AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Keittiön laattalattia

Keittiön laattalattia

12 Vastausta 6 613 Lukukertaa
Te kaikki jotka olette laittaneet laattalattian keittiöön, oletteko myös laittaneet lattialämmityksen? Himottaa kovasti laattalattia mutta miten mahtaa olla tuon lämmityksen kanssa, ilman sitä mahtaa olla liian kylmä? Paljonko se sähkölaskussa kustantaa sitten sitä lämmitellä?

kyllä kannattaa

laittaa se lattialämmitys. Huomattavasti miellyttävämpää, kun on lämmin lattia. Laatta on paras vaihtoehto keittiön lattiaan, mutta todella kylmä ilman lattialämmitystä. Näkyy hiukan energialaskussa, mutta kokemuksesta voin sanoa että kadut jälkeenpäin ellet laita. Haukkuu hintansa niinsanotusti.

ajattele näin

laattalattia lämmityksellä= nostaa asunnon arvoa
laattalattia ilman lämmitystä= laskee asunnon arvoa

tuota...

Aika kärjistetysti sanottu, että laattalattia ilman lattialämmitystä laskisi asunnon arvoa :) Kysehän on pitkälti myös siitä, mitä lattia alla on! Eli esim. kerrostalossa, jossa on yleensä lämmin tila myös huoneiston alla, ei lattialämmitystä välttämättä tarvita, kun taas esim. omakotitalon ensimmäisessä kerroksessa se on kaiketi välttämätön.

ei lämmitä jalan alla

kerrostalossakaan, jos ei ole lämmitystä. Jos laittaa laattaa niin lämmityskin. Piste.

Vai niin :)

No eipä kyllä meikäläisen varpaat tuossa lämmittämättömällä laatallakaan palele. Piste.

Tai ehkä mulla on vain niin kovettuneet kantapäät, ettei pääse vilu läpi ;) Piste.

smart-S

ilman lämmitystä ei laattapiste.

kulut

Voisiko joku vielä vastata, nouseeko sähkölasku hurjasti lattialämmityksen takia?

Lattilalämmitys ja

En usko, että kulut nousee jos laittaa lattialämmityksen lattiaan. Meillä on kokemusta lattiassa olevasta suorasta sähkölämmityksestä, jota voi käyttää varaavanakin yösähköllä. Talon sähkönkulutus oli vähän keskimääräistä pienempi. Nyt uudessakin talossa sama juttu ja keittiössä, eteisessä ja kuistilla laatta samoin kodinhoitohuoneessa. Jos oikein kylmää, jotain alle - 25 C, voi olla tarpeen lämmittää lattiaa päivälläkin. Se tietysti nostaa kustannuksia jonkin verran.

jälleen

se lattialämpö voi olla niin pienellä ettei kustanna talvikautena juuri mitään. patterisihan pitää huoneen lämpimänä ja lattian on tarkoitus tuntua jalkaan ei viileältä eli sen ei tarvitsekkaan olla lämmin tai kuuma! laatta on sitteen kesällä ihanan viileä.

Me just

laattalattia ja alle lämmityskaapelit. Toistaiseksi ei ainakaan ole tarvinnut pitää lattialämmitystä päällä, kun ilmat ovat olleet niin lämpimät. Eli jos nyt ajattelee, että pitää mukavuuslämpöä päällä marraskuusta maaliskuuhun, ei sähkölaskun pitäisi paljoakaan kasvaa. Tarkkana täytyy kuitenkin olla ja hankkia lämmitykseen hyvä termostaatti-/säätöyksikkö, ettei käy niin, että lattialämmityksen "huutaessa" varsinaisten pattereiden termostaatti napsauttaa ne pois päältä, jolloin lattialämmityssysteemi loppupelissä lämmittää koko kämpän. Silloin voit varautua melkoiseen sähkölaskuun.

Miksi pitää

jos on lattialämmitys. Meillä ei ole talossa huonetiloissa ensimmäistäkään patteria vaan pelkkä lattialämmitys. Autotallissa on patterit. Termostaatti ohjaa myös lattialämmitystä ja saahan sen kesällä pois päältä jos ei tarvitse lämmitystä.

Siksi

patterit kerrostaloasunnossa sattuu jo valmiina olemaan. Ei niitä pattereita sitten tietenkään laiteta, jos rakentaa uuden talon, jonka lämmitysmuodoksi valitaan lattialämmitys. Mutta meillä kerrostalossa (kuten aiemmassa viestissä mainitsinkin) laitettiin remontin yhteydessä laattalattia ja alle lämmitys vain mukavuussyistä, ei siis varsinaisessa lämmitystarkoituksessa. Yhtiövastikkeen joudun kuitenkin maksamaan ja siihen sisältyy myös kaukolämpö, joten sulaa hulluuttahan se olisi poistattaa jo olemassa olevat patterit ja vetää lattialämmityskaapelit koko kämppään ja maksaa sekä yhtiövastikemaksu (ja siinä samalla myös kaukolämpö, jota ei kuitenkaan käytä) + melkoinen sähkölasku. Että näin. Uudessa omakotitalossa, kun rakennusvaiheessa valitaan lämmitysratkaisua, eikä mitään pattereita ole olemassakaan, homma on tietysti AIVAN toinen.
 /   /  /  / Keittiön laattalattia

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta