AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Uunisepät vai Kermansavi

Uunisepät vai Kermansavi

51 Vastausta 32 053 Lukukertaa
Takka pitäis laittaa! Kumpikas näistä kaakelitakoista olisi pareen, Uunisepät vaiko Kermansavi? Vai olisiko jotain muita vaihtoehtoja? Kriteereinä olisi iso pesä, kuuma pinta(ei villaa sydämmen ja kuoren välissä), painoa saisi olla n.1,5 tonnia.

Kuuma pinta?

Miksi ihmeessä haluat takan, jonka pinta lämpenee kuumaksi asti? Tuleeko takka mökille, joka on kauan aikaa kylmillään ja täytyy saada äkkiä lämpimäksi? Normaaliin omakotitaloon kannattaa miettiä uudestaan tuota takan pintalämpötilaa. Tietääkseni molemmat mainitsemasi ovat kyllä hitaasti ja pitkään lämpöä luovuttavia, eli eivät sovi kriteereihisi tuon pintalämpötilan suhteen. Kannattaa varmaan miettiä vaikka tiilitakkaa.

Kamiina ajaa tuon asian

Jos haluaa nopeasti lämpöä luovuttavan, niin osta kamiina. Kunnon takkojen tarkoituksenakin on lämmetä hitaasti ja tasaisesti, niin että luovuttavat lämmön hitaasti.

Meidän

eiköhän tuo selviä tarjousta kysymällä. Kysyimme molemmista.
Uuniseppien "tarjous" oli järkyttävä. Perushinta oli vain hiukan kalliimpi, mutta joka ikisestä kohdasta lisämaksua, sellaisistakin joista ei puhuttu alussa.
Nyt on Kermansaven 2100 mm korkea takka nurkassa lämmittämässä. Olemme tyytyväisiä. Lämmitykseen, hintaan, ja Ulkonäköön.
Ei villaa sydämmen ja kuoren välissä. Tuplakierrolla.

Uunisepät ok

Meillä uuniseppien takka, toiminut hyvin. Mielestäni tuo villa sydämen ja kuoren välissä on hyvä asia, takka ei lämpene polttavan kuumaksi, vaan luovuttaa lämpöä pitempään ja tasaisemmin.

Uunisepät koristeita

Aiotko lämmittää takalla taloasi? -Siis käyttää sitä lisälämmönlähteenä, vai hommaatko takan vain siksi kun naapurillakin on ja koristeeksi?

Jos meinaat lämmittää takkaa useammin kuin 1krt/vko, niin älä ainakaan hanki em. takkaa... (Eikä ehkä muutakaan harkko/kaakeli-läjää.)

T: Kokemusta on

harkkoläjä

Meillä on Kermansaven pari metriä korkea läjä. Kun sen illalla lämmittää kuumaksi, niin seuraavana iltana se on jo melkein kylmä. Jos haluaisi tasaista lämpöä koko ajan, pitäisi lämmittää uunia kaksi kertaa päivässä. Lieneekö tämä harkkouunien ominaisuus vai ko. uunin vika?
sama homma meillä. hieman olen pettynyt kun kumminkin yrittää saada mahdollisimman paljon lämpöä uunista irti. Joka päivä lämmitettävä. naapurissa vuolukivi-uuni ja lämmittää 3 päivän välein ja on lämmin.

Ongelmia luetun ymmärtämisessä?

Takka on hankittu jo ajat sitten ja lämmityskaudella on lämmitetty jo monta talvea säännöllisesti. Hyvin toimii.

Siinä olet oikeassa että se on kyllä myös hyvän näköinen. Se ei mitenkään sulje pois sitä, että se olisi hyvä myös lämmönlähteenä. Tätä eivät vuolukiviuskovaiset meinaa millään uskoa. Vaikka se sinun vuolukivikamiinasi onkin ruma, ei se automaattsesti tarkoita että se olisi jotenkin parempi lämmityksen kannalta.

Ei minulla, mutta sinulla tuntuu olevan!

Viestini lopussahan luki että: KOKEMUSTA ON.

-Mitä kohtaa siis et ymmärtänyt?

Uuniseppien takka , virhe ostos

Ostin takan talon hengen ja neliöiden mukaan.
Kuvittelin, että takka luo lämpöä, mutta ei. Lämpö ei ns. hohkaa. Lämmön tuntee vain takan kaakelipintaa kokeilemalla.

Poltan joka aamu kaksi pesällistä koivua, illalla takka on kylmä. Sukulaisten eri merkkiset takat ovat samalla puumäärällä lämpimiä vielä vuorokauden kuluttua lämmittämisestä.

Ilmalämpöpumppu pelastaa tilanteen, joka pyörähtää uskollisesti käyntiin lämpötilan laskettua.

Lisälämpöä on hankittu siksi, ettei suoralla sähkölämmityksellä toimvia pattereita tarvitsisi paljon käyttää.
Kun näen talomainoksia, jossa on Uuniseppien takka ajattelen, että "kattia kans".

Ohhoh!!

Jotenkin tuntuu että vika ei voi olla pelkästään uunissa. Oletko varma että pelti menee kunnolla kiinni??

Villoista

Villa kuuluu seiniin, kattoon ja lattiaan. ei takkaan. perustelut: Puita pitää polttaa paljon ennenkuin kuori lämpenee edes vähän, ja jos kuori ei lämpene ei lämpene huoneetkaan. Takan sisus on kovilla "eristetyssä pätsissä". Lämpöä karkaa kuitenkin hormin ja takan perustan kautta. Tällä hetkellä lämmitän suuren osan vanhaa taloa Kakluunilla "Pönttöuuni". Pienellä pesällisellä se lämpenee kauttaaltaan kuumaksi, ja on lämmin vielä seuraavana päivänä. Jos polttaisin tämän määrän puita eristetyssä takassa esim. Tiileri, ei minulla olisi ikinä lämmintä takkaa. Suuri osa tästä energiasta karkaisi em.paikoista.

Villat ok

Nykyiset talot ovat monesti niin hyvin eristettyjä ja vähällä lämmitysenergialla toimeen tulevia, että tuommoisella kamiinalla saa helposti aikaan ylilämpötilanteen. Kuorellisella takalla lämmönluovutus jakautuu pitemmälle ajalle.
Paskapuhetta..
Eikä kyllä lämpene ja varsinkaan varaa kunnolla..!!!

ei uunisepille!

Meillä on uuniseppien takka. Kaunis on ja ihan hyvin on pelannut, mutta pieni on puupesä.

Mutta se, miksi vastaan tähän viestiin on se, että uuniseppien asiakaspalvelu oli aivan ala-arvoista! Ei kannata sen vuoksi ottaa uunisepiltä takkaa. Myyntivaiheessa ollaan kyllä ystävällisiä ja toimitaan moitteettomasti, mutta odotas vaan, kun takkaa pitäis asentaa ja sit, kun siinä on jotain reklamaatiota. Niitä ne ei halua hoitaa millään. Kyllä voikin olla vaikeaa. haukkuvat vaan ja kehtaisivat vielä huutaa puhelimessa, että ollaan itse aiheutettu ne mokat, joita asentaja oli tehnyt.

Noin kahdeksan kuukautta odotettiin, että saatiin asentaja korjaamaan tekemänsä mokan
ja kaiken lisäkin korjasi niin, että nyt on ulkonäöllisesti huonompi.

Törkeää touhua. Ota kermansavi! Siitä olen kuullut hyvää.

Kiitos

Kiitos MYYJÄ! Voisitko vielä laittaa Kermansaven nettohintojakin tänne...

En ole tuon edellisen kirjoittaja, mutta Urkin kanssa jaoin kyllä mielipiteitä

Nämä tekstit eivät ole valitettavasti myyjien puheita. Kyllä meidän takasta riittäisi jutun aihetta poikien saunailtaankin (minimi-kesto 8H).

Eli jos epäilet paskapuheiksi, niin tervetuloa vaan meille katsomaan kolmisen vuotta vanhaa "laatu"-takkaa. Kaffitkin voin samalla tarjota!

jaa myyjä :) !!!

Heh! Sainpas minä juuri uuden ammatin! Ja oikein makeat naurut... En todellakaan ole myyjä. Olen nuori naisihminen, joka asun vasta rakennetussa talossa etelä-suomessa. Enkä tajua tuon taivallista uuneista, muuta ku sen, mitä nyt olen muutamassa kuukaudessa kokemuksestani oppinut uuniseppien tavarasta. Ja huonosta palvelusta.

Vanhemmillani on kermansaven uuni ja ovat todella tyytyväisiä olleet siihen kymmenen vuoden käytön aikana ja edelleenki!

Että tässäpä minun myyjän ominaisuudet!
Ole SINÄ Uuniseppien myyjä hiljaa, vai oletko vaihtamassa rehelliseen firmaan.
Mistä Uuniseppien myymälästä kirjoittelet
Ei mikään myyjä..pelkkää karua todellisuutta!

ei todellakaan,

uuniseppien asiakaspalvelut ei vastaa tuotteista revittävää hintaa.

Uunisepät vai Kermansavi

Siihen en kommentoi, kumpi on parempi, vaan yleisesti. Käy katsomassa kummalta löytyy paremmin silmää miellyttävä malli ja tee päätös sen / hinnan ja muiden seikkojen suhteen.

Siihen vaan, että pesän koko on suunniteltu tarkoin ympärillä olevan varattavan massan mukaan. Ei ole siis niin, että isopesäinen lämmittää paremmin tms, vaan se on todellakin takkakohtainen. Tämä on asia, mikä ei ole muurattavissa takoissa suunniteltu ollenkaan, vaan homma perustuu muurarin kokemukseen / asiakkaan haluihin pesän koosta.

Sama tuon lämpimän pinnan kanssa: Mitä vähemmän varattavaa massaa -> sitä suurempi pintalämpötila. Kermansaven ja ymmärtääkseni myös Uuniseppien kaakeliuunit kuuluvat luokitukseltaan lämminpintaisiin tulisijoihin, jolloin pintalämpötila saa olla maksimissaan 80´C. Jos tarvitsee lämmittää enemmän -> enemmän massaa -> isompi uuni. Pienellä kamiinalla saat nopeasti lämpöä, mutta varaavuus on heikko ja täten myös hyötysuhde. Isommassa uunissa (enemmän varattavaa massaa) on hyötysuhde parempi.

Pareen?

Mitä tarkoittaa suomeksi pareen?

Ehdottomasti KERMANSAVI!

Jos haluat kauniin ja kestävän uunin, luotettavuutta, sekä laatua, valitset tietenkin Kermansaven! Lämmintä riittää ja kauneutta ja kestävyyttä! : Kermanuunin omistaja

ÄLKÄÄ OSTAKO KERMAA

Kermansavi ei osaa tehdä muita kuin kahvikuppeja, miksi ostaisi heiltä tulisijaa? Meillä oli kermansavi takka eikä tu ikinä enään nyt on tiileri ja ollaan tyytyväisiä. Uunisepistä sen verran, että vävyllä on sellainen ja vertaamalla meidän kermaan se on kylläkin paljon prempi lämmittämään, niillä on joku parempi savukaasujen kierto systeemi kuin kermalla.

Kermansavi mietityttää

Meillä oli vanha tiiliuuni, jonka purimme ja ostimme kermansaven uunin. Lähetys tuli pihaan ja kannoimme kiviä sisään. Ihmetytti kun kivistä rapisi muruja koko kantomatkan rakennuspaikalle. Yksi kivi oli vähän murtunut ja näytti kuin sisus olisi kuin juoksuhiekkaa. Vähän rapsuttamalla murtunutta kohtaa rapisi pyöreitä "hiekan jyviä" lattialle niin kauan kuin uskalsi rapsuttaa.
Nyt mietityttää mahtaako uunin sisus kestää kulutusta vai joka klapin tökkäyksestäkö joku kivi valuu hiekaksi? Kertokaa miten teillä on ko uuni kestänyt kulutusta?
Olisiko kannattanut säilyttää sittenkin 60v tiiliuuni?
oon ollu asentajak.savella. asentaja saa lohjenneet palat helposti triset laastilla kuntoon. haurauutta jos löytyy niin pitää sanoa eteenpäin.
kaikki takat voidaan kasata väärin. asennusohjeita pitäisi noudattaa

No on ainakin Vuoleri

Meille selkeä valinta oli Vuoleri. Ostettiin paikallisesta Starkista. Toimitus tuli ajallaan ja asentaja viimeisen päälle ammattilainen. Siivosipa jopa jälkensäkin lähtiessään.

Tiili

Miksi kaakelitakka? Tiilestä muurattu kuoreton takka on hyvä jos haluat lämpöisen pinnan. 1,5 tonnia on kyllä aika pieni! Ei villassa oo mitään vikaa! se on vaan sentin paksuinen ja toimii tiilien välissä loistavasti. ei sentin villa vielä eristä mitään. se on siellä välissä vaan antamassa liikumisvaraa tiilille kun ne kuumiaa!!!

Mitenkäs Kajotakka

Itse olen katsellut Kajo takkoja ja niiden suometar mallistosta muotokaakelia, hinta olis todella kohtuullinen ja korkeuttakin pystyi tilaamaan lisää jos tarvitsee massaa. Päivän kauppa pyhtäällä niitä myy ja kuulema nettisivutkin aukeaa parin viikon sisään. Lämmitystehoa tuntui olevan riittävästi minun tarpeeseen. Takan runko on krovalmassaa ja on kuulema kestävää kamaa, kaikenhan saa rikki hehkuttamalla mutta järkevällä käytöllä pitäisi kestää kuulema isältä pojalle. Onko kenelläkään näistä kroval massa uuneista kokemuksia?

fysiikkaa

seisovan ilman ja villan lämmön johtuminen on miltei sama. eli sinäänsä jos kuori on tiivis kuten nykyisissä uuneissa on, niin ei ole väliä onko villaa vai ei

Suomalaine takka on TAAKKA

eikä mikään tulisija.
Paskastahan suomalaiset ovat tottuneet maksamaan järkyttäviä hintoja.
Mihinkä tarvit varaavuutta, kun kivikasaasi verrtattuna moninkertainen varaavuus tulee ympärilläsi olevista rakennusmateriaaleista, huonekaluista ym.
Joo, mutta ei nekään lämpene jos et jollain niitä lämmitä? Pitäiskö poltta huonekaluja?
Ei kumpikaan, vaan paikalla muurattu!! Ammattitaidolla!!
Älkää ostako uuniseppien takkaa!! Asiakaspalvelu on syvältä! Aikataulut myöhässä! Ainakin täällä OULUSSA. Meille piti tulla takka kuukausi sitten mutta aina on joku osa puuttunut tai ollu vääriä laattoja, takka ei ole vieläkään pystyssä kokonaan! ensiviikolla muutto ja jos muutto viivästyy takan takia niin kyllä saavat antaa alennusta kalliista takasta! ja paljon. Todellakaan eivät pidä lupauksia. Ei kokaan enää uuniseppien takkaa.
T. Pettyneet rakentajat Oulusta
Jos haluat ongelmia ja huonoa palvelua niin osta Uuniseppien takka !
Meillä hajos uuniseppien takka vuodessa, takuusta saa tapella. Käräjille mennään. Osta ongelmia, osta uuniseppä !
Ei missään takauksessa Uunisepät !
höpö höpö valittaja taas liikkeellä uunisepät takka on huippu takka ja taas tullut komea uus mallisto mitä muut ei pysty tarjoon menkää hyvät ihmiset uunisepät studioon ja katsokaa itse
Uuniseppien takasta en osaa sanoa mitään. Mutta tuosta tulikiven /Kermansavi takoista suosittelisin pysymään erossa. Takka ei ole hajonnut, mutta lämmitys on yhtä pelleilyä. Jatkuvasti palohälytin huutaa, kun puuta ei voi lisätä mitenkään, ilman että savua tulee sakeasti sisään. Ei auta ilmanvaihdon pysäytys, ikkunoiden/ ovien avaamiset..hanurista koko värkki. Ja valmistaja vain vi*****.
samaa mieltä yksi tuttu ollut asentaja kermalla ja kyllästy rekkulan hoitoon lähinnä pesä hajos
Moro !
Meillä on Kermansaven Takka/Leivinuuni Malli Jouni OIkea.
Tässä on leivinuuninluukku sivulla.
Tässä on ongelmana luukku irtoaa joka lämmityskausi ja vääntyilee.
Taas käydään valmistajan kanssa keskustelua luukusta.
Kermansavi nykyisin Tulikivi. Käyttää Lappeenrantalaista Sepon Valimotuotteen
luukkuja. Näillä näyttää olevan tapana vääntyillä ja samasta syystä irtoavat.
Vaimo oli polttaa itsensä kun luukku jäi käteen ja toisessa kädessä oli paistipata.
Uuni on kasattu meille vuonna 2006 ja luukkuongelmat jatkuu joka lämmityskausi.
Ja taas se on irti.
Käytin taas ammattimuuraria katsomassa hän mainitsi että luukussa on valuvirhe
ja sen takia vääntyilee. Kuitenkin aina olen joutunut itse kustantamaan uudenluukun.Meillä on maalla syntymäkodissa valurautainen luukku joka on 150-
vuotta vanha ei ole vääntyilly. "Onko suomessa uuninluukkujen asiantuntemus mennyt hautaa vanhjenmiesten mukana"?????
Eikö takuu korvaa luukkuja? Alkoiko luukkuongelmat heti 2006 vuonna ja jouduitteko itse kustantamaan joka vuosi uudet luukut? Olemme vaimoni kanssa suunnitelleet ostaa Jouni Taka takka/leivinuunia mutta rupesi arveluttamaan. Onko paistolämpötilat riittävän korkeat ja tasaiset? Oletko tyytyväinen takka/leivinuunin lämmönvaraukseen ja lämmön luovutukseen? Mielestäni takuun pitäisi korvata myös luukkuongelmat.
Kannattaa varmaan kysyä liikkeestä, että käyttävätkö vielä samoja luukkuja kuin vuonna yksi ja kaksi kun ainakin yhdellä ihmisellä pitää vaihtaa kyseinen osa joka vuosi.

Kai noita takkoja kuitenkin myydään enemmän kuin yksi per vuosi? Eli jos joka takasta tulee ikävää palautetta niin...jotain muutosta on kenties tehty?

Takan lämpimyydestä. Itse pidin vedot liian suurena muutamana aamuna ja niin meni myös lämmöt harakoille. Takka kuin takka pitää opetella käyttämään. Alussa pidän isompaa vetoa, että takka syttyy helposti. Heti kun alkaa kunnon humina niin vedot viritän kokeilemalla sopivan pieneksi. Ei tarvitse polttaa montaa pesällistä vaan näilläkin ilmoilla selviän yhdellä pesällisellä.
Kermapesä ja uunimulkero kehuu toisiaan ihan julkisesti. Tollot kilpasilla euroista.
no kävin katsomassa uunisepät malliston ja kyllä on hienot mallit ja yli 30v tehny joten luotan kyllä uuniseppiin kävin myös messuilla ja vakuutuin 100% laadusta
Yksi vaihtoehto TakkaCenter!
Hei! Mitä mieltä olette takkacenterin tulisijoista.Ainakin Oulussa vaikutti hyvältä Elisa kulmaluukullinen takka.Oulussa myyjät myös asentavat tulisijan ja lupasivat itse hoitaa homman alusta loppuun eli vanhan takan purkutyöt,uuden takan asennuksen ,tiiliseinän ja hormin rappauksen hormin pellityksen ja kuskaavat vielä jätteet kaatopaikallle. Myös valvonnan koska meillä takka tulee saneeraus kohteeseen.Onko kellään kokemuksia...kuulostaa kyllä hyvältä palvelulta kun ei ole välikäsiä ja kaikki hommat hoituu saman henkilön kanssa.
 /   /  /  / Uunisepät vai Kermansavi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta