AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / HYVÄ laminaatti?

HYVÄ laminaatti?

16 Vastausta 9 185 Lukukertaa
Suositelkaa hyvää, kestävää laminaattia koiraperheeseen! Pähkäilen Pergon, Quickstepin ja Tarkettin välillä, ja kirsikka(lankku)kuosi on hakusessa. Mikähän mahtaisi olla hyvä? Kokemuksia?
Eikä tehdä tästä keskustelua siitä voiko laminaatti ylipäätään olla hyvä - se nyt vaan on järkevin vaihtoehto ison koiran kanssa.

Laminaattia tietenkin

Meille ostettiin laminaatit "Keittiö.net" liikkeestä. Leveys noin 29 cm, lukkopontti,kosteuden kestävää (vihertävä alalevy), saumat viistottu, joten kestää varmasti rankkaakin käyttöä!! Koirien kanssa kun vettä tahtoo tulla vähän jokapuolelle niin kosteussuojattu laminaatti on hyvä investointi joka huoneeseen.
Laminaatti on osoittautunut hintansa arvoiseksi, päihittää mennen tullen tavallisen parkettilattian. Alle voi tarvittaessa asentaa lattialämmityskaapelinkin! Suosittelen käymään liikkeessä jos mahdollista.

Quickstep

Meillä ollut nyt kaksi vuotta lattiana Quickstepin laminaatti. Koiria taloudessa 2: nykyisin harvemmin hepuleita saava kultainennoutajapaappa ja vauhdikkaampi, nuorempi snautseriuros. Jäljen jälkeä eivät ole saaneet aikaiseksi. Niin tyytyväisiä ollaan oltu, että voin ihan varauksetta suosilella koiraperheeseen. :)

Meillä lankkukuosinen Jatoba. Lukkopontit oli loistavan helpot asentaa aiempiin verrattuna. Seuraavaan tulee kyllä saman valmistajan tavaraa varmasti.

en.

Meillä ei ole Quickstepin kanssa muuta kuin ongelmia. Lattia alkoi ritisä aivan ...tanasti eka talvena, eikä loppua ole näkynyt. Maahantuoja ei korvaa latiakaan takaisin

juupas

Jotakin halpaa se ja sama.Hyvää laminaattia ei olekaan ja siksi siitä ei kannata paljoa maksaa.Mutta jos on pakko olla laminaattia ja mahdollisimman hyvää tai vähiten huonoa niin osta kaikkein kalleinta.

hyvää...

Tosiaankin, jos laitat laminaattia, laita hyvälaatuista. Talossamme on lähes kaikkialla (170 neliötä) laminaattia, joka ei ole kyllä mitään huippulaatuista. Kosteilla, vaikkapa hikisillä jaloilla kuljettaessa, jäljet jäävät kyllä näkyviin. Jos itse olisin saanut vaikuttaa lattiapintoihin, olisin kyllä laittanut ainakin laadukkaampaa materiaalia.

Ettei vain olisi puhdistusainekalvoja

laminaatin pinnassa. Niissä näkyvät (=jäävät näkyviin) esim märät jalan tai koiran tassun jäljet. Kalvot syntyvät, kunpuhdistusainetta annostellaan turhan reilusti tai käyetään sellaisia puhdistusaineita, jotka eivät sovellu laminaattilattioille. Kalvot pitäisi saada pestyä pois, niin jälkiä ei jää puhtaaseen laminaattiin. Jos epäilyni on oikea, kokeile EXAL 2001 pesuainetta: ensin reilu ruokalusikallinen/5 l vettä ja karkea moppi.
Starkilla on aika monessa paikassa Exalin paikallinen myynti.

Argh...

Aina olet tyrkyttämässä noita kalvojuttujasi - minullekin taannoin. Minulla on muutaman vuoden vanha pyökkikuosinen la<minaattilattia kovaan kulutukseen. Ja pyh: lattia on huolellisesta hoidosta (nihkeäpyyhintää mikrokuitupesimellä, ei pesuaineita) huolimatta aivan naarmuinen - auringonvalossa sen näkee. Osin ovat saumat ruvenneet irvistelemään ja kaksi palaa on liitoskohdista irronnut.

Mekaanisesta rasituksesta (hiekkaa tai muuta roskaa) naarmut eivät ole syntyneet. Jalanjäljet, jos on vähänkin nihkeä sukka/jalkapohja, jäävät lattiaan ikävät jäljet.

Mistään suojahoitoaineiden kalvoista ei ole kyse - emmehän ole niitä käyttäneetkään, ennen kuin vasta naarmujen ja jälkien synnyttyä. Olemme siis yrittäneet palauttaa lattian kiiltoa pariin otteeseen kiillottavalla hoitoaineella. Vähän paremmalta lattia näyttääkin nyt, mutta naarmut kuultavat silti alta ja niitä tulee koko ajan lisää koirien ja lasten peuhatessa normaaliin tapaansa.

Kyllä: koirankynnet ja lastenleikit naarmuttavat laminaattia. Onneksi tämä näkyy vain suorassa auringossa, kuten todettu.

Monilla koirallisilla ja lapsia omaavilla ystävilläni on vastaavia ongelmia laminaatin kanssa. Kaikilla on hyvätasoinen laminaatti kalleimmasta päästä.

Laminaatti on myös kova ja kylmä jalan alla, sekä sähköinen pölynkerääjä.

Niinpä niin

Asia nyt vain on niin, että nämä puhdistusainekalvot tai jotkut muut asunnon lattiaan jostain syystä tulleet kerrostumat ovat todellisuutta. Olen kommenteissani yrittänyt viestittää ihmisille oikeiden aineiden ja menetelmien käytön tärkeyttä.
Olen myös varsin selväsanaisesti pyrkinyt sanomaan, että aina kun käytetään vettä (nihkeäpyyhinnässäkin), tulee käyttää hieman puhdistusainetta, että lika tarttuisi mukaan. Pelkkä vesi ei toimi oikein. Toisekseen ja etenkin riippuen paikkakunnan vedestä, pelkän veden kanssa toimiessa kalkkia voi jäädä lattiaan aivan samalla tavalla, kun sitä jää esim pesutilojen pintoihin. Tähän eivät emäksiset aineet tepsi. Ei se Exalikaan, jota olen aina niin kehunut, tai järeäpi vahanpoistoaine tehoa, vaan nyt pitääkin olla hapan puhdisaine, jolla kalkki lähtee.
Olen myös painottanut käyttöönottosiivouksen merkitystä. Jos se menee kiville, lattia ei ole alun alkaenkaan puhdas. Jokainen tämän tyyppinen ongelma, joita tälläkin palstalla on käsitelty on aina "yksilö". Olen pyrkinyt kartoittamaan erilaisia mahdollisuuksia, mistä tai joiden yhteisvaikutuksesta jokin juttu on voinut syntyä. Ei kenelläkään ole sellaista viisautta, että pystyy näkemättä useinkin varsin oletuksenomaisista oireiden luonnehdinnoista sanomaan tarkasti, missä on vika ja miten se hoidetaan kaikkein vähimmällä vaivalla. Tämä on keskustelupalsta eikä minulla ainakaan ole pienintäkään harhakuvaa siitä, että ettenkö olisi samanlainen keskustelija tässä kuin muutkin.
Väännetäänpä tähän nyt yksi esimerkki: Uudessa talossa on laminaatti asennettu turhan aikaisin ja sitä ei ole asianmukaisesti suojattu. Siellä on ollut cyprocin pölyä, saumalaastia on sekoiteltu ja pöllytetty. Asennusvaiheessa betonilattiaa on siivottu tarmokkaasti harjaten, jolloin betonin pöly (harjauksessa mahdollisesti varautunut)on laskutunut jo asennetun laminaatin pinnalle. =syitä on useita, että laminaattipinnalle tulee kalkkia. Tuollainen pöly pitää ensin imuroida ja imurointi pitää suorittaa rauhallisin liikkein. Jos puhdisusmenetelmä on kostea, lattiapinta jää aina märäksi ja siinä on likaa (tässä tapauksessa sitä kalkkia) mukana ja pintaan jämähtää kalkkikerros, johon ei emäksiset aineet pysty.
Puhdistusaineet ja menetelmät ovat ennen muuta puhdistusainevalmistajien heiniä, samoin kuin pitäisi olla tiedotus ja koulutuskin. Tästä kalkki-asiasta aloitteestani on erään puhdistusainevalmistajan kanssa jo menossa koesarja.
Koirankynnet eivät sellaisinaan saa laminaatin pintaan naarmuja. Jos kynsissä on kiinni hiekkaa, silloin nämä hiekan jyvät voivat tehdä pientä naarmua. Terävällä metallilla tms saa toki jälkiä, koska pitäähän sahan teränkin upoita laminaattiin.
Jos laminaatissa tai kalvoissa on naarmuja, ne todellakaan eivät poistu näillä "kiillonpalauttajilla" tai vastaavilla. Niillä vain tehdään kullakin käyttökerralla hetken aikaa kiiltävämpi pinta. Näiden pintojen ongelmana on, että ne naarmuuntuvat hyvin helpisti ja ne ovat yleensä todella hankalia poistaa.

Argh

Meidän tai ystävieni laminaateilla ei ole kalkkia eikä kyseessä ole yhdenkään asennuksen kohdalla uusi rakennus (ei rakennuspölyjä/laastia lattioilla tms.). Laminaatin asentaja suoritti ensipesun meillä, tai puhdistuksen nihkeällä pyyhinnällä + jollain aineella. Sanoi hoito-ohjeeksi meikäläisillä kraanavesillä pelkän veden + mikrokuituliinan. Mikrokuituliina ottaa lian ilman puhdistusainettakin, mutta vain se - eivät muut lattiapyyhkeet. Ja puhdas lattia on, naarmuinen ja saumoistaan hapero vain. Niin minulla kuin monella ystävällänikin, käyttöluokasta riippumatta. Laminaatti voi näyttää hyvältä sälekaihtimien kanssa, mutta tuossa eräskin ystäväni veti verhot auringossa kesällä ylös ja kauhistui nähdessään "siistin laminaattilattiansa" ensi kertaa todellisessa valossa: se oli täynnä naarmuja, niin kuin minunkin lattiani. Ja kyseessä on tämän ystäväni kohdalla tuore lattia. Ja ammattilaisten asentama.

Aivan mielenkiinnosta

Lähetä muutama digikuva, jos mahdollista, niistä hankalimmista jäljistä ja haperoista reunoista osoitteeseen laminaattori@netti.fi, jälkien osalta mieluimmin ilman salamaa vastavaloon kuvattuna. Toivon myös samalla tietoa, mitä se "jotain aine" mahtoi olla, asennetun laminaatin merkki, käyttöluokka sekä ponttirakenne (taitto- vai lyötäväpontti).
Kannataisi mieluimmin tukeutua laminaatin valmistajan tai maahantuojan antamiin hoito-ohjeisiin kuin asentajan, vaikkakin hän asentaisi laminaattia ammatikseen. Olen turhankin usein harmikseni joutunut toteamaan, että ns ammatikseen siivoavienkin henkilöiden tietämys oikeista menetelmistä ja etenkin puhdistusaineen annostuksesta on jotain muuta kuin tätä päivää.

Ja aivan ilman sarvia ja hampaita sanottuna, jos lattiapintaan on laitettu näitä "kiiltoa palauttavia hoitoaineita", lattiapinnassa on niitäkin yhtä monta kerrosta kuin niitä aineita on käytetty ja siihen kerrostumaan tulee todella helposti jälkiä ja naarmuja, jotka eivät ole laminaatissa, vaan tässä kalvokerrostumassa. Eikä sellainen pinta kyllä valitettavasti tahdo pysyä puhtaana.

Argh

Ikävä kyllä en omista digikameraa. Ehkä joku kameran omistava ystäväni voisi jelppiä. Mihin osoitteeseen kuvia voi lähettää?

Ja vielä kerran: meillä on laitettu hoitoainetta lattiaan vasta sen JÄLKEEN kun lattia oli jo onnettoman naarmuinen (sitä ennen ei mitään aineita vaan ainoastaan mikrokuitu-nihkeäpyyhintää, joka vei ja vie liat hyvin).

Päätettiin juuri että meille asennetaan parketti. Aito. En tosiaan jaksa tätä laminaattirumbaa. Että vielä pitäisi ryhtyä metsästämään millä aineella asentaja lattian asennuksen jälkeen pyyhki (se oli kuitenkin puhdistus- eikä suojakalvoainetta)? Ja pitäisi lähteä rautakaupasta kymmenien kilometrien päästä hakemaan mikässenniminytolikaan - Exalko, se pesuaine? Ja niin edelleen.

Ei: meille tulee parketti, jollainen on edellisissä asunnoissamme ollut. Sen voi hioa ja käsitellä ja on jälleen kuin uusi. Laminaatti on surkea villitys. Enkä ole yksin tämän mielipiteeni kanssa.

Osoite löytyikin..

Pomppasin rivin yli viestiäsi lukiessani. Olihan se osoite siinä. Kuvia tulee heti kun joku digikameran omistava ystäväni vaivautuu jelppimään.

Argheja vain sinnekin

Ajattelin vain olla apuna. Minulla ei ole osaa eikä arpaa siihen, miksi laminaattinne pinnasta on tullut sellainen kuin se nyt on. Kysymäni tiedot olisivat olleet olennaisia. En nyt todellakaan ehdottanut Exalin hakemista, vaan totesin, että se ei enää tepsi...ja voipa olla, että vahanpoistoainekaan ei tepsi näillä hoitoaineilla käsiteltyyn lattiaan.
Jos kuvat tulevat ja niistä näkyy mainitsemiasi asioita, tulen kommentoimaan niitä toki parhaan kykyni mukaan.

Naarmuista yleensä, että jos ne tuntuvat selkeästi esim kynnellä, ne ovat hiekan tms aiheuttamia. Jos niitä ei tunne ja niiden reunat ovat muutenkin epämääräiset, ne ovat todennäköisimmin vain laminaatin pinnassa olevassa kalvokerrostumassa, joka sinällään on hyvin ohut. Helpompi ja halvempi keino on pestä ne pois, kuin vaihtaa koko lattia. Ensin vain on oltava malttia selvittää, mistä asia johtuu, kuin tehdä vaikka vain vahingossakin pinnasta vielä hankalammin puhdistettava.

Jokaisella lattianpäällysteellä on omat oikeat menetelmänsä, mutta myös valitettavasti lukuisia vaihtoehtoja sekä aineita tehdä periaatteessa hyvinkin yksinkertaisesta asiasta hankala.

Pergo

Meillä ollut pergo original jo 7 vuotta, kaksi vilkasta koiraa eikä naarmuakaan.

laminaattia

Kysypä rtv-yhtymästä Original clic nimistä laminaattia. Meillä kestänyt hyvin ja todella helppo asentaa

koiria myös meillä

Olen itsekkin vieraillut samoissa merkeissä tällä paltalla..Meillä on myös pian ajankohtaista lattian valitseminen uuteen taloon. Koiria kotona tällä hetkellä 4 kpl ja lattialla muovimatto. Uuteen paikkaan isäntä haluaisi laminaatin (asiasta ei voinut edes keskustella)ja minä edelleen muovimaton.Miehen mielestä taloa ei rakenneta koirille vaan ihmisille, jolloinka laminaatin arvokas ulkonäkö vastaan muovimaton ulkonäkö voitti hänellä. Tosin muovimatoissakin on todella fiksuja kuoseja nykyään.En pelkää niinkään sitä laminaatin naarmuuntumista, mutta liukkautta (pennut hyppivät+juoksentelevat kuten aikuisetkin), puhtaana pitoa sekä kosteuden kestoa(pennut pissivät sisälle, vanhuksella pidätys ongelmaa, ja koiria tulee olemaan aina elämässäni).Olen mennyt melkein kaikki palstat läpi etsien juttuja laminaatista koiraperheissä ja jutellut messuilla niiden myyjien kanssa.Kun olen kertonut heille rehellisesti että turha puhua päätäni ympäri, ovat suosiolla suositelleet muovimattoa.Laminaattiakin on varmasti monen laatuista ja varmasti on tyytyväisiä koira ihmisiä (mutta on erilaisia koiraperheitä määrältään, kooltaan ja tarpeeltaan)JA ONNEKSI, viimeyönä (kun valvotin miestäni kahvittomana ihmisenä kahvia juoneena) sain siunaukseni muovimatolle ja tulemme laittamaan sen juuri yllä mainitsemistani syistä.Todistettavissa olevat dokumenttini kelpasivat vihdoinkin ;))Tänään lähdenkin tutkiskelemaan innolla muovimattoja :))

Koitappas laittaa hakusanaksi "koira ja laminaatti" niin löydät varmasti paljon keskustelua...
 /   /  /  / HYVÄ laminaatti?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta