taman kuun lopussa, ja hinnaksi on mainittu 55€.

Voiko kukaan valaista minkalainen on psykologin ja opettajan haastattelu..? Mita he kyselevat? Jannittaa vahan jo etukateen...

Minäkin soveltuvuustesteihin tulossa...

Olen myös tulossa Pirkoon samoihin lähihoitajaopiskelijaksi pyrkivän testeihin, jännittää myös...tuli kutsu myös Taoon valintakokeeseen.

Onko kellään tietoa pääseekö kaikki hakijat näihin valintakokeisiin? Hain nyt ekaa kertaa lähihoitajakoulutukseen ja yllätyin kun pääsin molempiin hakemiini paikkoihin soveltuvuuskokeisiin...vaan onko tosiaan niin, että kaikki hakijat pääsevätkin niihin...itsellänikin nyt tulee menemään se 110 euroo soveltuvuuskoemaksuihin...

ja tietty kiinnostaa myös mitä nämä testit pitävät sisällään...

Helpot testit

Itse ihmettelin, miten helppoja testit on. Psykologin haastattelu kesti varmaan 5 - 10 minuuttia, kysymykset luokkaa "oletko käyttänyt huumeita, onko lääkityksiä, paljonko alkoholia käytät". Luulin tarkempaa testausta! Mielestäni voisivat pitää vähän tiukempaa seulaa :S

Muut testit olivat jotain laskutehtäviä, lauseentäydennysjuttuja, ei mitään ylivoimaista. Tsemppiä :)

Taon valintakokeet takana...

Tänään sain sähköpostitse tiedon, että sain Taossa pidetystä soveltuvuuskokeesta 8/10 pistettä. Mitä mieltä olette, onko tulos ok? Meitä haastateltavia hakijoita kuitenkin 150...eli saanko jo tässä vaiheessa unohtaa haaveet opiskelupaikasta?
Itse pääsin opiskelemaan lähihoitajaksi ja soveltuvuus alalle oli minulla 9/10. Että kyllä tuo 8/10 on myös hyvä ja hyvät mahdollisuudet päästä opiskelemaan. Täällä meillä päin on joku vuosi päässyt 7/10 tuloksellakin, mutta se vähän vaihtelee vuosittain, hakijamäärästä ja -laadusta riippuen. Jännä muuten noin päin, että sait ensin tietää nuo pisteet ja myöhemmin vasta, että pääsetkö kouluun.
Meillä hakijoita oli 125 ja 20 valittiin.
Sain opiskelupaikan Pirkosta:) Olen todella iloinen, koska hakijoita oli todella paljon!
Olen menossa testeihin tässä toukokuussa, millaisia laskutehtäviä suurin piirtein??
Hei! Olen menossa lähihoitajan perustutkintoon valmistavan koulutuksen soveltuvuustestiin. Lähinnä jännittää tuo kunnon mittaustesti. En ole urheilullinen ihminen ja ylipainoakin on reilusti mutta muuten terve ja jaksan normaali töitä tehdä. Miten hyvä kunto siinä sitten pitää olla?
lähihoitajalle ei ole kuntotestejä mutta sen taisit jo huomatakkin
NIin itsehän hain lähihoitajaksi Jyväskylään ja erikoistuen ensihoitoon. Pisteytys on 1-5 per osa-alue. sain kaikista 4 tai 4+ (matemaattiset ja kognitiiviset ym testit) ja taisin olla ryhmäni paras. kaikki haastattelut sujuivat hyvin. Sain suoran hylätyn koska en tuonut haastattelussa tarpeeksi esille että muukin hoitotyö tosiaan kiinnostaa kuin ensihoito. kyseessä oli väärinymmärrys ja soittelin useat opot ja opettajat läpi ja selvitin tilannetta että olen siis hakenut muihinkin tutkintoihin ym ja kyselin onko mahdollista saada varasijaa ym koska olisin suoraan päässyt kouluun pisteitten puolesta ilman tätä parin minuutin keskustelussa tapahtunutta väärinkäsitystä. Ei auttanut itku markkinoilla, puolen vuoden päästä uudelleen, kai sitä siwan kassalle tässä välissä... :) ei noi edes hoitotyön ihmiset osaa ja viitsi paljoo tota käytännön järkee ja harkinta kykyä käyttää vaan menee vanhojen kaavojen mukaan.

TOSTA OPPIA MITEN SIÄ KANNATTAA HAKEE. jos haluut palavasti tehä jotain tiettyä ja näytät sen myös niin ei mitää mahollisuuksiakaan. jos meet sillä asenteella että "ihan sama mihin mää pääsen ja mikää ei kiinnosta niin erityisemmin" niin varmasti pääset Suomen maassa lähihoitaja koulutukseen!
Jotain mätää tässä tarinassa.... jos kerta on hakuvaiheessa ilmoitettu, että suuntautuminen on ensihoito ei se sinun ilmoituksesi ole ollut syy hylkyyn. Joku muu syy siihen on..
No varmaan aloittaja jo käynyt testissä ja valmistunutkin jos ala vain vielä kiinnostaa :) mutta muutama sana....
Psykologin haastattelu on lyhyt muotoinen keskustelu jonka pohjana ovat tehdyt soveltuvuustestit. Esim. testi jossa pitää piirtää olikohan kahdeksan kohtaa merkkaa aika paljon. Ei tarvitse olla taiteilijan teoksia vaan tikku-ukot tms. mitä aihe käsittelee. Sen pohjalta paljolti psykologi hahmottaa ihmismieltä mitä siellä pännyssä liikkuu. Ryhmäkeskustelu ei kestä kolmea tuntia, toki jos odotusaika lasketaan mukaan niin sitt menee. TÄRKEINTÄ on ettei keskustelussa ole päällepäsmärinä eikä täysin passiivinen. PITÄÄ osata kuunnella, ottaa toiset huomioon ja kommentoida rakentavasti alkanutta keskustelua eli pohtia aihetta.
Eipä ole testit muuttuneet liki 10 vuodessa. Itse kävin viime viikolla lähihoitajan soveltuvuuskokeessa (Stadin Aikuisopistossa), ja ihan samoja tehtäviä mitä vuonna 2005 näyttää olleen: laskutehtiviä, lauseet jatkamisia, sanavalintoja, sarjakuvaruutujen järjestämistä, piirtämistä... Aikaa per tehtävä oli käytettävissä 5-10 minuuttia; itse ehdin annetussa ajassa saada vain yhden tehtävän kokonaan valmiiksi. Siitä huolimatta psykologin mukaan suoriuduin psykologisesta testistä hyvin (tuloksia en tosin vielä ole saanut).

Psykologin haastattelun kesto vaihteli hieman hakijoittain, omalla kohdalla aikaa meni ehkä noin 10 minuuttia.

Ryhmäkeskustelua meillä ei ollut.

Hakijoita kyseisenä päivänä oli n. 70, seuraavana päivänä oli tulossa lisää. Hakijoiden ikähaitari oli varsin laaja, karkeasti luokkaa 20-60 vuotta. Joukossa kuulemma yllättävän monta miestä (n. 10).

Itselläni ensisijaisena suuntautumisena ensihoito, minkä toin ilmi sekä psykologin että opettajan haastattelussa. Vielä tässä kolmisen viikkoa joutuu odottelemaan tietoa siitä riittivät "paukut" opiskelupaikkaan.
Moi, onko sinne lähihoitajakouluun jotain järkeä hakea 60-vuotiaana? Jos opinnot kestävät 2,5-3 vuotta, hakija on 63-vuotias valmistuttuaan koulusta. Suomessa 65-vuotias pääseekin jo Kelan vanhuuseläkkeelle.

Jos 60-vuotias, nyt opintonsa aloittava henkilö aikoisi olla työelämässä noin 70-vuotiaaksi, hän ehtisi tehdä vain noin 7 vuotta lähihoitajan töitä. Ja kuinka moni työnantaja ottaa töihin yli 60-vuotiaan hakijan?

Nuorempia hakijoita on pilvin pimein. Mitä mieltä olette, pitäisikö näihin ammattiin valmistaviin opintoihin säätää hakijoille yläikäraja?
Moi mieshakija
Voisitko ystävällisesti laittaa jonkun ihan konkreettisen esimerkin laskutehtävistä?
Pelottaa se matikkaosio, pitäisi harjoitella koska olen tosi surkea niissä.
En tajua niitä mistä yksi numero puuuttuu, eli miten sellainen pitäisi ratkaista.
huomenna menossa stadin aikuisopistoon soveltuvuuskokeisiin ja jännittää!
niin en tiedä mainitsiko kukaan kommenteissa mutta kokeessa testataan yhdessä osa alueessa fyysistä kuntoa että onko sulla voimia tehdä työtä ja ettei ole mikään polvi tai selkä niin huonossa kunnossa ettet jaksa tehdä hoitotyötä..

niin sitten oli näitä kirjoita lauseita/ jatka lauseita, laskemistehtäviä ja ryhmäkeskustelu ainakin meillä ihan keksitystä aiheesta mutta siitä piti sitten ryhmässä kehitellä ideaa ja arvioijat seurasi..

en tieä mitä tein mutta kouluun pääsin.. :)
 /   /  /  / Lähihoitajan soveltuvuustesti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta